PAUKŠTIENA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Krūtinėlės kepsniukai
600 gramų krūtinėlės; 2 šaukštai sviesto; 100gramų fermentinio sūrio; kiaušinis; miltų; džiūvėsėlių; šaukštelis garstyčių; kokoso drožlių; kario; druskos; pipirų; petražolių;
Sviestą( iš vskaro) išsukti su garstyčiomis, tarkuotu sūriu, kokoso drožlėmis ir prieskoniais. Suvolioti nestorą volelį, jį įsukti į foliją ir laikyti šaldytuve.
Krūtinėlę išmušti kūjeliu, ant kiekvienos porcijos dėti po gabaliuką paruošto įdaro, susukti voleliu, pavolioti miltuose, kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
600 gramų krūtinėlės; 2 šaukštai sviesto; 100gramų fermentinio sūrio; kiaušinis; miltų; džiūvėsėlių; šaukštelis garstyčių; kokoso drožlių; kario; druskos; pipirų; petražolių;
Sviestą( iš vskaro) išsukti su garstyčiomis, tarkuotu sūriu, kokoso drožlėmis ir prieskoniais. Suvolioti nestorą volelį, jį įsukti į foliją ir laikyti šaldytuve.
Krūtinėlę išmušti kūjeliu, ant kiekvienos porcijos dėti po gabaliuką paruošto įdaro, susukti voleliu, pavolioti miltuose, kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
labai skanu,tik as dedu majonezaLigita rašė:Krūtinėlės kepsniukai
600 gramų krūtinėlės; 2 šaukštai sviesto; 100gramų fermentinio sūrio; kiaušinis; miltų; džiūvėsėlių; šaukštelis garstyčių; kokoso drožlių; kario; druskos; pipirų; petražolių;
Sviestą( iš vskaro) išsukti su garstyčiomis, tarkuotu sūriu, kokoso drožlėmis ir prieskoniais. Suvolioti nestorą volelį, jį įsukti į foliją ir laikyti šaldytuve.
Krūtinėlę išmušti kūjeliu, ant kiekvienos porcijos dėti po gabaliuką paruošto įdaro, susukti voleliu, pavolioti miltuose, kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kalakutienos šniceliai
Reikės :
2 pomidorų,
1 gabalėlio meliono (200g),
3 – 4 baziliko lapelių, 2 šalavijo šakelių,
2 kalakutienos šnicelių (100g),
2 stalinių šaukštų obuolių sulčių, druskos,
šviežiai sumaltų pipirų, 2 stalinių šaukštų alyvų aliejaus.
Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite vaiskočius ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Nuvalykite melioną, išrinkite sėklas, minkštimą smulkiai supjaustykite. Nuplaukite baziliką, nusausinkite servetėle ir labai smulkiai sukapokite. Visus ingredientus sumaišykite dideliame dubenyje, pilkite obuolių arba citrinų sulčių, pasūdykite, papipirinkite ir pagardinkite alyvų aliejumi (vienu staliniu šaukštu).
Šalavijo šakeles nuplaukite, nusausinkite servetėle, nuskabykite lapelius. Kalakutienos šnicelius apšlakstykite šaltu vandeniu, nusausinkite servetėle ir supjaustykite piršto storio juostelėmis skersai skaidulų.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, mėsos juosteles ir šalaviją kepkite apie tris minutes ant vidutinės ugnies dažnai apversdama. Pasūdykite, papipirinkite. Valgome su pomidorų salotomis.
Reikės :
2 pomidorų,
1 gabalėlio meliono (200g),
3 – 4 baziliko lapelių, 2 šalavijo šakelių,
2 kalakutienos šnicelių (100g),
2 stalinių šaukštų obuolių sulčių, druskos,
šviežiai sumaltų pipirų, 2 stalinių šaukštų alyvų aliejaus.
Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite vaiskočius ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Nuvalykite melioną, išrinkite sėklas, minkštimą smulkiai supjaustykite. Nuplaukite baziliką, nusausinkite servetėle ir labai smulkiai sukapokite. Visus ingredientus sumaišykite dideliame dubenyje, pilkite obuolių arba citrinų sulčių, pasūdykite, papipirinkite ir pagardinkite alyvų aliejumi (vienu staliniu šaukštu).
Šalavijo šakeles nuplaukite, nusausinkite servetėle, nuskabykite lapelius. Kalakutienos šnicelius apšlakstykite šaltu vandeniu, nusausinkite servetėle ir supjaustykite piršto storio juostelėmis skersai skaidulų.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, mėsos juosteles ir šalaviją kepkite apie tris minutes ant vidutinės ugnies dažnai apversdama. Pasūdykite, papipirinkite. Valgome su pomidorų salotomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aštri vištiena su rudais basmati ryžiais ir mango salotom
Reikės :
4 vištos krūtinėlių
2 šaukštelių garam masala prieskonių (yra pirkti „Arbatinuko“ prieskonių parduotuvėse)
1 šaukštelio ciberžolės
1 šaukštelio maltos aštrios paprikos
druskos
aliejaus kepimui
200g rudų basmati ryžių
druskos, pipirų
1 mango
2 šaukštų susmulkintos kalendros
2 žalių čili pipirų
1 citrinos sulčių
druskos, pipirų
Sumaišykite dubenyje prieskonius, sudėkite vištos krūtinėles ir įtrinkite jais. Palikite marinuotis šaldytuve 30 minučių ar ilgiau.
