Pyragai su avietėmis, mėlynėmis ir kitomis uogomis

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 13:06

Rodos, išbandymų man netruks :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 13:16

Aviečių putėsiai

3 stiklinės aviečių,
1 stiklinė fruktozės,
2,5 šaukšto želatinos,
1 l vandens.

Uogas nuplauname, išspaudžiame sultis. 3 stiklines vandens su fruktoze užviriname, sudedame 1 stiklinėje išbrinkitą ir ištirpintą želatiną, supilame sultis, gerai išmaišome ir atvėsiname. Kai drebučiai sustingsta, išplakame mikseriu, sudedame į desertinius indelius, palaikome šaldytuve, kol sustingsta. Papuošiame uogomis, plaktos grietinėlės roželėmis, mėtų lapeliais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Lie 2007, 13:27

kaip nooooriu avieciuuuuu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 05 Lie 2007, 14:57

tutsi rašė:kaip nooooriu avieciuuuuu Paveikslėlis
Panorėsi ir praeisPaveikslėlis, iš kur jų paimti, matai kad lyjaPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Lie 2007, 15:15

sakau,pas mus nelija,bet vistiek,is kur ju paimti :evil:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 05 Lie 2007, 15:26

KARALIENĖS PYRAGAS

Tešla:
2,5 stiklinės kefyro
2,5 stiklines cukraus
4 stiklinės miltų
šaukštelis sodos
200g. sviesto
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos


Įdaras:
Uogų mišinys ( mėlynės , avietės , braškės , gervuogės , serbentai )
3 šaukštai cukraus
1,5 šaukšto bulvių krakmolo

Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių . Sumaišyti kefyrą , cukrų , miltų bei sodos mišinį , ištirpintą sviestą , vanilinį cukrų ir druską . Išpilti tešlą ant kepamuoju popieriumi padengtos orkaitės skardos. Sumaišyti uogas , cukrų bei bulvių krakmolą , išpilti ant tešlos. Kepti apie 20-25 minutes.Kiek ataušinti ir supjaustyti keturkampiais

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 05 Lie 2007, 15:30

tutsi rašė:sakau,pas mus nelija,bet vistiek,is kur ju paimti :evil:
Nelyja, nelyja Paveikslėlis tuoj lisPaveikslėlis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 16:26

vitele rašė: KARALIENĖS PYRAGAS
na visai nieko ta karalienė pyragus kepa :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 16:27

janrri rašė:
tutsi rašė:sakau,pas mus nelija,bet vistiek,is kur ju paimti :evil:
Nelyja, nelyja Paveikslėlis tuoj lisPaveikslėlis.
Pas mus pusvalandį palaikė, ir vėl atsuko kraniuką :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 19:12

Mergaitės, kaip manot, gal vertėtų šitą temą praplėsti serbentais, ar atskirą užvesti? Juk tuoj-tuoj bus ( o juodieji pas mane - pats tas), o receptėlių irgi visokiųyraPaveikslėlis

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 05 Lie 2007, 19:59

Aš manau , kad galėtume , o ir receptukų , su serbentukais turiu :D Juk vistiek uogos :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 20:02

Na, tai mudvi, protingai pasitarusios, dedam tuos receptėlius, o kai Janrri sugrįš darban, pratęs temukęPaveikslėlis

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 05 Lie 2007, 20:09

Teisingai Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Lie 2007, 22:06

na serbenteles,jus cia gerai nusprendet :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 05 Lie 2007, 22:27

JUODŲJŲ SERBENTŲ PYRAGAS SU VARŠKĖS KREMU

Tešla:
0.75 stiklinės aliejaus
stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
1.25 stiklinės juodųjų serbentų
1,25 stiklinės miltų
1šaukštelis kepimo miltelių

Varškės kremas:

200g.plakamosios grietinėlės
200g.varškės
3-4 šaukštai miltinio cukraus
šaukštelis vanilinio cukraus
šaukštelis šviežiai spaustų citrinos sulčių

