Sausainiai ir pyragai su medumi

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Lie 2007, 16:48

vitele rašė:Na įkėliau nuotrauką ir prie ananasinio varškės pyrago :D Kolektyvas prašom užeit į varškės pyragų paskutinį puslapį , ir pasakyti ar matote ten ananasinio pyrago nuotrauką ar ne ? Aš matau , bet gal ką ne taip padirbau , kad Tutsi nemato. Pasakykit perdėsiu iš naujo , jei nėr :D :D :D
dar ant stulpo uzrasyk,kad Tutsi tupa Paveikslėlis

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 04 Lie 2007, 18:34

Tutsi , dar kart atsiprašau , kad priverčiau tave pasijusti tūpa , paprasčiausiai pati nesu superinė kompiuterastė , tad paklausiau visų ar mato nuotraukėlę , ar viską gerai padariau , paprasčiausiai norėjau , kad visi ją matytų . Norėjau , kaip geriau , o gavosi kaip visada... :(

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Lie 2007, 18:56

Kaip pasakytų mūsų Lilina, " Vėl pradedam laidą Atleeeeeeisk " :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Lie 2007, 19:15

vitele rašė:Tutsi , dar kart atsiprašau , kad priverčiau tave pasijusti tūpa , paprasčiausiai pati nesu superinė kompiuterastė , tad paklausiau visų ar mato nuotraukėlę , ar viską gerai padariau , paprasčiausiai norėjau , kad visi ją matytų . Norėjau , kaip geriau , o gavosi kaip visada... :(
ka daryyyyyt Paveikslėlis................sakiau,pamirstas reikalas Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 07:50

Meduoliniai vafliai

250g sviesto arba margarino,
šaukštelis apelsinų žievelių aromato,
šaukštelis citrinų žievelių aromato,
4 kiaušiniai, 250g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
pak. prieskonių meduoliams,
150g medaus, 100g plokštelėmis pjaustytų migdolų,
100g pieniško glajaus.

Sviestą arba margariną išsukti iki purios masės. Suberti aromatines medžiagas bei įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į kiaušinių ir sviesto masę. Suberti prieskonius, sudėti medų ir užminkyti vientisą tešlą. Įmaišyti pusę migdolų plokštelių.
Vaflius kepti vaflinėje. Glajų ištirpinti karšto vandens vonelėje, juo aptepti meduolinius vaflius ir pabarstyti likusiais migdolais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Lie 2007, 08:13

kaip vafliu uzsinorejau :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 08:49

Meduolinis pyragaitis

1 stiklinė cukraus,100 g sviesto,
6 kiaušiniai,
4 šaukšteliai sodos,8-10 stiklinių miltų,
1 šaukštas cinamono,1/4 šaukštelio muskatų.

Pertepimui:
0,5 l grietinės,
0,5 l spanguolių uogienės.

Papuošimui:
miltinio cukraus,
spanguolių.

Puode kaitiname medų, cukrų ir sviestą.Kai cukrus ištirpsta, masę šiek tiek atvėsiname.Tuomet supilame išplaktus kiaušinius, sodą ir vėl kaitiname 10 min.
Masės padaugėja apie 2 kartus.Į šiek tiek atvėsusią masę įmaišome miltus.
Iš tešlos kočiojame 3-4 mm storio lakštus ir kepame 150-170°C temperatūroje.
Iškeptus lakštus atvėsiname ir pertepame grietine bei uogiene.
Vieną lakštą sumalame mėsmale.
Trupiniais apibarstome lakštus ir supjaustome trikampiais.
Pyragaičius puošiame miltiniu cukrumi ir spanguolėmis.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 05 Lie 2007, 09:11

Paveikslėlis tas būtinai įeis į bandymų sąrašiuką :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Lie 2007, 09:30

o kazin,ar galima butu uogiene kokia nors kita deti :merg2:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 05 Lie 2007, 10:05

Man atrodo , kad būtų galima , tik gal rūgštesnė turėtų būt

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 10:15

Man atrodo, kad galima, o koks skirtumas , koks pertepimas, svarbu, kad skanu. :roll: Jei uogienė saldesnė, dėk mažiau cukraus į meduolį 062

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Lie 2007, 10:32

supratau :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 22:36

Pavaikščiojau aš po Norfą ir Rimi, bet neradau meduolių prieskonių. Gal galit pasakyt, kieno jie gamybos, bus lengviau ieškot, nes nuo gausybės pakelių akys tik įšonus laksto :hypno: , galėjau ir nepamatyt :evil:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 05 Lie 2007, 22:38