Paruoškite mango salotas: nulupkite ir smulkiai supjaustykite mangą. Perpjaukite čili pipirus per pusę, išvalykite sėklas, susmulkinkite čili pipirus bei šviežią kalendrą. Viską permaišykite, pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais ir padėkite salotas į šaldytuvą, kad pastovėtų ir gerai susimaišytų kvapai bei skonis.
Užpilkite ryžius 350ml vandens ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug 25 minutes. Suberkite išvirusius ryžius į sietelį ir perplaukite verdančiu vandeniu. Pagardinkite druska bei pipirais.
Kol ryžiai verda, paruoškite vištos krūtinėles. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ant vidutinės aukštos ugnies įkaitinkite keptuve ir įpilkite aliejaus. Nupurtykite prieskonių perteklių nuo krūtinėlių, pabarstykite jas druska ir apkepkite, kol gražiai apskrus.
Keptuvę su krūtinėlėmis dėkite į orkaitę ir kepkite dar 9-12 minučių, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio, kol mėsa gerai iškeps. Ištraukite krūtinėles iš orkaitės ir palikite pastovėti šiltai 5-10 minučių. Patiekite su ryžiais ir mango salotomis.
Reikės :
4 vištos krūtinėlių
2 šaukštelių garam masala prieskonių (yra pirkti „Arbatinuko“ prieskonių parduotuvėse)
1 šaukštelio ciberžolės
1 šaukštelio maltos aštrios paprikos
druskos
aliejaus kepimui
200g rudų basmati ryžių
druskos, pipirų
1 mango
2 šaukštų susmulkintos kalendros
2 žalių čili pipirų
1 citrinos sulčių
druskos, pipirų
Sumaišykite dubenyje prieskonius, sudėkite vištos krūtinėles ir įtrinkite jais. Palikite marinuotis šaldytuve 30 minučių ar ilgiau.
Paruoškite mango salotas: nulupkite ir smulkiai supjaustykite mangą. Perpjaukite čili pipirus per pusę, išvalykite sėklas, susmulkinkite čili pipirus bei šviežią kalendrą. Viską permaišykite, pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais ir padėkite salotas į šaldytuvą, kad pastovėtų ir gerai susimaišytų kvapai bei skonis.
Užpilkite ryžius 350ml vandens ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug 25 minutes. Suberkite išvirusius ryžius į sietelį ir perplaukite verdančiu vandeniu. Pagardinkite druska bei pipirais.
Kol ryžiai verda, paruoškite vištos krūtinėles. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ant vidutinės aukštos ugnies įkaitinkite keptuve ir įpilkite aliejaus. Nupurtykite prieskonių perteklių nuo krūtinėlių, pabarstykite jas druska ir apkepkite, kol gražiai apskrus.
Keptuvę su krūtinėlėmis dėkite į orkaitę ir kepkite dar 9-12 minučių, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio, kol mėsa gerai iškeps. Ištraukite krūtinėles iš orkaitės ir palikite pastovėti šiltai 5-10 minučių. Patiekite su ryžiais ir mango salotomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Grilyje keptos vištų šlaunelės
250 g pomidorų padažo,
2 valg. šaukštų medaus,
kelių lašų „Tabasco“ padažo,
vištienos šlaunelių,
druskos,maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio kario miltelių,
džiovintos saldžiosios paprikos miltelių.
Pomidorų padažą supilkite į nedidelį dubenį ir sumaišykite su medumi. Įlašinkite keletą lašų „Tabasco“ padažo ir pagardinkite kariu. Vištienos šlauneles sutepkite marinatu ir padėkite dviems-trims valandoms į šaldytuvą.
Vištienos šlauneles iš marinato išimkite, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir apibarstykite džiovintos saldžiosios paprikos milteliais. Kepkite karštame grilyje 20-25 minutes.
250 g pomidorų padažo,
2 valg. šaukštų medaus,
kelių lašų „Tabasco“ padažo,
vištienos šlaunelių,
druskos,maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio kario miltelių,
džiovintos saldžiosios paprikos miltelių.
Pomidorų padažą supilkite į nedidelį dubenį ir sumaišykite su medumi. Įlašinkite keletą lašų „Tabasco“ padažo ir pagardinkite kariu. Vištienos šlauneles sutepkite marinatu ir padėkite dviems-trims valandoms į šaldytuvą.
