Sriubos
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Aš mėgstu tik tirštas sriubas, kad jau nieko daugiau nereikėtų ir valgyt, bet kad šeimyna labiau mėgsta skystesnes vakar viriau žiedinių kopūstų su kalakutienos kukuliais, šiandien buvo burokėlių
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Šiandien išviriau tirštą žiedinių kopūstų sriubą... Sumečiau į ją virtos vištienos gabalėlius, tiekiau su pakepintais migdolais ir grietine. Skanu labai gavosi. O dabar mano mielas užsimanė... troškinio su sasiskom. Sakau: nelygis, ne valgis, o jam - lygis ir valgis, nori. Nu tai va ir liks nebeišbandyti jokie kalafijorų mandri apkepai...
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sriubos
O dar kai vaiką turėsi, tas dar ka nors kito norės, tai ir primesi visiems trims skirtingus patiekalus, kad nezystu kad valgyt nori
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
logiku mužčin umom niepaniat su maniskiu panasiaila major rašė:Šiandien išviriau tirštą žiedinių kopūstų sriubą... Sumečiau į ją virtos vištienos gabalėlius, tiekiau su pakepintais migdolais ir grietine. Skanu labai gavosi. O dabar mano mielas užsimanė... troškinio su sasiskom. Sakau: nelygis, ne valgis, o jam - lygis ir valgis, nori. Nu tai va ir liks nebeišbandyti jokie kalafijorų mandri apkepai...
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sriubos
Bez navarotov užsiprašė, ania ?
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sriubos
kaip maniskiai sako-.... kartais taip norisi, kazko paprasto.....
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sriubos
va va, iš savojo pastarosiom dienom ir girdžiu: ko nors paprasto...
štai mano sriubos likučiai
štai mano sriubos likučiai
- Prikabinti failai
-
- dscf1618.jpg (46.74 KiB) Peržiūrėta 7964 karus(ų)
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Skani gavosi: atsikrai išviriau kalafijoro žiedelius ir supjaustytą bulvę - skirtinguose puoduose. Svogūnus pakepinau, pabėriau miltų, užpyliau sultiniu - užviriau ir atidėjau, po to, kai išvirė daržovės, jas sudėjau į vieną puodą, užpyliau tuo "padažu", ir dar sultinio šiek tiek iš akies šliūkštelėjau, užvirinau 5 min. paviriau, sumaliau, po to sudėjau atgal - įpyliau truputį pašildytos grietinėlės, vėl užvirinau ir pasūdžiau (sultinys buvo nesūdytas). Ir paskui - su grietine ir pakepintais migdolais Niam niam.
Gaila, nebėra, aš dar lėkštutę praryčiau. tad teks kažko gardaus iškepti vietoje to. Planuoju štrudelį.
Gaila, nebėra, aš dar lėkštutę praryčiau. tad teks kažko gardaus iškepti vietoje to. Planuoju štrudelį.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sriubos
Pradžioj pagalvjau kad čia pienišką sriubą rodai
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sriubos
privirsiu ir pieniškų - supratau, kad pieniška sriuba - čia nebūtinai ta šlikštynė kaip daržely: karštas pienas su vermišeliais plaukiojančiais. Mačiau tokių mandrų pieniškų sriubų - būtinai pabandysiu ir parodysiu
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Nuotrauka nelabai graži, nes skubėta valgyt, bet sriuba tikrai gardi:
Rausva žuvienė
Išvirti 800 ml žuvies sultinio (žuvies likučiai, svogūnas, pora susmulkintų česnako skiltelių, šaukštas citrinos sulčių, pusė stiklinės balto sauo vyno, džovinti krapai, keli žirneliai baltų ir juodų pipirų, vanduo)
ir 150 g burokėlį.
1 sovgūną ir
1-2 morkas pakepinti, sukrėsti į sultinį;
3-4 bulves - supjaustyti kubeliais,
400 g lašišos filė - stambiais gabalais, ir taip pat įdėti į sultinį. Virti 10 min.
Sudėti 150 g tarkuoto burokėlio, įpilti 100 ml neriebios grietinėlės, užvirinti, pasūdyti-paprieskoniuoti. Kaip skanu!
