Sausainiai ir pyragai su medumi
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Medaus saldainiai
200 g medaus, 200 g sviesto, 200 g riešutų, 200 g avižinių dribsnių, 1 pakelis vanilinio cukraus, apelsino ar citrinos žievelių.
Medų su sviestu išsukite. Supilkite avižinius dribsnius, sudėkite mėsmale sumaltus riešutus, vanilinį cukrų, išmaišykite. Skardą išklokite sviestu ištepta folija ir sukrėskite paruoštą masę. Sulyginkite. Statykite šaltoje vietoje. Kai sustings supjaustykite gabaliukais, ant jų užtarkuokite apelsino ar citrinos žievelės. Saldainiukai atrodys kaip apsnigti.
200 g medaus, 200 g sviesto, 200 g riešutų, 200 g avižinių dribsnių, 1 pakelis vanilinio cukraus, apelsino ar citrinos žievelių.
Medų su sviestu išsukite. Supilkite avižinius dribsnius, sudėkite mėsmale sumaltus riešutus, vanilinį cukrų, išmaišykite. Skardą išklokite sviestu ištepta folija ir sukrėskite paruoštą masę. Sulyginkite. Statykite šaltoje vietoje. Kai sustings supjaustykite gabaliukais, ant jų užtarkuokite apelsino ar citrinos žievelės. Saldainiukai atrodys kaip apsnigti.
morku-bananu pyragas(su medum)
1,5 puodelio ryžių miltų
0,25 puodelio medaus
druskos
1 šaukštelis sodos kepimui
1 šaukštelis cinamono (Cinamonas)
1 puodelis tarkuotų morkų arba
1 puodelis susmulkintų bananų
0,3 puodelio alyvų aliejaus
vanilės (nebūtina)
Sumaišykite visus produktus, supilkite tešlą į 20 cm indą ir kepkite 1800C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
1,5 puodelio ryžių miltų
0,25 puodelio medaus
druskos
1 šaukštelis sodos kepimui
1 šaukštelis cinamono (Cinamonas)
1 puodelis tarkuotų morkų arba
1 puodelis susmulkintų bananų
0,3 puodelio alyvų aliejaus
vanilės (nebūtina)
Sumaišykite visus produktus, supilkite tešlą į 20 cm indą ir kepkite 1800C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
o cia mielinis pyragas su aguonom ir medumi
250 g miltų
125 g pieno
75 g cukraus
20 g mielių
2 kiaušiniai
100 g sviesto
druskos
Įdarui:
200 g aguonų
100 g cukraus
2 šaukštai medaus
1 kiaušinis
100 g razinų
50 g romo
Mieles ištrinti su cukrumi, įberti žiupsnelį druskos, supilti kambario temperatūros pieną ir įmaišyti tiek miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo.
Tešlą palaikius 30-40 min. šiltoje vietoje, sudėti kiaušinių trynius, vieną kiaušinį. ištirpintą sviestą ir plakikliu plakti, kol atsiras pūslelės.
Nuplautas aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu 2-3 kartus, Vandeniui nuvarvėjus, sumalti. Į paruoštas aguonas sudėti medų, kiaušinį, rome išbrinkintas razinas, cukrų ir išmaišyti.
Tešlą iškočioti, suformuojant stačiakampį lakštą, sudėti įdarą ir suvynioti į volelį.
Kepti 1800C temperatūroje apie 1,5 val. Atvėsusį pyragą apipilti tirpintu šokoladu.
250 g miltų
125 g pieno
75 g cukraus
20 g mielių
2 kiaušiniai
100 g sviesto
druskos
Įdarui:
200 g aguonų
100 g cukraus
2 šaukštai medaus
1 kiaušinis
100 g razinų
50 g romo
Mieles ištrinti su cukrumi, įberti žiupsnelį druskos, supilti kambario temperatūros pieną ir įmaišyti tiek miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo.
Tešlą palaikius 30-40 min. šiltoje vietoje, sudėti kiaušinių trynius, vieną kiaušinį. ištirpintą sviestą ir plakikliu plakti, kol atsiras pūslelės.
Nuplautas aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu 2-3 kartus, Vandeniui nuvarvėjus, sumalti. Į paruoštas aguonas sudėti medų, kiaušinį, rome išbrinkintas razinas, cukrų ir išmaišyti.
Tešlą iškočioti, suformuojant stačiakampį lakštą, sudėti įdarą ir suvynioti į volelį.
