Ahatutsi rašė:Ramunė rašė:Varške kimšta višta varske
PAUKŠTIENA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
o as kepu kalakuta stai taip:
para laiko laikau pamerkta i obuoliu sultis,tada supilu ant jo daug prieskoniu,geriausiai tinka kepsniu arba zoleliu.Vel palaikau kokias 2 valandas,susuku i folija ir kepu orkaiteje kokias 3valandas.Tada folija atidarau,stipriai mesyte sulaistau citrinu sultimis ir dar pakepu kokia valanda.Ir viskas.Paprasta ir skanu.
para laiko laikau pamerkta i obuoliu sultis,tada supilu ant jo daug prieskoniu,geriausiai tinka kepsniu arba zoleliu.Vel palaikau kokias 2 valandas,susuku i folija ir kepu orkaiteje kokias 3valandas.Tada folija atidarau,stipriai mesyte sulaistau citrinu sultimis ir dar pakepu kokia valanda.Ir viskas.Paprasta ir skanu.
- Prikabinti failai
-
- va koks mano visciukas perauges:
- HPIM0208.jpg (46.88 KiB) Peržiūrėta 5222 karus(ų)
Paukštienos mišrainė su vynuogėmis
1 šviežias 1 kg viščiukas, 1 šaukštelis druskos, pluoštelis žalumynų, 400 g agurkų, 4 maži pomidorai, 1 svogūnas, 250 g mėlynųjų vynuogių, 200 g gūžinių salotų, 3 šaukštai vyno acto, 2 šaukštai natūralių vynuogių sulčių, keli lašai klevų sirupo, ¼-½ šaukštelio druskos, žiupsnelis baltųjų pipirų, 3 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas pjaustytų krapų.
Viščiukas nuplaunamas šaltu vandeniu, išmazgojamas jo vidus. Užvirinama 2 l pasūdyto vandens. Žalumynai nuvalomi, nuplaunami ir kartu su viščiuku sudedami virti. Susidarančios putos nugraibomos. Verdama 40 minučių šiek tiek pradengtame puode. Agurkas nuplaunamas ir supjaustomas griežiniukais. Nuplauti pomidorai supjaustomi į 8 dalis. Svogūnas taip pat supjaustomas griežiniukais. Vynuogės nulupamos, perpjaunamos pusiau, išimamos sėklos. Salotos nuplaunamos, sausai nupurtomos ir smulkiai suplėšomos. Nudiriama atvėsusio viščiuko oda, išimami kaulai, o mėsa supjaustoma maždaug 3 cm gabaliukais. Viskas sudedama į dubenį. Actas sumaišomas su vynuogių sultimis, druska, sirupu, pipirais ir aliejumi. Pagardai užpilami ant mišrainės. Išmaišoma ir apibarstoma krapais.
1 šviežias 1 kg viščiukas, 1 šaukštelis druskos, pluoštelis žalumynų, 400 g agurkų, 4 maži pomidorai, 1 svogūnas, 250 g mėlynųjų vynuogių, 200 g gūžinių salotų, 3 šaukštai vyno acto, 2 šaukštai natūralių vynuogių sulčių, keli lašai klevų sirupo, ¼-½ šaukštelio druskos, žiupsnelis baltųjų pipirų, 3 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas pjaustytų krapų.
Viščiukas nuplaunamas šaltu vandeniu, išmazgojamas jo vidus. Užvirinama 2 l pasūdyto vandens. Žalumynai nuvalomi, nuplaunami ir kartu su viščiuku sudedami virti. Susidarančios putos nugraibomos. Verdama 40 minučių šiek tiek pradengtame puode. Agurkas nuplaunamas ir supjaustomas griežiniukais. Nuplauti pomidorai supjaustomi į 8 dalis. Svogūnas taip pat supjaustomas griežiniukais. Vynuogės nulupamos, perpjaunamos pusiau, išimamos sėklos. Salotos nuplaunamos, sausai nupurtomos ir smulkiai suplėšomos. Nudiriama atvėsusio viščiuko oda, išimami kaulai, o mėsa supjaustoma maždaug 3 cm gabaliukais. Viskas sudedama į dubenį. Actas sumaišomas su vynuogių sultimis, druska, sirupu, pipirais ir aliejumi. Pagardai užpilami ant mišrainės. Išmaišoma ir apibarstoma krapais.
Šeštadienį kepiau vištienos lazdeles, tai gal ir jūs pabandysit Skanu...
