dar ant stulpo uzrasyk,kad Tutsi tupavitele rašė:Na įkėliau nuotrauką ir prie ananasinio varškės pyrago Kolektyvas prašom užeit į varškės pyragų paskutinį puslapį , ir pasakyti ar matote ten ananasinio pyrago nuotrauką ar ne ? Aš matau , bet gal ką ne taip padirbau , kad Tutsi nemato. Pasakykit perdėsiu iš naujo , jei nėr
Sausainiai ir pyragai su medumi
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
ka daryyyyyt ................sakiau,pamirstas reikalasvitele rašė:Tutsi , dar kart atsiprašau , kad priverčiau tave pasijusti tūpa , paprasčiausiai pati nesu superinė kompiuterastė , tad paklausiau visų ar mato nuotraukėlę , ar viską gerai padariau , paprasčiausiai norėjau , kad visi ją matytų . Norėjau , kaip geriau , o gavosi kaip visada...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Meduoliniai vafliai
250g sviesto arba margarino,
šaukštelis apelsinų žievelių aromato,
šaukštelis citrinų žievelių aromato,
4 kiaušiniai, 250g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
pak. prieskonių meduoliams,
150g medaus, 100g plokštelėmis pjaustytų migdolų,
100g pieniško glajaus.
Sviestą arba margariną išsukti iki purios masės. Suberti aromatines medžiagas bei įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į kiaušinių ir sviesto masę. Suberti prieskonius, sudėti medų ir užminkyti vientisą tešlą. Įmaišyti pusę migdolų plokštelių.
Vaflius kepti vaflinėje. Glajų ištirpinti karšto vandens vonelėje, juo aptepti meduolinius vaflius ir pabarstyti likusiais migdolais.
250g sviesto arba margarino,
šaukštelis apelsinų žievelių aromato,
šaukštelis citrinų žievelių aromato,
4 kiaušiniai, 250g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
pak. prieskonių meduoliams,
150g medaus, 100g plokštelėmis pjaustytų migdolų,
100g pieniško glajaus.
Sviestą arba margariną išsukti iki purios masės. Suberti aromatines medžiagas bei įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į kiaušinių ir sviesto masę. Suberti prieskonius, sudėti medų ir užminkyti vientisą tešlą. Įmaišyti pusę migdolų plokštelių.
Vaflius kepti vaflinėje. Glajų ištirpinti karšto vandens vonelėje, juo aptepti meduolinius vaflius ir pabarstyti likusiais migdolais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Meduolinis pyragaitis
1 stiklinė cukraus,100 g sviesto,
6 kiaušiniai,
4 šaukšteliai sodos,8-10 stiklinių miltų,
1 šaukštas cinamono,1/4 šaukštelio muskatų.
Pertepimui:
0,5 l grietinės,
0,5 l spanguolių uogienės.
Papuošimui:
miltinio cukraus,
spanguolių.
Puode kaitiname medų, cukrų ir sviestą.Kai cukrus ištirpsta, masę šiek tiek atvėsiname.Tuomet supilame išplaktus kiaušinius, sodą ir vėl kaitiname 10 min.
Masės padaugėja apie 2 kartus.Į šiek tiek atvėsusią masę įmaišome miltus.
Iš tešlos kočiojame 3-4 mm storio lakštus ir kepame 150-170°C temperatūroje.
Iškeptus lakštus atvėsiname ir pertepame grietine bei uogiene.
Vieną lakštą sumalame mėsmale.
Trupiniais apibarstome lakštus ir supjaustome trikampiais.
Pyragaičius puošiame miltiniu cukrumi ir spanguolėmis.
1 stiklinė cukraus,100 g sviesto,
6 kiaušiniai,
4 šaukšteliai sodos,8-10 stiklinių miltų,
1 šaukštas cinamono,1/4 šaukštelio muskatų.
Pertepimui:
0,5 l grietinės,
0,5 l spanguolių uogienės.
Papuošimui:
miltinio cukraus,
spanguolių.
Puode kaitiname medų, cukrų ir sviestą.Kai cukrus ištirpsta, masę šiek tiek atvėsiname.Tuomet supilame išplaktus kiaušinius, sodą ir vėl kaitiname 10 min.
Masės padaugėja apie 2 kartus.Į šiek tiek atvėsusią masę įmaišome miltus.
Iš tešlos kočiojame 3-4 mm storio lakštus ir kepame 150-170°C temperatūroje.
