RABARBARAI....ir viskas iš jų
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
RABARBARŲ KOMPOTAS
3 stiklinės vandens,
2 stiklinės supjaustytų rabarbarų,
stiklinė cukraus,
nubrauktas šaukštas bulvių krakmolo,
pagal skonį cinamono, gvazdikėlių, citrinos žievelės
Vanduo su cukrumi ir prieskoniais pavirinamas, iškošiamas ir vėl užkaičiamas(bet ant nedidelės ugnies). Į verdantį sirupą suberiami rabarbarai ir kaitinama kol jie suminkštėja. Tada supilamas truputyje vandens išleistas krakmolas, užvirinama ir ataušinama.
3 stiklinės vandens,
2 stiklinės supjaustytų rabarbarų,
stiklinė cukraus,
nubrauktas šaukštas bulvių krakmolo,
pagal skonį cinamono, gvazdikėlių, citrinos žievelės
Vanduo su cukrumi ir prieskoniais pavirinamas, iškošiamas ir vėl užkaičiamas(bet ant nedidelės ugnies). Į verdantį sirupą suberiami rabarbarai ir kaitinama kol jie suminkštėja. Tada supilamas truputyje vandens išleistas krakmolas, užvirinama ir ataušinama.
RABARBARŲ SALOTOS:
200 g rabarbarų kotų, 2-3 morkos, 2 svogūnai, 2 šaukštai cukraus arba medaus, 2-3 šaukštai majonezo, krapų, petražolių. Nuvalytus kotus supjaustyti plonais gabalėliais, pabarstyti cukrumi ar aptepti medumi, išmaišyti ir palaikyti pusę valandos šaldytuve. Po to sudėti tarkuotas morkas, svogūnus, įdėti majonezo. Apibarstyti žalumynais.
200 g rabarbarų kotų, 2-3 morkos, 2 svogūnai, 2 šaukštai cukraus arba medaus, 2-3 šaukštai majonezo, krapų, petražolių. Nuvalytus kotus supjaustyti plonais gabalėliais, pabarstyti cukrumi ar aptepti medumi, išmaišyti ir palaikyti pusę valandos šaldytuve. Po to sudėti tarkuotas morkas, svogūnus, įdėti majonezo. Apibarstyti žalumynais.
Šitas receptas kelis kartus išbandytas.
RABARBARŲ IR VARŠKĖS APKEPAS
400 g rabarbarų, 0,5 kg varškės, 0,5 stiklinės manų kruopų, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai sviesto, 1 šaukštas džiūvėsėlių, 150-200 g cukraus.
Rabarbarus supjaustyti 1,5-2 cm ilgio gabaliukais ir palaikyti 30 min. karštame saldžiame vandenyje. Varškę gerai išsukti, sudėti likusį cukrų, kiaušinius, manų kruopas, įpilti 1 stiklinę sulčių (vandens, kuriame buvo šutinami rabarbarai). Viską gerai išmaišyti, dėti į riebalais išteptą keptuvą, apšlakstyti sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti orkaitėje 20-25 min.
RABARBARŲ IR VARŠKĖS APKEPAS
400 g rabarbarų, 0,5 kg varškės, 0,5 stiklinės manų kruopų, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai sviesto, 1 šaukštas džiūvėsėlių, 150-200 g cukraus.
Rabarbarus supjaustyti 1,5-2 cm ilgio gabaliukais ir palaikyti 30 min. karštame saldžiame vandenyje. Varškę gerai išsukti, sudėti likusį cukrų, kiaušinius, manų kruopas, įpilti 1 stiklinę sulčių (vandens, kuriame buvo šutinami rabarbarai). Viską gerai išmaišyti, dėti į riebalais išteptą keptuvą, apšlakstyti sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti orkaitėje 20-25 min.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
niekada neteko girdeti apie toki dalykamerope87 rašė:Žurnale skaičiau straipsnį apie rabarbarus, buvo duotas patarimas - verdant peraugusius rabarbarus įdėti kreidos (merliniame maišelyje) ! Gal numanote, čia kalba eina apie paprastą mokyklinę kreidą ar yra kokia konditerinė ? Nebandysiu.. tik šiaip įdomu pasidarė..
Rabarbarų vynas
Nuplautus rabarbarus, supjaustyti maždaug 5-10 cm ilgio gabaliukais, sudėti į puodą (žievelių lupti nereikia, užpilas bus gražios rausvos spalvos) ir užpilti 2 kg cukraus. Laikyti šiltai, retsykiais pamaišyti, kad cukrus ištirptų. Išbėgusias sultis supilti į kitą indą. Paskui ant rabarbarų užpilti karšto šaltinio arba šulinio vandens, kad ištrauktų likusią rūgštį, retsykiais pamaišyti. Po dviejų dienų skystį supilti į indą su sultimis ir užraugti šiltai, kaip ir kitus vynus. 20 l vyno pagaminti papildomai reikės 3 kg cukraus (iš viso 5 kg).
Nuplautus rabarbarus, supjaustyti maždaug 5-10 cm ilgio gabaliukais, sudėti į puodą (žievelių lupti nereikia, užpilas bus gražios rausvos spalvos) ir užpilti 2 kg cukraus. Laikyti šiltai, retsykiais pamaišyti, kad cukrus ištirptų. Išbėgusias sultis supilti į kitą indą. Paskui ant rabarbarų užpilti karšto šaltinio arba šulinio vandens, kad ištrauktų likusią rūgštį, retsykiais pamaišyti. Po dviejų dienų skystį supilti į indą su sultimis ir užraugti šiltai, kaip ir kitus vynus. 20 l vyno pagaminti papildomai reikės 3 kg cukraus (iš viso 5 kg).