SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 13 Geg 2008, 13:37

skaniai atrodoPaveikslėlisgerai, kad priminei apie sezamo sėklas, reikės jų nusipirktPaveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 22 Geg 2008, 12:01

SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS LAZDELĖS:
Pakuotė sliuoksniuotos tešlos (kur du gabaliukai po 250 gr.),
1 kiaušinis,
fer.sūris (kietesnis).

1 gabaliuką tešlos pakočioti truputuką, patepti kiaušiniu, pabarstyti tarkuotu ferm. sūriu, uždėti ant jo kitą gabaliuką tešlos, tą dvigubą lakštą supjaustyti juotelėm panašiai 2 cm plošio, susukti į spiralę, dar kartą patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti likusiu sūriu. Kepti prie 200 temp. kol gražiai apkeps.
Kas mėgsta, gali pabarstyti kmynais ar kitkuo, kas tinka prie tų lazdelių. Skanaus :!:
Prikabinti failai
b237c7b2ca28.jpg
b237c7b2ca28.jpg (32.77 KiB) Peržiūrėta 6609 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Geg 2008, 12:21

atrodo,tai labai skaniai,nors ir skonis turetu buti super :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Geg 2008, 13:57

Tiksliai seilės tįsta :hubba: :hubba: :hubba:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 16 Bir 2008, 01:38

cia ne receptai,tik budai,kaip sluoksniuota tesla galima pjaustinet.Nezinau ,kur ikist. :roll:
Prikabinti failai
86_0001.JPG
86_0001.JPG (23.95 KiB) Peržiūrėta 6580 karus(ų)
89_0001.JPG
89_0001.JPG (20.71 KiB) Peržiūrėta 6580 karus(ų)

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 20 Bir 2008, 19:22

Svogūnų lazdelės

Reikės:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
2 svogūnų
alyvų aliejaus
druskos, pipirų
vandens aptepimui
2 šaukštų kmynų pabarstymui

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepkite, kol gražiai pagels. Atšildytą tešlą patepkite vandeniu, suberkite svogūnus, pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus užklokite kitą tešlos lapą, paspauskite kočėlu patepkite vandeniu, pabarstykite kmynais, subadykite šakute ir supjaustykite juostelėmis. Kepkite 210*C orkaitėje apie 12-15 miučių, kol gražiai pagels.

Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo Cukinija 20 Bir 2008, 19:24, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2008, 19:23

dabar man tokių sausainiukų ir alaus šaltutėlio :hubba: :hubba: :hubba:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 20 Bir 2008, 19:29

Ir Silstos ir Cukinijos lazdelės super!! Man ir be alaus 8)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2008, 19:30

tiktų ir pepsė :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Rgs 2008, 22:00

Cukinija rašė:Pikantiškas daržovių pyragas
ačiū kad priminei ;) reiks pasibandyt :P
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė sinsan » 07 Kov 2009, 10:46

sluoksniuotos bandelės su abrikosų ir serbentų uogiene
Prikabinti failai
HPIM1952.JPG
HPIM1952.JPG (95.5 KiB) Peržiūrėta 6462 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė daida » 07 Kov 2009, 11:04

Labai pasiilgau sluoksniuotų pyragaičių :hubba:

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė Živilė » 08 Kov 2009, 15:47

Aha, aš irgi mėgstu sluoksniuotos tešlos gaminukus. Jie tokie ne per daugiausiai saldūs, o saldumas didelis kaip tik man ir nepatinka. :wink:

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė Helle » 11 Bal 2009, 12:17

Kriaušių pyragas

3 didelės sunokusios kriaušės,
4 šaukštai cukraus pudros,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
100 g smulkintų graikinių riešutų,
kelios šviežios rozmarino šakelės,
pakelis sluoksniuotos tešlos

Rozmarinus nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir juos susmulkinkite. Nuplautas kriaušes perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Cukraus pudrą suberkite į sausą karštą keptuvę ir maišydami kaitinkite, kol ji virs karamele. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, superkite kriaušių griežinėlius, riešutus, rozmarinus ir maišydami kaitinkite 2-3minutes. Sukrėskite karamelę, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Iš tešlos dubeniu išspauskite apvalios formos skersmens skritulį. Įtieskite jį į kepimo popieriumi ištiestą skardą, ant viršaus tolygiai paskleiskite kriaušių ir riešutų masę. Viršų apibarstykite likusios tešlos trupiniais, apšlakstykite lydytu sviestu ir 20-25 minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite karštą su ledais.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė Lilina » 12 Bal 2009, 13:20

:P turėtų but labai skanus
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė la major » 14 Bal 2009, 20:49

O man įdomu, kaip tas rozmarinas ten...
Būtų šiaip smagu pabandyti :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė Forelle » 28 Kov 2010, 23:09

Karamelizuotų svogūnų ir šoninės pyragėliai

Paveikslėlis

2 dideli svogūnai;
2 v.š. sviesto;
1 v.š. aliejaus;
1 ½-2 a.š. cukraus;
Maltų juodųjų pipirų;
Kelios šakelės čiobrelių;
Kelios riekelės rūkytos šoninės;
Sluoksniuotos tešlos.

