Mano namineArūna rašė:Vakar gavau laukinių ančių - cielas 4 - kol nusipešiau ...... - tai kadangi aš pešiau, tai maniškis turės jas gamint - svarbu nepamirštų pafotkyt
PAUKŠTIENA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Aussrrine
- Gurmanas
- Pranešimai: 1661
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 17:45
- Pliusai: 51
- Miestas: Pilviskiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Re: PAUKŠTIENA
- Prikabinti failai
-
- 610c902c9991.gif (9.43 KiB) Peržiūrėta 6486 karus(ų)
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''
- sofe
- Gurmanas
- Pranešimai: 1091
- Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 13:24
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilkaviskis -uk
Re: PAUKŠTIENA
niam niam niam ,kaip nooooriu
Aš esu toks protingas, kad kartais pats nesuprantu nė vieno žodžio, ką sakau. (Oscar Wilde)
Re: PAUKŠTIENA
gaminta pagal šį receptą .
Vištienos dešra
Reikės:
0.5 kg žalios vištienos filė
150 g virto rūkyto kumpio
5 džiovintų pomidorų
kelių juodų alyvuogių
2 kiaušinių baltymų
2 v.š. bulvių krakmolo
300 ml grietinėlės 30%
1 didesnės skiltelės česnako
1 a. š. druskos
pipirų
džiovintų bazilikų
Vištienos filė pasmulkiname, sudedame į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) , supilame grietinėlę, sudedame kiaušinių baltymus ir įdedame skiltelę česnako. Viską susmulkiname iki vientisos masės. BŪTINA smulkinti tik “blenderiu”, su mėsmale sumalti netinka!!!
Į masę suberiame druską, pipirus, žoleles, mėgiamus prieskonius. Kumpį supjaustome smulkiais kubeliais ir sudedame į višitenos masę. Ten pat sudedame pjaustytus džiovintus pomidorus, alyvuoges.Viską gerai išmaišome.
Imame dvigubą folijos lapą, ant jo dedame vištienos masę. Susukame storą vyniotinį. Folijos galus užrišame. Visą vyniotinį stipriai surišame su siūlu ar virvute.
Kišame vyniotinį į 2 maistinius maišelius. Jų galus ir visą vyniotinį taip pat surišame stipriai.
Dedame vyniotinį į puodą su verdančiu vandeniu. Vyniotinis turi laisvai plaukioti, todėl puodą imame kuo didesnį. Verdame 40 min. Išimame iš puodo ir paliekame atvėsti. Nakčiai dedame į šaldytuvą. Neišvyniojame. Kitą dieną vyniotinį jau galima išvynioti ir skanauti
Vištienos dešra
Reikės:
0.5 kg žalios vištienos filė
150 g virto rūkyto kumpio
5 džiovintų pomidorų
kelių juodų alyvuogių
2 kiaušinių baltymų
2 v.š. bulvių krakmolo
300 ml grietinėlės 30%
1 didesnės skiltelės česnako
1 a. š. druskos
pipirų
džiovintų bazilikų
Vištienos filė pasmulkiname, sudedame į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) , supilame grietinėlę, sudedame kiaušinių baltymus ir įdedame skiltelę česnako. Viską susmulkiname iki vientisos masės. BŪTINA smulkinti tik “blenderiu”, su mėsmale sumalti netinka!!!
Į masę suberiame druską, pipirus, žoleles, mėgiamus prieskonius. Kumpį supjaustome smulkiais kubeliais ir sudedame į višitenos masę. Ten pat sudedame pjaustytus džiovintus pomidorus, alyvuoges.Viską gerai išmaišome.
Imame dvigubą folijos lapą, ant jo dedame vištienos masę. Susukame storą vyniotinį. Folijos galus užrišame. Visą vyniotinį stipriai surišame su siūlu ar virvute.
Kišame vyniotinį į 2 maistinius maišelius. Jų galus ir visą vyniotinį taip pat surišame stipriai.
Dedame vyniotinį į puodą su verdančiu vandeniu. Vyniotinis turi laisvai plaukioti, todėl puodą imame kuo didesnį. Verdame 40 min. Išimame iš puodo ir paliekame atvėsti. Nakčiai dedame į šaldytuvą. Neišvyniojame. Kitą dieną vyniotinį jau galima išvynioti ir skanauti
- Prikabinti failai
-
- Copy of vištos vyniotinis 002.jpg (28.02 KiB) Peržiūrėta 6440 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: PAUKŠTIENA
zasienos drebuciai
- Prikabinti failai
-
- IMG_0166.jpg (97.63 KiB) Peržiūrėta 6399 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Vajeeeeeeeee Skonio žąsies nebepamenu Einu didžiosios šakutės ieškot
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: PAUKŠTIENA
zasi iskepem naujakui, o kaklas ir skilvis buvo kameroje... tai drebuciai gavosi superiniai
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Niu ką?????????????????? Valgysim virtualiai ir svajosim, kad atsirastų kompai, kurie perduoda kvapą ir skonį O dar geriau - visą pilnutėlę lėkštę
Atrodo - nerealiai
Atrodo - nerealiai
Re: PAUKŠTIENA
Pritariu RamuneiRamunė rašė:Niu ką?????????????????? Valgysim virtualiai ir svajosim, kad atsirastų kompai, kurie perduoda kvapą ir skonį O dar geriau - visą pilnutėlę lėkštę
Atrodo - nerealiai
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''
- Amberr
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 484
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 19:56
- Pliusai: 6
- Miestas: Klaipeda
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Kadangi niekad nekėliau, receptų tai nepykite jei ką nors padarysiu netaip Šį kartą tikrai neblogai gavosi ''iš akies" gaminant, tai pasidalinsiu. Eigos nuotraukų neturiu, bet gamyba tikrai nesudėtinga
Reikės:
1 kg vištienos krūtinėlės,
1 - 2 didelės morkos,
3 didelės bulvės,
pusė litro vištienos sultinio,
pora šaukštų miltų,
kmynų,
česnakų granulių,
pora šaukštelių vištienos prieskonių,
įvairių prieskoninių žolelių, pagal skonį
Dar dėjau maltą čili papriką kam patinka aštriau.
