Picos

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 02 Kov 2008, 00:42

vaikams tai tikrai nerealiai, o ir suaugusiems ne pro sali paivairint kasdienybe! :wink: :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Kov 2008, 19:46

LIANOS RECEPTAS
(PERKELTAS)

Ingredientai
1 stiklinė kvietiniai miltai
1 vnt. kiaušiniai
1/2 stiklinės grietinė
100 g sūris
50 g sviestas
15 g mielės
500 g pomidorai
1/2 stiklinės džiūvėsėliai
maltos raudonos paprikos
muskato riešutai
druska
žalios petražolės


Sudėtingumas: Paprasta
Vegetarams: Ne
Peržiūrėtas kartų: 1581
Populiarumas: 4,04 (24 Balsai)
Publikavimo data: 17.02.2007
Autorius: admin

Kaip gaminti Iš miltų, grietinės, sviesto, kiaušinio, mielių, pagardinus muskato riešutais, paprikomis, druska, pagaminti tešlą ir palaikyti 30 min. Po to iškočioti iš jos lakštą ir įdėti į sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą formą ar keptuvę. Tarkuotą sūrį sumaišyti su džiūvėsiais ir pusę mišinio užbarstyti ant tešlos. Vidury tešlos.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2008, 01:06

Naminė pica su baziliku ir Moccarella

(4 picoms)

Tešlai:

400 g. miltų
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. cukraus
1 valg.š. alyvų aliejaus
100 g. šilto vandens
100 g. pieno
1 pak. džiovintų mielių

Įdarui:

20 riekelių Moccarella sūrio
100 g. tarkuoto fermentinio sūrio
100 g. pomidorų padažo
100 g. kubeliais pjaustytų pomidorų
50 g. šviežio baziliko lapelių
50 g. alyvų aliejaus

Tešlos paruošimas:
visus tešlai skirtus produktus palaikykite kambario temperatūroje apie valandą, kad sušiltų. Miltus persijokite, suberkite druską. Džiovintas mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir įmaišykite į miltus. Aliejų sumaišykite su pienu irįmaišykite į tešlą. Tešlą gerai išplakite mikseriu ar mediniu šaukštu, o tada dėkite ant miltais pabarstytos lentos ir minkykite rankomis. Tešlą reikia minkyti tol, kol ji taps elastinga ir nelips prie rankų.

Išminkytą tešlą dėkite į dubenį, viršuje įpjaukite keliose vietose ir uždenkite rankšluošiu. Palikite kilti. Tešlos tūris turi padidėti dvigubai (priklausomai nuo kambario temperatūros ir mielių kokybės tai gali trukti nuo pusvalandžio iki dviejų valandų).

Iškilusią tešlą dar kartą išminkykite, padalinkite į keturias lygias dalis ir plonai iškočiokite. Sudėkite į aliejumi pateptas kepimo skardas. Iškočiotus papločius subadykite šakute, kad kepant nesusidarytų pūslės.

Paruošti papločiai aptepami pomidorų padažu, apiberiami tarkuotu fermentiniu sūriu, po to suberiami pjaustyti pomidorai. Ant kiekvienos picos dedama po 5 Moccarella sūrio riekeles.

Baziliko lapeliais nuplaunami, su sutrinami grūstuvėje su aliejumi iki vientisos masės (galima įdėti šiek ttiek rupios druskos, tada greičiau susitrins). Šiuo mišiniu pašlakstoma pica.

Paruoštą picą dar palaikykite apie 10 minučių, kad šiek tiek pakiltų.

Kepkite 220oC karščio orkaitėje apie 20-30 minučių.

Skanaus.

