Sausainiai ir pyragai su medumi

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 03 Rgs 2007, 09:11

Gvazdikėliai meduoliui tikrai nemaišo :D

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 03 Rgs 2007, 09:13

as ju kai nemegstu, tai man gali ir pamaisyt :)
kuo nors pakeisiu :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 09:22

cia jau kitas klausimas,kai nemegsti :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 03 Rgs 2007, 09:34

Nedėk iš vis , cinamoniuko pabarstyk :D

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 03 Rgs 2007, 09:35

Jei kepsiu, tai taip ir darysiu :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 13:38

ir mums parodysi :merg2:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 03 Rgs 2007, 13:44

As jau tiek visko prisizadejau rodyt, kad dabar baisu kolektyva nuvilt :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 13:59

tai nereikia pasivesti pries kolektyva :roll: :wink:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 03 Rgs 2007, 14:04

nu ka, reiks rankoves raitytis Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 14:11

senai laikas :laugh:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 03 Rgs 2007, 14:15

Reiks auksciau raityt :D

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 03 Rgs 2007, 15:20

Žinai , gal maukis kokią berankovę palaidinę , paprasčiau bus ,nereiks tiek daug raitytis Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 03 Rgs 2007, 15:41

itariu teks :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 16:40

cia sitas tavo labai tinka
Prikabinti failai
yg131.gif
yg131.gif (10.32 KiB) Peržiūrėta 4905 karus(ų)

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 03 Rgs 2007, 16:43

:laugh: :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 17:02

Paveikslėlisnu o ka ne,ir rankoviu nereiketu raityti :laugh:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 04 Rgs 2007, 09:47

Radau tokį įdomų receptuką , galvoju , kad kokį kartą išmėginsiu :roll:

Medaus spurgos
20 spurgų Jums reikės:

4-5 virtų bulvių,

0,5 l virto vandens,

0,1 l aliejaus,

50-100 ml medaus,

1 pakelio sausų mielių,

1-1,5 l kvietinių miltų,

Žiupsnelio druskos

Virtuvės kombainu susmulkinkite šaltas bulves, įpilkite vandens. Iki 50 laipsnių pašildykite aliejaus ir medaus mišinį ir sudėkite į dubenį.

Sudėkite sausas mieles, įberkite druskos ir tiek miltų, kad tešla būtų pakankamai minkšta. Suminkytą tešlą maždaug valandai padėkite po rankšluosčiu pakilti.

Pakilusią tešlą išminkykite dar kartą, padarykite iš jos vienodo dydžio spurgas, pavoliokite jas miltuose ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. 30 minučių palikite spurgas pakilti.

10-12 minučių kepkite spurgas iki 225 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Spurgas patiekite su sūriu.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Rgs 2007, 09:48

na,mes palauksim tavo atsiliepimu :wink:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 04 Rgs 2007, 09:51

Situ nebandysiu :roll: man kazkaip bulves ir medus keistai suderinami atrodo... Ir as lauksiu atsiliepimu :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 04 Rgs 2007, 09:54

Nežinau kada sulauksit , bet kaži kodėl mane tas recepčiukas užkabliavo :D :D :D

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 04 Rgs 2007, 09:57

nieko, palauksim ;)

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 04 Rgs 2007, 10:04

Tada gerai :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Rgs 2007, 20:10

Dar nekeptas, bet artimiausiu metu bandysiu

Apelsininis meduolis



2 dideli kiaušiniai,
2/3 puoduko cukraus (1 puodukas - apie 250 ml),
150 g medaus, 3 šaukštai aliejaus,
1/4 puoduko šilto vanden,s
1/3 puoduko šaldyto apelsinų koncentrato,
175 g miltų ,1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 šaukštelis kepimo sodos, 1/2 šaukštelio cinamono,
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
1/8 šaukštelio druskos,2 šaukšteliai tirpios kavos.

