Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 18 Kov 2007, 12:01
o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 18 Kov 2007, 12:05
Dėl miltų - tešla turėtų būti riebios grietinės tirštumo.
O dėl riebumo, aš įpilu porą lašiukų aliejaus į tešlą, nes degtinytės ne visada būna pradarytos.
Ir nepasakyčiau, kad aliejų traukia.
Nelabai tikiu, kad dėjai į šaltą aliejų
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 18 Kov 2007, 12:51
dar labai gerai ideti zalios bulves gabaleli,irgi maziau sugeria riebalu
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 18 Kov 2007, 13:31
tutsi rašė:dar labai gerai ideti zalios bulves gabaleli,irgi maziau sugeria riebalu
Į spurgas
Kažko abejoju dėl derinuko
O į kotletus - gerai bulvė
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 18 Kov 2007, 13:39
Tai vat ir keistai man kažkodėl, mielinės spurgas darau-skanios, gražios, aliejaus prigeria saikingai....o šitie gal dėl to kad pirmas kartas
Kitą kartą skaniau bus
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 18 Kov 2007, 13:43
Gal galėtum receptėlį savo spurgų
Nuo Užgavienių mielių turiu, padaryčiau pirmo sekmadienio šioj savaitėj proga
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 18 Kov 2007, 13:57
Mielinės spurgos su įdarų.
Šaldytų vyšnių ar kitų vaisių ar uogų - 300-500gr
pieno - 125ml
miltų - 250g
sviesto - 15g
kiaušinis -1
cukrus - 150g
druskos
sausos mielės - 1arb šaukštelis
aliejaus kepimui
Piena pašildyti ir ištirpinti jame sviestą. Suplakti kiaušinį su 50 g cukraus, įpilti pieno ir mielių. Įberti miltus ir suminkyti tešlą rankomis. Tešlą valnadą pakildinti. Paskui paimat nedidelį tešlos gabaliuką, rankoje padarot rutuliuką įdėti įdaro ir užklijuoti. Aliejų kepimui įkaitinti ir įleisti ten spurgą. Pakepinti 1-2 min ir apversti. Ištraukus padėti ant popierinės servetėlės, kad nuvarvėtų aliejus. Kai spurgos iškeptos-apibarstyti cukraus pudrą .
Šiaip iš čią šitas receptas
http://www.edimdoma.ru/recipt_search_lo ... =1&idr=464
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 18 Kov 2007, 14:40
Virsiu , nes visai paprasta ir turi būti skanu
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 18 Kov 2007, 20:55
Ramunė rašė:tutsi rašė:dar labai gerai ideti zalios bulves gabaleli,irgi maziau sugeria riebalu
Į spurgas
Kažko abejoju dėl derinuko
O į kotletus - gerai bulvė
Ramunele,gal tu susirgai
,ne i spurgas bulve deti reikia,bet imesti i alieju
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 18 Kov 2007, 20:58
Negirdėjau tokio dalyko
Vadinasi, ir mane pavasaris jau veikia
Tu jautrėji, o aš nusišnekėt pradėjau
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 19 Kov 2007, 13:05
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai: 2086
- Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai: 0
Standartinė
Hazel » 20 Kov 2007, 21:06
Ramunė rašė: Negirdėjau tokio dalyko
Vadinasi, ir mane pavasaris jau veikia
Tu jautrėji, o aš nusišnekėt pradėjau
pavasaris jau VISUS veikia
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 21 Kov 2007, 09:53
ka daryyyyt
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 21 Kov 2007, 10:13
Atsiduoti jam visa dūšia ir kūnu
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 21 Kov 2007, 10:45
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 25 Kov 2007, 18:36
Tikrai skanu turėtų būti. Labai gražiai paveiksliuke žiūrisi
Aš jau irgi žinau : darysiu skruzdėlyną. Jau kokius 5 metus nedariau,
bus kaip ir naujiena.
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 26 Kov 2007, 11:13
na o koki skruzdelyna darysi
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 26 Kov 2007, 11:56
Žadu iš žagarėlių. Nes trupininio dar nebandžiau, bijau susimalti
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 26 Kov 2007, 12:05
tai dar iki velyku gali pasipraktikuoti
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 26 Kov 2007, 15:33
tutsi rašė:tai dar iki velyku gali pasipraktikuoti
Nelabai aš mėgstu tuos saldumynus daryti.
Bus gerai ir paprastas
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 26 Kov 2007, 17:43
tai is trupiniu lengviau
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 26 Kov 2007, 17:46
tutsi rašė:tai is trupiniu lengviau
Tai receptėlį mestelėk, nes tikslaus nežinau. O eksperimentuoti nemėgstu su kepiniais
Vat, mėsytė, žuvytė - kas kita
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 26 Kov 2007, 17:47
jau idejusi,tik nepamenu kur
Kai uzmatysiu-pasakysiu.
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 26 Kov 2007, 17:50
tutsi rašė:jau idejusi,tik nepamenu kur
Kai uzmatysiu-pasakysiu.
Ne trupininio pyrago, o trupinto skruzdėlyno
nemačiau tokio receptėlio
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 26 Kov 2007, 17:51
tai as ne apie trupinini pyraga ir sneku
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 26 Kov 2007, 17:56
tutsi rašė:tai as ne apie trupinini pyraga ir sneku
Tada ieškok
Labai lauksiu
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 26 Kov 2007, 18:03
gerai
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai: 2086
- Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai: 0
Standartinė
Hazel » 31 Kov 2007, 20:10
Lilina rašė:o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
Šiandien ėmiausi kambarių tvarkymo ir radau senus užrašų sąsiuvinius, dar nuo mokymosi laikų. Va turiu tokį spurgų receptą užsirašiusi:
VARŠKĖS SPURGOS
2 pak varškės,
5 šaukštai cukraus,
8 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
1 šaukštas sodos užgesintos actu
Patikimiausias (man) receptas
-
Svečias
Standartinė
Svečias » 31 Kov 2007, 20:15
Hazel rašė:Lilina rašė:o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
Šiandien ėmiausi kambarių tvarkymo ir radau senus užrašų sąsiuvinius, dar nuo mokymosi laikų. Va turiu tokį spurgų receptą užsirašiusi:
VARŠKĖS SPURGOS
2 pak varškės,
5 šaukštai cukraus,
8 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
1 šaukštas sodos užgesintos actu
Patikimiausias (man) receptas
Mes irgi mokykloje labai panašias spurgas kepėm, tai paskui tokios skanios buvo, kad net persivalgiau... Bet vėliau namie kepiau, tai taip pat nuostabios išėjo. Toks paprastas, bet skanus receptėlis.