o ka jis itariaRamunė rašė:O aš paskutiniu metu kažkodėl tik darbe ir forume. Namuose visai gerai tylisi Tik vyras labai jau įtariai žiūri
Sausainiai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Mes tai kalbam ,kiek kas norim,as taip suprantu.O apie ta tyla tai siaip ,tik minti pasakiau,ka pagalvojau.Kartais ir mano vyrelis ,kad paplepa,tai ausis uzsikimst noris,kaip galva isuzia Bet,kad tokia indenu gyvenimo ismintis-tikra tiesa.
tai velnias,ne ten idejau ta savo atsakyma ir nemoku perkelt
tai velnias,ne ten idejau ta savo atsakyma ir nemoku perkelt
Paskutinį kartą redagavo AIRENE 14 Bal 2007, 12:51, redaguota 1 kartą(us).
gryztu prie savo megiamos temos
Cinamoniniai pyragėliai
Sudedamosios dalys
350 g kvietinių miltų
125 g krakmolo
125 g cukraus su cinamonu
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
200 g sviesto arba margarino
Visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Supjaustykite riebalus mažesniais gabaliukais, paskirstykite po visą mišinį ir viską gerai suminkykite. Palikite tešlą 1 valandą šaltai.
Padalinkite tešlą į 5 vienodo dydžio porcijas. Iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, jį supjaustykite į 10 vienodų gabalėlių.
Kiekvieną gabalėlį išspauskite pro švariai išvalytą česnakų spaustuvą tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepama orkaitės viduryje 175º C apie 12 minučių. Leiskite pyragėliams atvėsti ant kepimo grotelių. Laikomi dėžutėje su sandariu dangčiu kambario temperatūroje arba šaldiklyje.
Cinamoniniai pyragėliai
Sudedamosios dalys
350 g kvietinių miltų
125 g krakmolo
125 g cukraus su cinamonu
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
200 g sviesto arba margarino
Visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Supjaustykite riebalus mažesniais gabaliukais, paskirstykite po visą mišinį ir viską gerai suminkykite. Palikite tešlą 1 valandą šaltai.
Padalinkite tešlą į 5 vienodo dydžio porcijas. Iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, jį supjaustykite į 10 vienodų gabalėlių.
Kiekvieną gabalėlį išspauskite pro švariai išvalytą česnakų spaustuvą tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepama orkaitės viduryje 175º C apie 12 minučių. Leiskite pyragėliams atvėsti ant kepimo grotelių. Laikomi dėžutėje su sandariu dangčiu kambario temperatūroje arba šaldiklyje.
- Prikabinti failai
-
- kaneltrassel.jpg (16.35 KiB) Peržiūrėta 5001 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Hazel 14 Bal 2007, 14:10, redaguota 1 kartą(us).
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
truputi nesupratau su tuo isspaudimuHazel rašė:gryztu prie savo megiamos temos
Cinamoniniai pyragėliai
Sudedamosios dalys
350 g kvietinių miltų
125 g krakmolo
125 g cukraus su cinamonu
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
200 g sviesto arba margarino
Visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Supjaustykite riebalus mažesniais gabaliukais, paskirstykite po visą mišinį ir viską gerai suminkykite. Palikite tešlą 1 valandą šaltai.
Padalinkite tešlą į 5 vienodo dydžio porcijas. Iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, jį supjaustykite į 10 vienodų gabalėlių.
Kiekvieną gabalėlį išspauskite pro švariai išvalytą česnakų spaustuvą tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepama orkaitės viduryje 175º C apie 12 minučių. Leiskite pyragėliams atvėsti ant kepimo grotelių. Laikomi dėžutėje su sandariu dangčiu kambario temperatūroje arba šaldiklyje.
Sausainiai
(60 sausainiu)
Sudedamosios dalys
225 g kepiniams naudojamo margarino
450 g cukraus
2 kiaušiniai
Maišoma atsargiai.
Į tešlą įmaišoma
360 g kvietinių miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
150 g stambiai sukapoto šokolado
50 g susmulkintų riešutų
Tai vieni populiariausių sausainių JAV. Jie mėgiami ir Danijoje. Šiuos sausainius lengva pagaminti. Kuo jie didesni, tuo labiau vilioja akį.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°.
2. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite 2 cm storio ir 2 cm ilgio gabalėliais.
3. Susukite tešlos gabalėlius. Kepkite maždaug 12–15 min.
(Kepimo skardą išklokite folija.)
(60 sausainiu)
Sudedamosios dalys
225 g kepiniams naudojamo margarino
450 g cukraus
2 kiaušiniai
Maišoma atsargiai.
Į tešlą įmaišoma
360 g kvietinių miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
150 g stambiai sukapoto šokolado
50 g susmulkintų riešutų
Tai vieni populiariausių sausainių JAV. Jie mėgiami ir Danijoje. Šiuos sausainius lengva pagaminti. Kuo jie didesni, tuo labiau vilioja akį.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°.
2. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite 2 cm storio ir 2 cm ilgio gabalėliais.