Iškeptus lakštus atvėsiname ir pertepame grietine bei uogiene.
Vieną lakštą sumalame mėsmale.
Trupiniais apibarstome lakštus ir supjaustome trikampiais.
Pyragaičius puošiame miltiniu cukrumi ir spanguolėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Auksinis meduolis
Tešla:
600 g miltų, 200 g margarino,
180 g cukraus pudros, šaukštelis sodos,
kiaušinis, trynys,
4 šaukštai skysto medaus,
4 šaukštai šilto pieno arba grietinės, šaukštelis prieskonių meduoliams.
Kremas:
2 stiklinės pieno, po šaukštą miltų ir bulvių krakmolo,
pakelis pudingo, 250 g margarino, trynys,
vanilinio cukraus, 5 šaukštai cukraus pudros, indelis džemo.
Margariną sukapoti su miltais, sudėti sodą, pieną, medų, kiaušinius ir prieskonius meduoliams. Užminkyti tešlą (geriausiai atlikti tai iš vakaro).
Po to padalyti į 3 lygias dalis. Iškočioti lakštus ir kepti juos ant kepimo popieriaus 150 min., kol įgaus aukso spalvą.
Karštus ištraukti su popieriumi.
Margariną, trynį, vanilinį cukrų, cukraus pudrą gerai išmaišyti ir palaipsniui supilti išvirtą ir ataušintą pudingą.
Ant pirmo lakšto sudėti džemą, o ant antro ir trečio - kremą.
Tešla:
600 g miltų, 200 g margarino,
180 g cukraus pudros, šaukštelis sodos,
kiaušinis, trynys,
4 šaukštai skysto medaus,
4 šaukštai šilto pieno arba grietinės, šaukštelis prieskonių meduoliams.
Kremas:
2 stiklinės pieno, po šaukštą miltų ir bulvių krakmolo,
pakelis pudingo, 250 g margarino, trynys,
vanilinio cukraus, 5 šaukštai cukraus pudros, indelis džemo.
Margariną sukapoti su miltais, sudėti sodą, pieną, medų, kiaušinius ir prieskonius meduoliams. Užminkyti tešlą (geriausiai atlikti tai iš vakaro).
Po to padalyti į 3 lygias dalis. Iškočioti lakštus ir kepti juos ant kepimo popieriaus 150 min., kol įgaus aukso spalvą.
Karštus ištraukti su popieriumi.
Margariną, trynį, vanilinį cukrų, cukraus pudrą gerai išmaišyti ir palaipsniui supilti išvirtą ir ataušintą pudingą.
Ant pirmo lakšto sudėti džemą, o ant antro ir trečio - kremą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rutuliukų meduolis
2 kiaušiniai, 200 g sviesto
400 g medaus, 200 g grietinės,
800-1000 g miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių.
Papuošimui:
0,75 l aviečių uogienės,
200 g baltojo šokolado,
200 g lazdynų riešutų.
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame meduolinę tešlą ir 1 val. palaikome šaltai.
Tuomet iš 1/3 dalies tešlos iškočiojame 5-7 mm storio lakštą.Jį įklojame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą, palikdami šiek tiek aukštesnius kraštus.Ant viršaus supilame uogienę.Iš likusios tešlos formuojame rutulėlius į kiekvieno vidų įdėdami po riešutą.Šiuos rutulėlius sudedame ant uogienės.
Kepame 180 -200°C temperatūroje.
Iškeptą ir atvėsusį meduolį supjaustome ir papuošiame ištirpintu baltuoju šokoladu.
2 kiaušiniai, 200 g sviesto
400 g medaus, 200 g grietinės,
800-1000 g miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių.
Papuošimui:
0,75 l aviečių uogienės,
200 g baltojo šokolado,
200 g lazdynų riešutų.
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame meduolinę tešlą ir 1 val. palaikome šaltai.
Tuomet iš 1/3 dalies tešlos iškočiojame 5-7 mm storio lakštą.Jį įklojame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą, palikdami šiek tiek aukštesnius kraštus.Ant viršaus supilame uogienę.Iš likusios tešlos formuojame rutulėlius į kiekvieno vidų įdėdami po riešutą.Šiuos rutulėlius sudedame ant uogienės.
Kepame 180 -200°C temperatūroje.
Iškeptą ir atvėsusį meduolį supjaustome ir papuošiame ištirpintu baltuoju šokoladu.