Manieji laabai traškūs, bet su herkulesu nežinau ar taip pat skaniai išeis kaip su greito paruošimo. Nes tada jie tarsi ištirpsta,jų nebesijaučia, gaunasi tokie tikri krekeriai, o ne avižiniai sausainiai.Forelle rašė:Tai tiek ir turiu, bet jeigu viską sunaudosiu kepiniams, tai kaip aš be jo pratempsiu parą? Man būtinai ant duonos jo reikia, į košę, kitaip neskanu bus O tavieji krekeriai gavosi traškūs? Kiek maždaug išėjo? Noriu labai ir krekerių, bet dar noriu ir flapjaks išbandyti, antrieji patogiau, nes reikia ne greito paruošimo dribsnių ir didesnio kiekio. Dabar mano didžiausia bėda - kur sunaudot kilogramą Herkules dribsnių?Živilė rašė:Na, 100g rodos visai nedaug
Sausainiai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: Sausainiai
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Ačiū, avižinius būčiau pasmulkinus, bet šiandien iškepiau didelį pyragą, tai saldumynų laikinai nesinorės kepti Iš kokios knygos receptas? Vieną šiandien vartydama radau tokį pat, tik gramaisŽivilė rašė: Manieji laabai traškūs, bet su herkulesu nežinau ar taip pat skaniai išeis kaip su greito paruošimo. Nes tada jie tarsi ištirpsta,jų nebesijaučia, gaunasi tokie tikri krekeriai, o ne avižiniai sausainiai.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Norvegiški avižiniai krekeriai
0.2 kg avižinių dribsnių
0.2 kg miltų (pilti po truputį po truputį vis išminkant, man tiek neprireikė)
100 g sviesto;
25 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
Žiupsnelis druskos;
200 ml pieno.
Piene ištirpinti sviestą ir cukrų, užpilti ant avižinių dribsnių. Masę sutrinti smulkintuvu arba kombainu ir palikti 1 val šaldytuve. Supilti miltus su kepimo milteliais bei druska, gerai išmaišyti, kad gautųsi kočiojama tešla. Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti ar išspausti norimas formas. Subadyti šakute. Kepti iki 2000C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Atvėsintus laikyti sandariame inde arba maišelyje.
0.2 kg avižinių dribsnių
0.2 kg miltų (pilti po truputį po truputį vis išminkant, man tiek neprireikė)
100 g sviesto;
25 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
Žiupsnelis druskos;
200 ml pieno.
Piene ištirpinti sviestą ir cukrų, užpilti ant avižinių dribsnių. Masę sutrinti smulkintuvu arba kombainu ir palikti 1 val šaldytuve. Supilti miltus su kepimo milteliais bei druska, gerai išmaišyti, kad gautųsi kočiojama tešla. Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti ar išspausti norimas formas. Subadyti šakute. Kepti iki 2000C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Atvėsintus laikyti sandariame inde arba maišelyje.
Re: Sausainiai
''naminiai'' sausainiai
reikes:
125 g sviesto
125 g cukraus
pakelis vanilinio cukraus
saukstas tarkuotu apelsinu zieveliu
250 g miltu
kiausinis
sviesto
aptepui:
150 g miltinio cukraus
3 saukstai apelsinu sulciu arba apelsinu likerio
y dubeneli sudekite sviesta,suberkite cukru ir vaniliny cukru,gerai isplakite iki kremo tirstumo.suberkite apelsinu zieveles,ymuskite kiausini ir plakite visu galingumu,kol mase taps puri.po truputi suberkite ir ymaisykite miltus.
forma istepkite sviestu arba isklokite kepimo popieriumi.orkaite ykaitinkite iki 180 C.tesla sukreskite y konditeriny svirksta placiu antgaliu ir tiesiai ant skardos ispauskite norimos formos sausainiuis.skarda saukite y orkaite ir kepkite 15 minuciu.
paruoskite aptepa:gerai ismaisykite miltini cukru su apelsinu sultimis arba likeriu.
gatavus sausainius pamirkykite glajuje.
receptas is zurnalo darbstuole.
reikes:
125 g sviesto
125 g cukraus
pakelis vanilinio cukraus
saukstas tarkuotu apelsinu zieveliu
250 g miltu
kiausinis
sviesto
aptepui:
150 g miltinio cukraus
3 saukstai apelsinu sulciu arba apelsinu likerio
y dubeneli sudekite sviesta,suberkite cukru ir vaniliny cukru,gerai isplakite iki kremo tirstumo.suberkite apelsinu zieveles,ymuskite kiausini ir plakite visu galingumu,kol mase taps puri.po truputi suberkite ir ymaisykite miltus.