(gardu.lt)
Prikabinti failai
namine_pica.jpg
namine_pica.jpg (28.44 KiB) Peržiūrėta 5740 karus(ų)

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 04 Kov 2008, 09:46

:hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2008, 11:37

Pica karalienei Margaritai

Graikiška pica buvo vadinama „plakuntos“ (romėniškai — „placenta“), tai yra „plokščia kepta duona“. Beje, romėnai paplotėlį valgydavo su medumi ir lauro lapeliais. Tačiau tikruoju dabartinės picos prototipu tapo duonos paplotėliai, kuriuos prieš du šimtus metų kepė Neapolio kepėjai vargingai gyvenantiems žmonėms.Oficialiai itališka pica atsirado 1889 metų birželio 11-ąją, kai virėjas Rafaelis Espozitas ją iškepė tuo metu Italiją valdžiusio karaliaus Umberto žmonos karalienės Margaritos garbei. Šventinės picos sudėtyje buvo pomidorų, mocarelos ir baziliko. Joje dominavo italų vėliavos spalvos: raudona, balta bei žalia. Nuo tada mocarela ir pomidorai tapo pagrindiniais patiekalo ingredientais, o pica pavadinta karalienės vardu — pica „Margarita“ iki šiol puikuojasi kiekvienos picerijos valgiaraštyje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2008, 11:38

Šiandieninė pica

Pagal picos suvartojimą šiandien pirmauja amerikiečiai. Jungtinėse Valstijose duonos paplotėlį su sūriu ir pomidorais išpopuliarino italų imigrantai XIX amžiaus pabaigoje. Italai ten atidarė daug kepyklėlių, kuriose tarp gausybės kepinių buvo prekiaujama ir pica. Pirmoji picerija JAV atidaryta Niujorke 1895 metais.Pica JAV labai išpopuliarėjo po Antrojo pasaulinio karo. Kiek vėliau prekybos centruose pradėti pardavinėti paruošti picų padažai bei miltiniai pagrindai. O 1950 metų pabaigoje ėmė kurtis ir picerijų tinklai, išgarsinę picą visame pasaulyje.
Amerikietiška pica yra storapadė. Tai vienas iš populiariausių JAV patiekalų — tiek picų, kiek parduodama Amerikoje, suvalgoma visose pasaulio šalyse kartu paėmus.
Ar pica pagaminta teisingai ir profesionaliai? Į šį klausimą atsako Neapolio virėjai. Pasak jų, picos paplotėlis turi būti plonas ir minkštas, o sulenktas neturi lūžinėti. Picų yra įvairaus skonio, jis priklauso nuo to, kokie ingredientai naudojami. Picos kepamos specialiose krosnyse, temperatūra jose siekia iki 350 oC.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2008, 11:38

Picų įdarai

Picų įdarų būna pačių įvairiausių. Kiekviena tauta naudoja savo patobulintus picų įdarus. Pavyzdžiui, Indijoje populiari pica su marinuoto imbiero, avienos faršo ir sojų varškės įdaru, Japonijoje — su ungurių ir kalmarų įdaru, Kosta Rikoje picos gardinamos kokosų, o Brazilijoje — žaliųjų žirnelių įdarais. Gurmanams siūloma paragauti picų su pienėmis, austrėmis, upių vėžiais ir ikrais. Yra ir desertinių picų, kurios gaminamos su džemo, šokolado ir riešutų įdarais. Tačiau prancūzų ingredientai rafinuočiausi, nes jie picoms naudoja pačių įvairiausių rūšių sūrius.
Daugelis žmonių mano, kad picos skonis priklauso nuo paplotėlio kokybės. Vieni mėgsta ploną ir traškų paplotėlį, o kiti — storą ir purų. Kad paplotėlis būtų skanus, kepkite picą taip: įkaitinkite orkaitę, vieną skardą pastatykite ant viršutinės lentynos, o kitą — truputį žemiau. Jei kepsite viršutinėje orkaitės dalyje, iš apačios kils šiluma, dėl kurios paplotėlis greičiau iškeps.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2008, 11:39

Kaip pagaminti skanią picą

* Iškepę picą, iš karto išimkite ją iš orkaitės ir patiekite karštą, nes pabuvęs ant skardos paplotėlis praras skonį.

* Prieš kepant picą, būtina įkaitinti orkaitę.

* Įdarą paskirstykite tolygiai, kad jo būtų ant kiekvieno gabalėlio, o vidurys būtų sultingas.

