PAUKŠTIENA

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Geg 2007, 14:06

Tokiu atveju ir aš nedaryčiau patiPaveikslėlis
O manoji spurgų ir netikro zuikio niekados negaminaPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Geg 2007, 14:13

o as tai busiu uosviene,kuri gamins viska 043

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Geg 2007, 14:17

tutsi rašė:o as tai busiu uosviene,kuri gamins viska 043
Tik marčiai neduosi Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Geg 2007, 15:37

Buvau davusi kažkur receptuką spurgu iš mielinės tešlos. Man jie labiau gaunasi nei iš varškinės tešlos....visai skanu :roll:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 26 Geg 2007, 16:26

Krūtinėlės kepsniukai
600 gramų krūtinėlės; 2 šaukštai sviesto; 100gramų fermentinio sūrio; kiaušinis; miltų; džiūvėsėlių; šaukštelis garstyčių; kokoso drožlių; kario; druskos; pipirų; petražolių;

Sviestą( iš vskaro) išsukti su garstyčiomis, tarkuotu sūriu, kokoso drožlėmis ir prieskoniais. Suvolioti nestorą volelį, jį įsukti į foliją ir laikyti šaldytuve.
Krūtinėlę išmušti kūjeliu, ant kiekvienos porcijos dėti po gabaliuką paruošto įdaro, susukti voleliu, pavolioti miltuose, kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Geg 2007, 16:54

Ligita rašė:Krūtinėlės kepsniukai
600 gramų krūtinėlės; 2 šaukštai sviesto; 100gramų fermentinio sūrio; kiaušinis; miltų; džiūvėsėlių; šaukštelis garstyčių; kokoso drožlių; kario; druskos; pipirų; petražolių;

Sviestą( iš vskaro) išsukti su garstyčiomis, tarkuotu sūriu, kokoso drožlėmis ir prieskoniais. Suvolioti nestorą volelį, jį įsukti į foliją ir laikyti šaldytuve.
Krūtinėlę išmušti kūjeliu, ant kiekvienos porcijos dėti po gabaliuką paruošto įdaro, susukti voleliu, pavolioti miltuose, kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
labai skanu,tik as dedu majoneza :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Bir 2007, 16:32

Kalakutienos šniceliai

Reikės :
2 pomidorų,
1 gabalėlio meliono (200g),
3 – 4 baziliko lapelių, 2 šalavijo šakelių,
2 kalakutienos šnicelių (100g),
2 stalinių šaukštų obuolių sulčių, druskos,
šviežiai sumaltų pipirų, 2 stalinių šaukštų alyvų aliejaus.

Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite vaiskočius ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Nuvalykite melioną, išrinkite sėklas, minkštimą smulkiai supjaustykite. Nuplaukite baziliką, nusausinkite servetėle ir labai smulkiai sukapokite. Visus ingredientus sumaišykite dideliame dubenyje, pilkite obuolių arba citrinų sulčių, pasūdykite, papipirinkite ir pagardinkite alyvų aliejumi (vienu staliniu šaukštu).
Šalavijo šakeles nuplaukite, nusausinkite servetėle, nuskabykite lapelius. Kalakutienos šnicelius apšlakstykite šaltu vandeniu, nusausinkite servetėle ir supjaustykite piršto storio juostelėmis skersai skaidulų.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, mėsos juosteles ir šalaviją kepkite apie tris minutes ant vidutinės ugnies dažnai apversdama. Pasūdykite, papipirinkite. Valgome su pomidorų salotomis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Bir 2007, 20:03

Aštri vištiena su rudais basmati ryžiais ir mango salotom

Reikės :

4 vištos krūtinėlių
2 šaukštelių garam masala prieskonių (yra pirkti „Arbatinuko“ prieskonių parduotuvėse)
1 šaukštelio ciberžolės
1 šaukštelio maltos aštrios paprikos
druskos
aliejaus kepimui

200g rudų basmati ryžių
druskos, pipirų

1 mango
2 šaukštų susmulkintos kalendros
2 žalių čili pipirų
1 citrinos sulčių
druskos, pipirų


