Pigus maistas
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Eziukai
Vakar tokią vakarienę "sukonstravau": 0.5 kg miltų, vandens, 1 kiaušinis, apie 200 gr margarino Eve, cukraus, šaukstelis aguonų. Produktų santykis nera griežtas, galima eksperimentuoti.
Iš miltų, kiaušinio, cukraus, sutarkuoto margarino ir aguonų išminkom tešlą, jei reikia įpilam šiek tiek vandens, kad tešla būtų elastinga. Padarome volelius ir supjaustom juos nykščio dydžio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką paspaudžiant perbraukiame per bulvinės tarkos antrą pusę ir taip suformuojam "ežiukus". Į kiekvieną, jei norim, iš apačios galima įspausti raziną ar riešuto. Į pateptą riebalais skardą suguldom ežiukus ir kepam, kol gražiai paruduos.Galima apibert cukraus pudra ar vaniliniu cukrumi, jei šeimininkė mėgsta, arba darau kokį padažiuką. Skanaus
Vakar tokią vakarienę "sukonstravau": 0.5 kg miltų, vandens, 1 kiaušinis, apie 200 gr margarino Eve, cukraus, šaukstelis aguonų. Produktų santykis nera griežtas, galima eksperimentuoti.
Iš miltų, kiaušinio, cukraus, sutarkuoto margarino ir aguonų išminkom tešlą, jei reikia įpilam šiek tiek vandens, kad tešla būtų elastinga. Padarome volelius ir supjaustom juos nykščio dydžio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką paspaudžiant perbraukiame per bulvinės tarkos antrą pusę ir taip suformuojam "ežiukus". Į kiekvieną, jei norim, iš apačios galima įspausti raziną ar riešuto. Į pateptą riebalais skardą suguldom ežiukus ir kepam, kol gražiai paruduos.Galima apibert cukraus pudra ar vaniliniu cukrumi, jei šeimininkė mėgsta, arba darau kokį padažiuką. Skanaus
Įmesiu dar vieną receptą iš daržovių
KOTLETAI IŠ KALAFIORŲ: nemaža galvikė kalafioro, pora kiaušinių, pamirkyto piene batono porą riekelių, miltų, prieskoniai, aliejaus kepimui. Kalafiorą susmulkinti žiedynais, pavirti pasūdytame vandenyje apie 5-7 min. Išvirusį kalafiorą labai smulkiai sukapoti, sudėti kiaušinius, pamirkytas piene batono riekeles. Sudėti prieskonius, galima dėti petražolių, krapų smulkintų. Įmaišyti miltus. Turi gautis tokia šaukštu kabinama tirštoka masė. Kepame aliejuje. Man patinka padažas iš majonezo+kečupo+l.smulkiai pjaustyti marinuoti agurkėliai.
Pabandykit
KOTLETAI IŠ KALAFIORŲ: nemaža galvikė kalafioro, pora kiaušinių, pamirkyto piene batono porą riekelių, miltų, prieskoniai, aliejaus kepimui. Kalafiorą susmulkinti žiedynais, pavirti pasūdytame vandenyje apie 5-7 min. Išvirusį kalafiorą labai smulkiai sukapoti, sudėti kiaušinius, pamirkytas piene batono riekeles. Sudėti prieskonius, galima dėti petražolių, krapų smulkintų. Įmaišyti miltus. Turi gautis tokia šaukštu kabinama tirštoka masė. Kepame aliejuje. Man patinka padažas iš majonezo+kečupo+l.smulkiai pjaustyti marinuoti agurkėliai.
Pabandykit
Mes panašius darom (be margarino), bet verdame vandenyje ir su pienišku saldžiu padažu valgomsilsta rašė:Eziukai
Vakar tokią vakarienę "sukonstravau": 0.5 kg miltų, vandens, 1 kiaušinis, apie 200 gr margarino Eve, cukraus, šaukstelis aguonų. Produktų santykis nera griežtas, galima eksperimentuoti.
Iš miltų, kiaušinio, cukraus, sutarkuoto margarino ir aguonų išminkom tešlą, jei reikia įpilam šiek tiek vandens, kad tešla būtų elastinga. Padarome volelius ir supjaustom juos nykščio dydžio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką paspaudžiant perbraukiame per bulvinės tarkos antrą pusę ir taip suformuojam "ežiukus". Į kiekvieną, jei norim, iš apačios galima įspausti raziną ar riešuto. Į pateptą riebalais skardą suguldom ežiukus ir kepam, kol gražiai paruduos.Galima apibert cukraus pudra ar vaniliniu cukrumi, jei šeimininkė mėgsta, arba darau kokį padažiuką. Skanaus
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
silsta rašė:Įmesiu dar vieną receptą iš daržovių
KOTLETAI IŠ KALAFIORŲ: nemaža galvikė kalafioro, pora kiaušinių, pamirkyto piene batono porą riekelių, miltų, prieskoniai, aliejaus kepimui. Kalafiorą susmulkinti žiedynais, pavirti pasūdytame vandenyje apie 5-7 min. Išvirusį kalafiorą labai smulkiai sukapoti, sudėti kiaušinius, pamirkytas piene batono riekeles. Sudėti prieskonius, galima dėti petražolių, krapų smulkintų. Įmaišyti miltus. Turi gautis tokia šaukštu kabinama tirštoka masė. Kepame aliejuje. Man patinka padažas iš majonezo+kečupo+l.smulkiai pjaustyti marinuoti agurkėliai.