* Negaminkite sudėtingo įdaro, jis neturi būti daugiau kaip iš šešių ingredientų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2008, 11:39

Sakoma, kad picos įdarui tinka viskas, kas yra šaldytuve. Tai iš dalies tiesa, tačiau jeigu norite pasigaminti įmantresnę picą, siūlome jums keletą populiarių skirtingų įdarų receptų.
Jūros gėrybių pica: konservuoto susmulkinto tuno dėžutė, sauja virtų krevečių, keli žaliųjų svogūnų laiškai ir mocarelos sūrio gabalėlių.
Labai aštri pica: pakepkite 225 g faršo. Įdėkite 1-2 šaukštelius maltų čili pipirų. Ant picos pagrindo dėkite svogūnų, mocarelos sūrio ir paruoštą faršą.
Pica su vištiena ir kumpiu: virtos arba keptos vištienos, keli gabalėliai pjaustyto juostelėmis kumpio. Viską sudėkite ant paplotėlio, užbarstykite tarkuotu sūriu ir supjaustytomis alyvuogėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2008, 11:39

Grybų pica: paplotėlį patepkite sviestu, sutrintu su česnaku, ir užbarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Ant viršaus užbarstykite pievagrybių, apkeptų alyvuogių aliejuje.
Pica su trijų rūšių mėsos įdaru: saliamio juostelių, dviejų rūšių kumpio. Ant viršaus užbarstykite alyvuogių ir mocarelos sūrio.
Pica su baklažanais: supjaustytus kubeliais baklažanus apkepkite svieste, įdėkite smulkiai susmulkinto česnako ir kmynų. Ant picos pagrindo dėkite įdaro, o viršų pabarstykite ožkos sūriu. Kai pica apskrus, ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlių ir salotų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2008, 11:40

Pica su špinatais: alyvuogių aliejuje apkepkite jaunų špinato lapelių, sutrinto česnako ir kelių ančiuvių filė. Ant picos pagrindo sudėkite įdarą, ant viršaus kiaušinio ir užbarstykite tarkuotu sūriu.
Pica su paprikomis ir svogūnais: pagrindą patepkite aliejumi. Apkepkite 250 g griežinėliais supjaustytų svogūnų ir 2 skilteles susmulkinto česnako bei 1 susmulkintą raudonąją papriką ir patroškinkite apie 10 min. Kai įdaras atvės, dėkite ant pagrindo, užbarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 18-20 min.
Pica su keptomis daržovėmis: supjaustykite 2 raudonąsias paprikas, 1 porą, sumaišykite su 1 šaukštu aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais. Pakepkite 10 min. kepkite. Picos pagrindą sutepkite pomidorų padažu ir sudėkite įdarą bei 125 g plonai supjaustyto mocarelos sūrio. Tuomet sudėkite 12 mažų, perpjautų per pusę pomidoriukų ir 3 šaukštus šaldytų žaliųjų žirnelių bei 2 šaukštus parmezano. Kepkite 15-20 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2008, 11:41

Skanioji pica

Tešla:
1 stiklinė šilto vandens,
15 g mielių, 1,5 šaukšto cukraus,
2-2,5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis aliejaus, 1 kiaušinis.

Įdaras:
1 svogūnas, 3 dešrelės,
500 g pievagrybių, 200 g sūrio
, 2-3 pomidorai, 4 šaukštai kečupo,
3 šaukštai majonezo, 1 šaukštas aliejaus, 1 kiaušinis.

Vandenį, mieles ir cukrų išmaišykite ir pastatykite 15 minučių. Sviestą ištirpinkite, sudėkite miltus, kiaušinį, druskos, įpilkite vandens su mielėmis, užminkykite tešlą ir pastatykite 2 valandoms į šiltą vietą.
Įdaras: apkepkite kubeliais supjaustytus svogūnus. Supjaustytus grybus sudėkite į svogūnus ir kepkite 7 min. Dešreles ir pomidorus supjaustykite griežinėliais ir pakepkite, sūrį sutarkuokite.
Užpilas: kiaušinį, majonezą ir aliejų sumaišykite. Skardą apibarstykite miltais, dėkite tešlą ir iškočiokite 5 mm storio lakštą. Viršų sutepkite kečupu, sudėkite grybus, dešreles, pomidorus, užpilkite užpilu, užbarstykite sūriu ir kepkite

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2008, 11:41

Pica „Niam niam“

Plonapadė pica:
175 g miltų, druskos, 1 šaukštelis sausų mielių, 125 ml šilto vandens, 1 šaukštas aliejaus.

