Sausainiai ir pyragai su medumi

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Lie 2007, 14:30

o mano grietinieciai jau kepa Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Lie 2007, 12:37

Kaimiškas meduolis

3 kiaušiniai,
1 stiklinė grietinės arba rūgusio pieno,
200 g cukraus,
300 g medaus,
2 šaukšteliai prieskonių mišinio,
400-500 g miltų,
1 šaukštelis sodos.

Medų ištirpinti ir atšaldyti.Trynius ištrinti su cukrum iki baltumo. Tada į juos supilti grietinę, medų, prieskonius, dalį sumaišytų su soda miltų ir labai gerai išplakti.Atskirai išplakti baltymus ir sudėti į tešlą, pabarstant juos likusiais miltais. Atsargiai išmaišius, tešlą supilti į skardą ir tuoj kepti.Kepa 30 min. nekarštoje orkaitėje.

Iškeptą galima papuošti glajumi ar apibarstyti riešutais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Lie 2007, 12:40

Meduolis be medaus

4 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
100 g sviesto,
120 g šokolado (25 g papuošimui),
200 g grietinės ,
2 stiklinės miltų,
1 šaukštelis sodos,
1 šaukštas prieskonių meduoliams.

Kremui:
3 kiaušinių baltymai,
1 stiklinė cukraus pudros,
1 stiklinė aguonų,
1 šaukštas citrinos sulčių.

Viename dubenėlyje išsukame sviestą, kitame - kiaušinių trynius ir cukrų.
Į išsuktą sviestą nuolat maišydami po šaukštą dedame kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Po to supilame grietinėje išmaišytą sodą, suberiame prieskonius, sutarkuojame šokoladą, atsargiai išmaišome išplaktus baltymus ir išsijotus miltus.Supilame į formą.Kepame orkaitėje 30-40 min. 200° C temperatūroje.
Kremui išplakame baltymus. Plakdami toliau, po šaukštą beriame cukraus pudrą, aguonas, įspaudžiame citrinos sulčių. Plakame, kol kremas taps standus ir išlaikys formą.Taip paruoštą kremą dedame ant meduolio ir 5-7 min. palaikome nekarštoje orkaitėje, kad kremas apdžiūtų.Meduolį puošiame ištirpintu šokoladu.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (26.6 KiB) Peržiūrėta 4102 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Lie 2007, 11:07

meduolis be medaus :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Lie 2007, 20:11

Taip, skaityt dar moki :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Lie 2007, 21:11

tada jau ne meduolis,o piernikas :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Lie 2007, 21:15

Piernikai pas mus vadina su medumi pyragiukus.Paveikslėlis
Bet man jis aptiko, už tai ir pasilikau receptą :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Lie 2007, 21:29

o pas mano uosvius,piernikas yra eilinis pyragas :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Lie 2007, 21:33

Tai jau tarmės........... Čia kaip su burokėlių kambliukais :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Lie 2007, 21:35

taip,taip,cia kaip su tais drambliukais :laugh:

Svečias

Standartinė Svečias » 17 Rgp 2007, 12:37

MAno vyriskis kliedi TIKRU meduoliu. "tokiu, kaip per vestuves buna, toks didelis, minkstas, kvadraciukais supjaustytas" cia jo zodziai... Nelabai isivaizduoju kas tai per meduolis. Jau kelis receptus isbandziau, bet vis ne jo svajoniu meduolis gaunasi... Gal kas zinote tokio meduolio receptuka, nors pagal mano vyriskio apibudinima, itariu, sunku suprasti kas tai turetu buti...