forma istepkite sviestu arba isklokite kepimo popieriumi.orkaite ykaitinkite iki 180 C.tesla sukreskite y konditeriny svirksta placiu antgaliu ir tiesiai ant skardos ispauskite norimos formos sausainiuis.skarda saukite y orkaite ir kepkite 15 minuciu.
paruoskite aptepa:gerai ismaisykite miltini cukru su apelsinu sultimis arba likeriu.
gatavus sausainius pamirkykite glajuje.
receptas is zurnalo darbstuole.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Žemės riešutų sviesto sausainiai
1 puodelis žemės riešutų sviesto;
1 didelis kiaušinis;
1 puodelis cukraus (tiek kepdama neturėjau, dėjau gal ¾ ir buvo saldūs);
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilinio cukraus.
Žemės riešutų sviestą išplakti su cukrumi, kepimo milteliais bei vaniliniu cukrumi. Įmuti kiaušinį ir dar paplakt. Rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, lengvai ranką su šakute paspausti kryžmai, kad susidarytų grotelės ir sausainis taptų plokščias. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinti, o tik tada imti, nes ką tik iškepti jie būna labai minkšti ir birūs.
1 puodelis žemės riešutų sviesto;
1 didelis kiaušinis;
1 puodelis cukraus (tiek kepdama neturėjau, dėjau gal ¾ ir buvo saldūs);
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilinio cukraus.
Žemės riešutų sviestą išplakti su cukrumi, kepimo milteliais bei vaniliniu cukrumi. Įmuti kiaušinį ir dar paplakt. Rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, lengvai ranką su šakute paspausti kryžmai, kad susidarytų grotelės ir sausainis taptų plokščias. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinti, o tik tada imti, nes ką tik iškepti jie būna labai minkšti ir birūs.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sausainiai
Niam kaip skaniai atrodo. bet aš dabar aguonų pyrago užvalgiau tai gan ramiai sėdžiu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Kaip tau gerai, o aš senienas kraunu, o pati nieko negaliu išsikept, nes orkaitėj amen. Tai pati save kankinu
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sausainiai
Tai kad pyragas pirktinis, ne mano keptas, bet vistiek ramu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Aš taupau ir į kepyklėlę neinu, nes neaišku kiek dar mokesčiams teks palikt
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sausainiai
mane čia anyta palepino galiu net girtis
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai
pavaisinsiu aviziniais sausainiais, ka tik is orkaites
Aviziniai sausainiai
250 g. aviziniu dribsniu;
150 g. sviesto;
sezamo sauja;
1 stikline cukraus;
2 saukstai miltu;
1 kiausinis;
cinamono.
Viska sumaisykite su tirpintu sviestu ir formuokit sausainukus. Kepkite apie 15 min.
Aviziniai sausainiai
250 g. aviziniu dribsniu;
150 g. sviesto;
sezamo sauja;
1 stikline cukraus;
2 saukstai miltu;
1 kiausinis;
cinamono.
Viska sumaisykite su tirpintu sviestu ir formuokit sausainukus. Kepkite apie 15 min.