Vištienos šlauneles iš marinato išimkite, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir apibarstykite džiovintos saldžiosios paprikos milteliais. Kepkite karštame grilyje 20-25 minutes.
kiek perziurejau, tai neradau tokio receptuko. todel dedu ji cia
super paprastas patiekaliukas
KALAKUTIENOS SUKTINUKAI
proporciju nerasysiu, nes visada is akies darau
reikes tik kalakutienos file, tepamo surelio ir sultinio
mesyte supjaustom gabaleliais, siek tiek pamusam. tepam lydytu sureliu, susukam suktinuka, persmeigiam smeigtuku ir kepam keptuvej.
kai graziai apskrunda is visu pusiu, ipilam sultinio ir patroskinam kol sultinio nelieka. ir viskas
p.s. nededu daugiau jokiu prieskoniu, netgi druskytes. nes pirma karta kai paprieskoniavau ir veliau uzpyliau sultiniu, tai gavosi per surus
sitie kepsniukai gaunasi siek tiek sausoki, tad pasidarykit kokiu gaiviu salotu
super paprastas patiekaliukas
KALAKUTIENOS SUKTINUKAI
proporciju nerasysiu, nes visada is akies darau
reikes tik kalakutienos file, tepamo surelio ir sultinio
mesyte supjaustom gabaleliais, siek tiek pamusam. tepam lydytu sureliu, susukam suktinuka, persmeigiam smeigtuku ir kepam keptuvej.
kai graziai apskrunda is visu pusiu, ipilam sultinio ir patroskinam kol sultinio nelieka. ir viskas
p.s. nededu daugiau jokiu prieskoniu, netgi druskytes. nes pirma karta kai paprieskoniavau ir veliau uzpyliau sultiniu, tai gavosi per surus
sitie kepsniukai gaunasi siek tiek sausoki, tad pasidarykit kokiu gaiviu salotu
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kepta antienos krūtinėlė su raudongūžiais kopūstais
2 antienos krūtinėlių ( po 300 g),
600 g raudongūžių kopūstų,
1 svogūno galvutės,
2 valg.šaukštų antienos taukų,
100 ml apelsinų sulčių,
250 ml mėsos sultinio,
2 lauro lapelių,
2 kadagio uogų,
1 gvazdikėlio,
1 bulvės,
2 valg. šaukštų raudonųjų serbentų drebučių,
2 valg. šaukštų acto,
2 apelsinų,
125 ml vištienos sultinio.
Raudongūžių kopūstų lapus supjaustykite šiaudeliais. Ropinį svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintuose antienos taukuose. Ten pat suberkite kopūstų šiaudelius ir lengvai apkepinkite. Į keptuvę supilkite apelsinų sultis ir mėsos sultinį. Pagardinkite lauro lapeliais, kadagio uogomis, gvazdikėliais, uždenkite dangčiu ir troškinkite vieną valandą.
Bulvę nuskuskite ir sutarkuokite smulkia trintuve. Likus dešimčiai minučių iki kopūstų troškinimo pabaigos, į keptuvę sudėkite tarkuotą bulvę ir raudonųjų serbentų drebučius. Pagardinkite actu, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Apelsiną nulupkite, išdalinkite į skilteles ir sudėkite į keptuvę su kopūstais.
Antienos krūtinėles įpjaukite kryžmai, apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite antienos taukus ir penkiolika minučių kepkite juose krūtinėles odele žemyn. Po to krūtinėles apverskite ir kepkite dar aštuonias minutes, vis apliedami jas išsiskiriančiomis sultimis.
Antienos krūtinėles iš keptuvės išimkite, o į likusias sultis supilkite vištienos sultinį ir pakaitinkite. Antienos krūtinėles supjaustykite riekelėmis ir patiekite kartu su troškintais kopūstais ir padažu.
2 antienos krūtinėlių ( po 300 g),
600 g raudongūžių kopūstų,
1 svogūno galvutės,
2 valg.šaukštų antienos taukų,
100 ml apelsinų sulčių,
250 ml mėsos sultinio,
2 lauro lapelių,
2 kadagio uogų,
1 gvazdikėlio,
1 bulvės,
2 valg. šaukštų raudonųjų serbentų drebučių,
2 valg. šaukštų acto,
2 apelsinų,
125 ml vištienos sultinio.
Raudongūžių kopūstų lapus supjaustykite šiaudeliais. Ropinį svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintuose antienos taukuose. Ten pat suberkite kopūstų šiaudelius ir lengvai apkepinkite. Į keptuvę supilkite apelsinų sultis ir mėsos sultinį. Pagardinkite lauro lapeliais, kadagio uogomis, gvazdikėliais, uždenkite dangčiu ir troškinkite vieną valandą.
Bulvę nuskuskite ir sutarkuokite smulkia trintuve. Likus dešimčiai minučių iki kopūstų troškinimo pabaigos, į keptuvę sudėkite tarkuotą bulvę ir raudonųjų serbentų drebučius. Pagardinkite actu, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Apelsiną nulupkite, išdalinkite į skilteles ir sudėkite į keptuvę su kopūstais.
Antienos krūtinėles įpjaukite kryžmai, apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite antienos taukus ir penkiolika minučių kepkite juose krūtinėles odele žemyn. Po to krūtinėles apverskite ir kepkite dar aštuonias minutes, vis apliedami jas išsiskiriančiomis sultimis.
Antienos krūtinėles iš keptuvės išimkite, o į likusias sultis supilkite vištienos sultinį ir pakaitinkite. Antienos krūtinėles supjaustykite riekelėmis ir patiekite kartu su troškintais kopūstais ir padažu.