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Rgp 2007, 09:45

Na, pabandysiu rasti, jei dar neįdėjau. Pas mus namie medaus vis perteklius, tai aš jų prisirinkusi turiu, bet daug dar neišbandytų :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Rgp 2007, 10:02

Meduolis

600 g miltų
300 g medaus
3 kiaušiniai
100 g cukraus
50 g sviesto
60 g mielių
2 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai gvazdikėlių
50 g pakepintos apelsino žievelės
citrinos žievelė
2 šaukšteliai cukraus (karamelė iš jų)

Į persijotus miltus įpilti skystą medų, trynius ištrinti su cukrumi ir karamele, išmaišyti su išlydytu sviestu.
Mieles išmaišyti su šaukšteliu cukraus ir perdėti į dubenį su miltais. Maišant suberti maltus gvazdikėlius ir cinamoną.
Gerai išminkyti tešlą, įpilti išplaktus baltymus ir atsargiai viską išmaišyti.
Perdėti tešlą į išteptą sviestu ir apibertą maltais džiūvėsėliais kepimo skardą.
Kepti 1 val. karštoje orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Rgp 2007, 10:03

Alicijos meduolis

500 g medaus
500 g miltų
250 g cukraus
200 g sviesto arba margarino
4 kiaušiniai
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis sumaltų kvapniųjų pipirų



Medų lengvai pakaitinti, nuimti nuo ugnies, išmaišyti su nepilna stikline verdančio vandens ir cukrumi.
Kai cukrus ištirps, sudėti riebalus ir prieskonius, išmaišyti ir ataušinti.
Po to maišant įmušti trynius, suberti dalimis miltus su soda, o baigiant - išplaktus baltymus.
Sudėti tešlą į išteptą riebalais ir apibertą maltais džiūvėsėliais formą.
Kepti 1 val. 200°C temperatūroje.
Meduolis skaniausias po 2-4 dienų.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Rgp 2007, 10:35

kaip uzsinorejau meduolio :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Rgp 2007, 13:19

Aš irgi, bet kol kas - daržovės, o ryt-poryt - pyragėlis bus.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 20 Rgp 2007, 13:37

čia ne į tema , bet piernikas mūsų šeimynėlėje tai sausainis :D O meduoliuką jau ir aš seniai bekepiau , reiks kada prisiruošti :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Rgp 2007, 09:13

o pas mus,piernikas bet koks kepinys :roll: :wink: :!:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 23 Rgp 2007, 07:21

Morkų meduolis



Jums reikės:


0,5 kg. morkų;
1 stiklinės medaus;
3-3,5 stiklinės miltų;
120 g. sviesto;
6 kiaušinių;
4 šaukštelių prieskonių mišinio meduoliams;
2 šaukštelių kepimo miltelių;


- Morkas smulkiai sutarkuokite. Sudėkite su medumi ištrintus kiaušinių trynius, suberkite miltus, kepimo miltelius, prieskonius, ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Standžiai išplakti baltymus, sukrėsti į tešlą ir atsargiai išmaišyti.


- Tešlą supilti į riebalais pateptą ir džiuvėsėliais pabarstytą skardą.


- Kepti apie 1 val. 180 C temperatūroje.


- Dar karštą meduolį apibarstykite cukraus pudra.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 08:30

sitas tikrai bus isbandytas :luks: :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 23 Rgp 2007, 08:32

Bandžiau :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 08:51

ir kaip atsiliepimai :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 23 Rgp 2007, 08:52

Tikrai skanu :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 08:54

net seile nutyso :hubba: NEBESNEKEK :evil:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 23 Rgp 2007, 09:00

Nesitaškyk tom seilėm , o kept eik :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 09:09

po savaitgalio :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 18:07

Neriebus meduolis

400 g medaus, 5 kiaušinių,
1,2 stiklinės cukraus, 2,5 šaukšto tirpinto sviesto,
stiklinės grietinės, 3,5 - 4 stiklinės miltų,
šauktas sodos,
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (maltų gvazdikėlių, cinamono, muskato riešuto, kvapiųjų pipirų).

Tryniai ištrinami su cukrumi, supilamas pavirintas medus (ataušęs), suberiami prieskoniai, supilamas tirpintas sviestas, grietinė (išpalkta su soda), suberiami išsijoti miltai ir gerai sumaišoma. Baigiant maišyti, sudedami išplakti baltymai. Tešla supilama į paruoštą skardą. Kepama apie 40 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Iškeptas meduolis išverčiamas ant lentelės, ataušinamas. Pjaustomas nedideliais gabalėliais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 08:57

turetu buti skanus :wink:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 03 Rgs 2007, 08:59

aha, tik gvazdikeliu nedeciau :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 09:10

o man,viskas kas kvepia-gerai :wink:

Skelbti atsakymą