RABARBARAI....ir viskas iš jų
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
RABARBARAIS ĮDARYTA KIAULIENA
500 g kiaulienos,
300 g rabarbarų,
1 svogūnas,
100 g džiūvėsėlių,
200 g sidro,
100 g margarino,
50 g miltų,
1 arb. šaukštelis cukraus, druskos, pipirų.
Kiaulienos filė supjaustome porcijiniais gabalais ir plonai išmušame.
Rabarbarus ir svogūną nuvalome, smulkiai supjaustome,pašlakstome sidru ir sumaišome su džiūvėsėliais. Dedame ant išmuštos mėsos ir darome suktinukus. Juos persmeigiame krapštukais.Apkepame iš visų pusių keptuvėje su margarinu, tada dedame į kepimo indą, įpilame sidro, druskos, pipirų ir troškiname orkaitėje apie 30 min.
Keptuvėje, kurioje kepė suktinukai, pakepiname miltus, supilame likusį sidrą, įberiame prieskonių ir prieš valgant, užpilame suktinukus.
500 g kiaulienos,
300 g rabarbarų,
1 svogūnas,
100 g džiūvėsėlių,
200 g sidro,
100 g margarino,
50 g miltų,
1 arb. šaukštelis cukraus, druskos, pipirų.
Kiaulienos filė supjaustome porcijiniais gabalais ir plonai išmušame.
Rabarbarus ir svogūną nuvalome, smulkiai supjaustome,pašlakstome sidru ir sumaišome su džiūvėsėliais. Dedame ant išmuštos mėsos ir darome suktinukus. Juos persmeigiame krapštukais.Apkepame iš visų pusių keptuvėje su margarinu, tada dedame į kepimo indą, įpilame sidro, druskos, pipirų ir troškiname orkaitėje apie 30 min.
Keptuvėje, kurioje kepė suktinukai, pakepiname miltus, supilame likusį sidrą, įberiame prieskonių ir prieš valgant, užpilame suktinukus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Trapusis pyragas su rabarbarais
150 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
240 g cukraus,
1 pak. van. cukraus,
1 kiaušinis,
85 g sviesto,
750 g rabarbarų,
1 pak. želatinos,
1 pak. vanilininio pudingo,
pusė l pieno,
50 g skaldytų migdolų.
Iš miltų, kaiušinio, keppimo miltelių, cukraus, van. cukraus, sviesto užminkom tražią tešlą ir 30 min. palaikom šaltai.
Rabarbarus supjaustom 2 cm gabaliukais, apibarstome cukrumi ir u-žviriname, įdedame išbrinkintą želatiną, išmaišome, ir pastatome valandai šaltoje vietoje. Taip pat išverdame pusingą pagal insttrukciją, irgi atšaldome.
Iš tešlos iškočiojame lakštą, įklojame į sviestu išteptą skardą, užlenkiame kraštus.subadome ir kepame 15 min. Sukrečiame apstingusią rabarbarų masę, atšaldome, saptepame pudingu, išlyginame, apibarstome migdolais ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
150 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
240 g cukraus,
1 pak. van. cukraus,
1 kiaušinis,
85 g sviesto,
750 g rabarbarų,
1 pak. želatinos,
1 pak. vanilininio pudingo,
pusė l pieno,
50 g skaldytų migdolų.
Iš miltų, kaiušinio, keppimo miltelių, cukraus, van. cukraus, sviesto užminkom tražią tešlą ir 30 min. palaikom šaltai.
Rabarbarus supjaustom 2 cm gabaliukais, apibarstome cukrumi ir u-žviriname, įdedame išbrinkintą želatiną, išmaišome, ir pastatome valandai šaltoje vietoje. Taip pat išverdame pusingą pagal insttrukciją, irgi atšaldome.
Iš tešlos iškočiojame lakštą, įklojame į sviestu išteptą skardą, užlenkiame kraštus.subadome ir kepame 15 min. Sukrečiame apstingusią rabarbarų masę, atšaldome, saptepame pudingu, išlyginame, apibarstome migdolais ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rabarbarų pyragas su apelsinais
400 g nuluptų ir supjaustytų rabarbarų,
2 nuluptų ir skiltelėmis padalintų apelsinų,
4 baltymų,
225 cukraus pudros,
75 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių.
Rabarbarus, apelsinų skilteles sudėti į puodą su trupučiu vandens ir ant silpnos ugnies pavirinti, kol rabarbarai suminkštės.
Dideliame dubenyje išplakti baltymus, įplakti cukraus pudrą ir miltus, beriant po truputį. Sukrėsti į apvalią kepimo skardą su skyle viduryje, paviršių išlyginti. Kepti apie 35 min. 190 laipsnių orkaitėje. Išimti, leisti ataušti, tada į vidurį sukrėsti rabarbarus su apelsinais.
400 g nuluptų ir supjaustytų rabarbarų,
2 nuluptų ir skiltelėmis padalintų apelsinų,
4 baltymų,
225 cukraus pudros,
75 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių.
Rabarbarus, apelsinų skilteles sudėti į puodą su trupučiu vandens ir ant silpnos ugnies pavirinti, kol rabarbarai suminkštės.
Dideliame dubenyje išplakti baltymus, įplakti cukraus pudrą ir miltus, beriant po truputį. Sukrėsti į apvalią kepimo skardą su skyle viduryje, paviršių išlyginti. Kepti apie 35 min. 190 laipsnių orkaitėje. Išimti, leisti ataušti, tada į vidurį sukrėsti rabarbarus su apelsinais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rabarbarų lapų balandėliai
Rabarbarų lapų,
Įdarui:
300 g faršo,
1 svogūnas,
2 šaukštai apvirtų ryžių,
malti pipirai, duska.
Padažui:
Grietinės, aliejaus, truputėlį vandens, sultinio.
Rabarbarų lapus nuplikom verdančiu vandeniu. Padarome balandėlius, apvoliojame juos miltuose ir troškiname aliejuje, praskiestame sultiniu. Baigiant įdedame grietinės.
Rabarbarų lapų,
Įdarui:
300 g faršo,
1 svogūnas,
2 šaukštai apvirtų ryžių,
malti pipirai, duska.
Padažui:
Grietinės, aliejaus, truputėlį vandens, sultinio.
Rabarbarų lapus nuplikom verdančiu vandeniu. Padarome balandėlius, apvoliojame juos miltuose ir troškiname aliejuje, praskiestame sultiniu. Baigiant įdedame grietinės.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šiaip tai aš klausiau apie rabarbarus.tutsi rašė:as labai noreciau tikro obuoliu dzemo,kaip anksciau bulkutese buvo po 7 kapeikas Gal moka kas kaip ji padaryti
Aš darau tokį džemą :
rudeninius obuolius nulupu ir supjaustau gabaliukais, užpilu cukrumi ir palaikau kokias 2 - 3 val. Tada ant labai silpnos ugnies verdu ilgokai, kol tų gabaliukų lieka tik-tik užuomazgos. Tada supilstau į indelius ir - viskas
Tinka viskam. Bet man labiausiai tinka su baltu sūriu ir blynais.