Pigus maistas

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 21 Vas 2007, 18:30

Moksleiviški lietiniai su dešrelėmis


Jums prireiks:
250 g miltų

0,5 l pieno

2 kiaušinių

1 šaukštelio aliejaus

druskos

8 pieniškų dešrelių

Į miltus įmušame kiaušinius, įpilame aliejaus, truputį pieno, įberiame druskos. Išmaišome iki vienalytės masės. Supilame likusį pieną. Iš tešlos iškepame didelius plonus lietinius blynus. Įpjauname nuluptos dešrelės galiukus iš abiejų pusių. Į kiekvieną blyną įsukame po dešrelę taip, kad būtų matomi galai. Apkepame iš abiejų pusių. Patiekiame su šviežiais pomidorais arba daržovių salotomis.
Prikabinti failai
1092838456.jpg
1092838456.jpg (46.14 KiB) Peržiūrėta 4174 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Vas 2007, 19:03

Hazel rašė:Kepti fermentinio sūrio griežinėliai
O sūris bet koks tinka :roll: Man labai patinka sūriai ir patiekalai iš jų :luks: Ir paprasta, ir maistinga, ir sveika :lol:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 21 Vas 2007, 20:52

Ramunė rašė:
Hazel rašė:Kepti fermentinio sūrio griežinėliai
O sūris bet koks tinka :roll: Man labai patinka sūriai ir patiekalai iš jų :luks: Ir paprasta, ir maistinga, ir sveika :lol:
Bet fermentinis labai kaloringas (jei rūpiniesi figūra :D )

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 21 Vas 2007, 20:57

Virtų daržovių rinkinys (Tinka kaip garnyras įvairiems patiekalams, lengvai ir greitai paruošiamas ;) )

100 g sviesto
4 pomidorų
1 šaukšto aliejaus
2 šaukšto džiūvėsėlių
250 g žaliųjų žirnelių
250 g pievagrybių
250 g morkų
250 g šparaginių pupelių
2 šaukštų kapotų petražolių
1 citrinos

Žiedinį kopūstą virkite pasūdytame vandenyje apie 8 min. Daržoves- žirnelius, morkas ir šparagus- virkite pasūdytame vandenyje 10 min.
Pomidorus įpjaukite kryžmai, apšlakstykite aliejumi, žalumynais ir pakepinkite ant grotelių. Pievagrybius labai trumpai pakepinkite svieste apšlakstydami citrina.
Prieš išdėliojant į lėkštes, pakepinkite džiūvėsėlius su šaukštu sviesto iki rausvumo ir užpilkite ant išvirto žiedinio kopūsto. Likusias daržoves pabarstykite petražolėmis, galima apšlakstyti citrina. Lėkštėje visas daržoves galima išdėlioti pagal spalvas.
;)
Prikabinti failai
1113568017.jpg
1113568017.jpg (41.35 KiB) Peržiūrėta 4166 karus(ų)

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 22 Vas 2007, 10:56

Ypatingasis bulvių tortas (nesudėtingas)

6 didelių bulvių
400 g sviesto
250 g cukraus
4 kiaušinių
300 g miltų
migdolų ekstrakto

Su lupenomis išvirtas bulves nulupame, stambiai sutarkuojame ir, atsargiai maišydami dviem šakutėmis, sudedame miltus, ištirpintą sviestą, su cukrumi ištrintus trynius bei išplaktus kiaušinio baltymus. Atsargiai išmaišome, įlašiname kelis lašus migdolų ekstrakto ir tešlą supilame į paruoštą formą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje. Iškeptą tortą galima puošti vaisiais, išvirtais cukraus sirupe (geriausiai tinka slyvos ir kriaušės). Galima puošti mėgstamais konservuotais vaisiais. Bulvių tortas –savotiško skonio. Prie jo tinka mėtų arbata. Tai labai nesudėtingas gaminys, ir jei šeimininkė nori nustebinti svečius, jai tikrai pasiseks.
Prikabinti failai
1099580069.jpg
1099580069.jpg (47.8 KiB) Peržiūrėta 4162 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Vas 2007, 11:52

