Sausainiai ir pyragai su medumi
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kaimiškas meduolis
3 kiaušiniai,
1 stiklinė grietinės arba rūgusio pieno,
200 g cukraus,
300 g medaus,
2 šaukšteliai prieskonių mišinio,
400-500 g miltų,
1 šaukštelis sodos.
Medų ištirpinti ir atšaldyti.Trynius ištrinti su cukrum iki baltumo. Tada į juos supilti grietinę, medų, prieskonius, dalį sumaišytų su soda miltų ir labai gerai išplakti.Atskirai išplakti baltymus ir sudėti į tešlą, pabarstant juos likusiais miltais. Atsargiai išmaišius, tešlą supilti į skardą ir tuoj kepti.Kepa 30 min. nekarštoje orkaitėje.
Iškeptą galima papuošti glajumi ar apibarstyti riešutais.
3 kiaušiniai,
1 stiklinė grietinės arba rūgusio pieno,
200 g cukraus,
300 g medaus,
2 šaukšteliai prieskonių mišinio,
400-500 g miltų,
1 šaukštelis sodos.
Medų ištirpinti ir atšaldyti.Trynius ištrinti su cukrum iki baltumo. Tada į juos supilti grietinę, medų, prieskonius, dalį sumaišytų su soda miltų ir labai gerai išplakti.Atskirai išplakti baltymus ir sudėti į tešlą, pabarstant juos likusiais miltais. Atsargiai išmaišius, tešlą supilti į skardą ir tuoj kepti.Kepa 30 min. nekarštoje orkaitėje.
Iškeptą galima papuošti glajumi ar apibarstyti riešutais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Meduolis be medaus
4 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
100 g sviesto,
120 g šokolado (25 g papuošimui),
200 g grietinės ,
2 stiklinės miltų,
1 šaukštelis sodos,
1 šaukštas prieskonių meduoliams.
Kremui:
3 kiaušinių baltymai,
1 stiklinė cukraus pudros,
1 stiklinė aguonų,
1 šaukštas citrinos sulčių.
Viename dubenėlyje išsukame sviestą, kitame - kiaušinių trynius ir cukrų.
Į išsuktą sviestą nuolat maišydami po šaukštą dedame kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Po to supilame grietinėje išmaišytą sodą, suberiame prieskonius, sutarkuojame šokoladą, atsargiai išmaišome išplaktus baltymus ir išsijotus miltus.Supilame į formą.Kepame orkaitėje 30-40 min. 200° C temperatūroje.
Kremui išplakame baltymus. Plakdami toliau, po šaukštą beriame cukraus pudrą, aguonas, įspaudžiame citrinos sulčių. Plakame, kol kremas taps standus ir išlaikys formą.Taip paruoštą kremą dedame ant meduolio ir 5-7 min. palaikome nekarštoje orkaitėje, kad kremas apdžiūtų.Meduolį puošiame ištirpintu šokoladu.
4 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
100 g sviesto,
120 g šokolado (25 g papuošimui),
200 g grietinės ,
2 stiklinės miltų,
1 šaukštelis sodos,
1 šaukštas prieskonių meduoliams.
Kremui:
3 kiaušinių baltymai,
1 stiklinė cukraus pudros,
1 stiklinė aguonų,
1 šaukštas citrinos sulčių.
Viename dubenėlyje išsukame sviestą, kitame - kiaušinių trynius ir cukrų.
Į išsuktą sviestą nuolat maišydami po šaukštą dedame kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Po to supilame grietinėje išmaišytą sodą, suberiame prieskonius, sutarkuojame šokoladą, atsargiai išmaišome išplaktus baltymus ir išsijotus miltus.Supilame į formą.Kepame orkaitėje 30-40 min. 200° C temperatūroje.
Kremui išplakame baltymus. Plakdami toliau, po šaukštą beriame cukraus pudrą, aguonas, įspaudžiame citrinos sulčių. Plakame, kol kremas taps standus ir išlaikys formą.Taip paruoštą kremą dedame ant meduolio ir 5-7 min. palaikome nekarštoje orkaitėje, kad kremas apdžiūtų.Meduolį puošiame ištirpintu šokoladu.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (26.6 KiB) Peržiūrėta 4102 karus(ų)
MAno vyriskis kliedi TIKRU meduoliu. "tokiu, kaip per vestuves buna, toks didelis, minkstas, kvadraciukais supjaustytas" cia jo zodziai... Nelabai isivaizduoju kas tai per meduolis. Jau kelis receptus isbandziau, bet vis ne jo svajoniu meduolis gaunasi... Gal kas zinote tokio meduolio receptuka, nors pagal mano vyriskio apibudinima, itariu, sunku suprasti kas tai turetu buti...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Meduolis
600 g miltų
300 g medaus
3 kiaušiniai
100 g cukraus
50 g sviesto
60 g mielių
2 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai gvazdikėlių
50 g pakepintos apelsino žievelės
citrinos žievelė
2 šaukšteliai cukraus (karamelė iš jų)
Į persijotus miltus įpilti skystą medų, trynius ištrinti su cukrumi ir karamele, išmaišyti su išlydytu sviestu.
Mieles išmaišyti su šaukšteliu cukraus ir perdėti į dubenį su miltais. Maišant suberti maltus gvazdikėlius ir cinamoną.
Gerai išminkyti tešlą, įpilti išplaktus baltymus ir atsargiai viską išmaišyti.
Perdėti tešlą į išteptą sviestu ir apibertą maltais džiūvėsėliais kepimo skardą.
