Sausainiai ir pyragai su medumi
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Radau tokį įdomų receptuką , galvoju , kad kokį kartą išmėginsiu
Medaus spurgos
20 spurgų Jums reikės:
4-5 virtų bulvių,
0,5 l virto vandens,
0,1 l aliejaus,
50-100 ml medaus,
1 pakelio sausų mielių,
1-1,5 l kvietinių miltų,
Žiupsnelio druskos
Virtuvės kombainu susmulkinkite šaltas bulves, įpilkite vandens. Iki 50 laipsnių pašildykite aliejaus ir medaus mišinį ir sudėkite į dubenį.
Sudėkite sausas mieles, įberkite druskos ir tiek miltų, kad tešla būtų pakankamai minkšta. Suminkytą tešlą maždaug valandai padėkite po rankšluosčiu pakilti.
Pakilusią tešlą išminkykite dar kartą, padarykite iš jos vienodo dydžio spurgas, pavoliokite jas miltuose ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. 30 minučių palikite spurgas pakilti.
10-12 minučių kepkite spurgas iki 225 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Spurgas patiekite su sūriu.
Medaus spurgos
20 spurgų Jums reikės:
4-5 virtų bulvių,
0,5 l virto vandens,
0,1 l aliejaus,
50-100 ml medaus,
1 pakelio sausų mielių,
1-1,5 l kvietinių miltų,
Žiupsnelio druskos
Virtuvės kombainu susmulkinkite šaltas bulves, įpilkite vandens. Iki 50 laipsnių pašildykite aliejaus ir medaus mišinį ir sudėkite į dubenį.
Sudėkite sausas mieles, įberkite druskos ir tiek miltų, kad tešla būtų pakankamai minkšta. Suminkytą tešlą maždaug valandai padėkite po rankšluosčiu pakilti.
Pakilusią tešlą išminkykite dar kartą, padarykite iš jos vienodo dydžio spurgas, pavoliokite jas miltuose ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. 30 minučių palikite spurgas pakilti.
10-12 minučių kepkite spurgas iki 225 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Spurgas patiekite su sūriu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Dar nekeptas, bet artimiausiu metu bandysiu
Apelsininis meduolis
2 dideli kiaušiniai,
2/3 puoduko cukraus (1 puodukas - apie 250 ml),
150 g medaus, 3 šaukštai aliejaus,
1/4 puoduko šilto vanden,s
1/3 puoduko šaldyto apelsinų koncentrato,
175 g miltų ,1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 šaukštelis kepimo sodos, 1/2 šaukštelio cinamono,
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
1/8 šaukštelio druskos,2 šaukšteliai tirpios kavos.
Į didelį dubenį sudėti kiaušinius, cukrų, medų, aliejų ir elektriniu maišytuvu vidutiniu greičiu sukti, kol masė bus vienalytė.Supilti apelsinų koncentratą, tirpią kavą, atskiestą šiltame vandenyje ir druską.Miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą, cinamoną, gvazdikėlius sumaišyti ir persijoti. Taip paruištus miltus elektriniu maišytuvu palengva įmaišyti į paruoštą masę.
skardą patepti sviestu ir supilti paruoštą tešlą. Išlyginti ir kepti 180C temperatūros orkaitėje apie 75-80 minučių.
Pjaustyti atvėsintą.
Apelsininis meduolis
2 dideli kiaušiniai,
2/3 puoduko cukraus (1 puodukas - apie 250 ml),
150 g medaus, 3 šaukštai aliejaus,
1/4 puoduko šilto vanden,s
1/3 puoduko šaldyto apelsinų koncentrato,
175 g miltų ,1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 šaukštelis kepimo sodos, 1/2 šaukštelio cinamono,
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
1/8 šaukštelio druskos,2 šaukšteliai tirpios kavos.
Į didelį dubenį sudėti kiaušinius, cukrų, medų, aliejų ir elektriniu maišytuvu vidutiniu greičiu sukti, kol masė bus vienalytė.Supilti apelsinų koncentratą, tirpią kavą, atskiestą šiltame vandenyje ir druską.Miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą, cinamoną, gvazdikėlius sumaišyti ir persijoti. Taip paruištus miltus elektriniu maišytuvu palengva įmaišyti į paruoštą masę.
skardą patepti sviestu ir supilti paruoštą tešlą. Išlyginti ir kepti 180C temperatūros orkaitėje apie 75-80 minučių.
Pjaustyti atvėsintą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Baltarusiškas meduolis
210 g riešutinės chalvos,
1 stiklinė cukraus, 3 stiklinės miltų ,
1 kiaušinis, 3/4 stiklinės slyvų džemo,
1 šaukštelis sodos, vanilinio cukraus,
cinamono,druskos, riebalų formai ištepti.
Glajus:
2 šaukštai cukraus,
4 šaukštai vandens.
Chalvą sutrinti, įmušti kiaušinį, sudėti džemą, suberti cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, sodą ir žiupsnelį druskos.Viską išmaišyti, suberti miltus ir užminkyti tešlą.Po 30-45 min. tešlą iškočioti ir sudėti ant išteptos kepimo skardos.
Kepti apie 45 min. ne aukštesnėje kaip 180°C temperatūroje.