Papuošti:
citrinos žievelės juostelės
juodųjų serbentų
serbentų lapų

Sumaišyti aliejų su cukrumi. Plakant įmušti vieną po kito kiaušinius. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir maišant supilti į tešlą . Atsargiai įmaišyti serbentus. Tešlą išpilti į sviestu pateptą , džiūvėsėliais pabarstytą išardomą formą. Kepti 175 laipsnių orkaitėje , apie 35 minutes. Ar iškepė tikrinti mediniu pagaliuku. Ištraukti pyragą iš orkaitės ir ataušusį apversti ant lėkštės. Kremą ruošti taip: grietinėlę išplakti su miltiniu ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su varške , supilti citrinų sultis. Išmaišyti , kad kremas taptų vientisas , ir užpilti ant pyrago. Prieš patiekiant palaikyti vėsiai , kad kremas įsigertų į pyragą .
Prikabinti failai
20070705018.jpg
20070705018.jpg (46.81 KiB) Peržiūrėta 6304 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 22:29

Paveikslėlis Oi, koks fainulkaPaveikslėlis

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 05 Lie 2007, 22:33

Skonis irgi neblogas :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Lie 2007, 10:09

man tai,jam kazko truksta :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 10:17

Kai aš dar mažai apie juos išmanau, man - lyg ir viskas - OK, tik gal dar kokį trynį įmesčiau viršų ir gal sviesto ar margarino reiktųPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 10:25

Raudonųjų ir geltonųjų serbentų pyragas su trupiniais

Tešlai ir trupinėliams:

275 g sviesto arba margarino,
1 arbat.šaukštelio kepimo miltelių,
395 g miltų, 200 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus, Žiupsnelio druskos.

Įdarui:

25 g sviesto arba margarino,
2 kiaušinių, 250 g varškės, 80 g cukraus,
25 g manų kruopų arba 2 valg.šaukštų krakmolo,
dar 2 šaukštų krakmolo,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
500 g raudonųjų ir geltonųjų serbentų.

Papuošimui:

1-2 valg.šaukštų smulkių cukrinių rutuliukų arba uogų.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir leiskite jam truputėlį pravėsti. Kepimo miltelius, miltus (du valg. šaukštus miltų atidėkite), cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos suberkite į dubenį ir sumaišykite.
Supilkite lydytą sviestą, suberkite likusius miltus. Pusę kiekio gautos masės išdėkite ant kepimo formos dugno ir suspauskite.
Pagaminkite įdarą. Ištirpinkite keptuvėje sviestą ir truputėlį atvėsinkite. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius sutrinkite su 50 g cukraus ir į juos įmaišykite varškę, manų kruopas ar krakmolą, tarkuotą citrinos žievelę ir lydytą sviestą. Baltymus išplakite, suberdami plona srovele 30 g cukraus ir įmaišykite į darą. Įdarą iškrėskite į kepimo formą ant tešlos.
Serbentus nuplaukite, nusausinkite ir nuvalykite. Pusę kiekio uogų išdėliokite ant varškės masės. Likusius serbentus sumaišykite su dviem valg. šaukštais krakmolo, po to sumaišykite su likusiais tešlos trupinėliais ir išberkite virš uogų.
Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 - 501 minučių. Likus penkiolikai minučių iki kepimo pabaigos, pridenkite pyragą aliuminio folija. Pyragą atvėsinkite kepimo formoje, o po to apibarstykite cukriniais rutuliukais arba uogomis.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 06 Lie 2007, 12:42

cIA PYRAGAS SU TRESNEMIS
Prikabinti failai
LOK.JPG
LOK.JPG (32.19 KiB) Peržiūrėta 6291 karus(ų)
PYR.JPG
PYR.JPG (45.44 KiB) Peržiūrėta 6291 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Lie 2007, 13:15

cia tai faina mintis su vysniomis,butinai pasinaudosiu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 15:55

Pyragas su trešnėmis

1 kg trešnių,
300 g minkšto sviesto,
4 kiaušiniai, 200 g cukraus,
200 g miltų, 250 g avižinių dribsnių,
1 šaukštelis kepimo miltelių.