VIŠTIENOS FILE „LAZDELĖS“ SU ,,DAUMANTŲ“ POMIDORU PADAŽU ,,KINIETIŠKAS“
500 g vištienos file, 500 g „Daumantų“ rapsų aliejaus, 500 g „Daumantų“ pomidorų padažo, „Kinietiškas“, 100 g pyrago džiūvėsėlių, 2 kiaušiniai, 2 valg.šaukštai „Daumantų“ sojų padažo, druskos, maltų pipirų, žalumynų, ryžių. Vištienos file supjaustome „lazdelėmis“ (6x1 cm), apibarstome druska, pipirais. Viską išmaišius dubenyje, laikome 1 val. šaltai. Išplakame kiaušinius. Lazdeles“ voliojame kiaušinių plakinyje, po to - džiūvėsėliuose ir verdame įkaitintame aliejuje 1-2 min. „Daumantų“ Kinietišką pomidorų padažą pakaitiname, supilame sojų padažą ir išmaišome. Padažą patiekiame lėkštės viduryje, vištienos „lazdeles“ dėliodami „šuliniu“ ant padažo. Valgome su ryžiais.
VIŠTIENOS FILE „LAZDELĖS“ SU ,,DAUMANTŲ“ POMIDORU PADAŽU ,,KINIETIŠKAS“
500 g vištienos file, 500 g „Daumantų“ rapsų aliejaus, 500 g „Daumantų“ pomidorų padažo, „Kinietiškas“, 100 g pyrago džiūvėsėlių, 2 kiaušiniai, 2 valg.šaukštai „Daumantų“ sojų padažo, druskos, maltų pipirų, žalumynų, ryžių. Vištienos file supjaustome „lazdelėmis“ (6x1 cm), apibarstome druska, pipirais. Viską išmaišius dubenyje, laikome 1 val. šaltai. Išplakame kiaušinius. Lazdeles“ voliojame kiaušinių plakinyje, po to - džiūvėsėliuose ir verdame įkaitintame aliejuje 1-2 min. „Daumantų“ Kinietišką pomidorų padažą pakaitiname, supilame sojų padažą ir išmaišome. Padažą patiekiame lėkštės viduryje, vištienos „lazdeles“ dėliodami „šuliniu“ ant padažo. Valgome su ryžiais.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Višta su citrina
1.2 kg vištos
2 citrinų
3 šaukštų sviesto
druskos, pipirų
pusės svogūno
česnako galvos, perpjautos per pusę
Įkaitinkite orkaitę iki 200° C.
Jei višta neišdarinėta, išimkite vidurius, nuplaukite vištą ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Vienu šaukštu sviesto įtrinkite visą vištos išorę.
Nutarkuokite abiejų citrinų odelę ir sumaišykite su likusiais dvejais šaukštais suminkštėjusio sviesto. Atsargiai pakiškite pirštus tarp krūtinėlės ir odos, atlaisvinkite nesuplėšant odos. Padarykite tai tiek priekyje, tiek ties galine ertme. Pirštais pakabinkite sviesto, kilstelkite odą ir įtrinkite krūtinėlę bei vištos ertmės vidų.
Negailėdami pabarstykite vištos išorę bei ertmės vidų druska.
Supjaustykite citrinas skiltelėmis ir sukišk į vidinę ertmę. Ten pat įdėkite pusę svogūno bei perpjautą česnako galvą.
Kepkite 200° C temperatūroje maždaug vieną valandą, kol pradūrus šlaunį išbėgusios sultys bus skaidrios.
Ištraukite vištą iš orkaitės, uždenkite folija ir padėkite pastovėti šiltoje vietoje apie 15-20 minučių prieš pjaustant.
1.2 kg vištos
2 citrinų
3 šaukštų sviesto
druskos, pipirų
pusės svogūno
česnako galvos, perpjautos per pusę
Įkaitinkite orkaitę iki 200° C.
Jei višta neišdarinėta, išimkite vidurius, nuplaukite vištą ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Vienu šaukštu sviesto įtrinkite visą vištos išorę.
Nutarkuokite abiejų citrinų odelę ir sumaišykite su likusiais dvejais šaukštais suminkštėjusio sviesto. Atsargiai pakiškite pirštus tarp krūtinėlės ir odos, atlaisvinkite nesuplėšant odos. Padarykite tai tiek priekyje, tiek ties galine ertme. Pirštais pakabinkite sviesto, kilstelkite odą ir įtrinkite krūtinėlę bei vištos ertmės vidų.
Negailėdami pabarstykite vištos išorę bei ertmės vidų druska.
Supjaustykite citrinas skiltelėmis ir sukišk į vidinę ertmę. Ten pat įdėkite pusę svogūno bei perpjautą česnako galvą.
Kepkite 200° C temperatūroje maždaug vieną valandą, kol pradūrus šlaunį išbėgusios sultys bus skaidrios.
