RABARBARAI....ir viskas iš jų

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

RABARBARAI....ir viskas iš jų

Standartinė Tutsi » 18 Bal 2007, 17:51

rašykite visus receptukus i kuriu sudėti ieina rabarbarai :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bal 2007, 18:04

RABARBARŲ IR SVOGŪNŲ SALOTOS

Didesnis ryšulėlis svogūnų laiškų,
2 - 3 rabarbarų lapkočiai,
3 - 4 šaukštai majonezo,
2 šaukštai grietinės,
cukraus, druskos, citrinpipirių,

Gabaliukais supjaustyti rabarbarus ir svogūnus, sumaišyti su majonezu ir grietine. Pagardinti druska, cukrumi ir pipiriukais.
Prikabinti failai
HPIM0174.jpg
HPIM0174.jpg (46.08 KiB) Peržiūrėta 4130 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bal 2007, 18:06

RABARBARŲ IR SALOTŲ LAPŲ MIŠRAINĖ

Lapinių salotų gūžė,
2 - 3 rabarbarų lapkočiai,
100 g grietinės,
druskos, šaukštelis cukraus,
šaukštelis obuolių acto.

Supjaustyri rabarbarus, gabaliukais suplėšyti salotų lapus. Sumaišytą užpilą supilti ant salotų.
Prikabinti failai
HPIM0175.jpg
HPIM0175.jpg (48.04 KiB) Peržiūrėta 4129 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bal 2007, 18:17

saunuolė Ramunėle,kad stengiesi...kai bulvės prasidės,medali uzkabinsiu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bal 2007, 18:40

Savaitgalyje dar pridėsiu..Paveikslėlis Gal kokį čikuliadinį medaliuką kur per atlaidus surasi, aaaa Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bal 2007, 18:57

jeigu gera busi,tai visus du Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bal 2007, 19:01

Būsiu :!: oi, kaip būsiu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bal 2007, 19:25

:laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 19 Bal 2007, 21:14

Turiu NUOSTABU apkepelio recepta, kai turesiu daugiau laiko- idesiu :cook1:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 20 Bal 2007, 01:48

Net nežinojau, kad iš rabarbarų tiek visko galima daryti :oops:
Aš iš jų tik kompotą virdavau ir taip su cukrum valgydavau :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bal 2007, 10:00

daida rašė:Net nežinojau, kad iš rabarbarų tiek visko galima daryti :oops:
Aš iš jų tik kompotą virdavau ir taip su cukrum valgydavau :roll:
tai cia dar nedaug,pamatysi po kiek laiko,kiek yra begalės receptu su rabarbarais Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bal 2007, 13:41

KUMPIO IR RABARBARŲ SALOTOS

1 - 2 rabarbaro kotai,
100 - 200 g kumpio,
4 - 5 virtos bulvės,
2 virti kiaušiniai,
150 g neriebaus majonezo,
citrininių pipirų, šviežių krapų.

Rabarbarus, kumpį, kiaušinius, bulves supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su majonezu, pagardinkite citrinpipiriais ir, jei reikia, druska. Gausiai įberkite šviežių smulkintų krapų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bal 2007, 13:47

RABARBARŲ PYRAGAS

6 kiaušiniai,
2 st. cukraus,
2 st. miltų,
4 šaukštai grietinės,
1 šaukštelis sodos,
1 kg rabarbarų.

Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti grietinę, sumaišytą su soda, miltus. Viską išmaišyti. Tada sudėti gabaliukais pjaustytus rabarbarus. Dar kartą išmaišyti. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bal 2007, 13:51

RABARBARŲ PUTĖSIAI

0,5 litro pasaldintų rabarbarų sulčių,
40 g krakmolo,
3 baltymai,
1 šaukštas miltinio cukraus.

Rabarbarų sultis užvirinti, supilti vandenyje ištirpintą krakmolą ir , pavirinus 3 min., ataušinti. Baltymus išplakti su cukrumi, plakant dalimis sudėti rabarbarų kisielių ir plakti, kol sutirštės. Palikti atuašti ir sustirštėti.
Valgyti galima su ledais, grietinėle.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bal 2007, 14:54

RABARBARŲ PYRAGAS I

500 g miltų,
2 kiaušiniai,
200 g margarino,
200 g grietinės,
pusė pakelio kepimo miltelių,
3/4 stiklinės cukraus,
500 g rabarbarų ir cukraus bei cinamono jiems apibarstyti.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cukrumi. Į juos įmušti kiaušinius, supilti grietinę ir sudėti smulkiai supjaustytą margariną. Užminkyti kietoką tešlą. Nupjauti dalį tešlos puošimui. Tešla iškloti skardą, užlenkiant kraštus. Sudėti supjaustytus ir cukrumi bei cinamonu apvoliotus rabarbarus. Likusią tešlą iškočioti, supjaustyti 1 cm pločio juostomis, ir papuošti pyragą.( kvadratais ar rombais) . Kepti orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bal 2007, 15:00

RABARBARŲ PYRAGAS II

TEŠLA:

500 G miltų,
250 g sviesto,
250 g cukraus,
3 tryniai.

ĮDARAS :

1 - 1,5 kg rabarbarų,
3 baltymai,
150 g cukraus.