Trešnes nuplauname, nusausiname ir pašaliname jų kauliukus.
Sviestą išsukame su kiaušiniais ir cukrumi. Miltus sumaišome su avižiniais dribsniais ir kepimo milteliais. Viską po truputį įmaišome į sviesto masę.
Tešlą iškrečiame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir tolygiai paskirstome.Suberiame trešnes, lengvai jas įspaudžiame.
Pyragą kepame 200°C temperatūros orkaitėje apie 40 min.
Iškepusį pyragą atvėsiname, supjaustome gabalėliais ir apibarstome miltiniu cukrumi.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 15:59

Šokoladu apipilti vyšnių pyragaičiai

1,5 puodelio miltų,
0,5 puodelio kakavos miltelių,
0,5 puodelio sviesto arba margarino,,
1 puodelis cukraus, 0,25 šaukštelio druskos,
0,25 šaukštelio kepimo miltelių,
0,25 šaukštelio sodos, 1 kiaušinis,
1,5 šaukštelio vanilės,
48 nusausintos konservuotos vyšnios,
170 g pusiau saldaus šokolado gabaliukų,
0,5 puodelio saldaus kondensuoto pieno.

Sumaišykite miltus ir kakavos miltelius, atidėkite. Dideliame dubenyje elektriniu mikseriu vidutiniu-dideliu greičiu plakite sviestą arba margariną 30 sekundžių arba kol suminkštės. Supilkite cukrų, druską, kepimo miltelius ir nugesintą sodą. Plakite, kol viskas gerai susimaišys. Sudėkite kiaušinį ir vanilę. Gerai išplakite. Plakdami po truputį supilkite miltus su kakava.
Iš tešlos suformuokite 2,5 cm skersmens rutuliukus; sudėkite į neišteptą kepimo skardą. Kiekvieno rutuliuko centrą paspauskite nykščiu. Nusausinkite vyšnias, palikdami sultis. Padėkite po vyšnią į kiekvieno pyragaičio centrą. Nedideliame inde sumaišykite šokolado gabaliukus ir saldintą kondensuotą pieną; kaitinkite, kol šokoladas ištirps. Įmaišykite 4 šaukštelius vyšnių sulčių.
Šaukštu uždėkite apie 1 šaukštelį glajaus ant kiekvienos vyšnios, paskirstykite, kad jis padengtų visą vyšnią. (Jei reikia, glajų galima atskiesti vyšnių sultimis.)
Kepkite 180C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių. Išėmę padėkite ant vielinio padėklo, atvėsinkite.
Uždengus galima saugoti kambario temperatūroje iki 2 dienų.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (17.16 KiB) Peržiūrėta 6282 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 16:03

Sluoksniuotos tešlos pyragas su juodaisiais serbentais

3 stiklinės miltų,
1 kiaušinis,
3/4 stiklinės parūgštinto vandens,
100 g sviesto, 250 g margarino.

Įdarui:
3 stiklinės juodųjų serbentų,1 stiklinė cukraus,
1 arbatinis šaukštelis cinamono,
miltinis cukrus pyragui pabarstyti.

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame sluoksnuotą tešlą. Ją 2 val. šaldome. Tuomet iškočiojame 4 mm storio kvadratą. Iš kraštų atpjauname 5-7 mm storio juosteles ir supiname pynutes. lakštą subadome šakute.
Ant jo sudedame mėsmale sumaltus ir su cukrumi bei cinamonu sumaišytus juoduosius serbentus. Kraštus bei vidurį papuošiame pynutėmis.
Kepame pyragą 200-220 C temperatūros orkaitėje, jei įdaras atrodo skystokas, baigiame kepti 150 C temperatūroje, kad jis padžiūtų.
Pyragą apibarstome miltiniu cukrumi.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 16:05

Pudingas su aronijomis

4 riekelės batono,
1,5-2 stiklinės aronijų,
4 kiaušiniai, 1 stiklinė pieno ,
6 šaukštai cukraus, 1 citrina,
3 šaukštai džiūvėsėlių,
3 šaukštai susmulkintų lazdyno riešutų,
margarinas formai patepti .