Storapadė pica:
300 g miltų, druskos, 6 g sausų mielių, 225 ml šilto vandens, 2 šaukštai aliejaus.

Įdarui:
kumpio, marinuotų agurkų,
svogūno, tarkuoto sūrio, majonezo.

Išminkykite tešlą. Kumpį, marinuotus agurkėlius ir sūrį sutarkuokite. Svogūną supjaustykite griežinėliais. Iškočiotą tešlą sutepkite plonu kečupo sluoksniu, dėkite svogūnų, kumpio ir agurkų. Viršų aptepkite majonezu ir kepkite 10-15 min., po to užbarstykite tarkuotu sūriu ir dar šiek tiek pakepkite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2008, 11:42

Pica su mėsos faršu

Tešlai:\
250 g miltų, 20 g mielių,
4 šaukštai aliejaus.

Įdarui:
2 svogūnai, 150 g neriebios mėsos faršo, 4
50 g pomidorų, pipirų,
1 šaukštas sausų kmynų, 75 g mocarelos sūrio.

Mieles ištirpinkite 125 ml šilto vandens ir sumaišykite su miltais. Po 15 minučių pasūdykite, įpilkite 4 šaukštus aliejaus, užminkykite tešlą ir 1 val. palaikykite šiltai.
Susmulkintus svogūnus ir faršą apkepkite aliejuje ir 10 min. troškinkite su susmulkintais pomidorais. Pasūdykite, papipirinkite, užbarstykite kmynais. Ant iškočiotos tešlos dėkite faršo, svogūnų, pomidorų ir macarelos sūrio gabalėlių. Picą pašaukite į įkaitintą orkaite ir kepkite 20 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2008, 11:43

Perlenkta pica su vištos kepenėlėmis

300 g picos tešlos,
šaukštas aliejaus,
plaktas kiaušinis picai aptepti.

Įdarui:
60 g sviesto, 500 g vištos kepenėlių,
truputis šoninės, baziliko, špinatų,
druskos, pipirų, keli citrinos sulčių lašai.

Įkaitinkite sviestą ir jame greitai apkepkite vištienos kepenėles (jos turi iš išorės apskrusti, tačiau iš vidaus būti dar šiek tiek neiškepusios. Kiaurasamčiu išimkite kepenėles iš keptuvės ir sudėkite į atskirą indą. Toje pačioje keptuvėje paskrudinkite šoninės gabalėlius. Išimkite juos kiaurasamčiu ir sudėkite kartu su kepenėlėmis. Pridėkite susmulkinto baziliko ir gerai išmaišykite. Į keptuvę sudėkite špinatus, patroškinkite ir stambiai supjaustykite. Pagal skonį pridėkite druskos, pipirų, įlašinkite citrinos sulčių.
Aliejumi sutepkite kepimo skardas. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Iškočiokite 25 cm skersmens paplotėlius, apibarstykite juos miltais. Tešlos paviršių apšlakstykite aliejumi. Įdarą sudėkite ant vienos paplotėlio pusės, o kitą palikite tuščią. Tešlos kraštus sudrėkinkite vandeniu, po to perlenkite tešlą pusiau, kad įdaras atsidurtų viduje. Kraštus atidžiai sulipinkite. Dėkite picą į skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu ir peiliu padarykite porą įpjovų. Kepkite 20 minučių 220 laipsnių orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2008, 11:43

Kasdienė pica

Tešlai:
0,5 kg miltų, 10 g mielių,
0,5 šaukštelio druskos, apie 150 g vandens.

Įdarui:
2 pomidorai, 200 g kumpio,
1 paprika, indelis alyvuogių,
1 skiltelė česnako, 300 g picarelos sūrio.

