gal kartais mano mokinė esi?Anonymous rašė:Mes irgi mokykloje labai panašias spurgas kepėm, tai paskui tokios skanios buvo, kad net persivalgiau... Bet vėliau namie kepiau, tai taip pat nuostabios išėjo. Toks paprastas, bet skanus receptėlis.Hazel rašė:Šiandien ėmiausi kambarių tvarkymo ir radau senus užrašų sąsiuvinius, dar nuo mokymosi laikų. Va turiu tokį spurgų receptą užsirašiusi:Lilina rašė:o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
VARŠKĖS SPURGOS
2 pak varškės,
5 šaukštai cukraus,
8 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
1 šaukštas sodos užgesintos actu
Patikimiausias (man) receptas
Sausainiai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Ačiū labai bandysiu prie progos.Hazel rašė:Šiandien ėmiausi kambarių tvarkymo ir radau senus užrašų sąsiuvinius, dar nuo mokymosi laikų. Va turiu tokį spurgų receptą užsirašiusi:Lilina rašė:o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
VARŠKĖS SPURGOS
2 pak varškės,
5 šaukštai cukraus,
8 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
1 šaukštas sodos užgesintos actu
Patikimiausias (man) receptas
Sausainiukai su sezamu
200gr sviesto,1 ar 2 kiausiniai(pagal dydi),cukraus puse stiklines(arba maziau,pagal skoni),miltu,sezamo seklu.
Sviesta ir cukru sukapoti,(sutrinti) su sviestu,kol gausis toks vel i miltus panasus ,,biralas".Tada padaryti viduryje duobute,imusti kiausini ir gerai isminkyti.Galima rankytes aliejum pasitept,nekibs prie ranku.Po to padaryti 5litu skersmens arba storesni voleli.Ji gerai apvolioti sezamo seklomis.Pjaustyti ripkutemis panasiai 1cm.Vel visa apvolioti sezamo seklomis.Deti ant kepimo popieriumi isklotos skardos ir kepti aukstoje temperaturoje(180-200).kol apgels.Iskepa greitai,taigi nesudeginkit.
200gr sviesto,1 ar 2 kiausiniai(pagal dydi),cukraus puse stiklines(arba maziau,pagal skoni),miltu,sezamo seklu.
Sviesta ir cukru sukapoti,(sutrinti) su sviestu,kol gausis toks vel i miltus panasus ,,biralas".Tada padaryti viduryje duobute,imusti kiausini ir gerai isminkyti.Galima rankytes aliejum pasitept,nekibs prie ranku.Po to padaryti 5litu skersmens arba storesni voleli.Ji gerai apvolioti sezamo seklomis.Pjaustyti ripkutemis panasiai 1cm.Vel visa apvolioti sezamo seklomis.Deti ant kepimo popieriumi isklotos skardos ir kepti aukstoje temperaturoje(180-200).kol apgels.Iskepa greitai,taigi nesudeginkit.
atvirai pasakius kai kepu spurgas, nesivadovauju jokias receptais - viskas ant akies, nes jau "atkaliau" sistemąLilina rašė:Sulyginau dabar ankstesnį receptą ir šitą. Šitas turi būti geresnis, nes į jį grietinės neieina, reiškia nebus tokia skysta tešlaLilina rašė: VARŠKĖS SPURGOS
2 pak varškės,
5 šaukštai cukraus,
8 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
1 šaukštas sodos užgesintos actu
Patikimiausias (man) receptas
Raudau labai greitai pagaminamų paprastų sausainėlių receptą
Sausainiai "Pertraukėlė"
1 kg „Mantingos“ šaldytos trapios tešlos
200 g lazdyno riešutų
250 g cukatų (apelsinų, papajų, ananasų)
200 g juodojo šokolado
Gaminimas:
iškočiojame atitirpintą „Mantingos“ trapią tešlą 3 mm storio sluoksniu, viršų patepame kiaušinio plakiniu (1 kiaušinį suplakę plaktuvu). Supjaustome tešlą nedideliais rombeliais. Iškočiotą ir supjaustytą tešlą pabarstome susmulkintais lazdyno riešutais bei cukatomis. Sausainius kepame orkaitėje 200ºC temperatūroje 15-20 min. Iškeptus ir atvėsintus sausainius pašlakstome ištirpintu šokoladu.
