Pigus maistas

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Rgs 2007, 14:09

cia reikia priprasti :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Rgs 2007, 15:59

Čia skonio reikalas. Aš pieną mėgstu tik kavoje arba tešloje, nu dar bulvių košė juo galiu užpilti, o šiaip jis man nėra skanus vienas.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Rgs 2007, 15:59

O naminis?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Rgs 2007, 16:17

Tokio pas mumi Kauno centre nesiveisia :|

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 26 Rgs 2007, 16:35

Kadaise aš naminį mėgdavau laaabai , vyras kibirais išryt galėdavo , bet dabar jau neeeee :roll: tik kaip sudėtinę patiekalų dalį naudoju :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Rgs 2007, 16:49

pirktinio aš igi negeriu, o naminį - vos ne puskibiriais. jau nekalbu apie naminį rūgpienį :P

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 26 Rgs 2007, 16:50

Va rūgpienį tai tvatinu , matyt už tai kad pieno nebegeriu , tai dvigubai :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Rgs 2007, 17:11

O jogurto nebandai daryt?

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 26 Rgs 2007, 17:12

Dariau , kadaise , bet atsibodo :roll: Tai mažiukei pagaminu ir tiek , kai pieno iš kaimo parsiboginu :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Rgs 2007, 17:16

o pas mane tik naminis,nors kartais taip norisi valdisko :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Rgs 2007, 17:24

O aš pieno valdiško nepasigendu. kartą paragavau mokykloj - vos prarijau 078 078 078

Svečias

Standartinė Svečias » 26 Rgs 2007, 18:24

pas mus namie pieno ne su ziburiu nerasi.niekas negeria :? o vat kefyra labai megstam.taip pat kiekviena diena valgom surelius,jogurtus,varskytes,nors tai irgoi pieno produktai :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Rgs 2007, 18:33

kuri cia sveciu patapo :roll:

svogunas
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 21 Rgs 2007, 17:59

Standartinė svogunas » 26 Rgs 2007, 19:09

cia as-svogunas :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Rgs 2007, 19:11

taip ir galvojau :roll:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 27 Rgs 2007, 08:57

o as jau taip pripratus prie parduotuvinio pieno, kad man nuo naminio tikriausiai butu 078

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2007, 09:16

neeee,taip nebutu,nebent dugna pramustu :P

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 27 Rgs 2007, 09:45

:laugh:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 27 Rgs 2007, 09:55

Man naminis skaniausias, bet kai nėra jo, geriu ir parduotuvinį, tik perku natūralų, o ne kokį liesą, kurios skonis kaip su vandeniu skiesto
Paskutinį kartą redagavo Forelle 27 Rgs 2007, 09:57, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2007, 09:57

o man kartais labai norisi to "melyno" pieno :oops:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 08 Spa 2007, 14:08

Radau supermamu forume dar 2004etu

Aviziniai koteletai
Avizinius dribsnius uzpilti karstu vandeniu kad isbrinktu.
Tada smulkiai pjaustyta svoguna ir burokine tarka sutarkuotas morkytes pakepini.
Sitas dvi atvesiusias dalis sumaisai. Imusi kiausini(-ius), druska, prieskoniai.Ir smulkiai pjaustyto cesnako. Jei mase perdaug miksta galima ideti miltu, kad geriau suristu. Kepti keptuveje su riebalais. Valgyti su grietine.

Kvietiniu kruopu blynai.
Kvietines smulkias kruopytes isverdi. Geriausia vandenyje perpus su pienu. Atvesini. Musi kiausiniu, dedi druskos ir miltu. O i vidu galima deti ka tik nori: uogienes, sviezio tarkuoto obuolio sumaisyto su cukrumi ir cinamonu. Darome forma kaip zemaiciu blynams ir kepame. Valgyti su grietine.

Bulviu apkepas keptuveje
Pakepini smulkai pjaustyta svoguna. Bulves pjaustytas kubeliais taip pat pakepama. Sumaisome sias dalis ir toliau kepame. Padarome padaza: grietine, majonezas, ketcupas, garstycios- kaip kam patinka proporcijos. Ir uzpilame ant kepamo misinio. Dar isplakame kiausinius. Plakiene uzpilame ant kepamo misinio. Jei turime papjaustome- patarkuojame surio ir pries pabaiga pabarstome ant kepinio. Uzdengiame dangciu, kad issilydytu tas suris.
Aisku galima varijuoti su siuo valgiu, galima deti pakepinto farso ar desrytes. Galima kai ko ir nedeti surio.
Skanaus!

