Pigus maistas
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šiandien ryte radau atsitiktinį receptą "Blynai su troškintais šviežiais kopūstais". Norėjau parašyti komentarą, bet kažkur prapuolė receptas
Tai va, noriu pasakyti, kad baisiai skanu. Šiandien ir kepiau pusryčiams. Na labai, labai skanu
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 03 Gru 2006, 13:11, redaguota 1 kartą(us).
Lauksiu, lauksiu to receptuko... jau dabar įsvaizduoju, kaip tai turėtų atrodytiRamunė rašė:
Šiandien ryte radau atsitiktinį receptą "Blynai su troškintais šviežiais kopūstais". Norėjau parašyti komentarą, bet kažkur prapuolė receptas
Tai va, noriu pasakyti, kad baisiai skanu. Šiandien ir kepiau pusryčiams. Na labai, labai skanu
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Prisiminiau dar vieną neblogą ir pigoką receptuką.
VIŠTIENOS KOTLEČIUKAI
Reikės :
Vištienos faršo,
rūkytos ar keptos šlaunelės,
džiovintų vaisių pagal skonį ( slyvos, abrikosai, persikai, ananasai).
Faršui užtaisyti :
džiūvėsių,
1 šaukšto majonezo ( 300 g mėsos),
kaiušinio ir 1 trynio.
Paruošiam faršą. Tada supjaustom šlaunelės mėsą nedideliais gabalėliais, pridedam pjaustytų truputį apmirkytų vaisių, viską gerai išminkom ir kepam kotletukus. Galima kepti ir zuikį. Vieną kartą bandžiau išvirti fritiūrinėje - skonis kiek kitoks, bet - skanu.
Valgom su ryžiais, bulvėm, pagal šeimininkės skonį. ( man labiausiai tinka ryžiai )
VIŠTIENOS KOTLEČIUKAI
Reikės :
Vištienos faršo,
rūkytos ar keptos šlaunelės,
džiovintų vaisių pagal skonį ( slyvos, abrikosai, persikai, ananasai).
Faršui užtaisyti :
džiūvėsių,
1 šaukšto majonezo ( 300 g mėsos),
kaiušinio ir 1 trynio.
Paruošiam faršą. Tada supjaustom šlaunelės mėsą nedideliais gabalėliais, pridedam pjaustytų truputį apmirkytų vaisių, viską gerai išminkom ir kepam kotletukus. Galima kepti ir zuikį. Vieną kartą bandžiau išvirti fritiūrinėje - skonis kiek kitoks, bet - skanu.
Valgom su ryžiais, bulvėm, pagal šeimininkės skonį. ( man labiausiai tinka ryžiai )
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
ŽUVIS SŪRIO PATALĖLYJE
Reikės
Žuvies filė ( pagal skonį),
fermentinio sūrio,
kiaušinių ( 1 ar 2 pagal porcijų skaičių),
petražolių, krapų,
druskos, pipirų, citrinos.
Žuvį pabarstome pipirais, pašlakstome citrinos sultimis ir paliekame 2 - 3 valandom. Galima ir ilgiau.
Sutarkuojam fermentinį sūrį, įberiame druskos, sudedame kiaušinius ir supjaustytus žalumynus. Viską kruopščiai išmaišome ir voliojame žuvį. Kepame dideliame riebalų kiekyje.
Reikės
Žuvies filė ( pagal skonį),
fermentinio sūrio,
kiaušinių ( 1 ar 2 pagal porcijų skaičių),
petražolių, krapų,
druskos, pipirų, citrinos.
Žuvį pabarstome pipirais, pašlakstome citrinos sultimis ir paliekame 2 - 3 valandom. Galima ir ilgiau.
Sutarkuojam fermentinį sūrį, įberiame druskos, sudedame kiaušinius ir supjaustytus žalumynus. Viską kruopščiai išmaišome ir voliojame žuvį. Kepame dideliame riebalų kiekyje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Parašysiu ne visai savo patiekalą, bet išbandžiau ir pati
MĖSĖČIAI SU SULTINIU
Varškės, rūgpienio( kefyro) arba vieno iš jų,
miltų,
kiaušinio,
užtaisyto faršo,
druskytės,
aliejaus kepimui.
Sultiniui:
poro ar svogūno,
morkos,
vištienos sultinio su daržovėm ( arba ir kokį mėgstat).
Iš varškės, kefyro, druskytės, kiaušinio ir miltų užminkom tešlą.
Galima dėti tik kefyrą arba tik varškę. Kokybė nesikeičia.
