Pigus maistas

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 07 Geg 2007, 21:01

kitakart kai darysiu varskecius, darysiu sirdutes formos - bus labai grazu :lol:
iki siopl net nekilo mintis pasidaryti kitokios formos varskecius :idea: (visada darau kukuliukus arba tokius paplotus truputi)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Geg 2007, 21:05

Hazel rašė:kitakart kai darysiu varskecius, darysiu sirdutes formos - bus labai grazu :lol:
iki siopl net nekilo mintis pasidaryti kitokios formos varskecius :idea: (visada darau kukuliukus arba tokius paplotus truputi)
Aš kai šunybių prikrečiu, tada ką nors mandresnio ( širutę, dobiliuką), ir kepant, nebūtinai virti; o šiaip - kaip ir tu :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2007, 12:25

kai prisidirbat,tada šilkines bunat :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 14:22

Bet ne per dažnai, kad nepriprastų Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Geg 2007, 15:06

cia svarbiausia Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Geg 2007, 20:28

O aš einu kept pyragoPaveikslėlis Iš krekenųPaveikslėlis galų gale parvežė man to gėrio, skaniai pavakarieniausiu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 10:42

Ramunė rašė:O aš einu kept pyragoPaveikslėlis Iš krekenųPaveikslėlis galų gale parvežė man to gėrio, skaniai pavakarieniausiu Paveikslėlis
kaip as tau pavydziu,kaip as megstu krekenus keptus orkaiteje :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Geg 2007, 10:53

Turim gyva pekla karviu, bet krekenu gaunu retsykiais, kai teikiasi prisiminti mano delikatesa :? Vakar valgiau ir kaifavau :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 10:56

baik erzintis Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 14 Geg 2007, 14:25

Kas tie krekenai?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Geg 2007, 15:08

Krekenys - tai pirmasis karvės pienas po apsiveršiavimo. Jis yra labai riebus, maistingas. Gerimui netinka ( per riebu). Kepa blynus, o man labiausiai patinka pyragiukas. Va, kaip atrodo:
Prikabinti failai
HPIM0333.jpg
Galima valgyti su baltu padažiuku. Man dar tinka agurkas ar pomidoras. Galima valgyti ir be nieko.
HPIM0333.jpg (38.03 KiB) Peržiūrėta 3249 karus(ų)
HPIM0331.jpg
Į krekenis įmuši kaiušinį, įberi miltų, druskos ir gerai išplaki.
HPIM0331.jpg (48.53 KiB) Peržiūrėta 3249 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 15:17

ir as noriu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Geg 2007, 15:22

Atlėl, dar nepilną litrą turiu, kepsimPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 15:31

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 14 Geg 2007, 15:41

Ar bandėt kas kepti svogūnų žiedelius tešloje. Turiu štai tokį receptą, tik dar nebandžiau..
Svogūnų žiedeliai
Reikės :1 svogūno, 1 kiaušinio, 1 šaukštas grietinės ir sviesto, 3-4 šaukštai miltų, pipirų, druskos pagal skonį ir aliejaus kepimui.
Svogūnus supjaustyti žiedeliais, nuplykiti verdančiu vandeniu
Tešlai suplakti kiaušinį, įdėti grietinės, miltų, sviesto, druskos, pipirų.
Aliejų sukaitinti, mirkyti žiedelius į tešlą ir kepti kol pagels.
Keptus žiedelius sudėti ant sevetėlės, kad susigertų nereikalingas aliejus.
Geriausia pateikti šiltus Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 15:46

as valgiau,labai skanu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Geg 2007, 18:23

Paveikslėlis Kepk nedvejodama. Galima ir kaip garnyrą prie žuvytės. Jei mėgsti, į tešlą galima įspausti česnakiuko.Skoniai nesipjaunaPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Geg 2007, 11:26

ir as noreciau,bet kazkaip labai tingiu uzsiimti Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Geg 2007, 11:41

Kai as noriu ko nors ( na, tevynes gaila ar kopustu noris...) viska darau kartu su tinginiu :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Geg 2007, 12:22

Ramunė rašė:Kai as noriu ko nors ( na, tevynes gaila ar kopustu noris...) viska darau kartu su tinginiu :wink:
o as sendien su tinginiu darau napaliona Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Geg 2007, 15:24

tutsi rašė:
Ramunė rašė:Kai as noriu ko nors ( na, tevynes gaila ar kopustu noris...) viska darau kartu su tinginiu :wink:
o as sendien su tinginiu darau napaliona Paveikslėlis
Dviese turėtų gerai pasisektiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Geg 2007, 15:26

aha... :merg2: nepatinka man tas kremas :evil: bet lauksiu galutinio rezultato :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Geg 2007, 15:28

tutsi rašė:aha... :merg2: nepatinka man tas kremas :evil:
Pastebėjau dideeelees akutes prie Napoleono aprašymo. Nors nelabai supratau, bet gal dar viskas bus gerai 8)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Geg 2007, 15:31

ai,lauksiu galutinio rezultato Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2007, 09:44

