dezute....arba laisvai apvyniot plevelela major rašė:ačiū, Pyp. Gal turi pasiūlymų, kaip jį nešti-vežti?
Sausainiai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Labai pasistengei, la major
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Draugei labai patiko Vežiau rankose - taksistas juokės.
Tik va viena bėda - vieną tokį malūnėlį ragavimui namie palikau - pasirodo, sparnai iškepę, o pačiam viduriuke sviestas jaučiasi. Na, skaniai taip, bet vis tik.. nedakepė...
Ir dar - mielas mano susirgo, temperatūra pakilo ūmai, ir teko vienai į tą gimtadienį važiuoti. Šiandien nebepaliksiu jo... slaugau...
Tik va viena bėda - vieną tokį malūnėlį ragavimui namie palikau - pasirodo, sparnai iškepę, o pačiam viduriuke sviestas jaučiasi. Na, skaniai taip, bet vis tik.. nedakepė...
Ir dar - mielas mano susirgo, temperatūra pakilo ūmai, ir teko vienai į tą gimtadienį važiuoti. Šiandien nebepaliksiu jo... slaugau...
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Draugė sakė - malūnėliai nerealiai skanūs, o keksas kitą dieną sukietėjo labai Kaip sakant, pamiršau pridėti visokių E, ir štai kas gaunasi... Galvoju - gal miltų per daug buvo jme, kad sukietėjo taip greit? Kita vertus, keksai visuomet greitai kietėja...
Re: Sausainiai
kai idedi keksa i maiseli, jis ne taip kieteja. as daznai juos su maiseliu saldytuve laikau
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sausainiai
Kiaušinių gal daug tešloj yra? A lia biskvitinė tešla visada kietėja atvėsus
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Kiaušinių trys, o šiaip tešla gana tiršta buvo - gal todėl?
Na, aš pati nebuvau liudininkė, kas ten nutiko mano pyragui. Namuose joks keksas iki kietėjimo neišgyvendavo, o ir kietumą skirtingi žmonės skirtingai supranta. Vienam - galima prakąsti - dar šviežias, o kitam vos traški pluta susidaro - ir jau kietas.
Na, aš pati nebuvau liudininkė, kas ten nutiko mano pyragui. Namuose joks keksas iki kietėjimo neišgyvendavo, o ir kietumą skirtingi žmonės skirtingai supranta. Vienam - galima prakąsti - dar šviežias, o kitam vos traški pluta susidaro - ir jau kietas.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sausainiai
Kad ir su sviestu kieteja. pas mane kiek keksu esu darius, dažniausiai, jeigu nėra vaisių ir uogų viduje-tai kita diena sukietėja. Bet kaip tu ir sakai. Paviršius traškus, viduriai -minkšti. tai čia kaip kas tą kietumą supranta.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Aš manau, jeigu laikė pernakt supjaustytą, tai ir sukietėjo.
Bet šiaip svarbiausia, kad dovana tiko ir patiko, labai pasidžiaugė ir tai buvo tikrai originalu
Bet šiaip svarbiausia, kad dovana tiko ir patiko, labai pasidžiaugė ir tai buvo tikrai originalu
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
stai mano sausdainines-gimtadienines geles, siandien sveikinsiu saviski...idaras aisku mesos
- Prikabinti failai
-
- IMG_0246.JPG (57.48 KiB) Peržiūrėta 5905 karus(ų)
-
- IMG_0241.JPG (59.91 KiB) Peržiūrėta 5905 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Žiūriu labai jau darosi populiarios sausainių puokštės O ši puokštė tikrai vyriška
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
galima priskirt prie kapotu, nors sviesta reikia sutrint tarp pirstu su miltais...labai gera teslike daug kur naudoju
1 1/2 stiklinės miltų
100 g sviesto
žiupsnelis druskos
1/4 stiklinės ledinio vandens
1 kiaušinio trynys
1 šaukštas aliejaus
Sumaišyti sviestą su miltais, pirštais trinti, kol pasidarys trupinėliai. Berti druską, aliejų, trynį. Išmaišyti. Po truputį pilti vandenį ir suminkyti elastingą tešlą. Miltų daugiau nedėti! Jei tešla lips prie rankų, geriau pabarstyti miltų ją kočiojant.
