ŠIMTALAPIS

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

ŠIMTALAPIS

Standartinė silsta » 06 Bir 2007, 16:13

Ar bandėte kas kepti šimtalapį :?: Tai tradicinis totorių skanumynas, valgiau aš jį, burnoje tirpsta. Radau kelis receptus inete, bet kol kas pati abejoju gaminti, kažin ar gausis... :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: ŠIMTALAPIS

Standartinė Ramunė » 06 Bir 2007, 16:18

silsta rašė:Ar bandėte kas kepti šimtalapį :?: Tai tradicinis totorių skanumynas, valgiau aš jį, burnoje tirpsta. Radau kelis receptus inete, bet kol kas pati abejoju gaminti, kažin ar gausis... :merg2:
Kiek žinau, tai dzūkų saldumynas. Kiek buvau baliuose, visada šimtalapis puikuojasi. jei naminis ar pagal užsakymą - Paveikslėlis bet paskutinį kartą brolienė buvo pirktinį atsivežusi tokį nediduką - paprastas pyragas su aguonomis, bet keptas namuose - skanesnis :evil: Serijinė gamyba prasidėjo.
O recepėiuką galėsiu paieškoti, tikrai turiuPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Bir 2007, 16:35

mano anyta kepa nuostabu simtalapi,teko ir man kazkada dalyvauti procese.Kiek ten darbo :hypno: kai nuvaziuosiu,paprasysiu receptuko :wink:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 06 Bir 2007, 16:40

Skanus dalykėlis. Bet čia svarbiausia ne receptas o visa gaminimo eiga, ją būtina pamatyti, kitaip gausis ne šimtalapis o paprasta bulka su aguonomis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Bir 2007, 16:45

janrri rašė:Skanus dalykėlis. Bet čia svarbiausia ne receptas o visa gaminimo eiga, ją būtina pamatyti, kitaip gausis ne šimtalapis o paprasta bulka su aguonomis.
oi ne,tikrai nesigaus bulka,nes tesla ne tokia :roll: ir lapai ten atskirai kociojasi,ir sviestu tepasi,kad nesuliptu...na zodziu darbo N :oops:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 06 Bir 2007, 20:40

knygoje radau recepta, bet nerasysiu, nes gali buti nepatikimas, o kadangi pati nebandziau, tai nieko negaliu pasakyti. :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Bir 2007, 20:50

Hazel rašė:knygoje radau recepta, bet nerasysiu, nes gali buti nepatikimas, o kadangi pati nebandziau, tai nieko negaliu pasakyti. :roll:
nezinau,kokia turetu buti proga,kad viena simtalapi gaminciau :oops: Kai dviese,lengviau :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Bir 2007, 22:17

Hazel rašė:knygoje radau recepta, bet nerasysiu, nes gali buti nepatikimas, o kadangi pati nebandziau, tai nieko negaliu pasakyti. :roll:
Paskaičiau komentarus jūsų... gal ir aš susilaikysiu nuo receptų, kad nebūtų liapsusų. palauksim, gal kas kepė, įdės arba Tutsi parveš :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 06 Bir 2007, 22:44

siaip supermamoje galima butu paklausti, jos tai tikrai zinos :roll:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 07 Bir 2007, 09:36

tutsi rašė:
janrri rašė:Skanus dalykėlis. Bet čia svarbiausia ne receptas o visa gaminimo eiga, ją būtina pamatyti, kitaip gausis ne šimtalapis o paprasta bulka su aguonomis.
oi ne,tikrai nesigaus bulka,nes tesla ne tokia :roll: ir lapai ten atskirai kociojasi,ir sviestu tepasi,kad nesuliptu...na zodziu darbo N :oops:
Gal netaip išsireiškiau su ta bulka :roll: . Aš pati kepu kartais šimtalapį, tik norėjau pasakyti kad reikia pamatyti visą gaminimo procesą.Svarbiausia tešlos išminkymas ir ištampymas ir dar sviesto kokybė.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Bir 2007, 09:37

pilnai su tavimi sutinku,jei tu kepi,tai idek savo receptuka-ismeginsim.O supermamose,nereikia net klausti,yra tema simtalapis ir receptu,ir komentaru :wink:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 16 Bir 2007, 11:09

Radau supermamose simtalapio recepta :wink: ulaa ji jau megino Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo Hazel 16 Bir 2007, 11:37, redaguota 2 kartą(us).