3. Susukite tešlos gabalėlius. Kepkite maždaug 12–15 min.
(Kepimo skardą išklokite folija.)
as ju nesu dariusi, bet jau uzsirasiau recepta. idesiu paveiksleli, bus aiskiaututsi rašė:truputi nesupratau su tuo isspaudimuHazel rašė:gryztu prie savo megiamos temos
Cinamoniniai pyragėliai
Sudedamosios dalys
350 g kvietinių miltų
125 g krakmolo
125 g cukraus su cinamonu
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
200 g sviesto arba margarino
Visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Supjaustykite riebalus mažesniais gabaliukais, paskirstykite po visą mišinį ir viską gerai suminkykite. Palikite tešlą 1 valandą šaltai.
Padalinkite tešlą į 5 vienodo dydžio porcijas. Iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, jį supjaustykite į 10 vienodų gabalėlių.
Kiekvieną gabalėlį išspauskite pro švariai išvalytą česnakų spaustuvą tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepama orkaitės viduryje 175º C apie 12 minučių. Leiskite pyragėliams atvėsti ant kepimo grotelių. Laikomi dėžutėje su sandariu dangčiu kambario temperatūroje arba šaldiklyje.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
GeraiHazel rašė:as ju nesu dariusi, bet jau uzsirasiau recepta. idesiu paveiksleli, bus aiskiaututsi rašė:truputi nesupratau su tuo isspaudimuHazel rašė:gryztu prie savo megiamos temos
Cinamoniniai pyragėliai
Sudedamosios dalys
350 g kvietinių miltų
125 g krakmolo
125 g cukraus su cinamonu
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
200 g sviesto arba margarino
Visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Supjaustykite riebalus mažesniais gabaliukais, paskirstykite po visą mišinį ir viską gerai suminkykite. Palikite tešlą 1 valandą šaltai.
Padalinkite tešlą į 5 vienodo dydžio porcijas. Iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, jį supjaustykite į 10 vienodų gabalėlių.
Kiekvieną gabalėlį išspauskite pro švariai išvalytą česnakų spaustuvą tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepama orkaitės viduryje 175º C apie 12 minučių. Leiskite pyragėliams atvėsti ant kepimo grotelių. Laikomi dėžutėje su sandariu dangčiu kambario temperatūroje arba šaldiklyje.
Radau kelis patarimus(nors reiketu deti prie patarimu, bet desiu cia, bus bendrai prie sausainiu ir pyragaiciu) :
Cukraus dėka pyragaičiai tampa trapesni
Jei į mažus pyragėlius įbersite mažiau cukraus, jie taps minkštesni, o jei daugiau – kietesni ir trapesni.
Kaip priversti pyrago gabalėlius „slysti”
Ketinate patiekti pyragą su įdaru viduryje? Tada iš pradžių ant švaraus ir sauso serviruoti skirto indo dugno užberkite ploną sluoksnį cukraus pudros. Ji padės gabalėliams lengviau „slysti” pjaustant pyragą.
Prie lėkštės prilipęs tortas!
Įpilkite į lėkštę šiek tiek sirupo, tada pjaustomas tortas neslidinės pirmyn ir atgal.
Cukraus dėka pyragaičiai tampa trapesni
Jei į mažus pyragėlius įbersite mažiau cukraus, jie taps minkštesni, o jei daugiau – kietesni ir trapesni.
Kaip priversti pyrago gabalėlius „slysti”
Ketinate patiekti pyragą su įdaru viduryje? Tada iš pradžių ant švaraus ir sauso serviruoti skirto indo dugno užberkite ploną sluoksnį cukraus pudros. Ji padės gabalėliams lengviau „slysti” pjaustant pyragą.
Prie lėkštės prilipęs tortas!
Įpilkite į lėkštę šiek tiek sirupo, tada pjaustomas tortas neslidinės pirmyn ir atgal.
pasidomejau krakmolu
...Maisto pramonėje naudojamas įvairių padažų ir kisieliaus sutirštinimui. Lietuvoje maistui dažniausiai naudojamas bulvių krakmolas. Taip pat naudojamas jodui tirpaluose aptikti – amilozei reaguojant su jodu susidarę junginiai atspindi mėlyną šviesos spektro dalį.
pas mus mokyklos valgykloje visada duoda padaza is krakmolo va jau jo tai negaliu pakesti
...Maisto pramonėje naudojamas įvairių padažų ir kisieliaus sutirštinimui. Lietuvoje maistui dažniausiai naudojamas bulvių krakmolas. Taip pat naudojamas jodui tirpaluose aptikti – amilozei reaguojant su jodu susidarę junginiai atspindi mėlyną šviesos spektro dalį.
pas mus mokyklos valgykloje visada duoda padaza is krakmolo va jau jo tai negaliu pakesti
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
jau ka su krakmolu,geriau su miltaisHazel rašė:pasidomejau krakmolu
...Maisto pramonėje naudojamas įvairių padažų ir kisieliaus sutirštinimui. Lietuvoje maistui dažniausiai naudojamas bulvių krakmolas. Taip pat naudojamas jodui tirpaluose aptikti – amilozei reaguojant su jodu susidarę junginiai atspindi mėlyną šviesos spektro dalį.
pas mus mokyklos valgykloje visada duoda padaza is krakmolo va jau jo tai negaliu pakesti