--------------------------------------------------------------------------------

Įdaryti karšti burokėliai

Įdarui:
riešutai
svogūnai
išskobtas burokėlio likutis
fermentinis sūris
įdaras 2
pupelės
morkos
svogūnai
sūris

Vidutinio dydžio burokėlius iškepti orkaitėje.Ataušusius nulupti, išskobti viduriuką.Į išskobtą burokėlį įdėti vieną iš įdarų ir kepti orkaitėje.


Kepsneliai
stiklinė ryžių (apvirtų arba parą pamirkytų)
stiklinė grybų
saulėgrąžų išlukštentų
imbiero
kmynų

viską sumalame, apvoliojame sėlenėlėse arba miltuose ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje

Pupelių paštetas

500gr pupelių
100gr lydyto sviesto
200 gr fermentinio sūrio
50 gr graikinių riešutų
stiklelis balto vyno
muskato riešutas
cinamonas

pupeles iš vakaro užmerkti, kitą dieną išvirti ir nusunkus vandenį, jas sumalti drauge su riešutais. Sviestą pašildyti, išsukti su pupeliu mase, sutarkuotu sūriu ir vynu. Suformuoti "dešrą" arba "Sūrį" , pabarstyti žalumynais ir valgyti, gali būti ir šaltas ir pašildytas.

Moliūgo apkepas

apie 1 kg moliūgo
10 šaukštų ryžių
3 šaukštai lydyto sviesto
4 šaukštai cukraus pudros
šaukštas cinamono

moliūgą nulupti, supjaustyti gabalėliais, patroškinti su truputėliu vandens ir kai bus minkštas, pertrinti per sietelį. Ryžius pabrinkinti, sumaišyti su moliūgų mase, dėti į sviestu išteptą indą, viršų palyginti, aptepti sviestu, kepti orkaitėje apie 40 min. Valgyti apkepą pabarstytą cinamonu ir cukrumi, galima valgyti ir su sldžia grietine, uogiene, ar šiaip su kokiu mėgstamu padažu

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Geg 2007, 17:38

Olimpiniai kotletai

5 bulvės,
svogūnas, morka,
1 stiklinė žalių žirnelių,
300 g šviežių grybų,
0,5 st. virtų ryžių,
3 kiaušiniai,
aliejaus, džiūvėsių arba miltų, druskos, petražolių.

Virtas bulves sutrinti. Morką ir svogūną - kubeliais, kepinti aliejuje, kai suminkštės, beriame žirneliusir smulkiai pajaustytus ir apkepintus grybus. Apkepti, sudėti ryžius, bulves, kiaušinį, druskos, pipirų, petražolių. Viską suminkyti, daryti kotletus, volioti miltuose ( džiūvėsiuose), plaktame kiaušinyje ir kepti keptuvėje.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Geg 2007, 17:44

kodel jie olimpiniai :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Geg 2007, 18:44

tutsi rašė:kodel jie olimpiniai :shock:
Daug jėgų nuo sveiko maisto, daržovės vis dėlto, ne šiaip čia koks niekalasPaveikslėlis O iš tikrųj ų - nežinau, taip užsirašiusi esuPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Geg 2007, 19:04

kaip pavadinsi,taip nepagadinsi :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Rgs 2007, 17:22

Apkeptos įdarytos dešrelės


250g pievagrybių,
1 mažas svogūnas,
4 pomidorai ,
šiek tiek sviesto,
1 kiaušinis,
1 šaukštelis kario,
1/8 l grietinės,
100g tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų,
400g dešrelių ,

Pievagrybius nuplauti ir nuvarvinti. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustyti. Pomidorus supjaustyti griežinėliais. Skardą patepti sviestu. Kiaušinį išplakti su kariu, grietine, puse tarkuoto sūrio, svogūnu, supjaustytais pievagrybiais, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Dešreles perpjauti išilgai, sudėti į skardą ir įdaryti. Ant dešrelių sudėti pomidorų griežinėlius, apibarstyti likusiu sūriu ir pašauti į orkaitę.

Skelbti atsakymą