Į didelį dubenį sudėti kiaušinius, cukrų, medų, aliejų ir elektriniu maišytuvu vidutiniu greičiu sukti, kol masė bus vienalytė.Supilti apelsinų koncentratą, tirpią kavą, atskiestą šiltame vandenyje ir druską.Miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą, cinamoną, gvazdikėlius sumaišyti ir persijoti. Taip paruištus miltus elektriniu maišytuvu palengva įmaišyti į paruoštą masę.
skardą patepti sviestu ir supilti paruoštą tešlą. Išlyginti ir kepti 180C temperatūros orkaitėje apie 75-80 minučių.
Pjaustyti atvėsintą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Rgs 2007, 20:15

Baltarusiškas meduolis

210 g riešutinės chalvos,
1 stiklinė cukraus, 3 stiklinės miltų ,
1 kiaušinis, 3/4 stiklinės slyvų džemo,
1 šaukštelis sodos, vanilinio cukraus,
cinamono,druskos, riebalų formai ištepti.

Glajus:
2 šaukštai cukraus,
4 šaukštai vandens.

Chalvą sutrinti, įmušti kiaušinį, sudėti džemą, suberti cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, sodą ir žiupsnelį druskos.Viską išmaišyti, suberti miltus ir užminkyti tešlą.Po 30-45 min. tešlą iškočioti ir sudėti ant išteptos kepimo skardos.
Kepti apie 45 min. ne aukštesnėje kaip 180°C temperatūroje.
Gatavus meduolius aptepti glajumi.

Man nelabai patiko skonis, bet šeimynai - labai skanu susirodė :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Rgs 2007, 20:21

Gauruoti pyragaičiai

2 stiklinės miltų,
1 stiklinė cukraus pudros,
50 g margarino,1 kiaušinis,
0,5 stiklinės pieno,
2 šaukštai medaus,
1 šaukštas kepimo miltelių.

Glajus:
0,75 stiklinės pieno,
200 g margarino,
2 šaukštai kakavos,
1 stiklinė cukraus,
200-250 g kokoso drožlių .

Margariną ištrinti su cukrumi ir toliau trinant įmušti kiaušinius, supilti medų, pieną, miltus, išmaišytus su kepimo milteliais.Tešlą išplakti ant plokščios kepimo skardos, iškepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje ir ataušintus supjaustyti gabalėliais.Pieną, margariną ir cukrų pašildyti puode, suberti kakavą ir pavirinti 5 min.Kai glajus atauš, panerti jame kepinio gabalus, o po to pabarstyti kokoso drožlėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Rgs 2007, 20:26

Imbieriniai kąsneliai

3 kiaušiniai,
1 šaukštelis aliejaus,
1 šaukštelis cukraus,
druskos, 150 g miltų.

Medaus sirupui:
260 g medaus, 75 g cukraus,
0,5 šaukštelio malto imbiero,
120 g sukapotų graikinių riešutų .

Į dubenį sudėti kiaušinius, cukrų, druską ir supilti aliejų.Po truputį pilant miltus, suminkyti tešlą.Išversti ant pamiltuotos lentos ir minkyti pabarstant miltais, kol gausis lengvai kočiojama tešla.Abiem rankom iškočioti 1,25 cm pločio volelius.Supjaustyti 1,25 cm gabaliukais ( kvadratukais).Išdėlioti ant pateptos skardos ir kepti įkaitintoje orkaitėje esant 180° C 15-20 min., arba iki auksinės spalvos.
Į kaistuvą supilti cukrų, medų, užvirinti, įmaišyti imbierą ir sudėti iškeptus tešlainius.Išmaišyti ir greitai paskleisti ant pateptos skardos.Šlapiom rankom išlyginti ir trumpam padėti į šaldytuvą.Po to supjaustyti kąsnio didumo gabaliukais.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 15 Rgs 2007, 22:58

Ramuniuk , ant darbo patraukė ? :roll: :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Rgs 2007, 09:22

Aga, pasiilgau forumo :lol:
Be tio, klasės auklėtojo planą reikia daryt, o čia toooks riiimtas pasiteisinimas Paveikslėlis

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 16 Rgs 2007, 11:11

Teisingai , šaunuolė :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Rgs 2007, 12:22

sakiau,kad baik lakstyti pakiemem,eik namo :evil: Tada nebutum taip musu pasiilgusi,o dabar nespejam skaityti :roll: :wink: :!:

Skelbti atsakymą