Pabandykit
Čia tai jau ir burokėlių nereikia
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
O manuo namuose tuos eziukus vadiname syskutemis (na, tipo kankoreziai ). Tai prie ju mama arba mociute pakepdavo lasinuku. Ir, jei gerai pamenu, svoguniuka smulkiai supjaustyta. Oi kaip skanu!!!!! Jei nepamirsiu, kita savaitgali reikes padaryti. A, tiesa, mes ju nekepdavom o virdavom kaip koldunus, pasudytame vandenyje. Nu, tikrai labai skanu1!!!silsta rašė:Eziukai
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Va va, svarbiausia, kad maistas butu ivarus. Man tai jau igriso pas uosvius gyventi del maisto , na daugiau del nieko kaip ir nesiskundziu Tai va, pirmadieni vakarienei visada valgome bulves free su keptais kiausiniai. Kita diena pvz., kiausiniene su bulvemis, jau apie ja kazkur rasiau. Kitad dar diena, dazniausiai treciadieniai sumsutiniu vakariene... zodziu, bevei visada zinai kas bus vakarinei. na ir su pietumis ta pati dainele. Sriubos kitos nepazita, tik sultinys su makaronais. Kitos netgi nepripazysta. Kai as isverdu, tai valgome tik as ir uosvienes mama. Usio O tokiu dalyku, kaip kopustu, zirneliu, burokeliu, tai jau praradau net vilti, kad kada padarys. pasidarau tik sau ir tai visi ziuri kaip i nesveika, tai kartais net nesmagu valgyti. ir svarbiausia, kad tai normalus maistas, ir ispanijoje zinomas,kad tik sioje seimynoje tokio nepripazyta vyrai. Tai ir kenciu.Ramunė rašė:Čia visų mūsų bėda, ne tavo. Aš irgi skaičiuoju, rūšiuoju, bet nespėju. Tik vyras džiaugiasi, kad maistas itin įvairus tapoHazel rašė:turiu BEGALES dar nebandytų receptų, tiesiog labai trūksta laiko jiems išbandyti na, per Velykas manau bandysiu kelis naujus patiekalus pagaminti
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Sakyčiau maisto atžvilgių neišaukllėta šeimyna Žmogaus organizmas susidaro iš VISKO, tai ir valgyt reikia įvairiai. jeigu valgysi tik vieną ir tą patį, paskui kažko truks, o kažko bus per daug....zuikaite rašė: ..... O tokiu dalyku, kaip kopustu, zirneliu, burokeliu, tai jau praradau net vilti, kad kada padarys. pasidarau tik sau ir tai visi ziuri kaip i nesveika, tai kartais net nesmagu valgyti. ir svarbiausia, kad tai normalus maistas, ir ispanijoje zinomas,kad tik sioje seimynoje tokio nepripazyta vyrai. Tai ir kenciu.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Taikysiuos ir as. Taikyis ir pre maneas, o kaip ktaip. Bus dienu, bus valgis kuris man patinka, jeinenori - nevalgyk. o bus, kad gaminsiu tik tai kas jam tikrai patina. Na, o sukeptu kiausiniu... Nu nemoku as keti to kiausinio, o dar taip taskosi, tai kategoriskai atsisakiau. Gal kad pakeisiu si savo principa Bet dar negreitai ta diena
bet ir keista gi ta seima vien tik kiausiniai nors manau, kad kiekviena seima turi savo pomegiu...pvz pas mane VISADA turi buti kazko saldaus, nes kitaip kyla streikaszuikaite rašė:Taikysiuos ir as. Taikyis ir pre maneas, o kaip ktaip. Bus dienu, bus valgis kuris man patinka, jeinenori - nevalgyk. o bus, kad gaminsiu tik tai kas jam tikrai patina. Na, o sukeptu kiausiniu... Nu nemoku as keti to kiausinio, o dar taip taskosi, tai kategoriskai atsisakiau. Gal kad pakeisiu si savo principa Bet dar negreitai ta diena