Pigus maistas
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš kai šunybių prikrečiu, tada ką nors mandresnio ( širutę, dobiliuką), ir kepant, nebūtinai virti; o šiaip - kaip ir tuHazel rašė:kitakart kai darysiu varskecius, darysiu sirdutes formos - bus labai grazu
iki siopl net nekilo mintis pasidaryti kitokios formos varskecius (visada darau kukuliukus arba tokius paplotus truputi)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Krekenys - tai pirmasis karvės pienas po apsiveršiavimo. Jis yra labai riebus, maistingas. Gerimui netinka ( per riebu). Kepa blynus, o man labiausiai patinka pyragiukas. Va, kaip atrodo:
- Prikabinti failai
-
- Galima valgyti su baltu padažiuku. Man dar tinka agurkas ar pomidoras. Galima valgyti ir be nieko.
- HPIM0333.jpg (38.03 KiB) Peržiūrėta 3249 karus(ų)
-
- Į krekenis įmuši kaiušinį, įberi miltų, druskos ir gerai išplaki.
- HPIM0331.jpg (48.53 KiB) Peržiūrėta 3249 karus(ų)
Ar bandėt kas kepti svogūnų žiedelius tešloje. Turiu štai tokį receptą, tik dar nebandžiau..
Svogūnų žiedeliai
Reikės :1 svogūno, 1 kiaušinio, 1 šaukštas grietinės ir sviesto, 3-4 šaukštai miltų, pipirų, druskos pagal skonį ir aliejaus kepimui.
Svogūnus supjaustyti žiedeliais, nuplykiti verdančiu vandeniu
Tešlai suplakti kiaušinį, įdėti grietinės, miltų, sviesto, druskos, pipirų.
Aliejų sukaitinti, mirkyti žiedelius į tešlą ir kepti kol pagels.
Keptus žiedelius sudėti ant sevetėlės, kad susigertų nereikalingas aliejus.
Geriausia pateikti šiltus
Svogūnų žiedeliai
Reikės :1 svogūno, 1 kiaušinio, 1 šaukštas grietinės ir sviesto, 3-4 šaukštai miltų, pipirų, druskos pagal skonį ir aliejaus kepimui.
Svogūnus supjaustyti žiedeliais, nuplykiti verdančiu vandeniu
Tešlai suplakti kiaušinį, įdėti grietinės, miltų, sviesto, druskos, pipirų.
Aliejų sukaitinti, mirkyti žiedelius į tešlą ir kepti kol pagels.
Keptus žiedelius sudėti ant sevetėlės, kad susigertų nereikalingas aliejus.
Geriausia pateikti šiltus
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
--------------------------------------------------------------------------------
Įdaryti karšti burokėliai
Įdarui:
riešutai
svogūnai
išskobtas burokėlio likutis
fermentinis sūris
įdaras 2
pupelės
morkos
svogūnai
sūris
Vidutinio dydžio burokėlius iškepti orkaitėje.Ataušusius nulupti, išskobti viduriuką.Į išskobtą burokėlį įdėti vieną iš įdarų ir kepti orkaitėje.
Kepsneliai
stiklinė ryžių (apvirtų arba parą pamirkytų)
stiklinė grybų
saulėgrąžų išlukštentų
imbiero
kmynų
viską sumalame, apvoliojame sėlenėlėse arba miltuose ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje
Pupelių paštetas
500gr pupelių
100gr lydyto sviesto
200 gr fermentinio sūrio
50 gr graikinių riešutų
stiklelis balto vyno
muskato riešutas
cinamonas
pupeles iš vakaro užmerkti, kitą dieną išvirti ir nusunkus vandenį, jas sumalti drauge su riešutais. Sviestą pašildyti, išsukti su pupeliu mase, sutarkuotu sūriu ir vynu. Suformuoti "dešrą" arba "Sūrį" , pabarstyti žalumynais ir valgyti, gali būti ir šaltas ir pašildytas.
Moliūgo apkepas
apie 1 kg moliūgo
10 šaukštų ryžių
3 šaukštai lydyto sviesto
4 šaukštai cukraus pudros
šaukštas cinamono
moliūgą nulupti, supjaustyti gabalėliais, patroškinti su truputėliu vandens ir kai bus minkštas, pertrinti per sietelį. Ryžius pabrinkinti, sumaišyti su moliūgų mase, dėti į sviestu išteptą indą, viršų palyginti, aptepti sviestu, kepti orkaitėje apie 40 min. Valgyti apkepą pabarstytą cinamonu ir cukrumi, galima valgyti ir su sldžia grietine, uogiene, ar šiaip su kokiu mėgstamu padažu
Įdaryti karšti burokėliai
Įdarui:
riešutai
svogūnai
išskobtas burokėlio likutis
fermentinis sūris
įdaras 2
pupelės
morkos
svogūnai
sūris
Vidutinio dydžio burokėlius iškepti orkaitėje.Ataušusius nulupti, išskobti viduriuką.Į išskobtą burokėlį įdėti vieną iš įdarų ir kepti orkaitėje.