Tada iškočiojame tešlą ir formuojame norimo dydžio mėsėčius. Aš dariau čeburekų dydžio. Tada juos kepame keptuvėje.
Porą ar svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame ir apkepiname sviete. Tada dedame į sultinuką ir užviriname.
( labai gerai svečiams ryte po baliaus atsigauti ).
MĖSĖČIAI SU SULTINIU
Varškės, rūgpienio( kefyro) arba vieno iš jų,
miltų,
kiaušinio,
užtaisyto faršo,
druskytės,
aliejaus kepimui.
Sultiniui:
poro ar svogūno,
morkos,
vištienos sultinio su daržovėm ( arba ir kokį mėgstat).
Iš varškės, kefyro, druskytės, kiaušinio ir miltų užminkom tešlą.
Galima dėti tik kefyrą arba tik varškę. Kokybė nesikeičia.
Tada iškočiojame tešlą ir formuojame norimo dydžio mėsėčius. Aš dariau čeburekų dydžio. Tada juos kepame keptuvėje.
Porą ar svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame ir apkepiname sviete. Tada dedame į sultinuką ir užviriname.
( labai gerai svečiams ryte po baliaus atsigauti ).
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Nu žuvis man neatrodo labai jau pigus patiekalas, šiais laikais žuvytė beveik kaip mėsa kainuoja, bet žinau irgi vieną patiekalą su ją. Mama pastoviai kepdavo.
Žuvis po kailiniais
reikia:
žuvies filė, arba stambiai supjaustyti gabaliukai su kaulais nuo stambios žuvies. Lašišos į šį patiekalą nerekomenduoju, ji savaimė skani, čia gal labiau lydeka tiktų, hekas ar dar kasnors ne smulkus.
Bulvės kokie 0.5 kg
Majonezo apie 200gr
Žuvimi apdedam keptuvės dugną, pabarstom žalumynais, biškuti druskos. Bulvės supjaustom grežinėliais, uždedam ant žuvies ir viršu dosniai aptepam majonezu. Uždengiam dangtį ir troškinam, kol bulvės suminkštės. Gan lengvai virškinamas patiekalas gaunasi.
Žuvis po kailiniais
reikia:
žuvies filė, arba stambiai supjaustyti gabaliukai su kaulais nuo stambios žuvies. Lašišos į šį patiekalą nerekomenduoju, ji savaimė skani, čia gal labiau lydeka tiktų, hekas ar dar kasnors ne smulkus.
Bulvės kokie 0.5 kg
Majonezo apie 200gr
Žuvimi apdedam keptuvės dugną, pabarstom žalumynais, biškuti druskos. Bulvės supjaustom grežinėliais, uždedam ant žuvies ir viršu dosniai aptepam majonezu. Uždengiam dangtį ir troškinam, kol bulvės suminkštės. Gan lengvai virškinamas patiekalas gaunasi.
receptai
Toki greita ir nebrangu patiekaliuka rusu kulinarijos laidoj maciau.-
isvirti ryziu makaronus(tilsliau ,kas ant pakelio parasyta ,taip ir ruosti,nes kiti tik uzpilami verdanciu vandeniu).Is farso prikepti mazu rutuliuku,prideti darzoviu,bebaigiant kept-morku,svogunu,papriku(kas ka megsta),ideti pomidoru padazo.Visa ta ,,makarkliasa uzpilti ant ryziu makaronu.
Bandziau,mums patiko.Graziai atrodo tie makaronai=kaip siulai,o ir skonis geras.Be to lengvai virskinamas.Aisku,kaip ten ruses sako,visada patiekalui gali padaryti gera riebu spirguciu padaza-))
isvirti ryziu makaronus(tilsliau ,kas ant pakelio parasyta ,taip ir ruosti,nes kiti tik uzpilami verdanciu vandeniu).Is farso prikepti mazu rutuliuku,prideti darzoviu,bebaigiant kept-morku,svogunu,papriku(kas ka megsta),ideti pomidoru padazo.Visa ta ,,makarkliasa uzpilti ant ryziu makaronu.
Bandziau,mums patiko.Graziai atrodo tie makaronai=kaip siulai,o ir skonis geras.Be to lengvai virskinamas.Aisku,kaip ten ruses sako,visada patiekalui gali padaryti gera riebu spirguciu padaza-))
Va, parašysiu ir aš receptuką, tik ne pačios sugalvotą, o radau kitur, man labai patiko, tai ir jums rekomenduoju. Labai jau efektingas tortukas:
TORTAS IŠ KREKERIŲ "ŽUVYTĖS": 0,5 ltr. grietinės, 1 stiklinė cukraus, 1 sutarkuotas bananas, galima dėti truputuką citrinos rūgštelės, kas mėgsta rūgščiau, 0,5 kg nesūdytų krekerių "Žuvytės".
