Sausainiai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Sausainiai

Standartinė Tutsi » 27 Sau 2012, 19:24

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vartotojo avataras
raska77
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 566
Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 19:11
Pliusai: 40
Miestas: Raseiniai-Newry

Re: Sausainiai

Standartinė raska77 » 02 Vas 2012, 14:19

Florentinai pagal Beata

Reikės:

1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno

250 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)

Aguonų

Sezamo sėklų po saują

Kaip paruošti:
1.Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
2.Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
3.Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
4.Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.

Vėsdami florentinai sutvirtės. Pigu, greita ir paprasta.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė Ramunė » 02 Vas 2012, 18:31

Dariau ir aš, bet visiškai nesužavėjo :roll:

Vartotojo avataras
ingrida9
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 476
Užsiregistravo: 12 Lie 2007, 06:48

Re: Sausainiai

Standartinė ingrida9 » 03 Vas 2012, 15:42

dariau ir as.Vaikams patiko,man-ne :roll:

Vartotojo avataras
Neri
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1727
Užsiregistravo: 10 Lap 2009, 00:08
Pliusai: 1

Re: Sausainiai

Standartinė Neri » 03 Vas 2012, 16:27

Bandziau ir as, kadangi greitai padaroma. :P
Del skonio nesigincijama, kaip sakoma. Ir man nelabai....
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė Ramunė » 03 Vas 2012, 18:49

Man Beatos visi patiekalai, kiek esu gaminusi, patinka ir tinka. Bet šitier kažkokie ne mano skonio. Nešiau savo kavos klubui - atsiliepimai tokie pat : dėl skonio............

Vartotojo avataras
raska77
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 566
Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 19:11
Pliusai: 40
Miestas: Raseiniai-Newry

Re: Sausainiai

Standartinė raska77 » 04 Vas 2012, 19:09

o mano vaiksma nelabai patiko,praktiskai viena ir tevalgiau(dar 3 like) :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė Ramunė » 18 Vas 2012, 17:30

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Reikės:
250 g avižinių dribsnių,
100 g tirpinto sviesto,
1 kiaušinio,
1 stiklinės cukraus,
2 valg. šaukštų miltų
gera sauja saulėgrąžų,
smulkintų lazdynų riešutų,
keli lašeliai vanilės kvapų (gali būti ir cukrus).
Avižinius dribsnius sumaišyti su cukrumi, saulėgrąžomis, riešutais (galima dėti ir razinų, džiovintų spanguolių), įmušti kiaušinį, įlašinti kvapų ir viską gerai išmaišyti. Po to supilti lydytą sviestą, įberti 2 šaukštus ar daugiau miltų , gerai išmaišyti, palikti maždaug 2 valandoms, kad dribsniai išbrinktų ir formuoti sausainiukus.
Sausainėlius išdėliojau kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, ir kepiau įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Sausainiai

Standartinė Tutsi » 18 Vas 2012, 20:07

noreciau kokio vieno :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė Ramunė » 18 Vas 2012, 20:13

Grėbk :P :P Dar yra kol kas, man dabar juos sunkoka doroti su riešutais, daugiau ant košyčių sėdžiu, tai vaikinas dar neįveikė :mrgreen:
ramuniuk. nu pasikviesk stora boba i svecius :roll:

Vartotojo avataras
gutiss
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1080
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 14:28
Pliusai: 76

Re: Sausainiai

Standartinė gutiss » 18 Vas 2012, 20:14

Merginos,noriu ir as............ :) :P 049
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė Ramunė » 18 Vas 2012, 20:18

Prašom, prašom :D Kaip stintų šventė?

Vartotojo avataras
Danute
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1796
Užsiregistravo: 14 Geg 2011, 22:47

Re: Sausainiai

Standartinė Danute » 19 Vas 2012, 14:49

Noriu paragauti! 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Amberr
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 484
Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 19:56
Pliusai: 6
Miestas: Klaipeda
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė Amberr » 19 Vas 2012, 14:55

raska77 rašė:Florentinai pagal Beata

Reikės:

1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno

250 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)

Aguonų

Sezamo sėklų po saują

Kaip paruošti:
1.Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
2.Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
3.Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
4.Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.

