Pigus maistas
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Man naminis skaniausias, bet kai nėra jo, geriu ir parduotuvinį, tik perku natūralų, o ne kokį liesą, kurios skonis kaip su vandeniu skiesto
Paskutinį kartą redagavo Forelle 27 Rgs 2007, 09:57, redaguota 1 kartą(us).
Radau supermamu forume dar 2004etu
Aviziniai koteletai
Avizinius dribsnius uzpilti karstu vandeniu kad isbrinktu.
Tada smulkiai pjaustyta svoguna ir burokine tarka sutarkuotas morkytes pakepini.
Sitas dvi atvesiusias dalis sumaisai. Imusi kiausini(-ius), druska, prieskoniai.Ir smulkiai pjaustyto cesnako. Jei mase perdaug miksta galima ideti miltu, kad geriau suristu. Kepti keptuveje su riebalais. Valgyti su grietine.
Kvietiniu kruopu blynai.
Kvietines smulkias kruopytes isverdi. Geriausia vandenyje perpus su pienu. Atvesini. Musi kiausiniu, dedi druskos ir miltu. O i vidu galima deti ka tik nori: uogienes, sviezio tarkuoto obuolio sumaisyto su cukrumi ir cinamonu. Darome forma kaip zemaiciu blynams ir kepame. Valgyti su grietine.
Bulviu apkepas keptuveje
Pakepini smulkai pjaustyta svoguna. Bulves pjaustytas kubeliais taip pat pakepama. Sumaisome sias dalis ir toliau kepame. Padarome padaza: grietine, majonezas, ketcupas, garstycios- kaip kam patinka proporcijos. Ir uzpilame ant kepamo misinio. Dar isplakame kiausinius. Plakiene uzpilame ant kepamo misinio. Jei turime papjaustome- patarkuojame surio ir pries pabaiga pabarstome ant kepinio. Uzdengiame dangciu, kad issilydytu tas suris.
Aisku galima varijuoti su siuo valgiu, galima deti pakepinto farso ar desrytes. Galima kai ko ir nedeti surio.
Skanaus!
Aviziniai koteletai
Avizinius dribsnius uzpilti karstu vandeniu kad isbrinktu.
Tada smulkiai pjaustyta svoguna ir burokine tarka sutarkuotas morkytes pakepini.
Sitas dvi atvesiusias dalis sumaisai. Imusi kiausini(-ius), druska, prieskoniai.Ir smulkiai pjaustyto cesnako. Jei mase perdaug miksta galima ideti miltu, kad geriau suristu. Kepti keptuveje su riebalais. Valgyti su grietine.
Kvietiniu kruopu blynai.
Kvietines smulkias kruopytes isverdi. Geriausia vandenyje perpus su pienu. Atvesini. Musi kiausiniu, dedi druskos ir miltu. O i vidu galima deti ka tik nori: uogienes, sviezio tarkuoto obuolio sumaisyto su cukrumi ir cinamonu. Darome forma kaip zemaiciu blynams ir kepame. Valgyti su grietine.
Bulviu apkepas keptuveje
Pakepini smulkai pjaustyta svoguna. Bulves pjaustytas kubeliais taip pat pakepama. Sumaisome sias dalis ir toliau kepame. Padarome padaza: grietine, majonezas, ketcupas, garstycios- kaip kam patinka proporcijos. Ir uzpilame ant kepamo misinio. Dar isplakame kiausinius. Plakiene uzpilame ant kepamo misinio. Jei turime papjaustome- patarkuojame surio ir pries pabaiga pabarstome ant kepinio. Uzdengiame dangciu, kad issilydytu tas suris.
Aisku galima varijuoti su siuo valgiu, galima deti pakepinto farso ar desrytes. Galima kai ko ir nedeti surio.
Skanaus!
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Daržovės drebučiuose
1 morka, 1 poras,
1 salieras, 1 stiklinė konservuotų žirnelių.
Drebučiams:
2 morkos, 1/2 saliero,
2 petražolių šaknys,
1 poras,
truputis deginto cukraus,
druskos, cukraus,
1 citrinos sultys, želatinos.
Iš prieskoninių daržovių išvirkite skaidrų sultinį. Įdėję į sultinį deginto cukraus gausite gražią spalvą. Paskaninkite druska, cukrumi, citrinos sultimis, įpilkite išbrinkintos bei ištirpintos želatinos (2 stiklinėms — 15-20 g želatinos). Atskirai išvirkite ir gražiai supjaustykite morką, porą, salierą bei žirnelius. Juos išdėliokite plokščiame pusdubenyje ir užpilkite pradedančiu stingti sultiniu. Labai gražiai tarp daržovių atrodo apelsinų bei citrinų griežinėliai, tinka ir bananai, ananasai. Daržovės drebučiuose laikomos šaldytuve ar šaltoje patalpoje.
