PAUKŠTIENA

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 23 Rgp 2007, 07:26

Vištiena obuoliuose

Reikia: 0,5 virtos ar keptos vištos, 10 obuolių, 2 šaukštų ryžių, 1 virto kiaušinio, 1 poro, 100 g sviesto, druskos, pipirų.


Paruošimas: ryžius išvirti, perpilti šaltu vandeniu. Kiaušinį sukapoti. Paukštieną nuimti nuo kaulų ir sumalti.


Porą smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste. Viską sumaišyti, pasūdyti ir įberti pipirų.


Obuolius nulupti, šaukštu išskobti sėklas, padarant plačią įdubą, ir sudėti į citrinos sultimis parūgštintą vandenį, kad nepajuostų.


Obuolius įdaryti vištienos įdaru, sudėti į sviestu išteptą plokščią ugniai atsparų indą, ant kiekvieno obuolio uždėti po gabalėlį sviesto ir kepti orkaitėje

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 08:29

Aš eksperimentavau su nektarinu ir persiku. irigi Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 08:32

tai,kad vistiena su visais vaisiais tinka :roll: :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 08:44

Man su kiviu - nepatiko :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 09:07

o as galvojau,kad su visais tinka :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 09:21

Nežinau, skonio reikalas. bet aš daugiau negaminsiu :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 09:35

tada su kiviais as nebandysiu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 23 Rgp 2007, 09:36

ir as nerizikuosiu :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 09:41

kaip gerai,kai daug galvu :roll: Pasitarem ir nusprendem Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 11:07

Sako, skonio reikalas, bet nerekomenduoju :lol:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 23 Rgp 2007, 11:10

mes pasivadovausim tavo patarimu ir nedarysim Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 11:30

malonu, kai rekomendacijos priimamosPaveikslėlis

ingiukas
Naujokas
Pranešimai: 21
Užsiregistravo: 08 Bir 2007, 15:24
Pliusai: 0
Miestas: VILNIUS

Standartinė ingiukas » 23 Rgp 2007, 12:13

Vistiena kepta dziuveseliuose su padazu

Vistienos krutinele reikia pamusti,itrinti prieskoniais ir apkepinti dziuveseliuose.Mesa dekite i stiklini puoda ( atsparu karsciui). Toje pacioje keptuveje pakepinkite pievagrybius,svogunus,idekite truputi dziuveseliu,fermentinio surio,majonezo ( galima ir grietines )- truputi pakaitinus pilkite padaza ant vistienos. Kepkite orkaiteje apie 40min. 024

ingiukas
Naujokas
Pranešimai: 21
Užsiregistravo: 08 Bir 2007, 15:24
Pliusai: 0
Miestas: VILNIUS

Standartinė ingiukas » 23 Rgp 2007, 12:17

Prisiminiau dar viena patiekala,kuri valgiau sveciuose :roll: Vistienos krutinele pamusti,itrinti prieskoniais,ant virsaus deti ananaso griezineli,fermentinio surio ir kiekviena kepsneli susukti i folija.Kepti orkaiteje apie 40min.Valgyti su ryziais :valg:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 23 Rgp 2007, 12:42

ingiukas rašė:Prisiminiau dar viena patiekala,kuri valgiau sveciuose :roll: Vistienos krutinele pamusti,itrinti prieskoniais,ant virsaus deti ananaso griezineli,fermentinio surio ir kiekviena kepsneli susukti i folija.Kepti orkaiteje apie 40min.Valgyti su ryziais :valg:
sitas turetu but skanus Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 12:48

Aš nevynioju, paprasčiausiai apkepu, o likus kokiai 10 min. už-dedu ananasą. :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 12:51

ir as nevinioju i folija,o susuku ananasa i file :roll: :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 17:12

Vištienos padažas su paprikomis

2 vištų krūtinėlės, bet aš dariau iš šlaunelių :P
50 g saldžiųjų raudonų paprikų,
50 g saldžiųjų žalių paprikų,
1 svogūnas, 2 šaukštai miltų ,
truputis vištienos sultinio arba vandens,
druska,pipirai, aliejus kepimui .

Vištų krūtinėles supjaustome šiaudeliais ir kepame su aliejumi.Po 5 min., sudedame supjaustytą svogūną ir šiaudeliais supjaustytas paprikas, įberiame druskos, pipirų, miltų.Įpilame sultinio ar vandens tiek, kad padažas būtų grietinės tirštumo.
Patiekiame karštą su virtais ryžiais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 17:20

turetu buti :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 17:27

Labai skanu, o iš krūtinėlių turėtų buti dar skaniau ( bet man jos oer sausos) :roll:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 28 Rgp 2007, 12:31

Švelnumas

400 g vištienos krūtinėlių,
200 g konservuotų ananasų gabaliukų,
100 g sviesto,
200 g grietinėlės,

Vištienos krūtinėlę supjaustyti kepsnelių dydžio, marinuoti su prieskoniais, apkepti abi puses ant mažos ugnies svieste, sudėti ananasus be sulčių, pakepti 3-5 min. Į keptuvę pilti ananasų sultis, viską atsargiai išmaišyti, supilti grietinėlę ir palaukti, kol sutirštės. Patiekti su bulvių koše.