Kepti 1 val. karštoje orkaitėje.
600 g miltų
300 g medaus
3 kiaušiniai
100 g cukraus
50 g sviesto
60 g mielių
2 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai gvazdikėlių
50 g pakepintos apelsino žievelės
citrinos žievelė
2 šaukšteliai cukraus (karamelė iš jų)
Į persijotus miltus įpilti skystą medų, trynius ištrinti su cukrumi ir karamele, išmaišyti su išlydytu sviestu.
Mieles išmaišyti su šaukšteliu cukraus ir perdėti į dubenį su miltais. Maišant suberti maltus gvazdikėlius ir cinamoną.
Gerai išminkyti tešlą, įpilti išplaktus baltymus ir atsargiai viską išmaišyti.
Perdėti tešlą į išteptą sviestu ir apibertą maltais džiūvėsėliais kepimo skardą.
Kepti 1 val. karštoje orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Alicijos meduolis
500 g medaus
500 g miltų
250 g cukraus
200 g sviesto arba margarino
4 kiaušiniai
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis sumaltų kvapniųjų pipirų
Medų lengvai pakaitinti, nuimti nuo ugnies, išmaišyti su nepilna stikline verdančio vandens ir cukrumi.
Kai cukrus ištirps, sudėti riebalus ir prieskonius, išmaišyti ir ataušinti.
Po to maišant įmušti trynius, suberti dalimis miltus su soda, o baigiant - išplaktus baltymus.
Sudėti tešlą į išteptą riebalais ir apibertą maltais džiūvėsėliais formą.
Kepti 1 val. 200°C temperatūroje.
Meduolis skaniausias po 2-4 dienų.
500 g medaus
500 g miltų
250 g cukraus
200 g sviesto arba margarino
4 kiaušiniai
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis sumaltų kvapniųjų pipirų
Medų lengvai pakaitinti, nuimti nuo ugnies, išmaišyti su nepilna stikline verdančio vandens ir cukrumi.
Kai cukrus ištirps, sudėti riebalus ir prieskonius, išmaišyti ir ataušinti.
Po to maišant įmušti trynius, suberti dalimis miltus su soda, o baigiant - išplaktus baltymus.
Sudėti tešlą į išteptą riebalais ir apibertą maltais džiūvėsėliais formą.
Kepti 1 val. 200°C temperatūroje.
Meduolis skaniausias po 2-4 dienų.
Morkų meduolis
Jums reikės:
0,5 kg. morkų;
1 stiklinės medaus;
3-3,5 stiklinės miltų;
120 g. sviesto;
6 kiaušinių;
4 šaukštelių prieskonių mišinio meduoliams;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
- Morkas smulkiai sutarkuokite. Sudėkite su medumi ištrintus kiaušinių trynius, suberkite miltus, kepimo miltelius, prieskonius, ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Standžiai išplakti baltymus, sukrėsti į tešlą ir atsargiai išmaišyti.
- Tešlą supilti į riebalais pateptą ir džiuvėsėliais pabarstytą skardą.
- Kepti apie 1 val. 180 C temperatūroje.
- Dar karštą meduolį apibarstykite cukraus pudra.
Jums reikės:
0,5 kg. morkų;
1 stiklinės medaus;
3-3,5 stiklinės miltų;
120 g. sviesto;
6 kiaušinių;
4 šaukštelių prieskonių mišinio meduoliams;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
- Morkas smulkiai sutarkuokite. Sudėkite su medumi ištrintus kiaušinių trynius, suberkite miltus, kepimo miltelius, prieskonius, ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Standžiai išplakti baltymus, sukrėsti į tešlą ir atsargiai išmaišyti.
- Tešlą supilti į riebalais pateptą ir džiuvėsėliais pabarstytą skardą.
- Kepti apie 1 val. 180 C temperatūroje.
- Dar karštą meduolį apibarstykite cukraus pudra.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Neriebus meduolis
400 g medaus, 5 kiaušinių,
1,2 stiklinės cukraus, 2,5 šaukšto tirpinto sviesto,
stiklinės grietinės, 3,5 - 4 stiklinės miltų,
šauktas sodos,
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (maltų gvazdikėlių, cinamono, muskato riešuto, kvapiųjų pipirų).
Tryniai ištrinami su cukrumi, supilamas pavirintas medus (ataušęs), suberiami prieskoniai, supilamas tirpintas sviestas, grietinė (išpalkta su soda), suberiami išsijoti miltai ir gerai sumaišoma. Baigiant maišyti, sudedami išplakti baltymai. Tešla supilama į paruoštą skardą. Kepama apie 40 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Iškeptas meduolis išverčiamas ant lentelės, ataušinamas. Pjaustomas nedideliais gabalėliais.
400 g medaus, 5 kiaušinių,
1,2 stiklinės cukraus, 2,5 šaukšto tirpinto sviesto,
stiklinės grietinės, 3,5 - 4 stiklinės miltų,
šauktas sodos,
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (maltų gvazdikėlių, cinamono, muskato riešuto, kvapiųjų pipirų).
Tryniai ištrinami su cukrumi, supilamas pavirintas medus (ataušęs), suberiami prieskoniai, supilamas tirpintas sviestas, grietinė (išpalkta su soda), suberiami išsijoti miltai ir gerai sumaišoma. Baigiant maišyti, sudedami išplakti baltymai. Tešla supilama į paruoštą skardą. Kepama apie 40 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Iškeptas meduolis išverčiamas ant lentelės, ataušinamas. Pjaustomas nedideliais gabalėliais.