Pigus maistas
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Moksleiviški lietiniai su dešrelėmis
Jums prireiks:
250 g miltų
0,5 l pieno
2 kiaušinių
1 šaukštelio aliejaus
druskos
8 pieniškų dešrelių
Į miltus įmušame kiaušinius, įpilame aliejaus, truputį pieno, įberiame druskos. Išmaišome iki vienalytės masės. Supilame likusį pieną. Iš tešlos iškepame didelius plonus lietinius blynus. Įpjauname nuluptos dešrelės galiukus iš abiejų pusių. Į kiekvieną blyną įsukame po dešrelę taip, kad būtų matomi galai. Apkepame iš abiejų pusių. Patiekiame su šviežiais pomidorais arba daržovių salotomis.
Jums prireiks:
250 g miltų
0,5 l pieno
2 kiaušinių
1 šaukštelio aliejaus
druskos
8 pieniškų dešrelių
Į miltus įmušame kiaušinius, įpilame aliejaus, truputį pieno, įberiame druskos. Išmaišome iki vienalytės masės. Supilame likusį pieną. Iš tešlos iškepame didelius plonus lietinius blynus. Įpjauname nuluptos dešrelės galiukus iš abiejų pusių. Į kiekvieną blyną įsukame po dešrelę taip, kad būtų matomi galai. Apkepame iš abiejų pusių. Patiekiame su šviežiais pomidorais arba daržovių salotomis.
- Prikabinti failai
-
- 1092838456.jpg (46.14 KiB) Peržiūrėta 4174 karus(ų)
Virtų daržovių rinkinys (Tinka kaip garnyras įvairiems patiekalams, lengvai ir greitai paruošiamas )
100 g sviesto
4 pomidorų
1 šaukšto aliejaus
2 šaukšto džiūvėsėlių
250 g žaliųjų žirnelių
250 g pievagrybių
250 g morkų
250 g šparaginių pupelių
2 šaukštų kapotų petražolių
1 citrinos
Žiedinį kopūstą virkite pasūdytame vandenyje apie 8 min. Daržoves- žirnelius, morkas ir šparagus- virkite pasūdytame vandenyje 10 min.
Pomidorus įpjaukite kryžmai, apšlakstykite aliejumi, žalumynais ir pakepinkite ant grotelių. Pievagrybius labai trumpai pakepinkite svieste apšlakstydami citrina.
Prieš išdėliojant į lėkštes, pakepinkite džiūvėsėlius su šaukštu sviesto iki rausvumo ir užpilkite ant išvirto žiedinio kopūsto. Likusias daržoves pabarstykite petražolėmis, galima apšlakstyti citrina. Lėkštėje visas daržoves galima išdėlioti pagal spalvas.
100 g sviesto
4 pomidorų
1 šaukšto aliejaus
2 šaukšto džiūvėsėlių
250 g žaliųjų žirnelių
250 g pievagrybių
250 g morkų
250 g šparaginių pupelių
2 šaukštų kapotų petražolių
1 citrinos
Žiedinį kopūstą virkite pasūdytame vandenyje apie 8 min. Daržoves- žirnelius, morkas ir šparagus- virkite pasūdytame vandenyje 10 min.
Pomidorus įpjaukite kryžmai, apšlakstykite aliejumi, žalumynais ir pakepinkite ant grotelių. Pievagrybius labai trumpai pakepinkite svieste apšlakstydami citrina.
Prieš išdėliojant į lėkštes, pakepinkite džiūvėsėlius su šaukštu sviesto iki rausvumo ir užpilkite ant išvirto žiedinio kopūsto. Likusias daržoves pabarstykite petražolėmis, galima apšlakstyti citrina. Lėkštėje visas daržoves galima išdėlioti pagal spalvas.
- Prikabinti failai
-
- 1113568017.jpg (41.35 KiB) Peržiūrėta 4166 karus(ų)
Ypatingasis bulvių tortas (nesudėtingas)
6 didelių bulvių
400 g sviesto
250 g cukraus
4 kiaušinių
300 g miltų
migdolų ekstrakto
Su lupenomis išvirtas bulves nulupame, stambiai sutarkuojame ir, atsargiai maišydami dviem šakutėmis, sudedame miltus, ištirpintą sviestą, su cukrumi ištrintus trynius bei išplaktus kiaušinio baltymus. Atsargiai išmaišome, įlašiname kelis lašus migdolų ekstrakto ir tešlą supilame į paruoštą formą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje. Iškeptą tortą galima puošti vaisiais, išvirtais cukraus sirupe (geriausiai tinka slyvos ir kriaušės). Galima puošti mėgstamais konservuotais vaisiais. Bulvių tortas –savotiško skonio. Prie jo tinka mėtų arbata. Tai labai nesudėtingas gaminys, ir jei šeimininkė nori nustebinti svečius, jai tikrai pasiseks.