Kepti 1800C temperatūroje apie 1,5 val. Atvėsusį pyragą apipilti tirpintu šokoladu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kaimiškas meduolis
3 kiaušiniai,
1 stiklinė grietinės arba rūgusio pieno,
200 g cukraus,300 g medaus,
2 šaukšteliai prieskonių mišinio,
400-500 g miltų,1 šaukštelis sodos
Medų ištirpinti ir atšaldyti.
Trynius ištrinti su cukrum iki baltumo. Tada į juos supilti grietinę, medų, prieskonius, dalį sumaišytų su soda miltų ir labai gerai išplakti.
Atskirai išplakti baltymus ir sudėti į tešlą, pabarstant juos likusiais miltais. Atsargiai išmaišius, tešlą supilti į skardą ir tuoj kepti.
Kepa 30 min. nekarštoje orkaitėje.
3 kiaušiniai,
1 stiklinė grietinės arba rūgusio pieno,
200 g cukraus,300 g medaus,
2 šaukšteliai prieskonių mišinio,
400-500 g miltų,1 šaukštelis sodos
Medų ištirpinti ir atšaldyti.
Trynius ištrinti su cukrum iki baltumo. Tada į juos supilti grietinę, medų, prieskonius, dalį sumaišytų su soda miltų ir labai gerai išplakti.
Atskirai išplakti baltymus ir sudėti į tešlą, pabarstant juos likusiais miltais. Atsargiai išmaišius, tešlą supilti į skardą ir tuoj kepti.
Kepa 30 min. nekarštoje orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Greitas meduolis
3 stiklinės miltų,
2 stiklinės rūgpienio,0,5 stiklinės aliejaus,
2 šaukštai bet kokio džemo,
1 stiklinė cukraus,2 šaukštai kakavos,
2 šaukšteliai sodos nubraukti,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 pakelis prieskonių meduoliams.
Miltus persijoti, suberti cukrų, įpilti pieno, aliejaus, sudėti likusius komponentus, kruopščiai išmaišyti.Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą.Kepti 40 min. vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje.
3 stiklinės miltų,
2 stiklinės rūgpienio,0,5 stiklinės aliejaus,
2 šaukštai bet kokio džemo,
1 stiklinė cukraus,2 šaukštai kakavos,
2 šaukšteliai sodos nubraukti,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 pakelis prieskonių meduoliams.
Miltus persijoti, suberti cukrų, įpilti pieno, aliejaus, sudėti likusius komponentus, kruopščiai išmaišyti.Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą.Kepti 40 min. vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje.
Avižinių dribsnių sausainėliai
Jums reikės:
125 g sviesto,
125 g medaus,
2 šaukštai rudojo cukraus,
1-2 kiaušiniai,
1 citrina,
350 g stambių avižinių dribsnių,
2 šaukštai išlukštentų saulėgrąžų sėklų,
50 g besėklių razinų,
2 šaukštai miltų.
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinti iki 150°C temperatūros.
Puode arba dubenyje ištirpinti sviestą, sudėti medų ir maišant pakaitinti, kol ištirpsta.
Nukelti nuo ugnies, suberti cukrų, gerai išsukti, maišant po vieną įmušti kiaušinius, suberti nutarkuotą citrinos žievelę, išsunkti citriną ir supilti į masę jos sultis, vėl gerai viską išmaišyti.
Tada įmaišyti avižinius dribsnius, miltus, razinas, saulėgrąžų sėklas ir gerai išmaišyti.
Kepimo lakštą iškloti kepimo popieriumi.
Paruoštą masę šaukštu dėti ant kepimo popieriaus, formuoti nedidelius dribsnių kauburėlius, paliekant tarp jų didesnius tarpus.
Kepti apie 10 -15 min., kol dribsnių kauburėliai lengvai paruduoja.
Iškeptus palaikyti apie 5 min., tada, jeigu kauburėliai yra sulipę, peiliu juos atskirti vienas nuo kito ir dar palikti ant kepimo lakštų, kol visai atvėsta.
Tada atsargiai, kad nesuirtų, peiliu arba mentele sausainėlius perdėti į lėkštę ir tiekti.
Sausainėlius galima kepti ir be priedų - miltų, kiaušinių ir kt. Tada masę reikia ruošti tik iš sviesto, medaus, avižinių dribsnių ir saulėgrąžų. Paruošimo ir kepimo būdas išlieka tas pats, iškepti sausainėliai būna labiau birūs, bet taip pat skanūs.