Suvynioti tešlą į plėvelę ir pašaldyti ½ val.
1 1/2 stiklinės miltų
100 g sviesto
žiupsnelis druskos
1/4 stiklinės ledinio vandens
1 kiaušinio trynys
1 šaukštas aliejaus
Sumaišyti sviestą su miltais, pirštais trinti, kol pasidarys trupinėliai. Berti druską, aliejų, trynį. Išmaišyti. Po truputį pilti vandenį ir suminkyti elastingą tešlą. Miltų daugiau nedėti! Jei tešla lips prie rankų, geriau pabarstyti miltų ją kočiojant.
Suvynioti tešlą į plėvelę ir pašaldyti ½ val.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Sausainiai
Forelle, tavo ideja sparčiai populiarėja , super gelytės
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
PastebėjauLilina rašė:Forelle, tavo ideja sparčiai populiarėja , super gelytės
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Vakar su Irmute kepėm sausainiukus. Kepu juos jau ne pirmą kartą, man labai patinka, bet tik tada, kai tešlą labai plonai iškočioji, kitaip bus kaip įprasti meduoliukai
Imbieriniai medaus sausainiai
70 g sviesto;
70 g cukraus (naudojau rudąjį, kad būtų tamsesni);
40 g medaus;
150-250 g miltų (pilama po truputį, kol gausis kočiojama tešla);
1 kiaušinis;
malto imbiero pagal skonį (galima naudoti ir meduoliams skirtą mišinį ar kitus prieskonius).
Medus, cukrus ir sviestas pašildomi, kad ištirptų ir gautume vientisą skystą masę (neužvirti, nes karamelizuosis). Į pravėsusią masę įmušti kiaušinį, po truputį suberti miltus, gautą minkštą, tešlą, dėti valandai ar dviem į šaldytuvą. Atšalusią kuo ploniau iškočioti, išspausti formele sausainiukus ir kepti 1800 C karštumo orkaitėje kelias minutes (storiems, reikės daugiau laiko).
Imbieriniai medaus sausainiai
70 g sviesto;
70 g cukraus (naudojau rudąjį, kad būtų tamsesni);
40 g medaus;
150-250 g miltų (pilama po truputį, kol gausis kočiojama tešla);
1 kiaušinis;
malto imbiero pagal skonį (galima naudoti ir meduoliams skirtą mišinį ar kitus prieskonius).
Medus, cukrus ir sviestas pašildomi, kad ištirptų ir gautume vientisą skystą masę (neužvirti, nes karamelizuosis). Į pravėsusią masę įmušti kiaušinį, po truputį suberti miltus, gautą minkštą, tešlą, dėti valandai ar dviem į šaldytuvą. Atšalusią kuo ploniau iškočioti, išspausti formele sausainiukus ir kepti 1800 C karštumo orkaitėje kelias minutes (storiems, reikės daugiau laiko).
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Ačiū, išbandykit, tikrai skanūs sausainiukai. Su imbieru pikantiškesni, aštresni, bet dalį dariau su cinamonu, kad mažoji irgi galėtų valgyti
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
aš kol kas esu sumaniusi padaryti iš vėlykinių sausainių tešlos kabinamų sausainukų. Tik va nežinau, kur rasti maistinių dažų glajui - gal tinka tie, kur vėlykų kiaušiniams skirti? Tokių dažų tai turiu, bet jų veikimui actas reikalingas...?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
delona turi maistinių dažųla major rašė:aš kol kas esu sumaniusi padaryti iš vėlykinių sausainių tešlos kabinamų sausainukų. Tik va nežinau, kur rasti maistinių dažų glajui - gal tinka tie, kur vėlykų kiaušiniams skirti? Tokių dažų tai turiu, bet jų veikimui actas reikalingas...?