SLUOKSNIUOTA TEŠLA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Galima truputį vandeniu patepti ir sulimpa. Nors aš kai pyragėlius kepiau ( forumas/viewtopic.php?t=6735 ), tai netepiau.
Itališkas migdolų pyragas
Vaniliniam kremui:
1 pakelio vanilinio pudingo miltelių,
400 ml pieno,
3 valg. šaukštų cukraus
Migdolų įdarui:
150 g sviesto,
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
100 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
150 g maltų migdolų,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
3 valg. šaukštų romo.
-----------------------------------------------
300 g sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio,
100 g migdolų.
Vanilinį pudingą išvirkite piene ir leiskite jam atvėsti.
Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su kiaušiniu, kiaušinio tryniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, maltais migdolais ir tarkuota citrinos žievele. Įmaišykite į vanilinį kremą ir supilkite romą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pusę kiekio tešlos iškočiokite ir perkelkite ją į kepimo popieriumi išklotą išardomą d-28 cm dydžio kepimo formą. Tešlos perteklių nupjaustykite. Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynių. Tešlos kraštus sutepkite kiaušinio baltymu. Įdarą tolygiai paskirstykite ant tešlos, o prie kraštų palikite vieno cm tarpus.
Likusią tešlą iškočiokite, uždenkite juo įdarą ir prispauskite kraštelius. Sutepkite pyragą kiaušinio tryniu ir šakute pabadykite daugelyje vietų. Galite peiliu išpiešti bet kokį ornamentą, o pyrago kraštus papuošti skaldytais migdolais.
Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 45 minutes.
Vaniliniam kremui:
1 pakelio vanilinio pudingo miltelių,
400 ml pieno,
3 valg. šaukštų cukraus
Migdolų įdarui:
150 g sviesto,
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
100 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
150 g maltų migdolų,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
3 valg. šaukštų romo.
-----------------------------------------------
300 g sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio,
100 g migdolų.
Vanilinį pudingą išvirkite piene ir leiskite jam atvėsti.
Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su kiaušiniu, kiaušinio tryniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, maltais migdolais ir tarkuota citrinos žievele. Įmaišykite į vanilinį kremą ir supilkite romą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pusę kiekio tešlos iškočiokite ir perkelkite ją į kepimo popieriumi išklotą išardomą d-28 cm dydžio kepimo formą. Tešlos perteklių nupjaustykite. Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynių. Tešlos kraštus sutepkite kiaušinio baltymu. Įdarą tolygiai paskirstykite ant tešlos, o prie kraštų palikite vieno cm tarpus.
Likusią tešlą iškočiokite, uždenkite juo įdarą ir prispauskite kraštelius. Sutepkite pyragą kiaušinio tryniu ir šakute pabadykite daugelyje vietų. Galite peiliu išpiešti bet kokį ornamentą, o pyrago kraštus papuošti skaldytais migdolais.
Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 45 minutes.
Dvigubos širdys
15 vienetu
Sudedamosios dalys
500g 1 lakštas šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
Papuošimui
1 kiaušinio baltymas
100 g Demerara cukraus
Įdarui
200 g paprasto Filadelfijos sūrio arba galite naudoti varškės kremą
60 g cukraus miltelių
žiupsnelio raudonų maistinių dažų
Atšildykite ir iškočiokite tešlą. Išpjaukite 30 širdžių. Pusę širdžių patepkite baltymu ir apibarstykite Demerara cukrumi. Visas širdis sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 4 minutes kepkite orkaitės viduryje 225°C. Po to jas atvėsinkite ant padėklo.
Sumaišykite įdaro sudedamąsias dalis. Prieš pat patiekdami sutepkite širdis paruoštu įdaru taip, kad viršutinė širdis būtų pabarstyta cukrumi.
15 vienetu
Sudedamosios dalys
500g 1 lakštas šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
Papuošimui
1 kiaušinio baltymas
100 g Demerara cukraus
Įdarui
200 g paprasto Filadelfijos sūrio arba galite naudoti varškės kremą
60 g cukraus miltelių
žiupsnelio raudonų maistinių dažų
Atšildykite ir iškočiokite tešlą. Išpjaukite 30 širdžių. Pusę širdžių patepkite baltymu ir apibarstykite Demerara cukrumi. Visas širdis sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 4 minutes kepkite orkaitės viduryje 225°C. Po to jas atvėsinkite ant padėklo.
Sumaišykite įdaro sudedamąsias dalis. Prieš pat patiekdami sutepkite širdis paruoštu įdaru taip, kad viršutinė širdis būtų pabarstyta cukrumi.
Šiandien darbavausi su sluoksniuota tešla. Šiaip aš ją retai perku,nes nelabai žinau ką iš jos gaminti, bet šį vakarą pabandžiau. Be to, dabar IKI vyksta akcija, perkant 1kg bemielės tešlos, mielinė - dovanų.
Čia paprasti SAUSAINUKAI SU RAZINOMIS: patepti tešlą plonu sluoksniu uogienės ir dėti razinas. Suvynioti, kepti orkaitėj, kol pagels.