Grietinę išplakti mikseriu su cukrumi, įmaišyti tarkuotą bananą (galima ir du). Suberti krekerius (geriausiai tinka su aguonomis) ir gerai išmaišyti. Palikti 20-30 min. kambario temperatūroje karts nuo karto pamaišant, kad krekeriai išbrinktų. Sudėti į apvalų dubenį paspaudžiant ir palikti kelioms valandoms (geriausia padaryti iš vakaro prieš naudojimą), kad susigertų kremas. Išvertus iį dubenėlio papuošti tarkuotu šokoladu.
Gaila, neturiu fotoaparato, atrodo labai gražiai tas tortelis (ir skanus).
Skanaus
TORTAS IŠ KREKERIŲ "ŽUVYTĖS": 0,5 ltr. grietinės, 1 stiklinė cukraus, 1 sutarkuotas bananas, galima dėti truputuką citrinos rūgštelės, kas mėgsta rūgščiau, 0,5 kg nesūdytų krekerių "Žuvytės".
Grietinę išplakti mikseriu su cukrumi, įmaišyti tarkuotą bananą (galima ir du). Suberti krekerius (geriausiai tinka su aguonomis) ir gerai išmaišyti. Palikti 20-30 min. kambario temperatūroje karts nuo karto pamaišant, kad krekeriai išbrinktų. Sudėti į apvalų dubenį paspaudžiant ir palikti kelioms valandoms (geriausia padaryti iš vakaro prieš naudojimą), kad susigertų kremas. Išvertus iį dubenėlio papuošti tarkuotu šokoladu.
Gaila, neturiu fotoaparato, atrodo labai gražiai tas tortelis (ir skanus).
Skanaus
receptai
2007 METŲ RECEPTAS
Paimkite 12 mėnesių , nuvalykite nuo jų pyktį , godumą , pedantiškumą ir baimę. Padalykite kiekvieną mėnesį į 30 ar 31 dalį, kad atsargų užtektų metams ir pripildykite kiekvieną dieną savitai:
2-mis dalimis darbo,
geros nuotaikos ir humoro,
įmaišykite 3 šaukštus optimizmo,
šaukštelį tolerancijos,
grūdelį ironijos,
žiupsnelį takto.
Visą masę gausiai apipilkite meile ir papuoškite dėmesio puokštele.
Patiekite kasdien su linksma nuotaika ir troškulį malšinančios arbatos puodeliu.
(K.E.Goethe)
__._,_.___
Paimkite 12 mėnesių , nuvalykite nuo jų pyktį , godumą , pedantiškumą ir baimę. Padalykite kiekvieną mėnesį į 30 ar 31 dalį, kad atsargų užtektų metams ir pripildykite kiekvieną dieną savitai:
2-mis dalimis darbo,
geros nuotaikos ir humoro,
įmaišykite 3 šaukštus optimizmo,
šaukštelį tolerancijos,
grūdelį ironijos,
žiupsnelį takto.
Visą masę gausiai apipilkite meile ir papuoškite dėmesio puokštele.
Patiekite kasdien su linksma nuotaika ir troškulį malšinančios arbatos puodeliu.
(K.E.Goethe)
__._,_.___
Man klaikiai skanu su majoneziuku.Ramunė rašė:TIPO ČEBUREKAI...
Vaflį aptepame faršu, ant jo dedame dar vieną vaflį ir vėl faršo, uždengiame vafliu. Palaikome kokį pusvalandį( kad suminkštėtų). Supjaustome trikampiais, kvadratėliais... Išplakame kiaušinį, jame pamirkome trikampiukus ir kepame keptuvėje.
Visada galvojau, kad gera ten, kur manęs nėra... pasirodo, kad geriau ten, kur manęs niekada ir nebuvo...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
O tu nieko nesakiusi padaryk, ir tegul paragauja. Turėtų suveikti. Man kažkada anyta tokį patarimą davė, tai jau išbandžiau ne vienąsyk Kaip sako, kai nemato, tai ir širdies neskaudaLilina rašė:pas mane vyras pareiškė, kad vaflis yra tik saldus patiekalas ir su visokiais sumuštiniais - jam nepriimtinas