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 28 Rgp 2007, 12:32

Įdarytos vištų krūtinėlės

350 g vištienos filė,
1 pomidoras,
30 g sutarkuoto fermentinio sūrio,
1 arbatinis šaukštelis pieno,
2 šaukštai šviežių arba džiovintų bazilikų,
2 ilgi poro lapai,
8 riekelės baltos duonos,
4 arbatiniai šaukšteliai sviesto,
truputis druskos,
pipirų.

Sūrį ir pieną išsukame iki vientisos masės. Pomidorą supjaustome į 8 dalis ir sudedame į sūrį. Įberiame druskos, pipirų. Paruoštas vištų krūtinėles pabarstome bazilikais, ant jų sudedame sūrio masę ir filė sulenkiame per pusę. Porus supjaustome ilgomis juostelėmis ir jomis susukame vištienos kepsnelius. Kepame grilyje arba orkaitėje po 15 min. iš abiejų pusių. Duoną užtepame sviestu, pabarstome druska bei pipirais ir patiekiame prie vištienos.

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 28 Rgp 2007, 12:34

Vištiena pikantiškame padaže

1 kg vištienos filė
3 šaukštai aliejaus
1,5 šaukšto miltų
0,3 puodelio konservuotų pomidorų
0,3 puodelio vandens
1 šaukštas citrinos sulčių
4 šaukštai svogūnų, supjaustytų
3 šaukštai prieskonių paukštienai
0,25 šaukštelio paprikos miltelių
0,125 šaukštelio juodųjų pipirų
0,125 šaukštelio česnakinių pipirų
ryžiai

Supjaustykite vištieną gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apvoliokite vištienos gabaliukus miltuose ir apkepkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite pomidorus, įpilkite vandens bei kepkite 30-40 minučių arba kol vištiena suminkštės. Likus 15 minučių iki pabaigos sudėkite likusius produktus. Patiekite su ryžiais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgp 2007, 12:39

guci,ant vistienos patrauke :roll: :wink:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 28 Rgp 2007, 12:39

Skamba viliojanciai...

Gundanti užkandėlė

Vištos krūtinėlės,
Dubenėlio medaus,
Skrudintų sezamo sėklų,
Banano,
Obuolio,
Žalių salotų lapų,
Sojos,
Cinamono,
Alyvuogių aliejaus.

Vištos krūtinėlę supjaustyti gabalėliais, pamirkyti sojoje ir kepti nedideliame kiekyje alyvų aliejaus. Vėliau visus gabalėlius pamerkti į medų ir išėmus apvolioti jau pakepintose sezamo sėklose. Skaniuosius kąsnelius sudėti ant folijos lakšto ir kepti ant grotelių (arba orkaitėje). Šalia, ant grotelių, padėti kepti pusiau perpjautą bananą ir grežinėliais supjaustytą obuolį. Vaisius aplieti medumi ir pabarstyti cinamonu. Kai vaisiai apskrunda viską išimti ir patiekti ant traškiomis salotomis išklotos lėkštės.

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 28 Rgp 2007, 12:40

tutsi rašė:guci,ant vistienos patrauke :roll: :wink:
Aha, vistiena megstu nerealiai Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 28 Rgp 2007, 12:45

Vištiena su paprikomis

500 g vištienos filė
1-2 saldžiosios paprikos (pageidautina skirtingų spalvų)
1 galvutė svogūno
200 g grietinėlės
druskos
prieskonių vištienai
aliejaus

Į keptuvę įpilti aliejaus ir sudėti juostelėmis supjaustytą vištienos filė, taip pat juostelėmis supjaustytas saldžiąsias paprikas ir svogūną. Paskaninti druska ir prieskoniais vištienai. Kai saldžiosios paprikos suminkštėja, supilti grietinėlę ir dar patroškinti, kol grietinėlė sutirštės.

Patiekti su virtais ryžiais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgp 2007, 12:48

ir man vistiena patinka :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 28 Rgp 2007, 12:48

As irgi megstu vistiena. Bet pas uosvius, jau ziauriai atsibodo, kai tik ateinam, vis musu atejimo proga vista kepa isskiesta ant druskos orkaiteje. Ji aisku sultinga, skani ir t.t. bet kiekviena karta tas pats, jau nebegaliu i ja ziureti 078 Ir per sunkus maistas viena vistiena valgyt. Padeda ten simboliskai darzoviu, bet mazoka. Zodziu mane tie atskyro maisto propaguotojai - netraukia.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgp 2007, 12:49

o tai pasakyti uosvienei negali :shock: ,kad raciona paivairintu :roll:

Skelbti atsakymą