Mieles pašildykite nedideliame kiekyje vandens. Visus tešlai skirtus ingredientus sumaišykite ir palaukite valandą, kol tešla iškils. Iškočiokite ją plonais lakštais, viršų patepkite alyvuogių aliejumi. Ant paruošto picos pagrindo dėkite smulkintų pomidorų be odeles, kumpio, paprikų, alyvuogių, supjaustytą česnako skiltelę, picarelos sūrio, pabarstyti picos prieskoniais, baziliku. Kepkite 10-15 min.

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 09 Kov 2008, 23:00

norejau ka tik situs receptus idet :lol: aplenkei 018 :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Kov 2008, 11:43

tik nesusimuskit :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Kov 2008, 08:04

Pica „Pissaladiere“

tešlai
2¼ stiklinės miltų
1 stiklinė šilto vandens
1 pakelis tirpių mielių
½ arbatinio šaukštelio druskos
kukurūzų miltų pabarstyti
įdarui
700 g žiedais supjaustyto raudonojo svogūno
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus kepimui
2 skiltelės česnako
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
2 valgomieji šaukštai balzaminio acto
150 g ančiuvių
juodųjų ir žaliųjų alyvuogių
1 arbatinis šaukštelis mairūno
druskos ir pipirų pagal skonį
Į vandenį įberti ¼ stiklinės miltų ir mieles, išmaišyti ir palikti 10 min. Sumaišyti su likusiais produktais tešlai ir užminkyti tešlą. Palikti šiltoje vietoje kildinti maždaug 1 valandą. Tešlą padalinti į dvi dalis ir suformuoti rutulius, juos pabarstyti kukurūzų miltais. Palikti 30 minučių kildinti.
Didelėje keptuvėje pakepti svogūnus maždaug 30 minučių ant mažos ugnies. Įberti cukrų, druskos, pipirų, supilti balzaminį actą. Tešlą lengvai pakočioti, ant jos išdėlioti svogūnus, ančiuvius ir alyvuoges. Kepti 20 – 25 minutes 220 °C.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 16 Kov 2008, 18:48

Tikiuos ,kad nebuvo tokiu

Skanūs picų papločiai
Paruoštų jų galima nusipirkti prekybos centre ar išsikepti iš pirktinės tešlos. Visgi pačiai užmaišyti picos tešlą – ir sveikiau, ir smagiau. Siūlome išmėginti tris skirtingus papločių gaminimo būdus.

Italų patobulintas graikų išradimas
Pirmieji picas pradėjo kepti graikai, o ne italai. Jų virtuvėje nuo senų laikų gyvavo paprotys kepti didelius apskritus duonos papločius, tepti juos alyvuogių aliejumi ir gausiai užberti prieskonių. Iš graikų nusižiūrėtą duonos paplotį italų kepėjai XVIII amžiuje pavadino pica („pizza“). Jų niekuo negardino, valgė vienus. Tokie papločiai buvo sotūs ir pigūs, juos greitai pamėgo neturtingi Neapolio gyventojai ir jo apylinkių valstiečiai.
Labiausiai picą išgarsino Italijos karalienė Margarita, kuri 1889 metais, viešėdama šalies pietuose, taip pat panoro paragauti valstiečių mėgstamų duonos papločių, ir jie nepaprastai patiko. Netrukus valdovės rūmų kepėjas paplotį sumanė pagardinti mocarelos sūriu, šviežiais bazilikais ir pomidorais. Taip prasidėjo vieno populiariausių nūdienos patiekalų istorija.