Hazel rašė:Virtų daržovių rinkinys (Tinka kaip garnyras įvairiems patiekalams, lengvai ir greitai paruošiamas ;) )

;)
Man jie ir vieni būtų labai :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Vas 2007, 19:31

Dešros dubenėliai
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (11.79 KiB) Peržiūrėta 4149 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Vas 2007, 09:16

Ramunė rašė:Dešros dubenėliai
:hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Vas 2007, 09:22

Čia nuotrauklytė ne mano, bet esu juos dariusi ir ne kartą. Tikrai ir skanu, ir įdomu, ir greita :P

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 23 Vas 2007, 10:51

Bene pigiausias patiekalas - Šaltibarščiai
Burokėlių 150 g

Kefyro 500 g,
Virinto vandens (atskiesti iki norimos konsistencijos),
Grietinės 50 g,
Grietinėlės 30 g,
Agurkų 50g,
Kiaušinių 2 vnt.,
Svogūnų laiškų, krapų, druskos pagal skonį.

Daržovės susmulkinamos, sumaišomos su kefyru, virintu vandeniu, grietine ir grietinėle. Pridedama sukapotų kiaušinių, druskos pagal skonį. Kai karšta galima pridėti gabalėlių ledo.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Vas 2007, 12:57

:luks: Idėja vakarienei. Net seilės nutyso, prisiminus vasarinį skonį :hubba:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Vas 2007, 13:04

Šalta dabar šaltibraščius valgyt kai lauke -27

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Vas 2007, 14:05

o man saltybarsciai neturi sezono,visada skanu :D

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 23 Vas 2007, 15:59

Grįžusi po darbo prikepsiu bulvių, o prie bulvių naminio rūgusio pieno, o pigu :laugh: , o skanu :hubba: :hubba: :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Vas 2007, 19:12

O man prie keptų bulvių labai p[atinka tokia makaliozė : varškė, rūgęs pienas arba grietinė, druskytė. Dar galima česnakiuko ar svogūnų laiškų įmesti. :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Vas 2007, 19:13

Lilina rašė:Šalta dabar šaltibraščius valgyt kai lauke -27
Pas mus dabar tik - 19! Be to, bulbes karštai išvirsiu :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Vas 2007, 20:33

nu nebent, bet vis karštos sriubos norisi ir karštų...labai karštų pirmų patiekalų, kitaip - d d d d

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Vas 2007, 20:44

Lilina rašė:nu nebent, bet vis karštos sriubos norisi ir karštų...labai karštų pirmų patiekalų, kitaip - d d d d
O aš žalia arbatyte su ženšeniu ir imbieru vis šildausi :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Vas 2007, 20:50

kaip gerai kad priminei :geles: einu ragaut tos arbatelės :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Vas 2007, 09:42

Vakar ragavau tokį varškės kremą -Rama bonjour, kaip kaimynė juokėsi, tik naminis. Gal patiks :

varškė,
grietinė arba rūgęs pienas,
druska, labai smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų, paprikos, agurko. Daržoves galima kaitalioti pagal norą, metų laiką ...

Varškę labai kruopščiai ištrinti su grietine arba rūgusiu pienu, sudėti daržoves ir labai gerai išmaišyti. Tinka ir prie keptų ar virtų bulvių, sumuštiniams. O dabar dar šovė mintis - jeigu padaryti tokius keptus sumuštinius :roll:

angelina

pigus maistas::fri bulves

Standartinė angelina » 25 Vas 2007, 14:26

LABAS VISIEMS!!!!!!!!!!!!
FRI BULVES PAPRASTA DARYTI REIKIA : BULVIU JAS NUSKUTAME,TADA SUPJAUSTOME LAZDELEMIS IR ISKEPAME.
TADA GRAZIAI SUDEDAME APIBARSTOM PRIESKONIAIS IR VALGOM. ATE! SKANAUS :D 038 :cook3:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Vas 2007, 14:55

Aš fri bulvytes barstau prieš virdama bulvių prieskoniais. :P O pajustau tokia tipo mašinėle, vyras kažkur rado ir nupirko :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Vas 2007, 18:09

Ramunė rašė:Vakar ragavau tokį varškės kremą -Rama bonjour, kaip kaimynė juokėsi, tik naminis. Gal patiks :

varškė,
grietinė arba rūgęs pienas,
druska, labai smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų, paprikos, agurko. Daržoves galima kaitalioti pagal norą, metų laiką ...