I persijotuose miltuose padarytą duobutę sudėti trynius, išsuktus su cukrumi, ir gabaliukais sukapotą sviestą. Suminkyti kietą tešlą ir 2 valandas laikyti šaldytuve.
Rabarbarus nuplauti, nulupti ir supjaustyti 5 cm gabaliukais.
Tešlą iškočioti, perkelti į pabarstytą miltais skardą ir subadyti šakuye. Išdėlioti rabarbarus ir kepti maždaug 30 min. Iškepusį pyragą padengti su cukrumi išplaktais baltymais ir dar 10 - 15 min kišti į orkaitę.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bal 2007, 15:06

Pyragų dar įdėsiu. PaveikslėlisDar radau kompotų, uogienių iš rabarbarų. Kur dėt? Čia ar prie marinavimų? Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bal 2007, 17:06

cia,cia 041 041

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bal 2007, 17:07

tutsi rašė:cia,cia 041 041
Greiciau tu rabarbaru atsirastu :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bal 2007, 17:14

tutsi rašė:cia,cia 041 041
Tai jau ruoškis atlaiduosnaPaveikslėlis Medaliukų ieškot.Paveikslėlis Negi manei, kad aš čia žurnaliukuose šiaip sau knisuosiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bal 2007, 17:24

gerai jau gerai,kazin kokie cia greiciausia atlaidai :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bal 2007, 17:26

Šventas Jurgis sekmadienį. Pas mus vieni iš didesnių atlaidų. Maloniai prašom, Paveikslėlispaprašysių babulyčių, kad medalių didesnių pagatavotų Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 21 Bal 2007, 16:30

BRAŠKIŲ IR RABARBARŲ APKEPAS
(idėjau ir temoje prie braškių)
400g braškių,
3 šaukštai cukraus,
5 šaukštai amareto,
400g rabarbarų,
130g mėgstamo biskvito,
2 kiaušinių baltymai,
šaukštelis citrinų sulčių,
150g cukraus.
Pusiau perpjautas braškes sumaišyti su trupučiu cukraus ir 4 šaukštais amareto. Uždengus palikti pusvalandžiui, kad pritrauktų. Rabarbarus susmulkinti1-2cm pločio gabalėliais, maždaug 5min patroškinti truputyje vandens, kad suminkštėtų. Pasaldinti cukrumi. Įkaitinti orkaitę. Stambiais biskvito kubeliais iškloti apkepo formą. Ant viršaus sukrėsti braškių ir rabarbarų mišinį. Baltymus su citrinų sultimis išplakti iki standumo, beriant cukrų. Kai pasidarys kreminė masė, supilti likusį amaretą. Kremą paskleisti ant braškių ir kepti orkaitėje maždaug 10min. Patiekti karštą.
:idea: Labai tinka nestandžiai plakta grietinėlė, vaniliniai ledai. :idea:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Bal 2007, 17:04

PYRAGAS SU RABARBARŲ KUBELIAIS

Tešlai:

200 g sviesto arba po 100 g sviesto ir margarino,
2 tryniai,
50 g cukraus,
300 g miltų.

Įdarui :

8 - 10 rabarbarų kotų,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 šaukštas cinamono.

Papuošimui :

2 baltymai,
1,5 - 2 stiklinės miltinio cukraus.

Sviesto ar margarino formai patepti.

Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą ir 1 val. laikome šaltai. Tuomet iškočiojame 5 mm storio lakštą ir įklojame į sviestu ar margarinu išteptą skardą. Rabarbarų kotus supjaustome kubeliai , sumaišome su vaniliniu cukrumi, cinamonu, išmaišome ir sudedame ant tešlos. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, kol tešlos kraštai gražiai paruduoja.
Tuomet suplakame baltymus su miltiniu cukrumi iki standžių putų ir puošiame pyragą su konditeriniu švirkštu. Pyragą džioviname pravertoje orkaitėje, kol bezė kremas sukietėja.
Prikabinti failai
HPIM0184.jpg
HPIM0184.jpg (47.32 KiB) Peržiūrėta 4063 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Bal 2007, 17:15

NEKEPTAS PYRAGAS SU BRAŠKĖMIS IR RABARBARAIS

Pagrindui:

300 g sviestinių sausainių,
100 g sviesto,
80 g cukraus.