6 didelių bulvių
400 g sviesto
250 g cukraus
4 kiaušinių
300 g miltų
migdolų ekstrakto
Su lupenomis išvirtas bulves nulupame, stambiai sutarkuojame ir, atsargiai maišydami dviem šakutėmis, sudedame miltus, ištirpintą sviestą, su cukrumi ištrintus trynius bei išplaktus kiaušinio baltymus. Atsargiai išmaišome, įlašiname kelis lašus migdolų ekstrakto ir tešlą supilame į paruoštą formą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje. Iškeptą tortą galima puošti vaisiais, išvirtais cukraus sirupe (geriausiai tinka slyvos ir kriaušės). Galima puošti mėgstamais konservuotais vaisiais. Bulvių tortas –savotiško skonio. Prie jo tinka mėtų arbata. Tai labai nesudėtingas gaminys, ir jei šeimininkė nori nustebinti svečius, jai tikrai pasiseks.
- Prikabinti failai
-
- 1099580069.jpg (47.8 KiB) Peržiūrėta 4162 karus(ų)
Bene pigiausias patiekalas - Šaltibarščiai
Burokėlių 150 g
Kefyro 500 g,
Virinto vandens (atskiesti iki norimos konsistencijos),
Grietinės 50 g,
Grietinėlės 30 g,
Agurkų 50g,
Kiaušinių 2 vnt.,
Svogūnų laiškų, krapų, druskos pagal skonį.
Daržovės susmulkinamos, sumaišomos su kefyru, virintu vandeniu, grietine ir grietinėle. Pridedama sukapotų kiaušinių, druskos pagal skonį. Kai karšta galima pridėti gabalėlių ledo.
Burokėlių 150 g
Kefyro 500 g,
Virinto vandens (atskiesti iki norimos konsistencijos),
Grietinės 50 g,
Grietinėlės 30 g,
Agurkų 50g,
Kiaušinių 2 vnt.,
Svogūnų laiškų, krapų, druskos pagal skonį.
Daržovės susmulkinamos, sumaišomos su kefyru, virintu vandeniu, grietine ir grietinėle. Pridedama sukapotų kiaušinių, druskos pagal skonį. Kai karšta galima pridėti gabalėlių ledo.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vakar ragavau tokį varškės kremą -Rama bonjour, kaip kaimynė juokėsi, tik naminis. Gal patiks :
varškė,
grietinė arba rūgęs pienas,
druska, labai smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų, paprikos, agurko. Daržoves galima kaitalioti pagal norą, metų laiką ...
Varškę labai kruopščiai ištrinti su grietine arba rūgusiu pienu, sudėti daržoves ir labai gerai išmaišyti. Tinka ir prie keptų ar virtų bulvių, sumuštiniams. O dabar dar šovė mintis - jeigu padaryti tokius keptus sumuštinius
varškė,
grietinė arba rūgęs pienas,
druska, labai smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų, paprikos, agurko. Daržoves galima kaitalioti pagal norą, metų laiką ...
Varškę labai kruopščiai ištrinti su grietine arba rūgusiu pienu, sudėti daržoves ir labai gerai išmaišyti. Tinka ir prie keptų ar virtų bulvių, sumuštiniams. O dabar dar šovė mintis - jeigu padaryti tokius keptus sumuštinius
pigus maistas::fri bulves
LABAS VISIEMS!!!!!!!!!!!!
FRI BULVES PAPRASTA DARYTI REIKIA : BULVIU JAS NUSKUTAME,TADA SUPJAUSTOME LAZDELEMIS IR ISKEPAME.
TADA GRAZIAI SUDEDAME APIBARSTOM PRIESKONIAIS IR VALGOM. ATE! SKANAUS
FRI BULVES PAPRASTA DARYTI REIKIA : BULVIU JAS NUSKUTAME,TADA SUPJAUSTOME LAZDELEMIS IR ISKEPAME.
