PAUKŠTIENA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vištiena obuoliuose
Reikia: 0,5 virtos ar keptos vištos, 10 obuolių, 2 šaukštų ryžių, 1 virto kiaušinio, 1 poro, 100 g sviesto, druskos, pipirų.
Paruošimas: ryžius išvirti, perpilti šaltu vandeniu. Kiaušinį sukapoti. Paukštieną nuimti nuo kaulų ir sumalti.
Porą smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste. Viską sumaišyti, pasūdyti ir įberti pipirų.
Obuolius nulupti, šaukštu išskobti sėklas, padarant plačią įdubą, ir sudėti į citrinos sultimis parūgštintą vandenį, kad nepajuostų.
Obuolius įdaryti vištienos įdaru, sudėti į sviestu išteptą plokščią ugniai atsparų indą, ant kiekvieno obuolio uždėti po gabalėlį sviesto ir kepti orkaitėje
Reikia: 0,5 virtos ar keptos vištos, 10 obuolių, 2 šaukštų ryžių, 1 virto kiaušinio, 1 poro, 100 g sviesto, druskos, pipirų.
Paruošimas: ryžius išvirti, perpilti šaltu vandeniu. Kiaušinį sukapoti. Paukštieną nuimti nuo kaulų ir sumalti.
Porą smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste. Viską sumaišyti, pasūdyti ir įberti pipirų.
Obuolius nulupti, šaukštu išskobti sėklas, padarant plačią įdubą, ir sudėti į citrinos sultimis parūgštintą vandenį, kad nepajuostų.
Obuolius įdaryti vištienos įdaru, sudėti į sviestu išteptą plokščią ugniai atsparų indą, ant kiekvieno obuolio uždėti po gabalėlį sviesto ir kepti orkaitėje
Vistiena kepta dziuveseliuose su padazu
Vistienos krutinele reikia pamusti,itrinti prieskoniais ir apkepinti dziuveseliuose.Mesa dekite i stiklini puoda ( atsparu karsciui). Toje pacioje keptuveje pakepinkite pievagrybius,svogunus,idekite truputi dziuveseliu,fermentinio surio,majonezo ( galima ir grietines )- truputi pakaitinus pilkite padaza ant vistienos. Kepkite orkaiteje apie 40min.
Vistienos krutinele reikia pamusti,itrinti prieskoniais ir apkepinti dziuveseliuose.Mesa dekite i stiklini puoda ( atsparu karsciui). Toje pacioje keptuveje pakepinkite pievagrybius,svogunus,idekite truputi dziuveseliu,fermentinio surio,majonezo ( galima ir grietines )- truputi pakaitinus pilkite padaza ant vistienos. Kepkite orkaiteje apie 40min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištienos padažas su paprikomis
2 vištų krūtinėlės, bet aš dariau iš šlaunelių
50 g saldžiųjų raudonų paprikų,
50 g saldžiųjų žalių paprikų,
1 svogūnas, 2 šaukštai miltų ,
truputis vištienos sultinio arba vandens,
druska,pipirai, aliejus kepimui .
Vištų krūtinėles supjaustome šiaudeliais ir kepame su aliejumi.Po 5 min., sudedame supjaustytą svogūną ir šiaudeliais supjaustytas paprikas, įberiame druskos, pipirų, miltų.Įpilame sultinio ar vandens tiek, kad padažas būtų grietinės tirštumo.
Patiekiame karštą su virtais ryžiais.
2 vištų krūtinėlės, bet aš dariau iš šlaunelių
50 g saldžiųjų raudonų paprikų,
50 g saldžiųjų žalių paprikų,
1 svogūnas, 2 šaukštai miltų ,
truputis vištienos sultinio arba vandens,
druska,pipirai, aliejus kepimui .
Vištų krūtinėles supjaustome šiaudeliais ir kepame su aliejumi.Po 5 min., sudedame supjaustytą svogūną ir šiaudeliais supjaustytas paprikas, įberiame druskos, pipirų, miltų.Įpilame sultinio ar vandens tiek, kad padažas būtų grietinės tirštumo.
Patiekiame karštą su virtais ryžiais.