visai neblogai, kai tingisi ilgai darbuotis
Sausainiai "Pertraukėlė"
1 kg „Mantingos“ šaldytos trapios tešlos
200 g lazdyno riešutų
250 g cukatų (apelsinų, papajų, ananasų)
200 g juodojo šokolado
Gaminimas:
iškočiojame atitirpintą „Mantingos“ trapią tešlą 3 mm storio sluoksniu, viršų patepame kiaušinio plakiniu (1 kiaušinį suplakę plaktuvu). Supjaustome tešlą nedideliais rombeliais. Iškočiotą ir supjaustytą tešlą pabarstome susmulkintais lazdyno riešutais bei cukatomis. Sausainius kepame orkaitėje 200ºC temperatūroje 15-20 min. Iškeptus ir atvėsintus sausainius pašlakstome ištirpintu šokoladu.
visai neblogai, kai tingisi ilgai darbuotis
O mano spurgu receptas toks-
1pak. varskes imame 2-3 saukstus cukraus,2kiausinius,miltu tiek,kad galima butu rutuliuka maza su slapiom rankom suvolioti.Ir kepimo milteliu.(ant 2pak varskes-nubraukta arbat.sauksteli,o soda gesinta dar geriau).Po to verdame aliejuj ir pabarstome miltiniu cukrumi.As ji malu su kavamale (paprasta pusiau su vaniliniu).
1pak. varskes imame 2-3 saukstus cukraus,2kiausinius,miltu tiek,kad galima butu rutuliuka maza su slapiom rankom suvolioti.Ir kepimo milteliu.(ant 2pak varskes-nubraukta arbat.sauksteli,o soda gesinta dar geriau).Po to verdame aliejuj ir pabarstome miltiniu cukrumi.As ji malu su kavamale (paprasta pusiau su vaniliniu).
O as taip pasakysiu -Zmogus kazko privalo suvalgyti saldaus.Kitaip jis bus liudnas ir piktokas.Nekalbu apie cukru.Reikia pagalvoti ,ko pats organizmas praso-kas butu skanu.Negalima atsisakyti saldumynu!Mano mociute sakydavo-,,butina kasdien suvalgyt saldumico,bet po to butina apie nama 3kart apibegt" Ir nuotaikai gerai,ir sveikatai. O ka gali zinoti,gal ji teisi buvo?
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
ko nesupratai as sakau,kad sake nemegsta nemegsta saldumynu,o dabar jau skardeles pradeda pirkti Pagavai minti Ta prasme,ji jau zada nuo darzoviu prie pyragu pereitiHazel rašė:kaip čia suprastitutsi rašė:Taip,kaip Ramunė.......Hazel rašė:Saldumynai, sako, naudinga iš dalies. Bet aš juos dabar ribosiu. Šiandien aišku išsikepiau pyragiuką, bet nuo šiol bandysiu susilaikyti. Seksiu Ramunės keliu - graušiu vaisius ir daržoves...
Paskutinį kartą redagavo Tutsi 04 Bal 2007, 16:36, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Mes pasikeisim vietomis: Hazel morkas grauš, o aš pyragėlius kimšiututsi rašė:Taip,kaip Ramunė....... ,ji sendien Kėdainius maiso iesko skardeliu pyragamsHazel rašė:Saldumynai, sako, naudinga iš dalies. Bet aš juos dabar ribosiu. Šiandien aišku išsikepiau pyragiuką, bet nuo šiol bandysiu susilaikyti. Seksiu Ramunės keliu - graušiu vaisius ir daržoves...
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Ramunė rašė:Mes pasikeisim vietomis: Hazel morkas grauš, o aš pyragėlius kimšiututsi rašė:Taip,kaip Ramunė....... ,ji sendien Kėdainius maiso iesko skardeliu pyragamsHazel rašė:Saldumynai, sako, naudinga iš dalies. Bet aš juos dabar ribosiu. Šiandien aišku išsikepiau pyragiuką, bet nuo šiol bandysiu susilaikyti. Seksiu Ramunės keliu - graušiu vaisius ir daržoves...