Sumaišykite dubenyje prieskonius, sudėkite vištos krūtinėles ir įtrinkite jais. Palikite marinuotis šaldytuve 30 minučių ar ilgiau.
Paruoškite mango salotas: nulupkite ir smulkiai supjaustykite mangą. Perpjaukite čili pipirus per pusę, išvalykite sėklas, susmulkinkite čili pipirus bei šviežią kalendrą. Viską permaišykite, pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais ir padėkite salotas į šaldytuvą, kad pastovėtų ir gerai susimaišytų kvapai bei skonis.
Užpilkite ryžius 350ml vandens ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug 25 minutes. Suberkite išvirusius ryžius į sietelį ir perplaukite verdančiu vandeniu. Pagardinkite druska bei pipirais.
Kol ryžiai verda, paruoškite vištos krūtinėles. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ant vidutinės aukštos ugnies įkaitinkite keptuve ir įpilkite aliejaus. Nupurtykite prieskonių perteklių nuo krūtinėlių, pabarstykite jas druska ir apkepkite, kol gražiai apskrus.
Keptuvę su krūtinėlėmis dėkite į orkaitę ir kepkite dar 9-12 minučių, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio, kol mėsa gerai iškeps. Ištraukite krūtinėles iš orkaitės ir palikite pastovėti šiltai 5-10 minučių. Patiekite su ryžiais ir mango salotomis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Bir 2007, 22:01

tie basmati ryziai,tokie juodi kai isverda :evil: man neapetitiskai atrodo :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Bir 2007, 22:31

tutsi rašė:tie basmati ryziai,tokie juodi kai isverda :evil: man neapetitiskai atrodo :roll:
Nepatinka ir man vaizdelis, bet skanu :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 09:15

o as valgau tik tai kas grazu ir skanu :wink:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 18 Bir 2007, 10:15

tutsi rašė:o as valgau tik tai kas grazu ir skanu :wink:
tutsi, gal tu japone? :laugh: tie irgi valgo tik tai, kas grazu

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 10:23

na akys dar nesusiaurejusios :shock: :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2007, 17:07

Grilyje keptos vištų šlaunelės

250 g pomidorų padažo,
2 valg. šaukštų medaus,
kelių lašų „Tabasco“ padažo,
vištienos šlaunelių,
druskos,maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio kario miltelių,
džiovintos saldžiosios paprikos miltelių.

Pomidorų padažą supilkite į nedidelį dubenį ir sumaišykite su medumi. Įlašinkite keletą lašų „Tabasco“ padažo ir pagardinkite kariu. Vištienos šlauneles sutepkite marinatu ir padėkite dviems-trims valandoms į šaldytuvą.
Vištienos šlauneles iš marinato išimkite, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir apibarstykite džiovintos saldžiosios paprikos milteliais. Kepkite karštame grilyje 20-25 minutes.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 17:19

o kazin kas gali pakeisti tabaska :roll: Gal aitrieji pipirai :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2007, 18:31

tutsi rašė:o kazin kas gali pakeisti tabaska :roll: Gal aitrieji pipirai :oops:
Aš į vorčesterį dar įdedu pipirų mišinuko. :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 09:09

supratau :roll:

avinuke

Standartinė avinuke » 22 Bir 2007, 11:09

kiek perziurejau, tai neradau tokio receptuko. todel dedu ji cia ;)
super paprastas patiekaliukas
KALAKUTIENOS SUKTINUKAI
proporciju nerasysiu, nes visada is akies darau :)
reikes tik kalakutienos file, tepamo surelio ir sultinio ;)
mesyte supjaustom gabaleliais, siek tiek pamusam. tepam lydytu sureliu, susukam suktinuka, persmeigiam smeigtuku ir kepam keptuvej.
kai graziai apskrunda is visu pusiu, ipilam sultinio ir patroskinam kol sultinio nelieka. ir viskas :)
p.s. nededu daugiau jokiu prieskoniu, netgi druskytes. nes pirma karta kai paprieskoniavau ir veliau uzpyliau sultiniu, tai gavosi per surus :roll:
sitie kepsniukai gaunasi siek tiek sausoki, tad pasidarykit kokiu gaiviu salotu ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 11:16