Ištraukite vištą iš orkaitės, uždenkite folija ir padėkite pastovėti šiltoje vietoje apie 15-20 minučių prieš pjaustant.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Vistu sparneliai, kepti aluje
8 vistu sparneliai
2 dideles morkos
3 skilteles cesnako
1 butelis alaus
druska, pipirai
Sparnelius, itrintus cesnakais, druska ir pipirais, palaikoma 1 val. uzdengtame inde. Morkas supjaustome griezineliais ir jais isklojame skardos dugna. Ant morku sudedame sparnelius ir uzpilame alumi. Kepti 200-230 temp orkaiteje. Kas 15 min palaistyti sparnelius susidariusiomis sultimis.
Valgome su bulviu kose ir uzsigeriame alumi.
8 vistu sparneliai
2 dideles morkos
3 skilteles cesnako
1 butelis alaus
druska, pipirai
Sparnelius, itrintus cesnakais, druska ir pipirais, palaikoma 1 val. uzdengtame inde. Morkas supjaustome griezineliais ir jais isklojame skardos dugna. Ant morku sudedame sparnelius ir uzpilame alumi. Kepti 200-230 temp orkaiteje. Kas 15 min palaistyti sparnelius susidariusiomis sultimis.
Valgome su bulviu kose ir uzsigeriame alumi.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Aluje kepti maltiniai su voveraičių įdaru
700 g kiaulienos faršo, 1 kiaušinis,
2 piene mirkytos juodos duonos riekelės,
kiaulienos prieskonių,
2-3 šaukštai krakmolo,
1 svogūnas, 30 g sviesto.
1 butelis alaus.
Įdarui:1 svogūnas, 1 stiklinė voveraičių,50 g sviesto, 1,5 šaukšto krakmolo, druskos.
Papuošimui šviežių daržovių.
Faršą sumaišome su kiaušinio plakiniu, duonos riekelėms, prieskoniais, krakmolu ir svieste pakepintais svogūno kubeliais.
Įdarui svieste pakepiname susmulkintą svogūną su voveraitėmis, paskaniname druska, sumalame mėsmale ir sumaišome su krakmolu.
Formuojame maltinius įdėdami po šaukštą įdaro. Maltinius sudedame į skardą, supilame alų ir kepame 220° C temperatūros orkaitėje apie 1 vai.
Maltinius patiekiame su bulvių koše papuošę šviežiomis daržovėmis.
700 g kiaulienos faršo, 1 kiaušinis,
2 piene mirkytos juodos duonos riekelės,
kiaulienos prieskonių,
2-3 šaukštai krakmolo,
1 svogūnas, 30 g sviesto.
1 butelis alaus.
Įdarui:1 svogūnas, 1 stiklinė voveraičių,50 g sviesto, 1,5 šaukšto krakmolo, druskos.
Papuošimui šviežių daržovių.
Faršą sumaišome su kiaušinio plakiniu, duonos riekelėms, prieskoniais, krakmolu ir svieste pakepintais svogūno kubeliais.
Įdarui svieste pakepiname susmulkintą svogūną su voveraitėmis, paskaniname druska, sumalame mėsmale ir sumaišome su krakmolu.
Formuojame maltinius įdėdami po šaukštą įdaro. Maltinius sudedame į skardą, supilame alų ir kepame 220° C temperatūros orkaitėje apie 1 vai.
Maltinius patiekiame su bulvių koše papuošę šviežiomis daržovėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištiena su vynuogėmis
Krūtinėlė,
saldi paprika,
vynuogių kekė,
svogūnas,
grietinėlė,
druska, prieskoniai paukštienai, j. pipirai,
baltas vynas.
Svogūną supjaustyti kubeliais, kepiname aliejuje, dedame kubeliais ar juosteklėmis supjaustytą mėsą, papriką pjaustome kubeliais. Viską kepiname apie 8 min, įpilame vyno ir troškiname dar 5 min. Tada įpilame grietinėlės, įberame prieskonių, išmaišome, sudedame vynuoges , užviriname ir nukeliame nuo ugnies.
Krūtinėlė,
saldi paprika,
vynuogių kekė,
svogūnas,
grietinėlė,
druska, prieskoniai paukštienai, j. pipirai,
baltas vynas.
Svogūną supjaustyti kubeliais, kepiname aliejuje, dedame kubeliais ar juosteklėmis supjaustytą mėsą, papriką pjaustome kubeliais. Viską kepiname apie 8 min, įpilame vyno ir troškiname dar 5 min. Tada įpilame grietinėlės, įberame prieskonių, išmaišome, sudedame vynuoges , užviriname ir nukeliame nuo ugnies.