Sausainiai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė pyp » 28 Lap 2009, 21:11

la major rašė:ačiū, Pyp. Gal turi pasiūlymų, kaip jį nešti-vežti? :(
dezute....arba laisvai apvyniot plevele :roll:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Sausainiai

Standartinė sinsan » 28 Lap 2009, 21:14

labai grazus vejo maluneliai
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė Forelle » 28 Lap 2009, 21:16

Labai pasistengei, la major :!:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė la major » 29 Lap 2009, 16:29

Draugei labai patiko :D Vežiau rankose - taksistas juokės.

Tik va viena bėda - vieną tokį malūnėlį ragavimui namie palikau - pasirodo, sparnai iškepę, o pačiam viduriuke sviestas jaučiasi. Na, skaniai taip, bet vis tik.. nedakepė...
Ir dar - mielas mano susirgo, temperatūra pakilo ūmai, ir teko vienai į tą gimtadienį važiuoti. Šiandien nebepaliksiu jo... slaugau...

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė la major » 30 Lap 2009, 07:04

Draugė sakė - malūnėliai nerealiai skanūs, o keksas kitą dieną sukietėjo labai :( Kaip sakant, pamiršau pridėti visokių E, ir štai kas gaunasi... Galvoju - gal miltų per daug buvo jme, kad sukietėjo taip greit? Kita vertus, keksai visuomet greitai kietėja...

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Sausainiai

Standartinė sinsan » 30 Lap 2009, 09:17

kai idedi keksa i maiseli, jis ne taip kieteja. as daznai juos su maiseliu saldytuve laikau :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Sausainiai

Standartinė Tutsi » 30 Lap 2009, 10:43

tikrai nekieteja keksai greitai 8)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Sausainiai

Standartinė Lilina » 30 Lap 2009, 16:18

Kiaušinių gal daug tešloj yra? A lia biskvitinė tešla visada kietėja atvėsus ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė la major » 30 Lap 2009, 18:49

Kiaušinių trys, o šiaip tešla gana tiršta buvo - gal todėl?

Na, aš pati nebuvau liudininkė, kas ten nutiko mano pyragui. Namuose joks keksas iki kietėjimo neišgyvendavo, o ir kietumą skirtingi žmonės skirtingai supranta. Vienam - galima prakąsti - dar šviežias, o kitam vos traški pluta susidaro - ir jau kietas.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Sausainiai

Standartinė Lilina » 30 Lap 2009, 19:02

Kad ir su sviestu kieteja. pas mane kiek keksu esu darius, dažniausiai, jeigu nėra vaisių ir uogų viduje-tai kita diena sukietėja. Bet kaip tu ir sakai. Paviršius traškus, viduriai -minkšti. tai čia kaip kas tą kietumą supranta. :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė la major » 30 Lap 2009, 19:41

Aš manau, jeigu laikė pernakt supjaustytą, tai ir sukietėjo. :)
Bet šiaip svarbiausia, kad dovana tiko ir patiko, labai pasidžiaugė ir tai buvo tikrai originalu :)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė pyp » 03 Gru 2009, 16:29

stai mano sausdainines-gimtadienines geles, siandien sveikinsiu saviski...idaras aisku mesos :D
Prikabinti failai
IMG_0246.JPG
IMG_0246.JPG (57.48 KiB) Peržiūrėta 5905 karus(ų)
IMG_0241.JPG
IMG_0241.JPG (59.91 KiB) Peržiūrėta 5905 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Sausainiai

Standartinė Tutsi » 03 Gru 2009, 16:37

va cia tai daiktas :P saunuole pyp 038

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė Forelle » 03 Gru 2009, 18:54

Žiūriu labai jau darosi populiarios sausainių puokštės :lol: O ši puokštė tikrai vyriška :!:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Sausainiai

Standartinė sinsan » 03 Gru 2009, 20:10

groooozis :hypno: , o ir as noreciau tokios gimtadienio dovanos :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: Sausainiai

Standartinė erikiux » 03 Gru 2009, 20:14

Fantastika 038 038 038 . O kokia čia tešla?
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Sausainiai