avinuke rašė:kiek perziurejau, tai neradau tokio receptuko. todel dedu ji cia ;)
super paprastas patiekaliukas
KALAKUTIENOS SUKTINUKAI
Tikrai paprastaPaveikslėlis Reiks pabandyti. :lol:

avinuke

Standartinė avinuke » 22 Bir 2007, 11:56

Dar noriu pasiulyt ir vistienos suktinukus :)

vistienos krutinele ismusam, paprieskoniuojam, patepam majonezu. ant virsaus dedam smulkintu dziovintu slyvu, tarkuoto fermentinio surio ir maza gabaliuka sviesto. susukam suktinukus. kepam orkaitej 160-180 temp. gera pusvalandi.
skanaus :cook2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 11:58

O tu lengvo maisto mėgėja, ar ne :lol:

Aš tokius suktinukus darau - Paveikslėlis Esu virusi ir fritiūrinėj. Irgi neblogai gavosiPaveikslėlis

avinuke

Standartinė avinuke » 22 Bir 2007, 12:02

matosi is mano receptu ane? :oops: :D
siaip tai tiesa, virtuvej ilgai nebunu (laiko tam neturiu), nebent savaitgaliai. va tada tai dziaugsmas buna mano seimynai ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 12:05

Tai ir yra išradingumas šeimininkės : greitai, skaniai ir sočiai pavalgydinti šeimyną. ŠaunuolėPaveikslėlis

avinuke

Standartinė avinuke » 22 Bir 2007, 12:10

aciu :wink:
isitikinau, kad nera baisiau, kai virtuvej praleidi puse dienos, o gaunasi snipstas :vird:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 12:12

Ir pikta, ir savęs gaila, ir t.t. it t.p.PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

Turbūt, visoms teko tai patirt :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 12:16

as suzinojau labai gera ir idomia uzkandele prie alaus,sendien ismeginsiu ir butinai parodysiu,nes sake,kai valgai,visai nepanasu i tai,ka sudejei :roll: Skonis kaip su zuvimi,o prie zuvies net negulejes Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 12:18

Rodyk, laukiamPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 12:33

kantrybes :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 16:12

tutsi rašė:kantrybes :evil:
Aha, baigiu išsiugdyt ją gan stiprią :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 11:26

Kepta antienos krūtinėlė su raudongūžiais kopūstais

2 antienos krūtinėlių ( po 300 g),
600 g raudongūžių kopūstų,
1 svogūno galvutės,
2 valg.šaukštų antienos taukų,
100 ml apelsinų sulčių,
250 ml mėsos sultinio,
2 lauro lapelių,
2 kadagio uogų,
1 gvazdikėlio,
1 bulvės,
2 valg. šaukštų raudonųjų serbentų drebučių,
2 valg. šaukštų acto,
2 apelsinų,
125 ml vištienos sultinio.

Raudongūžių kopūstų lapus supjaustykite šiaudeliais. Ropinį svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintuose antienos taukuose. Ten pat suberkite kopūstų šiaudelius ir lengvai apkepinkite. Į keptuvę supilkite apelsinų sultis ir mėsos sultinį. Pagardinkite lauro lapeliais, kadagio uogomis, gvazdikėliais, uždenkite dangčiu ir troškinkite vieną valandą.
Bulvę nuskuskite ir sutarkuokite smulkia trintuve. Likus dešimčiai minučių iki kopūstų troškinimo pabaigos, į keptuvę sudėkite tarkuotą bulvę ir raudonųjų serbentų drebučius. Pagardinkite actu, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Apelsiną nulupkite, išdalinkite į skilteles ir sudėkite į keptuvę su kopūstais.
Antienos krūtinėles įpjaukite kryžmai, apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite antienos taukus ir penkiolika minučių kepkite juose krūtinėles odele žemyn. Po to krūtinėles apverskite ir kepkite dar aštuonias minutes, vis apliedami jas išsiskiriančiomis sultimis.
Antienos krūtinėles iš keptuvės išimkite, o į likusias sultis supilkite vištienos sultinį ir pakaitinkite. Antienos krūtinėles supjaustykite riekelėmis ir patiekite kartu su troškintais kopūstais ir padažu.

Skelbti atsakymą