Švelnumas
400 g vištienos krūtinėlių,
200 g konservuotų ananasų gabaliukų,
100 g sviesto,
200 g grietinėlės,
Vištienos krūtinėlę supjaustyti kepsnelių dydžio, marinuoti su prieskoniais, apkepti abi puses ant mažos ugnies svieste, sudėti ananasus be sulčių, pakepti 3-5 min. Į keptuvę pilti ananasų sultis, viską atsargiai išmaišyti, supilti grietinėlę ir palaukti, kol sutirštės. Patiekti su bulvių koše.
400 g vištienos krūtinėlių,
200 g konservuotų ananasų gabaliukų,
100 g sviesto,
200 g grietinėlės,
Vištienos krūtinėlę supjaustyti kepsnelių dydžio, marinuoti su prieskoniais, apkepti abi puses ant mažos ugnies svieste, sudėti ananasus be sulčių, pakepti 3-5 min. Į keptuvę pilti ananasų sultis, viską atsargiai išmaišyti, supilti grietinėlę ir palaukti, kol sutirštės. Patiekti su bulvių koše.
Įdarytos vištų krūtinėlės
350 g vištienos filė,
1 pomidoras,
30 g sutarkuoto fermentinio sūrio,
1 arbatinis šaukštelis pieno,
2 šaukštai šviežių arba džiovintų bazilikų,
2 ilgi poro lapai,
8 riekelės baltos duonos,
4 arbatiniai šaukšteliai sviesto,
truputis druskos,
pipirų.
Sūrį ir pieną išsukame iki vientisos masės. Pomidorą supjaustome į 8 dalis ir sudedame į sūrį. Įberiame druskos, pipirų. Paruoštas vištų krūtinėles pabarstome bazilikais, ant jų sudedame sūrio masę ir filė sulenkiame per pusę. Porus supjaustome ilgomis juostelėmis ir jomis susukame vištienos kepsnelius. Kepame grilyje arba orkaitėje po 15 min. iš abiejų pusių. Duoną užtepame sviestu, pabarstome druska bei pipirais ir patiekiame prie vištienos.
350 g vištienos filė,
1 pomidoras,
30 g sutarkuoto fermentinio sūrio,
1 arbatinis šaukštelis pieno,
2 šaukštai šviežių arba džiovintų bazilikų,
2 ilgi poro lapai,
8 riekelės baltos duonos,
4 arbatiniai šaukšteliai sviesto,
truputis druskos,
pipirų.
Sūrį ir pieną išsukame iki vientisos masės. Pomidorą supjaustome į 8 dalis ir sudedame į sūrį. Įberiame druskos, pipirų. Paruoštas vištų krūtinėles pabarstome bazilikais, ant jų sudedame sūrio masę ir filė sulenkiame per pusę. Porus supjaustome ilgomis juostelėmis ir jomis susukame vištienos kepsnelius. Kepame grilyje arba orkaitėje po 15 min. iš abiejų pusių. Duoną užtepame sviestu, pabarstome druska bei pipirais ir patiekiame prie vištienos.
Vištiena pikantiškame padaže
1 kg vištienos filė
3 šaukštai aliejaus
1,5 šaukšto miltų
0,3 puodelio konservuotų pomidorų
0,3 puodelio vandens
1 šaukštas citrinos sulčių
4 šaukštai svogūnų, supjaustytų
3 šaukštai prieskonių paukštienai
0,25 šaukštelio paprikos miltelių
0,125 šaukštelio juodųjų pipirų
0,125 šaukštelio česnakinių pipirų
ryžiai
Supjaustykite vištieną gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apvoliokite vištienos gabaliukus miltuose ir apkepkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite pomidorus, įpilkite vandens bei kepkite 30-40 minučių arba kol vištiena suminkštės. Likus 15 minučių iki pabaigos sudėkite likusius produktus. Patiekite su ryžiais.
