PAUKŠTIENA

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Geg 2007, 16:30

tutsi rašė:
Ramunė rašė:Varške kimšta višta varske :shock:
AhaPaveikslėlis
Prikabinti failai
HPIM0310.jpg
HPIM0310.jpg (44.81 KiB) Peržiūrėta 5232 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Geg 2007, 17:05

geras Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 15:10

o as kepu kalakuta stai taip:

para laiko laikau pamerkta i obuoliu sultis,tada supilu ant jo daug prieskoniu,geriausiai tinka kepsniu arba zoleliu.Vel palaikau kokias 2 valandas,susuku i folija ir kepu orkaiteje kokias 3valandas.Tada folija atidarau,stipriai mesyte sulaistau citrinu sultimis ir dar pakepu kokia valanda.Ir viskas.Paprasta ir skanu.
Prikabinti failai
HPIM0208.jpg
va koks mano visciukas perauges:
HPIM0208.jpg (46.88 KiB) Peržiūrėta 5222 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 15:12

pavyko Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 15:22

:hubba: :hubba: :hubba: Skanus, šėtoniukasPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 15:25

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 15:27

Čia toks, kaip rašei : su apskrudusia skūryte ir apelsinuPaveikslėlis
Vsio, einu pietų ruošt, gana virtualaus maisto, realaus noriuPaveikslėlis
bet kalakuto nebus Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 15:29

tutsi rašė::oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Nesikuklink, tiksliai skaniai rodo, net seilės vis dar taškosi Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 09 Geg 2007, 16:03

Ramunė rašė:Varške kimšta višta
tikriausiai skanu :wink: bet as nelabai megstu kimsti paukstiena :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 16:34

o mano kalakutas nekimstas :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 16:50

Esu valgiusi makaronais kimštą vištą. Nieko, bet įspūdžio labai didelio nepalikoPaveikslėlis
Man labiau patinka višta su džiovintais vaisiais ir sūriu arba antytė ar žąsytė su obuoliukaisPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 17:13

o as kepiau antyte grylije,tai labai sausa buvo,matyt istekejo visi riebalai :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 17:20

Ko geroPaveikslėlis Ją gi reikia laistyti ir laistytiPaveikslėlis
Arba tavo antytė buvo po stiprios dietos Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 17:27

o as viska issunkiau,nekalbant apie laistyma :roll: Labai norejau gryli isbandyti :merg2:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 10:24

Paukštienos mišrainė su vynuogėmis
1 šviežias 1 kg viščiukas, 1 šaukštelis druskos, pluoštelis žalumynų, 400 g agurkų, 4 maži pomidorai, 1 svogūnas, 250 g mėlynųjų vynuogių, 200 g gūžinių salotų, 3 šaukštai vyno acto, 2 šaukštai natūralių vynuogių sulčių, keli lašai klevų sirupo, ¼-½ šaukštelio druskos, žiupsnelis baltųjų pipirų, 3 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas pjaustytų krapų.

Viščiukas nuplaunamas šaltu vandeniu, išmazgojamas jo vidus. Užvirinama 2 l pasūdyto vandens. Žalumynai nuvalomi, nuplaunami ir kartu su viščiuku sudedami virti. Susidarančios putos nugraibomos. Verdama 40 minučių šiek tiek pradengtame puode. Agurkas nuplaunamas ir supjaustomas griežiniukais. Nuplauti pomidorai supjaustomi į 8 dalis. Svogūnas taip pat supjaustomas griežiniukais. Vynuogės nulupamos, perpjaunamos pusiau, išimamos sėklos. Salotos nuplaunamos, sausai nupurtomos ir smulkiai suplėšomos. Nudiriama atvėsusio viščiuko oda, išimami kaulai, o mėsa supjaustoma maždaug 3 cm gabaliukais. Viskas sudedama į dubenį. Actas sumaišomas su vynuogių sultimis, druska, sirupu, pipirais ir aliejumi. Pagardai užpilami ant mišrainės. Išmaišoma ir apibarstoma krapais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 13:06

net seile nutyso :hubba:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 14 Geg 2007, 14:16

Šeštadienį kepiau vištienos lazdeles, tai gal ir jūs pabandysit :?: Skanu...
VIŠTIENOS FILE „LAZDELĖS“ SU ,,DAUMANTŲ“ POMIDORU PADAŽU ,,KINIETIŠKAS“
500 g vištienos file, 500 g „Daumantų“ rapsų aliejaus, 500 g „Daumantų“ pomidorų padažo, „Kinietiškas“, 100 g pyrago džiūvėsėlių, 2 kiaušiniai, 2 valg.šaukštai „Daumantų“ sojų padažo, druskos, maltų pipirų, žalumynų, ryžių. Vištienos file supjaustome „lazdelėmis“ (6x1 cm), apibarstome druska, pipirais. Viską išmaišius dubenyje, laikome 1 val. šaltai. Išplakame kiaušinius. Lazdeles“ voliojame kiaušinių plakinyje, po to - džiūvėsėliuose ir verdame įkaitintame aliejuje 1-2 min. „Daumantų“ Kinietišką pomidorų padažą pakaitiname, supilame sojų padažą ir išmaišome. Padažą patiekiame lėkštės viduryje, vištienos „lazdeles“ dėliodami „šuliniu“ ant padažo. Valgome su ryžiais. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Geg 2007, 14:56

Paveikslėlis Bet aš panašiai darau ir sparniukus ar šlauneles. Bet file, be abejo, skaniau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 15:19

file,ji ir afrikoje file :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2007, 09:12

Višta su citrina

1.2 kg vištos
2 citrinų
3 šaukštų sviesto
druskos, pipirų
pusės svogūno
česnako galvos, perpjautos per pusę

Įkaitinkite orkaitę iki 200° C.