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 16 Bir 2007, 11:10

o cia kazkoks paveiksliukas, bet simtalapi maciau visai kitoki :roll:
Prikabinti failai
1151777713d.jpg
1151777713d.jpg (43.5 KiB) Peržiūrėta 13482 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Hazel 16 Bir 2007, 11:39, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 16 Bir 2007, 11:19

ŠIMTALAPIS

1 kg miltų;
50 g mielių;
250 g pieno;
5 kiaušiniai;
1,5 stiklinės aguonų;
stiklinė razinų;
cukrus lakštams pabarstyti
400 g sviesto lakštams aptepti;



Mielės pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su išplaktais jame kiaušiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielės ir smarkiai minkoma ne mažiau pusvalandžio. Tešla padalijama б dalis, nekeičiant paskutinės minkymo krypties. Iš kiekvieno gabalo padaromas paplotėlis, aptepamas ištirpintu sviestu ir uždengiamas pergamentiniu popieriumi, kad nedžitų. Šiltai kildoma valandą.

Imamas vienas paplotėlis, truputį pakočiojamas, nekeičiant krypties, ir rankomis atsargiai tampomas, kol pasidarys popieriaus plonumo. Ištampytas lakštas tiesiamas ant lentos, labai plonai (geriausia delnu) aptepamas ištirpintu sviestu, apibarstomas trupučiu cukraus. Tuomet imamas kitas tešlos paplotėlis, truputį pakočiojamas, ištampomas, aptepamas ir dedamas ant pirmojo. Taip paruoрiami visi 6 paploteliai. Paskutinį uюdлjus, aptepus sviestu ir apibarsčius cukrumi, gražiai visi kartu apipjaunami apvaliai. Tuomet ant vieno kraрto suberiamos nuplikytos ir sumaltos aguonos (viena linija). Aguonos užplikomos verdančiu vandeniu, pusvalandį palaikomos, paskui pro dvigubą marlę nusunkiamos, mėsmale sumalamos arba sutrinamos. Visas likęs tešlos plotas apibarstomas razinomis ir, pradedant nuo krašto, kur sudėtos aguonos, tešlos lakštai vyniojami voleliu. Iš jo daromas žiedas arba pasaga, 1-1,5 val. laikoma šiltai, paskui kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą. Ataušinama formoje. Išimtas iš formos apsijojamas miltiniu cukrumi.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Bir 2007, 11:21

Hazel rašė:Nesupratau, kas cia ivyko :roll: :roll: kodel tas receptas toks su veidukais? :roll:
Matyt, labai jau skaniai rašei :wink:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 16 Bir 2007, 11:29

Ramunė rašė:
Hazel rašė:Nesupratau, kas cia ivyko :roll: :roll: kodel tas receptas toks su veidukais? :roll:
Matyt, labai jau skaniai rašei :wink:
Nerasiau :oops: :oops: cia is supermamu :oops: bet veliau teko perrasyti, kadangi buvo klaidu, nors aisku yra ir dabar, visko netaisiau. :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Bir 2007, 11:35

o as tikrai kada ji pameginsiu :merg2: Rudeniop :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Rgp 2007, 21:05

Kaip gimsta šakotis? (nuotraukų albumas)


http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... d=14071231

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 20 Rgp 2007, 09:11

Viename iš diskų turiu šimtalapio gamybos fotoreportažą , dabar jau nebepamenu iš kokio tinklapio parsisiunčiau , per pietus , kai mažoji užsnūs įkelsiu

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Rgp 2007, 09:43

kaip faina :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 20 Rgp 2007, 11:03

Šimtalapis
Produktai:
5 kiaušiniai, 25gramai mielių, 0,5 stiklinės pieno, miltų, aguonų, cukraus, sviesto.
Receptas:
Mieles ištrinti su 1 šaukštu cukraus, kol pasidarys skystos. Tada įmušti kiaušinius
Prikabinti failai
4.jpg
4.jpg (47.4 KiB) Peržiūrėta 13439 karus(ų)
3.jpg
3.jpg (44.41 KiB) Peržiūrėta 13439 karus(ų)
2.jpg
2.jpg (39.33 KiB) Peržiūrėta 13440 karus(ų)
1.jpg
1.jpg (41.98 KiB) Peržiūrėta 13441 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Rgp 2007, 11:14

o kur daugiau :shock:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 20 Rgp 2007, 11:17

Aguonas nuplikinti trupučiu karštu pienu. atvėsinti pieną likusį ir supilti į mieles, gerai išmaišyti ir po truputį pilti miltus, iki kol bus galima minkyti tešlą, bet dar liptų prie rankų, nes jei perdaug bus miltų neišsitampys.
Prikabinti failai
7.jpg
7.jpg (46.14 KiB) Peržiūrėta 13431 karus(ų)
6.jpg
6.jpg (38.95 KiB) Peržiūrėta 13431 karus(ų)
9.jpg
9.jpg (43.13 KiB) Peržiūrėta 13430 karus(ų)
8.jpg
8.jpg (48.6 KiB) Peržiūrėta 13436 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo vitele 20 Rgp 2007, 11:36, redaguota 4 kartą(us).