Batoną supjaustome nedideliais kubeliais, pamirkome kiaušinių, pieno ir 2 šaukštų cukraus plakinyje.
Kepimo formą patepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais ir sudedame pusę batono kubelių. Tada supilame aronijas, sumaišytas su 4 šaukštais cukraus. Ant jų vėl dedame batono kubelius, o viršų barstome susmulkintais riešutais. Jei liko kiaušinių plakinio, jį užpilame ant viršaus.
Kepame orkaitėje, kol batono kubeliai gražiai apskrunda.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 16:19

Agrastas

200 g cukraus (100 įdarui),
2 kiaušiniai, 80 g miltų,
50 g krakmolo, 2 šaukštai šilto vandens.

Užpilui:
0,5 stiklinės agrastų,
1 pakelis agrastų želė (žalios spalvos) .

Įdarui:
500 g agrastų ( tinka bet kokios uogos),
4 šaukštai želatinos,
200 g grietinės, 3 šaukštai likerio.

Kiaušinius ir 2 šaukštus šilto vandens išplakti kartu su cukrumi. Plakti, kol cukrus ištirps. Miltus sumaišyti su krakmolu ir persijotus suberti į kiaušinių masę, gerai išmaišyti. Pailgą formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais, supilti tešlą ir kepti 180 C temperatūros orkaitėje apie 20-30 min. Iškepusį biskvitą išimti iš formos ir atšaldžius perjauti į dvi dalis.
Įdarui į puodą sudėti agrastus, suberti cukrų ir kaitinti 10-15 min. Želatiną ištirpinti nedideliame vandens kiekyje, supilti į agrastų masę, išmaišyti, atšaldyti.
Grietinę išplakti iki standumo ir supilti į pradedančią stingti agrastų masę, gerai išmaišyti.
Vieną biskvito dalį įdėti į formą ir sulaistyti likeriu, ant viršaus supilti įdarą ir uždėti kitą biskvito dalį.
Užpilui agrastų želė paruošti su mažesniu vandens kiekiu nei nurodyta ant pakelio. Ant biskvito sudėlioti agrastų puseles ir užpilti želė.
Pyragėlį per naktį palikti šaldytuve.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 16:36

Avižinis pyragas su uogomis

100 g sviesto,
70 g avižinių dribsnių,
75 g cukraus,
45 g kvietinių miltų,
3 g kepimo miltelių.

Papuošimui:

200 g plaktos grietinėlės,
500 g braškių ar kitų šviežių uogų.

Išlydėkite sviestą indelyje. Į sviestą įmaišykite avižas, cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Paruoškite vientisą tešląAnt kepimo popieriaus iš tešlos iškočiokite apskritimą, apie 25 cm skersmens, padėkite ant kepimo skardos. Kepkite orkaitės viduryje 12-15 minučių.Leiskite pyragui atvėsti.
Išplakite grietinėlę ir uždėkite ant pyrago. Papuoškite uogomis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 16:38

Uogų padažas
Jums reikės:

250 g aviečių,mėlynių ar kitokių uogų,
50 ml smulkaus cukraus,
0,5 arb. šaukštelio smulkintų anyžių,
50 ml vandens.

Sutrinkite puode uogas, supilkite vandenį, suberkite cukrų ir anyžius. Porai valandų įdėkite į šaldytuvą, kad sustiprėtų skonis. Patiekite su ledais, putėsiais ar šviežiais vaisiais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 16:39

Trapus pyragas su mėlynėmis


http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=2861533

Pyrago aprašymas pateiktas su paveiksliukais, gal pasinaudosim kuri idėjom :roll:

Skelbti atsakymą