Vėsdami florentinai sutvirtės. Pigu, greita ir paprasta.
Paveikslėlis
o man patiko :wink: daznai neprigaminsi, bet paivairinimui visai nieko 038 Ypac skanu su saulegrazomis :wink:

Vartotojo avataras
Laurela
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1464
Užsiregistravo: 17 Lap 2011, 14:34
Pliusai: 44
Miestas: Ireland

Re: Sausainiai

Standartinė Laurela » 12 Kov 2012, 02:15

Javainiu batoneliai
Paveikslėlis

3 stiklinės 5 grudu dribsnių
1 stiklinė džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, obuolių, vyšnių, figų, bananų ar kt.)
saulėgrąžų
sezamo sėklų
120 gr. sviesto
2 v.š. rudojo cukraus
4 v.š. medaus

Dribsnius pakepinkite sausoje keptuvėje 7-10 min. . Atskirai pekepinkite sezamo sėklas ir saulėgrąžas. Suberkite į dribsnius. Džiovintus vaisius smulkiai supjaustykite . Vaisius taip pat sumaišykite su dribsniais.

Puode and vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą, medų ir cukrų, kol gausite vientisa masę. Dar kelias minutes pavirkite. Užpilkite medaus sirupą ant dribsnių, viską gerai išmaišykite. Subere i inda viska gerai sugruzkite ir idekite i saldytuva. Sustinguse mase supjaustyti i batonelius ir ivynioti i maistine plevele.

man labai patiko....darysiu dar tikrai nekarta.... daug skaniau nei parduotuviniai batoneliai :)
Su Meile - www.laurela.eu

Vartotojo avataras
ram-une
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1820
Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pliusai: 24
Miestas: Utena

Re: Sausainiai

Standartinė ram-une » 12 Kov 2012, 09:44

Ačiū už receptuką..labai jau skaniai atrodo- būtinai bus išbandyta :luks:

Vartotojo avataras
Laurela
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1464
Užsiregistravo: 17 Lap 2011, 14:34
Pliusai: 44
Miestas: Ireland

Re: Sausainiai

Standartinė Laurela » 16 Rgp 2012, 21:27

ateinu su linksmaisiais sausainiukais :mrgreen:

Paveikslėlis

350-400g miltu
1a.s kepimo milteliu
ziupsnelis druskos
170g sviesto
220g cukraus
1 didelis kiausinis
1 kiausinio baltymas
vanilinis cukrus
M&M arba kiti panasus saldainiukai

Kiausini, baltyma ir cukru isplakti kartu, po to supilti tirpinta sviesta ir druska, viska ispalkti.
Miltus su kepimo milteliais sumaisyti kartu ir imaisyti i bendra mase.Miltu deti tiek ,kad tesla neliptu prie ranku.
padaryti sausainelius ir lengvai ispausti saldainiukus.
Kepti ikaitintoje orkaiteje 180C apie 15-20 min.

Skanaus! 031
Su Meile - www.laurela.eu

Vartotojo avataras
sandruca
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1143
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:57
Pliusai: 186
Miestas: Airija

Re: Sausainiai

Standartinė sandruca » 17 Rgp 2012, 08:27

nezinau kodel, bet labai prajuokino tavo sausainiai :lol: tokie nestandartiniai, gera ideja gimtadienio stalui 031

Vartotojo avataras
Arūna
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2563
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pliusai: 47
Miestas: Vilnius

Re: Sausainiai

Standartinė Arūna » 17 Rgp 2012, 08:57

Labai žaismingi. Ir saldainukai cieli išliko bekepant 038

Vartotojo avataras
Laurela
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1464
Užsiregistravo: 17 Lap 2011, 14:34
Pliusai: 44
Miestas: Ireland

Re: Sausainiai

Standartinė Laurela » 17 Rgp 2012, 09:43

isliko saldainiukai, viskas gerai :)

Sandruca, tai nebereikalo ir sakau,kad linksmieji sausainiukai :mrgreen:
Su Meile - www.laurela.eu

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Sausainiai

Standartinė Nicole » 11 Gru 2012, 21:38

Kaimynams ruostos "dovanukes-kaledukes"
Riesutu sausainiai

280g. miltu(T550)
210g.atsaldyto sviesto
100g.sm.maltu lazdyno riesutu
60g.cukraus
100g.cukraus pudros
2 pak.Burbon vaniles