Tradicinė pica: iš miltų, vandens ir mielių
2 papločiams reikės 250 g miltų, 20 g (pusės pakelio) mielių, pusės šaukštelio cukraus, nubraukto šaukštelio druskos, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus.
Miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę. Pašildykite maždaug 160 ml vandens. Į miltų duobutę sudėkite sutrupintas mieles, įberkite cukraus, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite ir užberkite trupučiu miltų nuo duobutės kraštų. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių, kad pakiltų.
Į pakilusią tešlą suberkite druską, supilkite likusį drungną vandenį, šaukštą aliejaus ir rankiniu maišikliu ar virtuvės kombainu išsukite elastingą tešlą. Ją apie 10 minučių smarkiai minkykite ant miltuoto stalviršio vis pamušdama ir patempdama į ilgį.
Iš tešlos suformuotą rutulį aptepkite likusiu aliejumi, apdenkite ir bent 2 valandas laikykite šiltoje vietoje, kol tešlos tūris padvigubės.
Tešlą dar kartą stipriai išminkykite, padalykite į dvi dalis ir iš jų iškočiokite du papločius. Juos apdėkite norimais produktais ir prieš kepant dar kartą 20 minučių pakildinkite. Kepkite 15–20 minučių iki 250ŗC įkaitintoje orkaitėje.
Ką dėti ant viršaus
Ant pačios „tradiciškiausios“ itališkos picos viršaus puikuojasi mocarelos sūris, pomidorai ir švieži bazilikų lapeliai. Tačiau galima improvizuoti ir sukurti savą nepakartojamą receptą. Čia tinka sardinės, faršas, kumpis, jūros gėrybės, grybai, alyvuogės, įvairiausios daržovės, sūriai, vaisiai, uogos, žalumynai...

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 16 Kov 2008, 18:52

oi kiek ci adaug skaniu picu :hypno:

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Re: Picos

Standartinė justuke » 29 Spa 2008, 19:04

Pasidariau pietums-pusryciams mazyciu piciukiu. :) Su desra, saliamiu, kumpiu, paprika ir suriu.
Prikabinti failai
untitledff.JPG
untitledff.JPG (16.2 KiB) Peržiūrėta 5621 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Picos

Standartinė Tutsi » 29 Spa 2008, 19:15

labai jau skaniai cia pasigaminai 038

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Re: Picos

Standartinė justuke » 29 Spa 2008, 19:23

Skaniai tai skaniai, bet siandien man kazko skrandis sustojo :shock: :evil: :cry: virusas kazkoks eina... sesei, jos draugei su vaiku tas pats.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Picos

Standartinė Tutsi » 29 Spa 2008, 20:12

o nuo ko tas skrandis :shock:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Re: Picos

Standartinė AIRENE » 29 Spa 2008, 23:57

Pica-tikrai sunkus dalykiukas skrandziukui :roll: ,bet taip skanu.....niam....
esu skaicius Dz.Londono knyga,,Menulio slenis"-ja man padovanojp vyras ,pirmu vedbiniu metu proga.Tarp kitko -mes spalio 27 susituoke :D .Ta proga jis mane istempe i kavine isgerti mano megstamos espreso kavos.nes namie naepadarysi.
tai va.pereinu prie temos.toje knygoje parasyta-n,as perfrazuoju savais zodziais,ne cituoju-bet-,,jei gyvenime negalima suvalgyti sultingo kepsnio,ar to ko tu taip troksti ,pajust malonaus sotumo pojucio,pazvelgt ramiai i gamta ir su ja susilieti ,tureti salia mylima zmogu,su juo tyleti ir suprasti viens kita-tai kaip gyventi??? Vien del to verta kovoti,siekti,myleti....Ir nesvarbu ,kur tu gyvensi,trobelej,dvare,lusnoj,....svarbu,kad jaustum gyvenimo skoni..."
na ,siaip to principo gyvenime as ir laikaus :roll:
Tai va,-pereinu i tema-ko vertas gyvenimas ,jei negali paragauti ir suvalgyti JUSTUKES picos? as noreciau!!!