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Spa 2007, 14:56

:hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Gru 2007, 12:40

Daržovės drebučiuose

1 morka, 1 poras,
1 salieras, 1 stiklinė konservuotų žirnelių.

Drebučiams:

2 morkos, 1/2 saliero,
2 petražolių šaknys,
1 poras,
truputis deginto cukraus,
druskos, cukraus,
1 citrinos sultys, želatinos.

Iš prieskoninių daržovių išvirkite skaidrų sultinį. Įdėję į sultinį deginto cukraus gausite gražią spalvą. Paskaninkite druska, cukrumi, citrinos sultimis, įpilkite išbrinkintos bei ištirpintos želatinos (2 stiklinėms — 15-20 g želatinos). Atskirai išvirkite ir gražiai supjaustykite morką, porą, salierą bei žirnelius. Juos išdėliokite plokščiame pusdubenyje ir užpilkite pradedančiu stingti sultiniu. Labai gražiai tarp daržovių atrodo apelsinų bei citrinų griežinėliai, tinka ir bananai, ananasai. Daržovės drebučiuose laikomos šaldytuve ar šaltoje patalpoje.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 09 Gru 2007, 20:10

:luks:

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 11 Gru 2007, 22:44

Ramunė rašė:Gal patiks HUSARIŠKI MAKARONAI

Makaronus ( nesvarbu kokius - spagečius, kriauklelius, kaspinėlius ) išvirti pasūdytame vandenyje. nusunkti ir apkepinti keptuvėje, baigiant kepti įberti prieskonių makaronams.
Kol makaronai verda, padaryti padažą : morką, papriką supjaustyti šiaudeliais ir apkepti keptuvėje. Truputį vėliau sudėti pjaustytą kubeliais svogūną. Tada sudėti mėsą. Tai gali būti gabalėliais pjaustyta virta mėsa, dešra, faršas. Vėl pakepinti. Įberti pipirų, baziliko, išmaišyti ir pabaigoje įdėti labai smulkiai pjaustytą česnako ( 3 skilteles ) ir pomidorų padažą. Dar pakepinti 3-5 minutes.
Makaronus dėti į lėkštę ratu, o į vidurį supilti padažą.

Kai tingiu terliotis, makaronus nukošiu ir į puodą supilu padažą, išmaišau ir valgom. :vird:
Beje, labai tinka alus, nes gan aštrokas patiekalas.
Skanu, man patiko!

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 03 Bir 2008, 15:00

Atradau labai seną ir labai neblogą receptą. Svarbu - greitai :!:

ABRIEDUKAI:
Pakelis varškės (riebios) - 200g, 2 kiaušiniai, 1,5 šauksto bulvių krakmolo, 1 šaukštas cukraus, miltų minkymui ir iškočiojomui.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, įmaišyti varškę, krakmolą. Dėti po truputį miltų ir gerai išminkyti. Tešla neturi būti labai kieta. Padaryti lazdyno riešuto dydžio rutuliukus. Bulvėm tarkuoti tarką išmiltuoti, per jos kita pusę (ne tarkavimo pusę) švelniai spaudžiant risti-braukti tešlos rutuliuką taip, kad gautusi lyg vyža. Jei tešla per minkšta ir labai išsiterlina ant tarkos, į tešlą įminkyti dar truputį miltų. Sumesti abriedukus į verdantį vandenį, virti 5-7 min. Išgriebti kiaurasamčiu, užpilti padažu iš spirgučių, svogūno ir grietinės. Kai kas valgo su grietine arba su lydytu sviestu, uogiene.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 03 Bir 2008, 15:03

silsta rašė: ABRIEDUKAI:
Jau šitas patiekaliukas kaip man patiko vaikystėje, tik mes ežiukais vadintavome dėl formos. Ačiū už receptą, reiks skolintis tarką iš kaimynės ir gamintis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bir 2008, 16:52

Man irgi vaikystę priminė, kai mama juos darydavo. Esu ir aš kažkada abriedukus gaminusi, bet senokai :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 03 Bir 2008, 18:14

:laugh: Taigi tikrai jie eziukais vadinasi, bet svarbu kad skanu, ar ne? :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bir 2008, 18:16

OO as mus tai buvo abriedukai, tik atvažiavus į Kėdainius išgirdau apie ežiukus :roll:

Skelbti atsakymą