Rausva žuvienė
Išvirti 800 ml žuvies sultinio (žuvies likučiai, svogūnas, pora susmulkintų česnako skiltelių, šaukštas citrinos sulčių, pusė stiklinės balto sauo vyno, džovinti krapai, keli žirneliai baltų ir juodų pipirų, vanduo)
ir 150 g burokėlį.
1 sovgūną ir
1-2 morkas pakepinti, sukrėsti į sultinį;
3-4 bulves - supjaustyti kubeliais,
400 g lašišos filė - stambiais gabalais, ir taip pat įdėti į sultinį. Virti 10 min.
Sudėti 150 g tarkuoto burokėlio, įpilti 100 ml neriebios grietinėlės, užvirinti, pasūdyti-paprieskoniuoti. Kaip skanu!
- Prikabinti failai
-
- rausvazuviene.jpg (34.98 KiB) Peržiūrėta 7918 karus(ų)
Re: Sriubos
Tokia burokinė žuvienė Niekada nesu bandžiusi panašaus varianto, bet vertėtų, manau, susigundyti paragauti
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sriubos
tikrai gardu Šiaip tai, kai sultinys geras, bet kokių daržovių deriniai geri. Aš jau įgudau virti gerus sultinius, nepagailiu tam nei laiko, nei produktų, ir rezultatai visuomet pasiteisina. šita sriuba labai soti, tiršta, tinka valgyti be antro patiekalo.
Re: Sriubos
Ar čia tik man taip atrodo,ar čia sriuba-žaidimas visai dienai? Nors sriubą su migdolais knieti paragautla major rašė:Skani gavosi: atsikrai išviriau kalafijoro žiedelius ir supjaustytą bulvę - skirtinguose puoduose. Svogūnus pakepinau, pabėriau miltų, užpyliau sultiniu - užviriau ir atidėjau, po to, kai išvirė daržovės, jas sudėjau į vieną puodą, užpyliau tuo "padažu", ir dar sultinio šiek tiek iš akies šliūkštelėjau, užvirinau 5 min. paviriau, sumaliau, po to sudėjau atgal - įpyliau truputį pašildytos grietinėlės, vėl užvirinau ir pasūdžiau (sultinys buvo nesūdytas). Ir paskui - su grietine ir pakepintais migdolais Niam niam.
Gaila, nebėra, aš dar lėkštutę praryčiau. tad teks kažko gardaus iškepti vietoje to. Planuoju štrudelį.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Čia tik pasakoimas ilgas, o iš tiesų - tik bulvių ir žiediių kopūstų malta masė sultinyje. Bendras virimo laikas - 15-20 min. Klafijorai, bulvės ir svogūnai ruošiami vienu metu atskiruose induose, po to suverčiami į vieną, paverdami, sutrinami, ir dar paverdami su grietinėle. Iš tikro paprasta kaip dukart du, tiktai aprašymas ilgas.Nicole rašė:Ar čia tik man taip atrodo,ar čia sriuba-žaidimas visai dienai? Nors sriubą su migdolais knieti paragautla major rašė:Skani gavosi: atsikrai išviriau kalafijoro žiedelius ir supjaustytą bulvę - skirtinguose puoduose. Svogūnus pakepinau, pabėriau miltų, užpyliau sultiniu - užviriau ir atidėjau, po to, kai išvirė daržovės, jas sudėjau į vieną puodą, užpyliau tuo "padažu", ir dar sultinio šiek tiek iš akies šliūkštelėjau, užvirinau 5 min. paviriau, sumaliau, po to sudėjau atgal - įpyliau truputį pašildytos grietinėlės, vėl užvirinau ir pasūdžiau (sultinys buvo nesūdytas). Ir paskui - su grietine ir pakepintais migdolais Niam niam.
Gaila, nebėra, aš dar lėkštutę praryčiau. tad teks kažko gardaus iškepti vietoje to. Planuoju štrudelį.
Re: Sriubos
Tas ir yra,la major,kad iš tavo aprašymo supratau-atskirai verdami,dau puodų,daug knisimosi,po to nupilami ir užpilami kažkokiu sultiniu iš kubelių ar dar koks biesas! Ar visgi tas vitaminingas nuoviras nuo daržovių irgi naudojamas kartu? Nepyk,bet iš tavo aprašymo man nei velnio neaišku
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Žodžiu, taip.
