SLUOKSNIUOTA TEŠLA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS LAZDELĖS:
Pakuotė sliuoksniuotos tešlos (kur du gabaliukai po 250 gr.),
1 kiaušinis,
fer.sūris (kietesnis).
1 gabaliuką tešlos pakočioti truputuką, patepti kiaušiniu, pabarstyti tarkuotu ferm. sūriu, uždėti ant jo kitą gabaliuką tešlos, tą dvigubą lakštą supjaustyti juotelėm panašiai 2 cm plošio, susukti į spiralę, dar kartą patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti likusiu sūriu. Kepti prie 200 temp. kol gražiai apkeps.
Kas mėgsta, gali pabarstyti kmynais ar kitkuo, kas tinka prie tų lazdelių. Skanaus
Pakuotė sliuoksniuotos tešlos (kur du gabaliukai po 250 gr.),
1 kiaušinis,
fer.sūris (kietesnis).
1 gabaliuką tešlos pakočioti truputuką, patepti kiaušiniu, pabarstyti tarkuotu ferm. sūriu, uždėti ant jo kitą gabaliuką tešlos, tą dvigubą lakštą supjaustyti juotelėm panašiai 2 cm plošio, susukti į spiralę, dar kartą patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti likusiu sūriu. Kepti prie 200 temp. kol gražiai apkeps.
Kas mėgsta, gali pabarstyti kmynais ar kitkuo, kas tinka prie tų lazdelių. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- b237c7b2ca28.jpg (32.77 KiB) Peržiūrėta 6609 karus(ų)
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Svogūnų lazdelės
Reikės:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
2 svogūnų
alyvų aliejaus
druskos, pipirų
vandens aptepimui
2 šaukštų kmynų pabarstymui
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepkite, kol gražiai pagels. Atšildytą tešlą patepkite vandeniu, suberkite svogūnus, pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus užklokite kitą tešlos lapą, paspauskite kočėlu patepkite vandeniu, pabarstykite kmynais, subadykite šakute ir supjaustykite juostelėmis. Kepkite 210*C orkaitėje apie 12-15 miučių, kol gražiai pagels.
Reikės:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
2 svogūnų
alyvų aliejaus
druskos, pipirų
vandens aptepimui
2 šaukštų kmynų pabarstymui
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepkite, kol gražiai pagels. Atšildytą tešlą patepkite vandeniu, suberkite svogūnus, pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus užklokite kitą tešlos lapą, paspauskite kočėlu patepkite vandeniu, pabarstykite kmynais, subadykite šakute ir supjaustykite juostelėmis. Kepkite 210*C orkaitėje apie 12-15 miučių, kol gražiai pagels.
Paskutinį kartą redagavo Cukinija 20 Bir 2008, 19:24, redaguota 1 kartą(us).
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
sluoksniuotos bandelės su abrikosų ir serbentų uogiene
- Prikabinti failai
-
- HPIM1952.JPG (95.5 KiB) Peržiūrėta 6462 karus(ų)
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
Labai pasiilgau sluoksniuotų pyragaičių
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
Aha, aš irgi mėgstu sluoksniuotos tešlos gaminukus. Jie tokie ne per daugiausiai saldūs, o saldumas didelis kaip tik man ir nepatinka.
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
Kriaušių pyragas
3 didelės sunokusios kriaušės,
4 šaukštai cukraus pudros,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
100 g smulkintų graikinių riešutų,
kelios šviežios rozmarino šakelės,
pakelis sluoksniuotos tešlos
Rozmarinus nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir juos susmulkinkite. Nuplautas kriaušes perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Cukraus pudrą suberkite į sausą karštą keptuvę ir maišydami kaitinkite, kol ji virs karamele. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, superkite kriaušių griežinėlius, riešutus, rozmarinus ir maišydami kaitinkite 2-3minutes. Sukrėskite karamelę, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Iš tešlos dubeniu išspauskite apvalios formos skersmens skritulį. Įtieskite jį į kepimo popieriumi ištiestą skardą, ant viršaus tolygiai paskleiskite kriaušių ir riešutų masę. Viršų apibarstykite likusios tešlos trupiniais, apšlakstykite lydytu sviestu ir 20-25 minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite karštą su ledais.