Varškę labai kruopščiai ištrinti su grietine arba rūgusiu pienu, sudėti daržoves ir labai gerai išmaišyti. Tinka ir prie keptų ar virtų bulvių, sumuštiniams. O dabar dar šovė mintis - jeigu padaryti tokius keptus sumuštinius :roll:
man atrodo,kad jei juos kepti,tada i varske reiketu imusti dar kiausini :merg2: O toki bonjor namini as darau senai,labai skanu su krapais ir prieskoniukais :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Kov 2007, 18:49

LIETINIAI SU KOPŪSTAIS

Noriu atsidėkoti Silstai už mišrainytę :lol:

Iškepam lietinius blynus.

ĮDARAS :

Kopūstą supjaustom juostelėm arba kubeliais, apverdame. Keptuvėje apkepame svogūnus, sudedame nusunktus kopūstus ir apkepiname. Pridedame mėgstamų prieskonių ( bazilikas, pipirai, druskytė...). Galima įpjaustyti virtą kiaušinį, bet aš įdedu tarkuoto sūrio, kad geriau suliptų.
Tada sudedame ant blyno, sulankstome ar susukame voleliu ir apkepiname.
Tinka su žaliom daržovėm, grietinės padažiuku.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (19.31 KiB) Peržiūrėta 4068 karus(ų)

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 12 Kov 2007, 01:43

Ramunė rašė::luks: Idėja vakarienei. Net seilės nutyso, prisiminus vasarinį skonį :hubba:
Va va, vasarinis skonis. O dar dabar tik vasara ir tenka man paragauti karta per kelis metus, kai pas mamyte nuvaziuoju. Bet koks skonis tada buna. Daug skaniau nei bet kada :hubba: Oi, seile nutyso. Niam niam, su malonumu dabar pora leksciu saltybarciu sukirsciau.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Kov 2007, 11:03

Bet jei yra grietinės, pieno ( iš kurio būtų galima pasidaryti rūgpienį), agurkų, burokėlių ir kiaušinių - kokios problemos :hypno:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Kov 2007, 11:42

Dešrelės su sūriu
6 rūkytos dešrelės,
150 g fermentinio sūrio,
sviestas kepimui

Sūrį supjaustome šiaudeliais. Dešreles nuplauname, įpjauname ties viduriu ir įdedame sūrio šiaudelį. Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje. Dešreles galima patiekti su bulvių koše arba kopūstų salotomis.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Kov 2007, 11:45

Duona, kepta su sūriu

Mažas kepalėlis duonos,
100 g sviesto
100 g fermentinio sūrio,
1 šaukštas brendžio
1 šaukštas sukapotų svogūnų laiškų,
pipirų

Duoną įpjauti 2 cm storio įpjovomis (bet neperpjauti iki galo).Sviestą ištrinti su sūriu, svogūnų laiškais, pipirais ir brendžiu iki vientisos masės.Kiekvieną riekelę (įpjovą) aptepti mase iš abiejų pusių, duoną suvynioti į foliją. Kepti grilyje kartkartėmis vartant, kol duona bus karšta, o sūris išsilydys (10-15 min.). Puikiai tinka su kepta jautiena. ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2007, 10:28

:shock: :shock: :shock:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Kov 2007, 11:54

Ramunė rašė:Bet jei yra grietinės, pieno ( iš kurio būtų galima pasidaryti rūgpienį), agurkų, burokėlių ir kiaušinių - kokios problemos :hypno:
Gal tas pienas jų nerūgsta :?: Pas mus gi irgi jau tokio yra.

Skelbti atsakymą