Sausainiai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 18 Kov 2007, 12:01

o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2007, 12:05

Dėl miltų - tešla turėtų būti riebios grietinės tirštumo.
O dėl riebumo, aš įpilu porą lašiukų aliejaus į tešlą, nes degtinytės ne visada būna pradarytos. :wink: Ir nepasakyčiau, kad aliejų traukia. :roll:
Nelabai tikiu, kad dėjai į šaltą aliejų :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Kov 2007, 12:51

dar labai gerai ideti zalios bulves gabaleli,irgi maziau sugeria riebalu :?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2007, 13:31

tutsi rašė:dar labai gerai ideti zalios bulves gabaleli,irgi maziau sugeria riebalu :?
Į spurgas :shock: Kažko abejoju dėl derinuko :? O į kotletus - gerai bulvė :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 18 Kov 2007, 13:39

Tai vat ir keistai man kažkodėl, mielinės spurgas darau-skanios, gražios, aliejaus prigeria saikingai....o šitie gal dėl to kad pirmas kartas :oops: Kitą kartą skaniau bus ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2007, 13:43

Gal galėtum receptėlį savo spurgų :merg2: Nuo Užgavienių mielių turiu, padaryčiau pirmo sekmadienio šioj savaitėj proga :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 18 Kov 2007, 13:57

Mielinės spurgos su įdarų.

Šaldytų vyšnių ar kitų vaisių ar uogų - 300-500gr
pieno - 125ml
miltų - 250g
sviesto - 15g
kiaušinis -1
cukrus - 150g
druskos
sausos mielės - 1arb šaukštelis
aliejaus kepimui

Piena pašildyti ir ištirpinti jame sviestą. Suplakti kiaušinį su 50 g cukraus, įpilti pieno ir mielių. Įberti miltus ir suminkyti tešlą rankomis. Tešlą valnadą pakildinti. Paskui paimat nedidelį tešlos gabaliuką, rankoje padarot rutuliuką įdėti įdaro ir užklijuoti. Aliejų kepimui įkaitinti ir įleisti ten spurgą. Pakepinti 1-2 min ir apversti. Ištraukus padėti ant popierinės servetėlės, kad nuvarvėtų aliejus. Kai spurgos iškeptos-apibarstyti cukraus pudrą . :cook2:

Šiaip iš čią šitas receptas http://www.edimdoma.ru/recipt_search_lo ... =1&idr=464

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2007, 14:40

:aciu1: Virsiu , nes visai paprasta ir turi būti skanu :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Kov 2007, 20:55

Ramunė rašė:
tutsi rašė:dar labai gerai ideti zalios bulves gabaleli,irgi maziau sugeria riebalu :?
Į spurgas :shock: Kažko abejoju dėl derinuko :? O į kotletus - gerai bulvė :)
Ramunele,gal tu susirgai :laugh: :laugh: ,ne i spurgas bulve deti reikia,bet imesti i alieju :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2007, 20:58

:shock: Negirdėjau tokio dalyko :merg2:
Vadinasi, ir mane pavasaris jau veikia :vird: Tu jautrėji, o aš nusišnekėt pradėjau :hypno:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Kov 2007, 13:05

:laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 20 Kov 2007, 21:06

Ramunė rašė::shock: Negirdėjau tokio dalyko :merg2:
Vadinasi, ir mane pavasaris jau veikia :vird: Tu jautrėji, o aš nusišnekėt pradėjau :hypno:
pavasaris jau VISUS veikia :hypno:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2007, 09:53

ka daryyyyt :merg:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Kov 2007, 10:13

Atsiduoti jam visa dūšia ir kūnu :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2007, 10:45

:laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 25 Kov 2007, 17:48

Jau susiplanavau, ką gaminsiu Velykoms :P
kepsiu tokius sausainius :
http://www.redakcija.lt/main.aspx?show=rubric&id=1346
žinau, kad bus tikrai skanu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Kov 2007, 18:36

Hazel rašė:Jau susiplanavau, ką gaminsiu Velykoms :P
kepsiu tokius sausainius :
http://www.redakcija.lt/main.aspx?show=rubric&id=1346
žinau, kad bus tikrai skanu :wink:
Tikrai skanu turėtų būti. Labai gražiai paveiksliuke žiūrisi :lol:
Aš jau irgi žinau : darysiu skruzdėlyną. Jau kokius 5 metus nedariau, :oops: bus kaip ir naujiena. :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 11:13

na o koki skruzdelyna darysi :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 11:56

Žadu iš žagarėlių. Nes trupininio dar nebandžiau, bijau susimalti :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 12:05

tai dar iki velyku gali pasipraktikuoti :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 15:33

tutsi rašė:tai dar iki velyku gali pasipraktikuoti :wink:
Nelabai aš mėgstu tuos saldumynus daryti. :evil: Bus gerai ir paprastas :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 17:43

tai is trupiniu lengviau :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 17:46

tutsi rašė:tai is trupiniu lengviau :roll:
Tai receptėlį mestelėk, nes tikslaus nežinau. O eksperimentuoti nemėgstu su kepiniais :? Vat, mėsytė, žuvytė - kas kita :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 17:47

jau idejusi,tik nepamenu kur :( Kai uzmatysiu-pasakysiu. :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 17:50

tutsi rašė:jau idejusi,tik nepamenu kur :( Kai uzmatysiu-pasakysiu. :wink:
Ne trupininio pyrago, o trupinto skruzdėlyno :shock: nemačiau tokio receptėlio :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 17:51

tai as ne apie trupinini pyraga ir sneku :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 17:56

tutsi rašė:tai as ne apie trupinini pyraga ir sneku :roll:
Tada ieškok :help: Labai lauksiu :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 18:03

gerai :wink:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 31 Kov 2007, 20:10

Lilina rašė:o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
Šiandien ėmiausi kambarių tvarkymo ir radau senus užrašų sąsiuvinius, dar nuo mokymosi laikų. Va turiu tokį spurgų receptą užsirašiusi:
VARŠKĖS SPURGOS
2 pak varškės,
5 šaukštai cukraus,
8 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
1 šaukštas sodos užgesintos actu
Patikimiausias (man) receptas ;) ;)

Svečias

Standartinė Svečias » 31 Kov 2007, 20:15

Hazel rašė:
Lilina rašė:o nereikia ten daugiau miltų įdėt? Nes 2 šaukštai man pasirodė per mažai, skystoka tešlą išejo.
Šiandien ėmiausi kambarių tvarkymo ir radau senus užrašų sąsiuvinius, dar nuo mokymosi laikų. Va turiu tokį spurgų receptą užsirašiusi:
VARŠKĖS SPURGOS
2 pak varškės,
5 šaukštai cukraus,
8 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
1 šaukštas sodos užgesintos actu
Patikimiausias (man) receptas ;) ;)
Mes irgi mokykloje labai panašias spurgas kepėm, tai paskui tokios skanios buvo, kad net persivalgiau... Bet vėliau namie kepiau, tai taip pat nuostabios išėjo. Toks paprastas, bet skanus receptėlis.

Skelbti atsakymą