Reikia virtų bulvių, apvirtų kalafijorų, supjaustyto svogūno, šaukšto miltų ir sultinio - išvirto atskirai ar iš kubelio.
Svogūnas pakepinamas su miltais ir užpilamas trupučiu sultinio. Tuo, kas gavosi, užpilti bulves ir kalafijorus, atskiesti dar trupučiu sultinio, pavirti 5 minutes. Sutrinti. Įpilti grietinėlės, ir dar kart užvirinti. Paprieskoniuoti.
Ar šiek tiek aiškiau?..
Šiaip tai man visai nepasirodė per daug indų: du puodai ir viena keptuvė.
Galima daryti dar paprsčiau: bulves ir kalafijorus virti viename puode, sultinyje. Tada nieko nereikės nukošinėti, supilti svogūnus, sutrinti, įpilti grietinėlę ir paprieskoniuoti.
Reikia virtų bulvių, apvirtų kalafijorų, supjaustyto svogūno, šaukšto miltų ir sultinio - išvirto atskirai ar iš kubelio.
Svogūnas pakepinamas su miltais ir užpilamas trupučiu sultinio. Tuo, kas gavosi, užpilti bulves ir kalafijorus, atskiesti dar trupučiu sultinio, pavirti 5 minutes. Sutrinti. Įpilti grietinėlės, ir dar kart užvirinti. Paprieskoniuoti.
Ar šiek tiek aiškiau?..
Šiaip tai man visai nepasirodė per daug indų: du puodai ir viena keptuvė.
Galima daryti dar paprsčiau: bulves ir kalafijorus virti viename puode, sultinyje. Tada nieko nereikės nukošinėti, supilti svogūnus, sutrinti, įpilti grietinėlę ir paprieskoniuoti.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Žiedinių kopūstų sriuba su kumpiu
Pavadinimu viskas ir pasakyta.
1 l sultinio (išviriau vištienos)
400 g pakelis šaldytų žiedinių kopūstų arba 1 nedidelis šviežas kopūstas
100 g rūkyto kumpio (naudojau vištienos delikatesinę file)
sveisto
prieskonių
Svieste pakepiname kumpį, sudedame į sultinį. Kopūsto žiedelius - taip pat. Verdame, kol išverda kalafijorai. Prieskoniuojame. Valgome. Labai lengva, bet sykiu soti sriubytė. Man labai patiko
Pavadinimu viskas ir pasakyta.
1 l sultinio (išviriau vištienos)
400 g pakelis šaldytų žiedinių kopūstų arba 1 nedidelis šviežas kopūstas
100 g rūkyto kumpio (naudojau vištienos delikatesinę file)
sveisto
prieskonių
Svieste pakepiname kumpį, sudedame į sultinį. Kopūsto žiedelius - taip pat. Verdame, kol išverda kalafijorai. Prieskoniuojame. Valgome. Labai lengva, bet sykiu soti sriubytė. Man labai patiko
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Žiemos daržovių sriuba
50 g sviesto;
1 svogūnas;
230 g pastarnokų;
350 porų;
230 bulvių;
750 daržovių sultinio;
300 ml pieno;
Juodų maltųjų pipirų, druskos pagal skonį;
Malto muskato.
Daržovės nulupamos, supjaustomos maždaug vienodo dydžio griežinėliais. Puode ištirpinti sviestą, suberti paruoštas daržoves ir lengvai pamaišant kepti apie 5 minutes. Supilti sultinį, įberti pipirų, druskos, uždengti ir virti 30 minučių arba kol daržovės suminkštės. Su virtuviniu kombainu ar smulkintuvu viską sutrinti, gražinti atgal į puodą, supilti pieną ir pakaitinti. Prieš tiekiant pabarstyti maltu muskato riešutu, papuošti petražolės lapeliu.
50 g sviesto;
1 svogūnas;
230 g pastarnokų;
350 porų;
230 bulvių;
750 daržovių sultinio;
300 ml pieno;
Juodų maltųjų pipirų, druskos pagal skonį;
Malto muskato.