Viršutiniam sluoksniui :

250 g braškių,
250 g varškės,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
1 arb. šaukštelis tarkuotų citrinų žievių,
200 g plaktos grietinėlės,
1 šaukštas želatinos.

Pabarstymui :

100 g smulkintų migdolų,
50 g cukraus.

Sviestą išsukame su cukrumi, sumaišome su smulkintais sausainiais. Masę sudedame į kepimo formą ir pastatome šaltai.
Rabarbarus supjaustome gabaliukais, patroškiname su vandeniu ir atvėsiname. Varškę sumaišome su vaniliniu cukrumi, citrinos žievele ir plakta grietinėle. Želatiną išmirkome nedideliame vandens kiekyje ir ištirpiname. Kai atvėsta, sumaišome su varške. Taip pat sudedame rabarbarus ( nusunktus) ir braškes. Varškės masę dedame ant sausainių ir pastatome į šaldytuvą.
Migdolus paskrudiname keptuvėje be riebalų, apibarstome cukrumi ir paliekame, kad susikristalizuotų. Pyragą apibarstime migdolais, puošiame braškėmis.

P.S. manau, kad visai būtų skanu ir be rabarbarų, vien su braškėmis, tik gal rūgštelės reikėtų įvarvinti.
Ir dar, tikriausiai vietoj braškių tiktų ir kitokios uogos.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Bal 2007, 17:38

SALDI VASARINĖ SRIUBA


1,5 l vandens,
6 - 8 rabarbarų kotai,
2 bananai, 10 - 15 braškių,
1 apelsinas,
4 šaukštai cukraus,
2 šaukštai krakmolo.

Užverdame pasaldintą vandenį. Į jį sudedame pjaustytus rabarbarus ir verdame 5 min. Tuomet supilame nedideliame vandens kiekyje išleistą krakmolą. Suberiame bananų griežinėlius, braškių ir apelsinų skilteles. Sriubą užverdame ir ataušiname.
Patiekiame su grietine arba pasaldinta plakta grietinėle.
O man patiko su ledais vaniliniais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 12:43

RABARBARŲ KOMPOTAS I

Sirupui:

1 l vandens,
450 - 500 g cukraus,
apelsinų žievelių arva 0,5 g cinamono.

Lapkočius nulupti, supjaustyti 1 cm ilgio gabaliukais,užpilti 250 g cukraus ir palaikyti 5 val. Išsiskyrusias sultis nupilti, rabarbarus sudėti į stiklainiuspripildant 2/3 tūrio. Sultis užvirti, suberti likusį cukrų, prieskonius ir virti 5 min. Karštas supilti ant rabarbarų.
Pasterizuoti 90 laipsnių temp. i l stiklainius 20 min, 3 l - 40 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 12:47

RABARBARŲ KOMPOTAS II

1 l vandens,
450 g cukraus,
2-3 gvazdikėliai, cinamono.

Rabarbarus supjaustyti gabaliukais, sudėti į verdantį vandenį ir palaikyti 30-40 sek.Išgriebtus perpilti šaltu vandeniu.
Išvirti sirupą, pavirti jį 3 min., perkošti, sudėti prieskonius ir dar 2 min. pavirti. Rabarbarus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu.
Pasterizuoti 1 l - 20 min, 3 l - 30 min. 90 laipsnių temp.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 12:49

RABARBARŲ KOMPOTAS III

1 l vandens,
500 g cukraus,
cinamono,pakelis van. cukraus.

Kotus supjaustyti, apibarstyti cukrumi ir palaikyti 4 - 5 val. Po to sudėti į stiklainius, užpilti verdančiu sirupu. Verdančiame vandenyje pakaitinti stiklaisnius 20 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 18:51

RABARBARŲ TYRĖ BE CUKRAUS

1,5 kg rabarbarų,
1 stiklinė vandens.

Kotur smulkiai supjaustyti. Sudėjus į puodą įpilti vandens ir uždengus pavirti kelias minutes, kol suminkštės. Karštą rabarbarų tyrę sukrėsti į stiklainius ir 90 laipsnių temperatūroje pasterizuoti 25 min.

Tinka sriuboms virti, padažui parūgštinti. Prieš vartojimą galima pasaldinti.

Skelbti atsakymą