RABARBARAI....ir viskas iš jų

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 18:34

:aciu1:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 17 Geg 2007, 17:07

RABARBARŲ KOMPOTAS

3 stiklinės vandens,
2 stiklinės supjaustytų rabarbarų,
stiklinė cukraus,
nubrauktas šaukštas bulvių krakmolo,
pagal skonį cinamono, gvazdikėlių, citrinos žievelės

Vanduo su cukrumi ir prieskoniais pavirinamas, iškošiamas ir vėl užkaičiamas(bet ant nedidelės ugnies). Į verdantį sirupą suberiami rabarbarai ir kaitinama kol jie suminkštėja. Tada supilamas truputyje vandens išleistas krakmolas, užvirinama ir ataušinama.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 17 Geg 2007, 17:08

o gal kas mėgstat rutėsius? turiu rabarbarų putėsių receptą :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Geg 2007, 17:42

Įmesk, pravers :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Geg 2007, 17:43

aciu hazel uz kompota ir pliek savo putesius :wink:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 23 Geg 2007, 08:25

Žurnale skaičiau straipsnį apie rabarbarus, buvo duotas patarimas - verdant peraugusius rabarbarus įdėti kreidos (merliniame maišelyje) ! Gal numanote, čia kalba eina apie paprastą mokyklinę kreidą ar yra kokia konditerinė ? :) Nebandysiu.. tik šiaip įdomu pasidarė.. :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 23 Geg 2007, 09:02

RABARBARŲ SALOTOS:
200 g rabarbarų kotų, 2-3 morkos, 2 svogūnai, 2 šaukštai cukraus arba medaus, 2-3 šaukštai majonezo, krapų, petražolių. Nuvalytus kotus supjaustyti plonais gabalėliais, pabarstyti cukrumi ar aptepti medumi, išmaišyti ir palaikyti pusę valandos šaldytuve. Po to sudėti tarkuotas morkas, svogūnus, įdėti majonezo. Apibarstyti žalumynais. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 23 Geg 2007, 09:06

Rabarbarų uogienė

1 kg rabarbarų kotų, 1 kg cukraus, 2 šaukštai citrinos ar apelsino žievelės.
Supjaustytus kotus apiberti cukrumi, po 10-12 val. nupilti susidariusį sirupą ir pavirinti jį apie 5 min. Sudėti kotų gabaliukus į sirupą ir virti uogienę. Kvapui dedame žievelės. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 23 Geg 2007, 09:10

Šitas receptas kelis kartus išbandytas. :luks:
RABARBARŲ IR VARŠKĖS APKEPAS

400 g rabarbarų, 0,5 kg varškės, 0,5 stiklinės manų kruopų, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai sviesto, 1 šaukštas džiūvėsėlių, 150-200 g cukraus.
Rabarbarus supjaustyti 1,5-2 cm ilgio gabaliukais ir palaikyti 30 min. karštame saldžiame vandenyje. Varškę gerai išsukti, sudėti likusį cukrų, kiaušinius, manų kruopas, įpilti 1 stiklinę sulčių (vandens, kuriame buvo šutinami rabarbarai). Viską gerai išmaišyti, dėti į riebalais išteptą keptuvą, apšlakstyti sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti orkaitėje 20-25 min.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Geg 2007, 10:21

liuksusiniai receptukai :luks: :aciu1:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Geg 2007, 10:22

merope87 rašė:Žurnale skaičiau straipsnį apie rabarbarus, buvo duotas patarimas - verdant peraugusius rabarbarus įdėti kreidos (merliniame maišelyje) ! Gal numanote, čia kalba eina apie paprastą mokyklinę kreidą ar yra kokia konditerinė ? :) Nebandysiu.. tik šiaip įdomu pasidarė.. :roll:
niekada neteko girdeti apie toki dalyka :shock:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 23 Geg 2007, 10:44

Peraugę būna jau nelabai skanūs, sukietėję. Gal geriau jų visai nebenaudot, arba kur į kompotą tik dėl rūgštelės... :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Geg 2007, 11:04

reikia neleisti jiems peraugti,juk sitiek receptuku yra :shock: Rankoves pasiraitai ir pirmyn :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 24 Geg 2007, 10:58

Rabarbarų vynas
Nuplautus rabarbarus, supjaustyti maždaug 5-10 cm ilgio gabaliukais, sudėti į puodą (žievelių lupti nereikia, užpilas bus gražios rausvos spalvos) ir užpilti 2 kg cukraus. Laikyti šiltai, retsykiais pamaišyti, kad cukrus ištirptų. Išbėgusias sultis supilti į kitą indą. Paskui ant rabarbarų užpilti karšto šaltinio arba šulinio vandens, kad ištrauktų likusią rūgštį, retsykiais pamaišyti. Po dviejų dienų skystį supilti į indą su sultimis ir užraugti šiltai, kaip ir kitus vynus. 20 l vyno pagaminti papildomai reikės 3 kg cukraus (iš viso 5 kg). Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Geg 2007, 11:05

geras :shock: Niekada neteko girdeti,kad is rabarbaru vyna darytu :oops:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 24 Geg 2007, 11:09

Aš irgi nedariau, bet receptuką tai turiu. Gal kam prireiks :?:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Geg 2007, 11:33

aisku,gal ir prireiks :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 24 Geg 2007, 14:29

Išsaugojau vyno recepto vyrui Paveikslėlis jis pas mane vyndarys ...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Geg 2007, 14:36

o pas mane,niekas jo nei geria,nei gamina :evil:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 24 Geg 2007, 15:56

O ka? neskanus?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Geg 2007, 16:28

mus nuo vyno,miegas ima Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Geg 2007, 17:20

tutsi rašė:mus nuo vyno,miegas ima Paveikslėlis
Tai gerkit daugiau, ant dainų ir šokių patrauksPaveikslėlisPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Geg 2007, 17:44

kad po pirmos taures,jau net sneketi nebesinori ziovulys suima :oops:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 25 Geg 2007, 09:26

Tai prieš miegą gerkit :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Geg 2007, 09:30

Lilina rašė:Tai prieš miegą gerkit :P
o tai kam tada gerti ir vyna gadinti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Geg 2007, 14:02

Kad ir ką begertum, pabaiga vienaPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Geg 2007, 14:46

jei is vakaro gera,tai ryte butinai buna ne kas Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Geg 2007, 15:34

Aha, šunybės dėsnis suveikia :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Geg 2007, 15:45

:laugh: :hypno: :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Bir 2007, 19:36

Braškių, rabarbarų ir migdolų pyragas

http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... d=13392562

Skelbti atsakymą