Jums reikės:
125 g sviesto,
125 g medaus,
2 šaukštai rudojo cukraus,
1-2 kiaušiniai,
1 citrina,
350 g stambių avižinių dribsnių,
2 šaukštai išlukštentų saulėgrąžų sėklų,
50 g besėklių razinų,
2 šaukštai miltų.
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinti iki 150°C temperatūros.
Puode arba dubenyje ištirpinti sviestą, sudėti medų ir maišant pakaitinti, kol ištirpsta.
Nukelti nuo ugnies, suberti cukrų, gerai išsukti, maišant po vieną įmušti kiaušinius, suberti nutarkuotą citrinos žievelę, išsunkti citriną ir supilti į masę jos sultis, vėl gerai viską išmaišyti.
Tada įmaišyti avižinius dribsnius, miltus, razinas, saulėgrąžų sėklas ir gerai išmaišyti.
Kepimo lakštą iškloti kepimo popieriumi.
Paruoštą masę šaukštu dėti ant kepimo popieriaus, formuoti nedidelius dribsnių kauburėlius, paliekant tarp jų didesnius tarpus.
Kepti apie 10 -15 min., kol dribsnių kauburėliai lengvai paruduoja.
Iškeptus palaikyti apie 5 min., tada, jeigu kauburėliai yra sulipę, peiliu juos atskirti vienas nuo kito ir dar palikti ant kepimo lakštų, kol visai atvėsta.
Tada atsargiai, kad nesuirtų, peiliu arba mentele sausainėlius perdėti į lėkštę ir tiekti.
Sausainėlius galima kepti ir be priedų - miltų, kiaušinių ir kt. Tada masę reikia ruošti tik iš sviesto, medaus, avižinių dribsnių ir saulėgrąžų. Paruošimo ir kepimo būdas išlieka tas pats, iškepti sausainėliai būna labiau birūs, bet taip pat skanūs.
MEDAUS KEKSIUKAI
100g aguonų,
300g miltų,
80g cukraus,
100g džiovintų abrikosų,
2 v.š. minkšto sviesto,
1 a.š. kepimo miltelių,
3 v.š. medaus,
žiupsnelio šviežiai maltų kardamonų,
2 kiaušiniai,
1 a.š. malto cinamono,
cukraus pudros.
Aguonas nuplikyti ir sumalti.Sviestą iki purumo ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinius, suberti 2 šaukštus miltų bei kepimo miltelius. Įmaišyti medų, kardamoną, likusius miltus, susmulkintus abrikosus, sukrėsti aguonų masę. Tešlą supilti į keksines ir prieš kepant 1 val. palaikyti šiltoje vietoje, kad pabrinktų. Kepti maždaug 35 min.Iškepusius keksiukus apibarstyti cukraus pudra.
100g aguonų,
300g miltų,
80g cukraus,
100g džiovintų abrikosų,
2 v.š. minkšto sviesto,
1 a.š. kepimo miltelių,
3 v.š. medaus,
žiupsnelio šviežiai maltų kardamonų,
2 kiaušiniai,
1 a.š. malto cinamono,
cukraus pudros.
Aguonas nuplikyti ir sumalti.Sviestą iki purumo ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinius, suberti 2 šaukštus miltų bei kepimo miltelius. Įmaišyti medų, kardamoną, likusius miltus, susmulkintus abrikosus, sukrėsti aguonų masę. Tešlą supilti į keksines ir prieš kepant 1 val. palaikyti šiltoje vietoje, kad pabrinktų. Kepti maždaug 35 min.Iškepusius keksiukus apibarstyti cukraus pudra.
Skaitosi tai skaniai, vertėtų išbandyt, manauAusruze rašė:MEDAUS KEKSIUKAI
100g aguonų,
300g miltų,
80g cukraus,
100g džiovintų abrikosų,
2 v.š. minkšto sviesto,
1 a.š. kepimo miltelių,
3 v.š. medaus,
žiupsnelio šviežiai maltų kardamonų,
2 kiaušiniai,
1 a.š. malto cinamono,
cukraus pudros.
Aguonas nuplikyti ir sumalti.Sviestą iki purumo ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinius, suberti 2 šaukštus miltų bei kepimo miltelius. Įmaišyti medų, kardamoną, likusius miltus, susmulkintus abrikosus, sukrėsti aguonų masę. Tešlą supilti į keksines ir prieš kepant 1 val. palaikyti šiltoje vietoje, kad pabrinktų. Kepti maždaug 35 min.Iškepusius keksiukus apibarstyti cukraus pudra.