Kepsneliai
stiklinė ryžių (apvirtų arba parą pamirkytų)
stiklinė grybų
saulėgrąžų išlukštentų
imbiero
kmynų
viską sumalame, apvoliojame sėlenėlėse arba miltuose ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje
Pupelių paštetas
500gr pupelių
100gr lydyto sviesto
200 gr fermentinio sūrio
50 gr graikinių riešutų
stiklelis balto vyno
muskato riešutas
cinamonas
pupeles iš vakaro užmerkti, kitą dieną išvirti ir nusunkus vandenį, jas sumalti drauge su riešutais. Sviestą pašildyti, išsukti su pupeliu mase, sutarkuotu sūriu ir vynu. Suformuoti "dešrą" arba "Sūrį" , pabarstyti žalumynais ir valgyti, gali būti ir šaltas ir pašildytas.
Moliūgo apkepas
apie 1 kg moliūgo
10 šaukštų ryžių
3 šaukštai lydyto sviesto
4 šaukštai cukraus pudros
šaukštas cinamono
moliūgą nulupti, supjaustyti gabalėliais, patroškinti su truputėliu vandens ir kai bus minkštas, pertrinti per sietelį. Ryžius pabrinkinti, sumaišyti su moliūgų mase, dėti į sviestu išteptą indą, viršų palyginti, aptepti sviestu, kepti orkaitėje apie 40 min. Valgyti apkepą pabarstytą cinamonu ir cukrumi, galima valgyti ir su sldžia grietine, uogiene, ar šiaip su kokiu mėgstamu padažu
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Olimpiniai kotletai
5 bulvės,
svogūnas, morka,
1 stiklinė žalių žirnelių,
300 g šviežių grybų,
0,5 st. virtų ryžių,
3 kiaušiniai,
aliejaus, džiūvėsių arba miltų, druskos, petražolių.
Virtas bulves sutrinti. Morką ir svogūną - kubeliais, kepinti aliejuje, kai suminkštės, beriame žirneliusir smulkiai pajaustytus ir apkepintus grybus. Apkepti, sudėti ryžius, bulves, kiaušinį, druskos, pipirų, petražolių. Viską suminkyti, daryti kotletus, volioti miltuose ( džiūvėsiuose), plaktame kiaušinyje ir kepti keptuvėje.
5 bulvės,
svogūnas, morka,
1 stiklinė žalių žirnelių,
300 g šviežių grybų,
0,5 st. virtų ryžių,
3 kiaušiniai,
aliejaus, džiūvėsių arba miltų, druskos, petražolių.
Virtas bulves sutrinti. Morką ir svogūną - kubeliais, kepinti aliejuje, kai suminkštės, beriame žirneliusir smulkiai pajaustytus ir apkepintus grybus. Apkepti, sudėti ryžius, bulves, kiaušinį, druskos, pipirų, petražolių. Viską suminkyti, daryti kotletus, volioti miltuose ( džiūvėsiuose), plaktame kiaušinyje ir kepti keptuvėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Apkeptos įdarytos dešrelės
250g pievagrybių,
1 mažas svogūnas,
4 pomidorai ,
šiek tiek sviesto,
1 kiaušinis,
1 šaukštelis kario,
1/8 l grietinės,
100g tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų,
400g dešrelių ,
Pievagrybius nuplauti ir nuvarvinti. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustyti. Pomidorus supjaustyti griežinėliais. Skardą patepti sviestu. Kiaušinį išplakti su kariu, grietine, puse tarkuoto sūrio, svogūnu, supjaustytais pievagrybiais, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Dešreles perpjauti išilgai, sudėti į skardą ir įdaryti. Ant dešrelių sudėti pomidorų griežinėlius, apibarstyti likusiu sūriu ir pašauti į orkaitę.
250g pievagrybių,
1 mažas svogūnas,
4 pomidorai ,
šiek tiek sviesto,
1 kiaušinis,
1 šaukštelis kario,
1/8 l grietinės,
100g tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų,
400g dešrelių ,
Pievagrybius nuplauti ir nuvarvinti. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustyti. Pomidorus supjaustyti griežinėliais. Skardą patepti sviestu. Kiaušinį išplakti su kariu, grietine, puse tarkuoto sūrio, svogūnu, supjaustytais pievagrybiais, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Dešreles perpjauti išilgai, sudėti į skardą ir įdaryti. Ant dešrelių sudėti pomidorų griežinėlius, apibarstyti likusiu sūriu ir pašauti į orkaitę.