TADA GRAZIAI SUDEDAME APIBARSTOM PRIESKONIAIS IR VALGOM. ATE! SKANAUS
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
man atrodo,kad jei juos kepti,tada i varske reiketu imusti dar kiausini O toki bonjor namini as darau senai,labai skanu su krapais ir prieskoniukaisRamunė rašė:Vakar ragavau tokį varškės kremą -Rama bonjour, kaip kaimynė juokėsi, tik naminis. Gal patiks :
varškė,
grietinė arba rūgęs pienas,
druska, labai smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų, paprikos, agurko. Daržoves galima kaitalioti pagal norą, metų laiką ...
Varškę labai kruopščiai ištrinti su grietine arba rūgusiu pienu, sudėti daržoves ir labai gerai išmaišyti. Tinka ir prie keptų ar virtų bulvių, sumuštiniams. O dabar dar šovė mintis - jeigu padaryti tokius keptus sumuštinius
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
LIETINIAI SU KOPŪSTAIS
Noriu atsidėkoti Silstai už mišrainytę
Iškepam lietinius blynus.
ĮDARAS :
Kopūstą supjaustom juostelėm arba kubeliais, apverdame. Keptuvėje apkepame svogūnus, sudedame nusunktus kopūstus ir apkepiname. Pridedame mėgstamų prieskonių ( bazilikas, pipirai, druskytė...). Galima įpjaustyti virtą kiaušinį, bet aš įdedu tarkuoto sūrio, kad geriau suliptų.
Tada sudedame ant blyno, sulankstome ar susukame voleliu ir apkepiname.
Tinka su žaliom daržovėm, grietinės padažiuku.
Noriu atsidėkoti Silstai už mišrainytę
Iškepam lietinius blynus.
ĮDARAS :
Kopūstą supjaustom juostelėm arba kubeliais, apverdame. Keptuvėje apkepame svogūnus, sudedame nusunktus kopūstus ir apkepiname. Pridedame mėgstamų prieskonių ( bazilikas, pipirai, druskytė...). Galima įpjaustyti virtą kiaušinį, bet aš įdedu tarkuoto sūrio, kad geriau suliptų.
Tada sudedame ant blyno, sulankstome ar susukame voleliu ir apkepiname.
Tinka su žaliom daržovėm, grietinės padažiuku.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (19.31 KiB) Peržiūrėta 4068 karus(ų)
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Va va, vasarinis skonis. O dar dabar tik vasara ir tenka man paragauti karta per kelis metus, kai pas mamyte nuvaziuoju. Bet koks skonis tada buna. Daug skaniau nei bet kada Oi, seile nutyso. Niam niam, su malonumu dabar pora leksciu saltybarciu sukirsciau.Ramunė rašė: Idėja vakarienei. Net seilės nutyso, prisiminus vasarinį skonį
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
Duona, kepta su sūriu
Mažas kepalėlis duonos,
100 g sviesto
100 g fermentinio sūrio,
1 šaukštas brendžio
1 šaukštas sukapotų svogūnų laiškų,
pipirų
Duoną įpjauti 2 cm storio įpjovomis (bet neperpjauti iki galo).Sviestą ištrinti su sūriu, svogūnų laiškais, pipirais ir brendžiu iki vientisos masės.Kiekvieną riekelę (įpjovą) aptepti mase iš abiejų pusių, duoną suvynioti į foliją. Kepti grilyje kartkartėmis vartant, kol duona bus karšta, o sūris išsilydys (10-15 min.). Puikiai tinka su kepta jautiena.
Mažas kepalėlis duonos,
100 g sviesto
100 g fermentinio sūrio,
1 šaukštas brendžio
1 šaukštas sukapotų svogūnų laiškų,
pipirų
Duoną įpjauti 2 cm storio įpjovomis (bet neperpjauti iki galo).Sviestą ištrinti su sūriu, svogūnų laiškais, pipirais ir brendžiu iki vientisos masės.Kiekvieną riekelę (įpjovą) aptepti mase iš abiejų pusių, duoną suvynioti į foliją. Kepti grilyje kartkartėmis vartant, kol duona bus karšta, o sūris išsilydys (10-15 min.). Puikiai tinka su kepta jautiena.