1 morka, 1 poras,
1 salieras, 1 stiklinė konservuotų žirnelių.
Drebučiams:
2 morkos, 1/2 saliero,
2 petražolių šaknys,
1 poras,
truputis deginto cukraus,
druskos, cukraus,
1 citrinos sultys, želatinos.
Iš prieskoninių daržovių išvirkite skaidrų sultinį. Įdėję į sultinį deginto cukraus gausite gražią spalvą. Paskaninkite druska, cukrumi, citrinos sultimis, įpilkite išbrinkintos bei ištirpintos želatinos (2 stiklinėms — 15-20 g želatinos). Atskirai išvirkite ir gražiai supjaustykite morką, porą, salierą bei žirnelius. Juos išdėliokite plokščiame pusdubenyje ir užpilkite pradedančiu stingti sultiniu. Labai gražiai tarp daržovių atrodo apelsinų bei citrinų griežinėliai, tinka ir bananai, ananasai. Daržovės drebučiuose laikomos šaldytuve ar šaltoje patalpoje.
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Skanu, man patiko!Ramunė rašė:Gal patiks HUSARIŠKI MAKARONAI
Makaronus ( nesvarbu kokius - spagečius, kriauklelius, kaspinėlius ) išvirti pasūdytame vandenyje. nusunkti ir apkepinti keptuvėje, baigiant kepti įberti prieskonių makaronams.
Kol makaronai verda, padaryti padažą : morką, papriką supjaustyti šiaudeliais ir apkepti keptuvėje. Truputį vėliau sudėti pjaustytą kubeliais svogūną. Tada sudėti mėsą. Tai gali būti gabalėliais pjaustyta virta mėsa, dešra, faršas. Vėl pakepinti. Įberti pipirų, baziliko, išmaišyti ir pabaigoje įdėti labai smulkiai pjaustytą česnako ( 3 skilteles ) ir pomidorų padažą. Dar pakepinti 3-5 minutes.
Makaronus dėti į lėkštę ratu, o į vidurį supilti padažą.
Kai tingiu terliotis, makaronus nukošiu ir į puodą supilu padažą, išmaišau ir valgom.
Beje, labai tinka alus, nes gan aštrokas patiekalas.
Atradau labai seną ir labai neblogą receptą. Svarbu - greitai
ABRIEDUKAI:
Pakelis varškės (riebios) - 200g, 2 kiaušiniai, 1,5 šauksto bulvių krakmolo, 1 šaukštas cukraus, miltų minkymui ir iškočiojomui.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, įmaišyti varškę, krakmolą. Dėti po truputį miltų ir gerai išminkyti. Tešla neturi būti labai kieta. Padaryti lazdyno riešuto dydžio rutuliukus. Bulvėm tarkuoti tarką išmiltuoti, per jos kita pusę (ne tarkavimo pusę) švelniai spaudžiant risti-braukti tešlos rutuliuką taip, kad gautusi lyg vyža. Jei tešla per minkšta ir labai išsiterlina ant tarkos, į tešlą įminkyti dar truputį miltų. Sumesti abriedukus į verdantį vandenį, virti 5-7 min. Išgriebti kiaurasamčiu, užpilti padažu iš spirgučių, svogūno ir grietinės. Kai kas valgo su grietine arba su lydytu sviestu, uogiene.
ABRIEDUKAI:
Pakelis varškės (riebios) - 200g, 2 kiaušiniai, 1,5 šauksto bulvių krakmolo, 1 šaukštas cukraus, miltų minkymui ir iškočiojomui.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, įmaišyti varškę, krakmolą. Dėti po truputį miltų ir gerai išminkyti. Tešla neturi būti labai kieta. Padaryti lazdyno riešuto dydžio rutuliukus. Bulvėm tarkuoti tarką išmiltuoti, per jos kita pusę (ne tarkavimo pusę) švelniai spaudžiant risti-braukti tešlos rutuliuką taip, kad gautusi lyg vyža. Jei tešla per minkšta ir labai išsiterlina ant tarkos, į tešlą įminkyti dar truputį miltų. Sumesti abriedukus į verdantį vandenį, virti 5-7 min. Išgriebti kiaurasamčiu, užpilti padažu iš spirgučių, svogūno ir grietinės. Kai kas valgo su grietine arba su lydytu sviestu, uogiene.