Paveikslėlis

Svogūnai supjaustomi plonais pusžiedžiais, nuo šiobrelių šakelių nuskabomi lapeliai ir viskas suberiama į įkaitintus riebalus, kepama vis maišant kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs. Sumažinti ugnį, suberti cukrų ir maišant kaitinti kol svogūnai karamelizuosis.
Šoninę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir kepti kol gražiai apskrus, pabarstyti pipirais.
Sluoksniuotą tešlą supjaustyti į norimo dydžio keturkampius, apie 0.5 cm nuo kraštų su peiliu lengvai “pažymėti” stačiakampį (kad kraštai gražiai iškiltų). Į vidurį dėti karamelizuotų svogūnų, skrudintos šoninės ir kepti įkaitintoje iki 200 0C 15-25 minutes (priklauso nuo dydžio). Papuošti šviežiais čiobreliais.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė erneka » 29 Kov 2010, 09:23

Labai išvaizdžiai ir skoningai pateikta, kaip visada, Forelle 10 balų :luks: :luks: :luks:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė Forelle » 29 Kov 2010, 09:28

Ačiū, Erneka. O kaip tau sekasi mokytis fotografuot?

Beje, nepaminėjau, kad dar uždėjau ožkos pieno sūrio kelis gabaliukus ant pyragėlių.

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė sinsan » 30 Kov 2010, 00:07

grazu, bet ne mano skonui. :wink: :wink:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sandruca
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1143
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:57
Pliusai: 186
Miestas: Airija

Re:

Standartinė sandruca » 08 Geg 2011, 15:51

Labai gera ideja tingiems sekmadienio pietums ! Vaisinu 031
Prikabinti failai
SANY0348.JPG
SANY0348.JPG (74.44 KiB) Peržiūrėta 5652 karus(ų)

Vartotojo avataras
Sandriuke0422
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 727
Užsiregistravo: 07 Geg 2011, 13:19
Pliusai: 10
Susisiekti:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė Sandriuke0422 » 08 Geg 2011, 18:03

As labai vertinu MANTINGOS tesla :) Idarus dazniausiai darau tokius:
varske
rukyta desra, zalumynai

arba:
fermentinis suris
virtas kiausinis
majnezas
cesnakas.

Aisku, kartais darau ir kitokiais idarais. Is esmes tai jai viskas tinka, del to ji man taip ir patinka 038

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė Nicole » 08 Geg 2011, 18:51

Nu viskas aisku-man laikas eit miegot :hypno: :hypno: :hypno:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2011, 19:54

jaaaazau.... amba ryt jau liepsiu nupirkti tos teslos... nors nelabai megstu pirktines. :roll:

Vartotojo avataras
sandruca
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1143
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:57
Pliusai: 186
Miestas: Airija

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė sandruca » 08 Geg 2011, 20:55

o pas mus ji tik ne per seniausiai atsirado.... arba tik dabar as ja pamaciau :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė Ramunė » 14 Bir 2011, 08:22

Kas nors bandėte

Kepti ledai aviečių padaže IKI

Sluoksniuota bemielė tešla 1 lapas
Plombyro ledai 200 g
Aviečių džemas 2 valg. šaukšt.
Aliejus kepimui

Į sliuoksniuotą bemielę tešlą įvyniokite ledus ir visa tai sudėkite į šaldymo kamerą 10 min. Įkaitinkite aliejų ir atšaldytus ledų bei tešlos vyniotinius kepkite, kol apskrus tešla, apie 1 min. Nusausinkite ir dėkite į lėkštę. Užpilkite aviečių džemu. Skanaus!

Vartotojo avataras
sandruca
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1143
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:57
Pliusai: 186
Miestas: Airija

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė sandruca » 14 Bir 2011, 10:07

Ramunė rašė:Kas nors bandėte

Kepti ledai aviečių padaže IKI

Sluoksniuota bemielė tešla 1 lapas
Plombyro ledai 200 g
Aviečių džemas 2 valg. šaukšt.
Aliejus kepimui

Į sliuoksniuotą bemielę tešlą įvyniokite ledus ir visa tai sudėkite į šaldymo kamerą 10 min. Įkaitinkite aliejų ir atšaldytus ledų bei tešlos vyniotinius kepkite, kol apskrus tešla, apie 1 min. Nusausinkite ir dėkite į lėkštę. Užpilkite aviečių džemu. Skanaus!
nieko sau.... idomu kas cia gaunasi :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė Ramunė » 14 Bir 2011, 13:27

Nu per TV, kai rodė reklamą - labai fainas dfesertas, bet man kažkaip........... :roll:

Vartotojo avataras
Neri
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1727
Užsiregistravo: 10 Lap 2009, 00:08
Pliusai: 1

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė Neri » 14 Bir 2011, 16:59

Ir man vat kazkaip. Nors nebandzius nieko negaliu sakyti. :P Kai rodo per tv, atrodo graziai ir skaniai, bet kaip padaryti, kad per l min dar ir apskrustu tesla ir neistirptu ledai .. :roll:
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: SLUOKSNIUOTA TEŠLA

Standartinė Ramunė » 14 Bir 2011, 17:28

Būtent :) . Labai norisi pabandyt, bet vis nesiryžtu :oops:

Skelbti atsakymą