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: Picos

Standartinė Cukinija » 30 Spa 2008, 14:19

Na va, kaip filosofiškai galima pakalbėti apie picą. :luks:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Re: Picos

Standartinė AIRENE » 30 Spa 2008, 21:34

Tai jauciu mes su la major taip susifilosofuotumem,kad pacios susimaisytumem :D
Kiek zinau,tai ji-neeilinis zmogus!! :roll:
O apie skoni kalbeti -daug pasakyciau.Kai mane per zarnele(na,kaip laseline) maitino apie 3 men.,tai leido gert per para 200gr /ml vandens.tai ,isivaizduokit,kai atnesdavo vandeni,jausdavau skoni,ne taip,kad kvapa,ar siaip,bet toki skoni,kad tiesiog galedavau viska nusakyt.O kvapus uzuosdavau-per keleta simtu metru-kaip suo... :D Uztat dabar viskas skanu.Ir valgau letai letai,kad pasimegauciau.Nors siaip juk ir sako,kad verta valgyt letai,tada speji pajust sotuma,nepersivalgysi. :roll: Stiprus malonumas ,visdelto,VALGIS!! 8)

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: Picos

Standartinė Cukinija » 12 Kov 2009, 18:52

Įdedu picų papločių receptų iš "Mano namų" kolekcijos knygelės "Picos". Kol kas išbandžiau tik pirmąjį receptą. Gavosi labai skalsi tešla! Be to, įsidrąsinau iš pradžių dėti sūrį, o po to kitus produktus. Tai buvo viena skaniausių mano darytų picų.

Greitai pagaminama picų tešla

4 mažesnės arba 2 didesnės picos
Tešla kyla maždaug 30 minučių


200 ml šilto vandens
25 g mielių
½ šaukštelio druskos
1 šaukštelis cukraus
50 ml alyvuogių aliejaus
600 ml miltų

Itališka picų tešla

4 mažesnės arba 2 didesnės picos
Tešla kyla 2 valandas


1000 ml miltų (apie 550 g)
25 g mielių
250 ml drungno vandens
½ šaukštelio druskos
1 šaukštelis cukraus
100 ml aliejaus

Abiejų picų gaminimas toks pat:
Miltus suberkite ant stalo arba į didelį dubenį ir padarykite mažą duobutę. Į kitą indą įdėkite susmulkintas mieles, supilkite šiltą vandenį (37 0 C temperatūros), suberkite druską, cukrų ir maišykite, kol mielės visiškai ištirps. Įpilkite aliejaus. Mielių mišinį plona srovele supilkite į miltuose padarytą duobutę ir pradėkite minkyti. Tešlą suminkykite rankomis arba virtuviniu kombainu. Masė turi būti vientisa ir nebelipti prie rankų. Paminkykite tešlą dar kelias minutes, kol ji ims žvilgėti. Pabarstykite tešlą miltais, uždenkite rankšluosčiu ar maistine plėvele ir palikite 2 valandoms, kad iškiltų. Tada išverskite ant miltuoto stalo ir minkykite dar kelias minutes. Padalykite tešlą į dvi arba keturias dalis. Tešlos gabalėlyje įspauskite nedidelę duobutę. Rankomis suformuokite apvalų diską ir plonai iškočiokite. Picos paplotį padėkite ant skardos. Jos nebūtina tepti aliejumi ar tiesti kepimo popierių, užtenka, kad tešlos apačia būtų šiek tiek miltuota. Patepkite padažu, apibarstykite sūriu ir apdėliokite kitais produktais. Kepkite 10-15 minučių.


Per 5 minutes paruošiama picų tešla

2 didelės picos

500 ml kvietinių miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
½ šaukštelio druskos
50 g sviesto arba margarino
200 ml vandens arba pieno

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą margariną arba sviestą. Supilkite vandenį arba pieną ir greitai suminkykite rankomis. Tešlą galite sumaišyti ir virtuviniu kombainu, tačiau minkant rankomis ji būna puresnė. Jeigu tešla per sausa, įpilkite vandens, jei per skysta, įberkite dar miltų. Padalykite tešlą per pusę ir suformuokite du apvalius maždaug 30 cm skersmens picų papločius. Iškočiokite, įdėkite į miltais pabarstytą ar kepimo popieriumi išklotą skardą, apdėliokite mėgstamais produktais ir kepkite apie 10-15 minučių.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Picos

Standartinė Tutsi » 12 Kov 2009, 18:56

as jau senai isbandziau pirma deti suri, tikrai daug skaniau :D

Skelbti atsakymą