Standartinė Tutsi » 03 Gru 2009, 21:11

arba kapota, arba sluoksniuota 8)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė pyp » 03 Gru 2009, 22:23

galima priskirt prie kapotu, nors sviesta reikia sutrint tarp pirstu su miltais...labai gera teslike daug kur naudoju

1 1/2 stiklinės miltų
100 g sviesto
žiupsnelis druskos
1/4 stiklinės ledinio vandens
1 kiaušinio trynys
1 šaukštas aliejaus

Sumaišyti sviestą su miltais, pirštais trinti, kol pasidarys trupinėliai. Berti druską, aliejų, trynį. Išmaišyti. Po truputį pilti vandenį ir suminkyti elastingą tešlą. Miltų daugiau nedėti! Jei tešla lips prie rankų, geriau pabarstyti miltų ją kočiojant.
Suvynioti tešlą į plėvelę ir pašaldyti ½ val.

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė la major » 04 Gru 2009, 01:06

Jėga gėlytės :hypno:

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: Sausainiai

Standartinė Dora » 04 Gru 2009, 09:05

sauniai nuostabi dovana 038

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė aksele » 05 Gru 2009, 13:06

grazios gelytes :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Sausainiai

Standartinė Lilina » 07 Gru 2009, 12:32

Forelle, tavo ideja sparčiai populiarėja , super gelytės 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė Forelle » 07 Gru 2009, 16:03

Lilina rašė:Forelle, tavo ideja sparčiai populiarėja , super gelytės 038
Pastebėjau :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė Forelle » 15 Gru 2009, 22:15

Vakar su Irmute kepėm sausainiukus. Kepu juos jau ne pirmą kartą, man labai patinka, bet tik tada, kai tešlą labai plonai iškočioji, kitaip bus kaip įprasti meduoliukai

Imbieriniai medaus sausainiai

Paveikslėlis

70 g sviesto;
70 g cukraus (naudojau rudąjį, kad būtų tamsesni);
40 g medaus;
150-250 g miltų (pilama po truputį, kol gausis kočiojama tešla);
1 kiaušinis;
malto imbiero pagal skonį (galima naudoti ir meduoliams skirtą mišinį ar kitus prieskonius).

Medus, cukrus ir sviestas pašildomi, kad ištirptų ir gautume vientisą skystą masę (neužvirti, nes karamelizuosis). Į pravėsusią masę įmušti kiaušinį, po truputį suberti miltus, gautą minkštą, tešlą, dėti valandai ar dviem į šaldytuvą. Atšalusią kuo ploniau iškočioti, išspausti formele sausainiukus ir kepti 1800 C karštumo orkaitėje kelias minutes (storiems, reikės daugiau laiko).

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: Sausainiai

Standartinė erikiux » 15 Gru 2009, 23:32

Jaučiu, skanūs turėtų būti. Man labai patinka sausainiai su imbieru
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė la major » 15 Gru 2009, 23:38

o, kaip žavingai :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė Forelle » 15 Gru 2009, 23:49

Ačiū, išbandykit, tikrai skanūs sausainiukai. Su imbieru pikantiškesni, aštresni, bet dalį dariau su cinamonu, kad mažoji irgi galėtų valgyti

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė la major » 16 Gru 2009, 00:26

aš kol kas esu sumaniusi padaryti iš vėlykinių sausainių tešlos kabinamų sausainukų. Tik va nežinau, kur rasti maistinių dažų glajui - gal tinka tie, kur vėlykų kiaušiniams skirti? Tokių dažų tai turiu, bet jų veikimui actas reikalingas...?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė Forelle » 16 Gru 2009, 00:35

la major rašė:aš kol kas esu sumaniusi padaryti iš vėlykinių sausainių tešlos kabinamų sausainukų. Tik va nežinau, kur rasti maistinių dažų glajui - gal tinka tie, kur vėlykų kiaušiniams skirti? Tokių dažų tai turiu, bet jų veikimui actas reikalingas...?
delona turi maistinių dažų ;)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė la major » 16 Gru 2009, 00:51

o kas tai? einu googlint. Vilniuje yra? :shock:

Skelbti atsakymą