Gatavus meduolius aptepti glajumi.
Man nelabai patiko skonis, bet šeimynai - labai skanu susirodė
210 g riešutinės chalvos,
1 stiklinė cukraus, 3 stiklinės miltų ,
1 kiaušinis, 3/4 stiklinės slyvų džemo,
1 šaukštelis sodos, vanilinio cukraus,
cinamono,druskos, riebalų formai ištepti.
Glajus:
2 šaukštai cukraus,
4 šaukštai vandens.
Chalvą sutrinti, įmušti kiaušinį, sudėti džemą, suberti cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, sodą ir žiupsnelį druskos.Viską išmaišyti, suberti miltus ir užminkyti tešlą.Po 30-45 min. tešlą iškočioti ir sudėti ant išteptos kepimo skardos.
Kepti apie 45 min. ne aukštesnėje kaip 180°C temperatūroje.
Gatavus meduolius aptepti glajumi.
Man nelabai patiko skonis, bet šeimynai - labai skanu susirodė
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Gauruoti pyragaičiai
2 stiklinės miltų,
1 stiklinė cukraus pudros,
50 g margarino,1 kiaušinis,
0,5 stiklinės pieno,
2 šaukštai medaus,
1 šaukštas kepimo miltelių.
Glajus:
0,75 stiklinės pieno,
200 g margarino,
2 šaukštai kakavos,
1 stiklinė cukraus,
200-250 g kokoso drožlių .
Margariną ištrinti su cukrumi ir toliau trinant įmušti kiaušinius, supilti medų, pieną, miltus, išmaišytus su kepimo milteliais.Tešlą išplakti ant plokščios kepimo skardos, iškepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje ir ataušintus supjaustyti gabalėliais.Pieną, margariną ir cukrų pašildyti puode, suberti kakavą ir pavirinti 5 min.Kai glajus atauš, panerti jame kepinio gabalus, o po to pabarstyti kokoso drožlėmis.
2 stiklinės miltų,
1 stiklinė cukraus pudros,
50 g margarino,1 kiaušinis,
0,5 stiklinės pieno,
2 šaukštai medaus,
1 šaukštas kepimo miltelių.
Glajus:
0,75 stiklinės pieno,
200 g margarino,
2 šaukštai kakavos,
1 stiklinė cukraus,
200-250 g kokoso drožlių .
Margariną ištrinti su cukrumi ir toliau trinant įmušti kiaušinius, supilti medų, pieną, miltus, išmaišytus su kepimo milteliais.Tešlą išplakti ant plokščios kepimo skardos, iškepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje ir ataušintus supjaustyti gabalėliais.Pieną, margariną ir cukrų pašildyti puode, suberti kakavą ir pavirinti 5 min.Kai glajus atauš, panerti jame kepinio gabalus, o po to pabarstyti kokoso drožlėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Imbieriniai kąsneliai
3 kiaušiniai,
1 šaukštelis aliejaus,
1 šaukštelis cukraus,
druskos, 150 g miltų.
Medaus sirupui:
260 g medaus, 75 g cukraus,
0,5 šaukštelio malto imbiero,
120 g sukapotų graikinių riešutų .
Į dubenį sudėti kiaušinius, cukrų, druską ir supilti aliejų.Po truputį pilant miltus, suminkyti tešlą.Išversti ant pamiltuotos lentos ir minkyti pabarstant miltais, kol gausis lengvai kočiojama tešla.Abiem rankom iškočioti 1,25 cm pločio volelius.Supjaustyti 1,25 cm gabaliukais ( kvadratukais).Išdėlioti ant pateptos skardos ir kepti įkaitintoje orkaitėje esant 180° C 15-20 min., arba iki auksinės spalvos.
Į kaistuvą supilti cukrų, medų, užvirinti, įmaišyti imbierą ir sudėti iškeptus tešlainius.Išmaišyti ir greitai paskleisti ant pateptos skardos.Šlapiom rankom išlyginti ir trumpam padėti į šaldytuvą.Po to supjaustyti kąsnio didumo gabaliukais.
3 kiaušiniai,
1 šaukštelis aliejaus,
1 šaukštelis cukraus,
druskos, 150 g miltų.
Medaus sirupui:
260 g medaus, 75 g cukraus,
0,5 šaukštelio malto imbiero,
120 g sukapotų graikinių riešutų .
Į dubenį sudėti kiaušinius, cukrų, druską ir supilti aliejų.Po truputį pilant miltus, suminkyti tešlą.Išversti ant pamiltuotos lentos ir minkyti pabarstant miltais, kol gausis lengvai kočiojama tešla.Abiem rankom iškočioti 1,25 cm pločio volelius.Supjaustyti 1,25 cm gabaliukais ( kvadratukais).Išdėlioti ant pateptos skardos ir kepti įkaitintoje orkaitėje esant 180° C 15-20 min., arba iki auksinės spalvos.
Į kaistuvą supilti cukrų, medų, užvirinti, įmaišyti imbierą ir sudėti iškeptus tešlainius.Išmaišyti ir greitai paskleisti ant pateptos skardos.Šlapiom rankom išlyginti ir trumpam padėti į šaldytuvą.Po to supjaustyti kąsnio didumo gabaliukais.