3 didelės sunokusios kriaušės,
4 šaukštai cukraus pudros,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
100 g smulkintų graikinių riešutų,
kelios šviežios rozmarino šakelės,
pakelis sluoksniuotos tešlos
Rozmarinus nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir juos susmulkinkite. Nuplautas kriaušes perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Cukraus pudrą suberkite į sausą karštą keptuvę ir maišydami kaitinkite, kol ji virs karamele. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, superkite kriaušių griežinėlius, riešutus, rozmarinus ir maišydami kaitinkite 2-3minutes. Sukrėskite karamelę, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Iš tešlos dubeniu išspauskite apvalios formos skersmens skritulį. Įtieskite jį į kepimo popieriumi ištiestą skardą, ant viršaus tolygiai paskleiskite kriaušių ir riešutų masę. Viršų apibarstykite likusios tešlos trupiniais, apšlakstykite lydytu sviestu ir 20-25 minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite karštą su ledais.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
turėtų but labai skanus
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
O man įdomu, kaip tas rozmarinas ten...
Būtų šiaip smagu pabandyti
Būtų šiaip smagu pabandyti
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
Karamelizuotų svogūnų ir šoninės pyragėliai
2 dideli svogūnai;
2 v.š. sviesto;
1 v.š. aliejaus;
1 ½-2 a.š. cukraus;
Maltų juodųjų pipirų;
Kelios šakelės čiobrelių;
Kelios riekelės rūkytos šoninės;
Sluoksniuotos tešlos.
Svogūnai supjaustomi plonais pusžiedžiais, nuo šiobrelių šakelių nuskabomi lapeliai ir viskas suberiama į įkaitintus riebalus, kepama vis maišant kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs. Sumažinti ugnį, suberti cukrų ir maišant kaitinti kol svogūnai karamelizuosis.
Šoninę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir kepti kol gražiai apskrus, pabarstyti pipirais.
Sluoksniuotą tešlą supjaustyti į norimo dydžio keturkampius, apie 0.5 cm nuo kraštų su peiliu lengvai “pažymėti” stačiakampį (kad kraštai gražiai iškiltų). Į vidurį dėti karamelizuotų svogūnų, skrudintos šoninės ir kepti įkaitintoje iki 200 0C 15-25 minutes (priklauso nuo dydžio). Papuošti šviežiais čiobreliais.
2 dideli svogūnai;
2 v.š. sviesto;
1 v.š. aliejaus;
1 ½-2 a.š. cukraus;
Maltų juodųjų pipirų;
Kelios šakelės čiobrelių;
Kelios riekelės rūkytos šoninės;
Sluoksniuotos tešlos.
Svogūnai supjaustomi plonais pusžiedžiais, nuo šiobrelių šakelių nuskabomi lapeliai ir viskas suberiama į įkaitintus riebalus, kepama vis maišant kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs. Sumažinti ugnį, suberti cukrų ir maišant kaitinti kol svogūnai karamelizuosis.
Šoninę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir kepti kol gražiai apskrus, pabarstyti pipirais.
Sluoksniuotą tešlą supjaustyti į norimo dydžio keturkampius, apie 0.5 cm nuo kraštų su peiliu lengvai “pažymėti” stačiakampį (kad kraštai gražiai iškiltų). Į vidurį dėti karamelizuotų svogūnų, skrudintos šoninės ir kepti įkaitintoje iki 200 0C 15-25 minutes (priklauso nuo dydžio). Papuošti šviežiais čiobreliais.
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
Labai išvaizdžiai ir skoningai pateikta, kaip visada, Forelle 10 balų
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
Ačiū, Erneka. O kaip tau sekasi mokytis fotografuot?
Beje, nepaminėjau, kad dar uždėjau ožkos pieno sūrio kelis gabaliukus ant pyragėlių.
Beje, nepaminėjau, kad dar uždėjau ožkos pieno sūrio kelis gabaliukus ant pyragėlių.