- Prikabinti failai
-
- 100_0728.jpg (158.46 KiB) Peržiūrėta 9684 karus(ų)
Re: Sausainiai
kaip seniai bevalgiau tokių
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai
kadangi vakar nuejau anksti miegoti, tai sendien atsikelusi radau juos tik 3 patiko vadinasi Kepsiu vel kokius
Re: Sausainiai
avižiniai sausainiai
100 g natūralaus sviesto
2 valgomieji šaukštai
2 šaukštai rudojo cukraus
2 valgomieji šaukštai
2
arbatinis druskos
200 g. avižinių dribsnių
truputį sodos
pusantros stiklinės kvietinių
džiovintų
Minkštą ištrinti su cukrumi ir įberti druskos ir sodos. Po vieną įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę, išmaišyti. Suberti avižinius dribsnius, maišydami, o tada miltus. Įmaišyti spanguoles. Šaukštu semti tešlą ir sukrėsti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Įkaitintoje iki 180 laispnių temperatūros orkaitėje kepti sausainius apie 20-25 minutes, kol taps aukso spalvos
receptas iš čia:http://mamosreceptai.lt/receptai/avizin ... lemis.html
tik kad nuotraukos kokybė prasta
100 g natūralaus sviesto
2 valgomieji šaukštai
2 šaukštai rudojo cukraus
2 valgomieji šaukštai
2
arbatinis druskos
200 g. avižinių dribsnių
truputį sodos
pusantros stiklinės kvietinių
džiovintų
Minkštą ištrinti su cukrumi ir įberti druskos ir sodos. Po vieną įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę, išmaišyti. Suberti avižinius dribsnius, maišydami, o tada miltus. Įmaišyti spanguoles. Šaukštu semti tešlą ir sukrėsti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Įkaitintoje iki 180 laispnių temperatūros orkaitėje kepti sausainius apie 20-25 minutes, kol taps aukso spalvos
receptas iš čia:http://mamosreceptai.lt/receptai/avizin ... lemis.html
tik kad nuotraukos kokybė prasta
- Prikabinti failai
-
- Atvaizd0270.jpg (38.14 KiB) Peržiūrėta 9620 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai
galima butu normaliai recepta sutvarkyti? kazkas ne taip
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai
tik dabar prisiminiau, pas ka jos yraerikiux rašė:Ir dar-turiu klausimėlį. Gal kas žino, kaip naudoti šias formas, gal atsimenat receptuką kokį. Radau jas pas mamą, anksčiau ji kepdavo, tiksliau virdavo, bet recepto nebepamena
- raska77
- Fanatas
- Pranešimai: 566
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 19:11
- Pliusai: 40
- Miestas: Raseiniai-Newry
Re: Sausainiai
Riesutu sviesto sausainukai
kaip pasigaminti riesutu sviesta jau rasiau o dabar isikepiau ir sausainuku
8 saukstai miltu(sudejau 7)
2 saukstai cukraus
2 saukstai riesutu sviesto
1 kiausinis
50 g sviesto
(recepte nebuvo kepimo milteliu bet as idejau ketvirti a/s )
uzminkiti tesla is visu produktu ir padarius graikinio riesuto dydzio burbuliukus juos suspausti,galima sakute pagrazinti.Kepti 180 -15 min
paprasta ir neiprasta.
Sitas receptukas tiks toms kurios nemegstat labai saldziai.Man norejosi rar sokolado tai ir apliejau juo
Namai kvepeko kepintais riesutais
kaip pasigaminti riesutu sviesta jau rasiau o dabar isikepiau ir sausainuku
8 saukstai miltu(sudejau 7)
2 saukstai cukraus
2 saukstai riesutu sviesto
1 kiausinis
50 g sviesto
(recepte nebuvo kepimo milteliu bet as idejau ketvirti a/s )
uzminkiti tesla is visu produktu ir padarius graikinio riesuto dydzio burbuliukus juos suspausti,galima sakute pagrazinti.Kepti 180 -15 min
paprasta ir neiprasta.
Sitas receptukas tiks toms kurios nemegstat labai saldziai.Man norejosi rar sokolado tai ir apliejau juo
Namai kvepeko kepintais riesutais
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Kokie gražūs Kaip tik prie rytinės kavos. Dėkui
Re: Sausainiai
eikit sau seimės tysta pamačius tokius skanumynus, va jau avižinius tai tikrai išmėgisniu, labai jau patinka visokie tokie sausainukai Ačiū už receptuką
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Sausainiai su šokolado gabalėliais ir riešutais.
400 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
225 g sviesto;
170 g rudojo cukraus;
200 g paprasto smulkaus cukraus;
3 kiaušiniai;
~350 g šokolado;
80 g riešutų
Šokoladą ir riešutus susmulkimane, kaiušinius išplakame su cukrumi, kepimo milteliais ir sviestu. Beriame riešutus ir šokoladą, pilame miltus, minkome tešlą. Darome nedidelius sausainiukus, nes labai didėja, kai kepa. Kepame apie 15 min 180C temperatūroje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Rudens gėrybių kašute
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Tobulėjam
Re: Sausainiai
Vaje, kokia auksinė tavo kantrybė, Ramuniuk
Kaip skaniai žiūrisi
Kaip skaniai žiūrisi
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Pravesiu, kai tik darysiu. Čia paprasta meduolinė tešla, tik puošyba knisa nervus