Kažkada seniai pirkau "Saldvos:" bet dabar senokai nebematau. Dabar "cotany" firmos atrodo turiu :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 22:42

AčiūPaveikslėlis O aš kaip tik Cotany ir nežiūrėjau visiškai. Daugiau studijavau Santa Marią. :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Lie 2007, 09:59

prieskonius geriausiai sumaisyti namuose :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 10:04

Gal ir taip, bet meduoliams bijau nepataikysiu :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Lie 2007, 10:11

Ramunė rašė:Gal ir taip, bet meduoliams bijau nepataikysiu :oops:
ko ten bijoti,kaip padarysi,taip turesi :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 10:18

Gal tu ir teisi. :roll: O gvazdikėlių kiek reikia dėt? Aš su jais praktiškai nepažįstama :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Lie 2007, 13:16

Ramunė rašė:Gal tu ir teisi. :roll: O gvazdikėlių kiek reikia dėt? Aš su jais praktiškai nepažįstama :oops:
as dedu 2-3,nes jei daugiau,bus neskanu :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 06 Lie 2007, 13:19

Tutsi , teisi nereikia žudytis po parduotuves , jei namuose šio bei to yra . :D Aš gvazdikėlius du dedu :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 13:19

Aiišku. O dar pasakyk, juos dėti cielus ar smulkinti :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Lie 2007, 17:56

Ramunė rašė:Aiišku. O dar pasakyk, juos dėti cielus ar smulkinti :?
as truputi apsmulkinu,tada labiau kvapa paskleidzia :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 18:03

:aciu1: Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Lie 2007, 18:38

cia smulkmena :roll: viena karta idesi maziau,paskui matysi,idesi daugiau :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 22:04

Auksinis meduolis

Tešla:
600 g miltų, 200 g margarino,
180 g cukraus pudros, šaukštelis sodos,
kiaušinis, trynys,
4 šaukštai skysto medaus,
4 šaukštai šilto pieno arba grietinės, šaukštelis prieskonių meduoliams.

Kremas:
2 stiklinės pieno, po šaukštą miltų ir bulvių krakmolo,
pakelis pudingo, 250 g margarino, trynys,
vanilinio cukraus, 5 šaukštai cukraus pudros, indelis džemo.

Margariną sukapoti su miltais, sudėti sodą, pieną, medų, kiaušinius ir prieskonius meduoliams. Užminkyti tešlą (geriausiai atlikti tai iš vakaro).
Po to padalyti į 3 lygias dalis. Iškočioti lakštus ir kepti juos ant kepimo popieriaus 150 min., kol įgaus aukso spalvą.
Karštus ištraukti su popieriumi.
Margariną, trynį, vanilinį cukrų, cukraus pudrą gerai išmaišyti ir palaipsniui supilti išvirtą ir ataušintą pudingą.
Ant pirmo lakšto sudėti džemą, o ant antro ir trečio - kremą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 22:12

Rutuliukų meduolis

2 kiaušiniai, 200 g sviesto
400 g medaus, 200 g grietinės,
800-1000 g miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių.

Papuošimui:
0,75 l aviečių uogienės,
200 g baltojo šokolado,
200 g lazdynų riešutų.

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame meduolinę tešlą ir 1 val. palaikome šaltai.
Tuomet iš 1/3 dalies tešlos iškočiojame 5-7 mm storio lakštą.Jį įklojame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą, palikdami šiek tiek aukštesnius kraštus.Ant viršaus supilame uogienę.Iš likusios tešlos formuojame rutulėlius į kiekvieno vidų įdėdami po riešutą.Šiuos rutulėlius sudedame ant uogienės.
Kepame 180 -200°C temperatūroje.
Iškeptą ir atvėsusį meduolį supjaustome ir papuošiame ištirpintu baltuoju šokoladu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Lie 2007, 11:29

Paveikslėlis PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

O man vakar dujų balionėlį pakeitė PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Lie 2007, 12:16

Ramunė rašė:Paveikslėlis PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

O man vakar dujų balionėlį pakeitė PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
tai jau dabar kepsi Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Lie 2007, 14:19

Tikrai taip :lol: :lol: :lol: :lol:

Skelbti atsakymą