Čia paprasti SAUSAINUKAI SU RAZINOMIS: patepti tešlą plonu sluoksniu uogienės ir dėti razinas. Suvynioti, kepti orkaitėj, kol pagels.
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Pikantiškas daržovių pyragas
Iš šitų produktų išeina du pyragai.
Reikės:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
300 g saliero
300 g morkų
2 porai
2 česnako skiltelės
ryšelis pertažolių
1 stiklinė grietinės
100 g fermentinio sūrio (50 g įdarui, 50 g pabarstymui)
druskos, pipirų
3 šaukštai džiūvėsėlių
vandens aptepimui
Paruošimas:
Įdarui salierą ir morkas nuvalykite, sutarkuokite juostelėmis, apvirkite pasūdytama vandenyje ir gerai nuvarvinkite. Porus supjaustykite griežinėliais, pertažoles smulkiai sukapokite. Apvirtas daržoves ir porus sudėkite į dubenį, supilkite grietinę, sudėkite tarkuotą sūrį ir petražoles, išspauskite česnakus, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Atšaldytą sluoksniuotą tešlą išlankstykite. Tešlos lapo vidurį išilgai pabarstykite džiūvėsėliais, ant jų sudėkite įdarą. Vieną ilgesnįjį tešlos lapo kraštą patepkite vandeniu,tuomet kraštus sulenkite užklodami įdarą ir pateptąjį vandeniu kraštą dėdami ant viršaus, kad tešlos sujungimas suliptų. Pyragą dėkite į kepimo skardą, aptepkite vandeniu ir subadykite šakute. Apibarstykite pyragą tarkuotu sūriu. Kepkite įkaitintoje iki 210'C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių, kol pyragas gražiai pagels.
Dar galima pasigaminti tokį padažą, bet skanu ir be jo.
Žalumynų padažui:
1 stiklinė grietinės
1 česnako skiltelė (smulkinta)
2 šaukštai kapotų prieskoninių žolelių
1 citrinos sultys
druskos, pipirų
Paruošimas:
Žalumynus sumaišykite su grietine,pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais.
Skanaus!
Iš šitų produktų išeina du pyragai.
Reikės:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
300 g saliero
300 g morkų
2 porai
2 česnako skiltelės
ryšelis pertažolių
1 stiklinė grietinės
100 g fermentinio sūrio (50 g įdarui, 50 g pabarstymui)
druskos, pipirų
3 šaukštai džiūvėsėlių
vandens aptepimui
Paruošimas:
Įdarui salierą ir morkas nuvalykite, sutarkuokite juostelėmis, apvirkite pasūdytama vandenyje ir gerai nuvarvinkite. Porus supjaustykite griežinėliais, pertažoles smulkiai sukapokite. Apvirtas daržoves ir porus sudėkite į dubenį, supilkite grietinę, sudėkite tarkuotą sūrį ir petražoles, išspauskite česnakus, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Atšaldytą sluoksniuotą tešlą išlankstykite. Tešlos lapo vidurį išilgai pabarstykite džiūvėsėliais, ant jų sudėkite įdarą. Vieną ilgesnįjį tešlos lapo kraštą patepkite vandeniu,tuomet kraštus sulenkite užklodami įdarą ir pateptąjį vandeniu kraštą dėdami ant viršaus, kad tešlos sujungimas suliptų. Pyragą dėkite į kepimo skardą, aptepkite vandeniu ir subadykite šakute. Apibarstykite pyragą tarkuotu sūriu. Kepkite įkaitintoje iki 210'C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių, kol pyragas gražiai pagels.
Dar galima pasigaminti tokį padažą, bet skanu ir be jo.
Žalumynų padažui:
1 stiklinė grietinės
1 česnako skiltelė (smulkinta)
2 šaukštai kapotų prieskoninių žolelių
1 citrinos sultys
druskos, pipirų
Paruošimas:
Žalumynus sumaišykite su grietine,pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais.
Skanaus!
O štai ir mano pyragas
Kelias minutes apviriau vištieną, morkos gabaliukus, pjaustytus saliero stiebus ir brokolius. Keptuvėje pakepinau keletą česnako skiltelių ir visas minėtas daržoves + vištieną su prieskoniais, krapais ir petražolėmis, įdėjau kelis šaukštus grietinės.
Viską susukau į sluoksniuotą tešlą, užbarsčiau sezamo sėklomis ir pakepiau orkaitėje apie pusvalandį.
Skanus ir karštas, ir šaltas
Kelias minutes apviriau vištieną, morkos gabaliukus, pjaustytus saliero stiebus ir brokolius. Keptuvėje pakepinau keletą česnako skiltelių ir visas minėtas daržoves + vištieną su prieskoniais, krapais ir petražolėmis, įdėjau kelis šaukštus grietinės.
Viską susukau į sluoksniuotą tešlą, užbarsčiau sezamo sėklomis ir pakepiau orkaitėje apie pusvalandį.
Skanus ir karštas, ir šaltas