Miltus,sviesta,riesutus ir cukru isminkyti,susukti i folija ir 2 val. i saldytuva.Formuoti sausainius ir kepti 200° 10 min.
Atvesusius apvolioti cukraus pudros-vaniles misinyje.As juos dar apliejau balto sokolado glaistu.
Paveikslėlis

Is tikruju cia pusmenuliuku receptas,tad parasysiu dar priedo:
tesla padalinti i tris lygias "desras",susukt i folija ir saldytuvan.Tada supjaustyti i ~80 gabaliuku ir suformuoti pusmenulius.Kepti tokioj skardoj,bet kai as jos neturiu,o pusmenuliukam formuot kantrybes irgi neturiu-gavos,kas gavos :mrgreen: Iskeptus ir atvesintus apvolioti cukraus pudroje sumaisytoje su Burbon vanile.

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
DanuteL
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1757
Užsiregistravo: 11 Lap 2012, 21:23
Pliusai: 185

Re: Sausainiai

Standartinė DanuteL » 12 Gru 2012, 00:47

O situos sausainius irgi zinau :D tik niekada nekepu...
nes tai mamikes megstamiausi ir ji visada prikepa 038
Tiesa, formos irgi neturi, bet pusmenuliukus daro :mrgreen:

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Sausainiai

Standartinė Nicole » 12 Gru 2012, 16:10

Nekepciau ir as,nors ir kokie skanus bebutu,jei reiktu pusmelinukus rankom formuoti :mrgreen:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Sausainiai

Standartinė Tutsi » 13 Vas 2013, 21:46

Radau rodos nebloga receptuka, tai idesiu cia...

GRYBUKAI

200 gr. grietinės
3 vnt. kiaušinių
150 gr. sviesto (geriau skirto kepimui)
200 gr. cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos.
400 gr. miltų.
Vanilė

Gaminame:
Išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir nugesintą sodą. Viską išmaišyti ir supilti miltus ir vėl gerai išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį sviestą.
Gaunasi purūs ir minkšti grybukai.

Jei kas nori gali nusidažyti grybukus. Kotelius dažome:vieną kiaušinio baltymą su truputėliu citrinos rūgštele paplakame, tada dedame cukraus pudros ir plakame kol gausis balta masė. Aptepti kotelius ir palaukti kol išdžius. Kai kotukai nudžiūsta, galvytes grybukų pamirkome išlyditame šokolade. Šokoladą tirpinti ant garų vonelės. SKANAUS :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Sausainiai

Standartinė Tutsi » 18 Vas 2013, 22:43

iskepiau barankyciu pagal sita receptuka- super skonis 038
Prikabinti failai
106_0583.jpg
106_0583.jpg (159.68 KiB) Peržiūrėta 3799 karus(ų)

Vartotojo avataras
DanuteL
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1757
Užsiregistravo: 11 Lap 2012, 21:23
Pliusai: 185

Re: Sausainiai

Standartinė DanuteL » 18 Vas 2013, 23:01

gaila, neturiu tokiu keptuviu :(
jamu pora! 038

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Sausainiai

Standartinė Tutsi » 18 Vas 2013, 23:11

as senai norejau sitos keptuves, tad kai dabar buvo maximoje akcija- nepraleidau progos :D

Vartotojo avataras
Laurela
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1464
Užsiregistravo: 17 Lap 2011, 14:34
Pliusai: 44
Miestas: Ireland

Re: Sausainiai

Standartinė Laurela » 18 Vas 2013, 23:15

kokios fainos 038 038 038
Su Meile - www.laurela.eu

Vartotojo avataras
kristugne
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2038
Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 10:06
Pliusai: 1
Miestas: pasvalys
Susisiekti:

Re: Sausainiai

Standartinė kristugne » 19 Vas 2013, 10:38

o aš žiūriu žiūriu ir niekaip nesuprantu kokia ta formelė barankytėms yra?retai toj maximoj būnu,neatkreipiau dėmesio,bet bandysiu kepti gaidelius su tokia tešla 038

Vartotojo avataras
Laurela
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1464
Užsiregistravo: 17 Lap 2011, 14:34
Pliusai: 44
Miestas: Ireland

Re: Sausainiai

Standartinė Laurela » 19 Vas 2013, 10:57

Tutsi , cia is grybuku teslos tos barankytes? jegiskai atrodo... ir kaip ta keptuve atrodo?, gal pas mus ir butu tokiu :roll:
Su Meile - www.laurela.eu

Skelbti atsakymą