Supjaustytą vištieną su prieskoniais pakepinau keptuvėje, paskuj sudėjau tarkuotas morkas, apkepus dėjau miltus. Skustas, smulkintas bulves sudėjau į stiklinį indą, ant viršaus vištieną, išmaišiau, užpyliau sultiniu. Troškinau 200 laipsnių orkaitėje apie valandą. Skanaus
Reikės:
1 kg vištienos krūtinėlės,
1 - 2 didelės morkos,
3 didelės bulvės,
pusė litro vištienos sultinio,
pora šaukštų miltų,
kmynų,
česnakų granulių,
pora šaukštelių vištienos prieskonių,
įvairių prieskoninių žolelių, pagal skonį
Dar dėjau maltą čili papriką kam patinka aštriau.
Supjaustytą vištieną su prieskoniais pakepinau keptuvėje, paskuj sudėjau tarkuotas morkas, apkepus dėjau miltus. Skustas, smulkintas bulves sudėjau į stiklinį indą, ant viršaus vištieną, išmaišiau, užpyliau sultiniu. Troškinau 200 laipsnių orkaitėje apie valandą. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- vistienos%20troskinys.jpg (81.53 KiB) Peržiūrėta 6359 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Žavus troškinukas
Sveikinu su pirmuoju "atlyginimu", Amber Kada laistom
Sveikinu su pirmuoju "atlyginimu", Amber Kada laistom
- Amberr
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 484
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 19:56
- Pliusai: 6
- Miestas: Klaipeda
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
aciu tikrai skanu ir paprasta svarbiausia svenciam atlyginima
- Prikabinti failai
-
- moet_chandon_6007393.jpg (27.34 KiB) Peržiūrėta 6342 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Valiooooooooooo Prisiprašiau
Re: PAUKŠTIENA
SuperTutsi rašė:zasienos drebuciai
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: PAUKŠTIENA
vistienos vyniotinis su slyvomis
- Prikabinti failai
-
- IMG_0517.jpg (104.77 KiB) Peržiūrėta 6257 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: PAUKŠTIENA
vakar atidarem lauko kepsniu sezona
- Prikabinti failai
-
- IMG_0557.jpg (163.38 KiB) Peržiūrėta 6231 karus(ų)
-
- IMG_0568.jpg (131.84 KiB) Peržiūrėta 6231 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Eik peklan, kaip čia skaniai rodo Mėgstu vištytę su dūmeliu
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: PAUKŠTIENA
aga, skanu... kai pas mama ant greicio susiruosiam vis vistienos ji paruosia
Re: PAUKŠTIENA
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: PAUKŠTIENA
man patinka kepsnių ant grotelių paradas
Re:
einu sita gamint, veliau atnesiu vakarienesRamunė rašė:VIŠTIENA SU SEZAMU
Vištienos krūtinėlės,
citrinos sulčių,
sojų padažo,
juodųjų ir baltųjų pipirų,
2 -3 kiaušiniai apvoliojimui,
300 g sezamo sėklų,
2 šaukštai džiūvėsių.
Vištienos krųtinėlę supjaustyti juostelėmis ( kaip pirštelius ). Iš citrinos sulčių, sojos padažo, pipirų ir šlakelio aliejaus padaryti marinatą ir palaikyti pirštelius apie val. ( galima ir ilgiau). Tada pirštelius voliojame miltuose - kiaušiniuose - džiūvėsiuose, sumaišytuose su sezamais. kepame aliejuje.
Tinka ir kaip karštas, ir kaip šaltas patiekalas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Lauksim
Re: PAUKŠTIENA
da daam !
ramuniuk- receptas keliauja i mano spec. receptaine ir bus kartojamas daznai
labai tiko astrus saldziarugstis padazas prie viso sito !
ramuniuk- receptas keliauja i mano spec. receptaine ir bus kartojamas daznai
labai tiko astrus saldziarugstis padazas prie viso sito !
- Prikabinti failai
-
- SANY0458.JPG (87.43 KiB) Peržiūrėta 6183 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Na, tiesiog nepaprastai skanu
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: PAUKŠTIENA
prisiprieskoniavau ir as juosteliu, tik dar nezinau ka ryt su jomis darysiu
O cia tai super atrodo
O cia tai super atrodo