Re:
Labai gera ideja tingiems sekmadienio pietums ! VaisinuAguona*** rašė:Krabu lazdeles ir bemiele tesla
http://img299.imageshack.us/img299/6428 ... 008ia2.jpg
suvyniojame krabu lazdeles i tesla
http://img299.imageshack.us/img299/7185 ... 011jp1.jpg
sudedame i bleka . kepti orkaitej 30 min
http://img70.imageshack.us/img70/977/picture013sk8.jpg
Skanaus
http://img67.imageshack.us/img67/3949/picture018qf5.jpg
- Prikabinti failai
-
- SANY0348.JPG (74.44 KiB) Peržiūrėta 5652 karus(ų)
- Sandriuke0422
- Fanatas
- Pranešimai: 727
- Užsiregistravo: 07 Geg 2011, 13:19
- Pliusai: 10
- Susisiekti:
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
As labai vertinu MANTINGOS tesla Idarus dazniausiai darau tokius:
varske
rukyta desra, zalumynai
arba:
fermentinis suris
virtas kiausinis
majnezas
cesnakas.
Aisku, kartais darau ir kitokiais idarais. Is esmes tai jai viskas tinka, del to ji man taip ir patinka
varske
rukyta desra, zalumynai
arba:
fermentinis suris
virtas kiausinis
majnezas
cesnakas.
Aisku, kartais darau ir kitokiais idarais. Is esmes tai jai viskas tinka, del to ji man taip ir patinka
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
jaaaazau.... amba ryt jau liepsiu nupirkti tos teslos... nors nelabai megstu pirktines.
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
o pas mus ji tik ne per seniausiai atsirado.... arba tik dabar as ja pamaciau
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
Kas nors bandėte
Kepti ledai aviečių padaže IKI
Sluoksniuota bemielė tešla 1 lapas
Plombyro ledai 200 g
Aviečių džemas 2 valg. šaukšt.
Aliejus kepimui
Į sliuoksniuotą bemielę tešlą įvyniokite ledus ir visa tai sudėkite į šaldymo kamerą 10 min. Įkaitinkite aliejų ir atšaldytus ledų bei tešlos vyniotinius kepkite, kol apskrus tešla, apie 1 min. Nusausinkite ir dėkite į lėkštę. Užpilkite aviečių džemu. Skanaus!
Kepti ledai aviečių padaže IKI
Sluoksniuota bemielė tešla 1 lapas
Plombyro ledai 200 g
Aviečių džemas 2 valg. šaukšt.
Aliejus kepimui
Į sliuoksniuotą bemielę tešlą įvyniokite ledus ir visa tai sudėkite į šaldymo kamerą 10 min. Įkaitinkite aliejų ir atšaldytus ledų bei tešlos vyniotinius kepkite, kol apskrus tešla, apie 1 min. Nusausinkite ir dėkite į lėkštę. Užpilkite aviečių džemu. Skanaus!
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
nieko sau.... idomu kas cia gaunasiRamunė rašė:Kas nors bandėte
Kepti ledai aviečių padaže IKI
Sluoksniuota bemielė tešla 1 lapas
Plombyro ledai 200 g
Aviečių džemas 2 valg. šaukšt.
Aliejus kepimui
Į sliuoksniuotą bemielę tešlą įvyniokite ledus ir visa tai sudėkite į šaldymo kamerą 10 min. Įkaitinkite aliejų ir atšaldytus ledų bei tešlos vyniotinius kepkite, kol apskrus tešla, apie 1 min. Nusausinkite ir dėkite į lėkštę. Užpilkite aviečių džemu. Skanaus!
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
Nu per TV, kai rodė reklamą - labai fainas dfesertas, bet man kažkaip...........
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
Ir man vat kazkaip. Nors nebandzius nieko negaliu sakyti. Kai rodo per tv, atrodo graziai ir skaniai, bet kaip padaryti, kad per l min dar ir apskrustu tesla ir neistirptu ledai ..
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA
Būtent . Labai norisi pabandyt, bet vis nesiryžtu