Jei višta neišdarinėta, išimkite vidurius, nuplaukite vištą ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.


Vienu šaukštu sviesto įtrinkite visą vištos išorę.


Nutarkuokite abiejų citrinų odelę ir sumaišykite su likusiais dvejais šaukštais suminkštėjusio sviesto. Atsargiai pakiškite pirštus tarp krūtinėlės ir odos, atlaisvinkite nesuplėšant odos. Padarykite tai tiek priekyje, tiek ties galine ertme. Pirštais pakabinkite sviesto, kilstelkite odą ir įtrinkite krūtinėlę bei vištos ertmės vidų.


Negailėdami pabarstykite vištos išorę bei ertmės vidų druska.


Supjaustykite citrinas skiltelėmis ir sukišk į vidinę ertmę. Ten pat įdėkite pusę svogūno bei perpjautą česnako galvą.


Kepkite 200° C temperatūroje maždaug vieną valandą, kol pradūrus šlaunį išbėgusios sultys bus skaidrios.
Ištraukite vištą iš orkaitės, uždenkite folija ir padėkite pastovėti šiltoje vietoje apie 15-20 minučių prieš pjaustant.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Geg 2007, 09:46

Vistu sparneliai, kepti aluje

8 vistu sparneliai
2 dideles morkos
3 skilteles cesnako
1 butelis alaus
druska, pipirai

Sparnelius, itrintus cesnakais, druska ir pipirais, palaikoma 1 val. uzdengtame inde. Morkas supjaustome griezineliais ir jais isklojame skardos dugna. Ant morku sudedame sparnelius ir uzpilame alumi. Kepti 200-230 temp orkaiteje. Kas 15 min palaistyti sparnelius susidariusiomis sultimis.
Valgome su bulviu kose ir uzsigeriame alumi.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Geg 2007, 09:47

Aluje kepti maltiniai su voveraičių įdaru


700 g kiaulienos faršo, 1 kiaušinis,
2 piene mirkytos juodos duonos riekelės,
kiaulienos prieskonių,
2-3 šaukštai krakmolo,
1 svogūnas, 30 g sviesto.
1 butelis alaus.
Įdarui:1 svogūnas, 1 stiklinė voveraičių,50 g sviesto, 1,5 šaukšto krakmolo, druskos.
Papuošimui šviežių daržovių.


Faršą sumaišome su kiaušinio plakiniu, duonos riekelėms, prieskoniais, krakmolu ir svieste pakepintais svogūno kubeliais.
Įdarui svieste pakepiname susmulkintą svogūną su voveraitėmis, paskaniname druska, sumalame mėsmale ir sumaišome su krakmolu.
Formuojame maltinius įdėdami po šaukštą įdaro. Maltinius sudedame į skardą, supilame alų ir kepame 220° C temperatūros orkaitėje apie 1 vai.
Maltinius patiekiame su bulvių koše papuošę šviežiomis daržovėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Geg 2007, 17:51

Vištiena su vynuogėmis

Krūtinėlė,
saldi paprika,
vynuogių kekė,
svogūnas,
grietinėlė,
druska, prieskoniai paukštienai, j. pipirai,
baltas vynas.


Svogūną supjaustyti kubeliais, kepiname aliejuje, dedame kubeliais ar juosteklėmis supjaustytą mėsą, papriką pjaustome kubeliais. Viską kepiname apie 8 min, įpilame vyno ir troškiname dar 5 min. Tada įpilame grietinėlės, įberame prieskonių, išmaišome, sudedame vynuoges , užviriname ir nukeliame nuo ugnies.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 19 Geg 2007, 18:10

Vištienos filė baltame padaže

Paimu vištienos filę. Lengvai pakepinu keptuvėje, kad pabaltų. Tada dedu šaukštą miltų, pakepinu. Įpilu apie 3/4 stiklines pieno, paviriu kol sutiršties, ir vištienos prieskonių, pagal skonį :luks:

Tinką prie grikių, bulvių, bet kokio kito garnyro :) Ir labai greitai gaminama :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Geg 2007, 21:31

tikrai skanu,kazka panasaus ir as darau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Geg 2007, 19:29

Vištiena mielinėje tešloje

Užmaišyti mielinę tešla, įdėti druskos. (galima naudoti ir alaus tešlą)
Vištieną supjaustyti juostelėmis, užberti prieskonių, "Vorčesterio", apvolioti tešloje ir virti, kaip spurgas.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 25 Geg 2007, 21:20

Liuks receptukas...bus išbandytas ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Geg 2007, 10:41

o man mieline tesla nelabai virta patinka :oops: bet babandyti galima

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Geg 2007, 13:31

tutsi rašė:o man mieline tesla nelabai virta patinka :oops: bet babandyti galima
Taigi aliejuje verda, kaip spurgos. :roll: Nesi dariusi iš mielinės tešlos? Labai neblogos :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Geg 2007, 14:03

neesu dariusi :roll: uosviene vis padaro tokiu spurgu :wink: :oops:

Skelbti atsakymą