Daržovės nulupamos, supjaustomos maždaug vienodo dydžio griežinėliais. Puode ištirpinti sviestą, suberti paruoštas daržoves ir lengvai pamaišant kepti apie 5 minutes. Supilti sultinį, įberti pipirų, druskos, uždengti ir virti 30 minučių arba kol daržovės suminkštės. Su virtuviniu kombainu ar smulkintuvu viską sutrinti, gražinti atgal į puodą, supilti pieną ir pakaitinti. Prieš tiekiant pabarstyti maltu muskato riešutu, papuošti petražolės lapeliu.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sriubos
Estetika, kaip visada, aukščiausio lygio. ir matau kad man patiks
Priminei bulvės. Nusipirkau turgui 5 kg nušalusio bulbiu dabar tik išmetimui, nes saldžios kad net valgyt neimanoma
Priminei bulvės. Nusipirkau turgui 5 kg nušalusio bulbiu dabar tik išmetimui, nes saldžios kad net valgyt neimanoma
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sriubos
O aš šiandien išviriau puikių barščių. Gavosi klasikinio, tikro barščių skonio. Nei per rūgštūs, nei per sūrūs, nei ko per daug, nei ko per mažai - tobuli klasikiniai barščiai. Ir jokio mėsiško sultinio nereikia
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Ačiū, Lilina. Gal ir mažajai įtiksi su tokia sriuba, maniškė tai pusė to dubenėlio sušveitė, o vyrui nelabai aptiko kad trinta, ir kad per švelni buvo
Ir tokiu laiku jau niekad nepirk bulvių iš turgaus, nebent jis patalpoj, o taip tai visada nusipirksi sušalusių. Jau pati pasimokius.
La Major, aš dažnai burokėlių sriubą verdu be mėsiško sultinio, nors vyrui su vištienos sultinius vistiek jie skaniausi. Tik gal manieji ne klasikiniai, visiškai nerūgštūs būna, gal net salstelna
Ir tokiu laiku jau niekad nepirk bulvių iš turgaus, nebent jis patalpoj, o taip tai visada nusipirksi sušalusių. Jau pati pasimokius.
La Major, aš dažnai burokėlių sriubą verdu be mėsiško sultinio, nors vyrui su vištienos sultinius vistiek jie skaniausi. Tik gal manieji ne klasikiniai, visiškai nerūgštūs būna, gal net salstelna
Re: Sriubos
as dabar kaip tik barsteliu sriubuke valgau, o tiksliau barseliu lapkociu sriuba, man ir patinka kai banrsteliai salsterna, todel as visad grietineles pilu i juos. ir be sultinio
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Mama salselnas verda, irgi žiauriai skanu Bet aš nenorėjau burokėlio pirkti - viso per daug, o pusė sudžiūtų šaldytuve. Tai ir naudojau marinuotusForelle rašė:Ačiū, Lilina. Gal ir mažajai įtiksi su tokia sriuba, maniškė tai pusė to dubenėlio sušveitė, o vyrui nelabai aptiko kad trinta, ir kad per švelni buvo
Ir tokiu laiku jau niekad nepirk bulvių iš turgaus, nebent jis patalpoj, o taip tai visada nusipirksi sušalusių. Jau pati pasimokius.
La Major, aš dažnai burokėlių sriubą verdu be mėsiško sultinio, nors vyrui su vištienos sultinius vistiek jie skaniausi. Tik gal manieji ne klasikiniai, visiškai nerūgštūs būna, gal net salstelna
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Aš su marinuotais burokėliais turiu problemą Vyro mama pridėjo nemažai stiklainių su jais, o aš nežinau kur naudot, nes iš marinuotų pripažįstu tik agurkus ir dar negaliu pakęst, kai būna negražiai supjaustyta, man ten per stambūs gabaliukai ir nei tai šiaudeliai, nei tai keturkampiukai. Aš mėgstu vienodo dydžio, smulkius gabaliukus, tai ką galit patart dabar?
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
sutrink su blenderiu ligi tyres, jei forma erzina, bet ka su ta tyre tada daryt?
arba ismesk...kam kankintis valgant ko nemegsti
arba ismesk...kam kankintis valgant ko nemegsti
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
Pernai išmečiau, tai paskui su vyru susipykau. Nes mamytė stengėsi, darė, o aš ėmiau ir išmečiau
Re: Sriubos
Mes tai marinuotus burokėlius į šaltibarščius dedam. Netinka toks variantas?
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sriubos
tai tegul pats ir valgoForelle rašė:Pernai išmečiau, tai paskui su vyru susipykau. Nes mamytė stengėsi, darė, o aš ėmiau ir išmečiau