1 kg vištienos filė
3 šaukštai aliejaus
1,5 šaukšto miltų
0,3 puodelio konservuotų pomidorų
0,3 puodelio vandens
1 šaukštas citrinos sulčių
4 šaukštai svogūnų, supjaustytų
3 šaukštai prieskonių paukštienai
0,25 šaukštelio paprikos miltelių
0,125 šaukštelio juodųjų pipirų
0,125 šaukštelio česnakinių pipirų
ryžiai
Supjaustykite vištieną gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apvoliokite vištienos gabaliukus miltuose ir apkepkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite pomidorus, įpilkite vandens bei kepkite 30-40 minučių arba kol vištiena suminkštės. Likus 15 minučių iki pabaigos sudėkite likusius produktus. Patiekite su ryžiais.
Skamba viliojanciai...
Gundanti užkandėlė
Vištos krūtinėlės,
Dubenėlio medaus,
Skrudintų sezamo sėklų,
Banano,
Obuolio,
Žalių salotų lapų,
Sojos,
Cinamono,
Alyvuogių aliejaus.
Vištos krūtinėlę supjaustyti gabalėliais, pamirkyti sojoje ir kepti nedideliame kiekyje alyvų aliejaus. Vėliau visus gabalėlius pamerkti į medų ir išėmus apvolioti jau pakepintose sezamo sėklose. Skaniuosius kąsnelius sudėti ant folijos lakšto ir kepti ant grotelių (arba orkaitėje). Šalia, ant grotelių, padėti kepti pusiau perpjautą bananą ir grežinėliais supjaustytą obuolį. Vaisius aplieti medumi ir pabarstyti cinamonu. Kai vaisiai apskrunda viską išimti ir patiekti ant traškiomis salotomis išklotos lėkštės.
Gundanti užkandėlė
Vištos krūtinėlės,
Dubenėlio medaus,
Skrudintų sezamo sėklų,
Banano,
Obuolio,
Žalių salotų lapų,
Sojos,
Cinamono,
Alyvuogių aliejaus.
Vištos krūtinėlę supjaustyti gabalėliais, pamirkyti sojoje ir kepti nedideliame kiekyje alyvų aliejaus. Vėliau visus gabalėlius pamerkti į medų ir išėmus apvolioti jau pakepintose sezamo sėklose. Skaniuosius kąsnelius sudėti ant folijos lakšto ir kepti ant grotelių (arba orkaitėje). Šalia, ant grotelių, padėti kepti pusiau perpjautą bananą ir grežinėliais supjaustytą obuolį. Vaisius aplieti medumi ir pabarstyti cinamonu. Kai vaisiai apskrunda viską išimti ir patiekti ant traškiomis salotomis išklotos lėkštės.
Vištiena su paprikomis
500 g vištienos filė
1-2 saldžiosios paprikos (pageidautina skirtingų spalvų)
1 galvutė svogūno
200 g grietinėlės
druskos
prieskonių vištienai
aliejaus
Į keptuvę įpilti aliejaus ir sudėti juostelėmis supjaustytą vištienos filė, taip pat juostelėmis supjaustytas saldžiąsias paprikas ir svogūną. Paskaninti druska ir prieskoniais vištienai. Kai saldžiosios paprikos suminkštėja, supilti grietinėlę ir dar patroškinti, kol grietinėlė sutirštės.
Patiekti su virtais ryžiais.
500 g vištienos filė
1-2 saldžiosios paprikos (pageidautina skirtingų spalvų)
1 galvutė svogūno
200 g grietinėlės
druskos
prieskonių vištienai
aliejaus
Į keptuvę įpilti aliejaus ir sudėti juostelėmis supjaustytą vištienos filė, taip pat juostelėmis supjaustytas saldžiąsias paprikas ir svogūną. Paskaninti druska ir prieskoniais vištienai. Kai saldžiosios paprikos suminkštėja, supilti grietinėlę ir dar patroškinti, kol grietinėlė sutirštės.
Patiekti su virtais ryžiais.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
As irgi megstu vistiena. Bet pas uosvius, jau ziauriai atsibodo, kai tik ateinam, vis musu atejimo proga vista kepa isskiesta ant druskos orkaiteje. Ji aisku sultinga, skani ir t.t. bet kiekviena karta tas pats, jau nebegaliu i ja ziureti Ir per sunkus maistas viena vistiena valgyt. Padeda ten simboliskai darzoviu, bet mazoka. Zodziu mane tie atskyro maisto propaguotojai - netraukia.