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 20 Rgp 2007, 11:21

kantrybes moteros nuotraukas mazinu uz koki desimt min bus pilnas

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Rgp 2007, 11:22

gerai,lauksiu :merg2: :oops:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 20 Rgp 2007, 11:43

Tęsiam toliau
Prikabinti failai
4.jpg
4.jpg (43.73 KiB) Peržiūrėta 13421 karus(ų)
3.jpg
3.jpg (46.89 KiB) Peržiūrėta 13424 karus(ų)
2.jpg
2.jpg (45.89 KiB) Peržiūrėta 13424 karus(ų)
1.jpg
1.jpg (39.14 KiB) Peržiūrėta 13421 karus(ų)

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 20 Rgp 2007, 11:51

Kai jau tešlą galima minkyti, tai apipilam stalą ir rankas aliejumi ir pradedame minkyti apie 1h be pertraukų, o kad nepriliptų tešla vis miltais arba aliejumi patepkite.
Prikabinti failai
8.jpg
8.jpg (26.58 KiB) Peržiūrėta 13418 karus(ų)
7.jpg
7.jpg (33.25 KiB) Peržiūrėta 13418 karus(ų)
6.jpg
6.jpg (34.83 KiB) Peržiūrėta 13418 karus(ų)
5.jpg
5.jpg (45.29 KiB) Peržiūrėta 13418 karus(ų)

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 20 Rgp 2007, 11:59

po intensivaus minkimo padaliname tešla į tris dalis ir padarę įdubas uždengiame rankšluosčiu.
Pasiruošiam ant kėdės tempimui pagalves, kad nebūtų per žemai. ir apklojame plevele ir dar medžiaga švaria, kurios negaila ir lygią. apibarstome miltais, taip pat formą ištepame aliejumi ir netoliese pasidedame.
Prikabinti failai
12.jpg
12.jpg (45.74 KiB) Peržiūrėta 13416 karus(ų)
11.jpg
11.jpg (47.06 KiB) Peržiūrėta 13415 karus(ų)
10.jpg
10.jpg (46.97 KiB) Peržiūrėta 13415 karus(ų)
9.jpg
9.jpg (47.2 KiB) Peržiūrėta 13414 karus(ų)

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 20 Rgp 2007, 12:05

pasiruošiame cukrų su šaukšteliu, apiplykitas aguonas ir minkštą sviestą, kad galėtume lengvai tepti.
Tada kai truputi pakilusią tešlą pradedame daužyti tarp ranku ir ploti, kad ji temptusi ir per vidurį iki opersimatymo plonėtų, kai jau sunku išlaikyti uždedame ant paruoštų pagalvių ir kraštus po truputi spudeliodami tampom, kol pakankamai didelės formos ir skaidrus būtų. bet prieš imant tešlą patariu rankas ištepti aliejumi, tada lengviau tampysis ir reikia atsargiai tampyti, nes ji lengvai plyšta, o pataisyti neimanoma. taip ištampius pirmą tešlos gabalėlį ištepam sviestu ir apibarstome cukrumi, poto antrą gabalėlį ant jo ištempem ir vėl ištepam sviestu ir cukrumi.
Prikabinti failai
4.jpg
4.jpg (49.77 KiB) Peržiūrėta 13414 karus(ų)
3.jpg
3.jpg (44.68 KiB) Peržiūrėta 13415 karus(ų)
2.jpg
2.jpg (46.73 KiB) Peržiūrėta 13415 karus(ų)
1.jpg
1.jpg (47.72 KiB) Peržiūrėta 13416 karus(ų)

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 20 Rgp 2007, 12:12

trečią ištempę vėl ištepam sviestu ir cukrumi, ir išpilam aguonas, pasklaidom beveik per visą plotą, tada atsargiai pakeliam vieną kraštą ir jis susivinioja į ritinį ir atsargiai perkeliame į formą. kepame kol parus ir prie degtuko nelips, beje orkaitė turi būti įkaitinta .
Prikabinti failai
8.jpg
8.jpg (44.67 KiB) Peržiūrėta 13412 karus(ų)
7.jpg
7.jpg (45.81 KiB) Peržiūrėta 13412 karus(ų)
6.jpg
6.jpg (46.85 KiB) Peržiūrėta 13414 karus(ų)

Skelbti atsakymą