Patiekalai su Brie sūriu
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Patiekalai su Brie sūriu
Sveiki, gurmanai, kulinarai ir siaip prijauciantys...
Tokia situacija- po svenciu liko didziulis gabalas pelesinio "bre" tipo surio... Su jau beatsirandanciais gedimo pozymiais (kaikas nepadejo nakciai i saldytuva )... Toki dideli gabala ismest ranka nekyla, juolab, kad nepigiai atsiejo... Neteko girdeti, kad kas toki suri naudotu karstu patiekalu gamybai, bet gal kas ka girdejo, bande, ragavo...? Pvz valgiau brokoliu sriuba su pelesiniu suriu, fantastiska buvo sriuba, tik ten suris kitos rusies- kietesnis ir kurkas astresnis, bre beveik skystas ir svelnus...
Laukiu jusu minciu...
Tokia situacija- po svenciu liko didziulis gabalas pelesinio "bre" tipo surio... Su jau beatsirandanciais gedimo pozymiais (kaikas nepadejo nakciai i saldytuva )... Toki dideli gabala ismest ranka nekyla, juolab, kad nepigiai atsiejo... Neteko girdeti, kad kas toki suri naudotu karstu patiekalu gamybai, bet gal kas ka girdejo, bande, ragavo...? Pvz valgiau brokoliu sriuba su pelesiniu suriu, fantastiska buvo sriuba, tik ten suris kitos rusies- kietesnis ir kurkas astresnis, bre beveik skystas ir svelnus...
Laukiu jusu minciu...
Šiltas pelėsinis sūris su salotomis
4 riekės baltos forminės duonos,
Brie sūrio, tiek, kad užtektų uždėti ant duonos riekėlių,
2 šaukštai skysto medaus,
4 šaukštai stambiai supjaustytų graikinių riešutų,
apie 100 g įvairių salotų lapų.
Duoną sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant duonos sudėti sūrio riekeles (jų storis apie 1 cm) ir jas apteptike medumi. Viršų apibarstykite graikiniais riešutais.
250 laipsnių orkaitėje kepti apie 8 min.
Salotų lapus susmulkinti ir sudėti į lėkštes, ant jų sudėti sumuštinius.
Galima patiekti kaip desertą arba kaip vakarinį užkandį.
4 riekės baltos forminės duonos,
Brie sūrio, tiek, kad užtektų uždėti ant duonos riekėlių,
2 šaukštai skysto medaus,
4 šaukštai stambiai supjaustytų graikinių riešutų,
apie 100 g įvairių salotų lapų.
Duoną sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant duonos sudėti sūrio riekeles (jų storis apie 1 cm) ir jas apteptike medumi. Viršų apibarstykite graikiniais riešutais.
250 laipsnių orkaitėje kepti apie 8 min.
Salotų lapus susmulkinti ir sudėti į lėkštes, ant jų sudėti sumuštinius.
Galima patiekti kaip desertą arba kaip vakarinį užkandį.
Makaronų apkepas su vištiena ir Brie sūriu
280 g makaronų,
1 svogūnas,
1 skiltelė česnako,
2 šaukštai aliejaus,
200 g pievagrybių,
4 viščiukų filė,
druskos, pipirų,
petražolių.
Padažui:
250 ml vištienos sultinio,
100 ml grietinės,
100 g Brie sūrio,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
2 šaukštai kukurūzų krakmolo,
pipirų.
Dideliame kiekyje vandens išvirti makaronus.
Nulupti ir griežinėliais supjaustyti svogūną ir česnaką. Pakepinti 1 šaukšte aliejaus ir išimti į lėkštę.
Nuplauti ir griežinėliais supjaustyti pievagrybius. Juostelėmis supjaustyti viščiuko filė. Pakepinti grybus ir vištieną su likusiais riebalais, pagardinti druska ir pipirais. Įmaišyti svogūnus pipirus ir petražoles.
Makaronus nuvarvinti. Makaronus ir kepintą vištieną dėti sluoksniais į karščiui atsparų indą.
Puode užvirti sultinį su grietine. Suberkite sutrupintą Brie sūrį ir maišykite kol ištirps. Pagardinkite pipirais. Įmaišykite kukurūzų krakmolą ir virkite apie 1 min.
Užpilkite padažą ant makaronų su vištiena, apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepti 250 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
Labai skanu su pomidorų salotomis.
280 g makaronų,
1 svogūnas,
1 skiltelė česnako,
2 šaukštai aliejaus,
200 g pievagrybių,
4 viščiukų filė,
druskos, pipirų,
petražolių.
Padažui:
250 ml vištienos sultinio,
100 ml grietinės,
100 g Brie sūrio,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
2 šaukštai kukurūzų krakmolo,
pipirų.
Dideliame kiekyje vandens išvirti makaronus.
Nulupti ir griežinėliais supjaustyti svogūną ir česnaką. Pakepinti 1 šaukšte aliejaus ir išimti į lėkštę.
Nuplauti ir griežinėliais supjaustyti pievagrybius. Juostelėmis supjaustyti viščiuko filė. Pakepinti grybus ir vištieną su likusiais riebalais, pagardinti druska ir pipirais. Įmaišyti svogūnus pipirus ir petražoles.
Makaronus nuvarvinti. Makaronus ir kepintą vištieną dėti sluoksniais į karščiui atsparų indą.
Puode užvirti sultinį su grietine. Suberkite sutrupintą Brie sūrį ir maišykite kol ištirps. Pagardinkite pipirais. Įmaišykite kukurūzų krakmolą ir virkite apie 1 min.
Užpilkite padažą ant makaronų su vištiena, apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepti 250 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
Labai skanu su pomidorų salotomis.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Teko ir man valgyti darzoviu salotas - troskinuka (net nezinau kaip ir pavadinti, nes atrodo kaip salotos, bet gaminimas tai beveik kaip kokio troskinio). pacio recepto, deja , nezinau. Bet gal tik ideja. Ant tu salotu - troskinuko, atvesinto, uzdeti ant groteliu pakepinta suri su pomidoru. Ot tai skanumelis
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
Gal kada netyčia prisiminsi kaip daroma ir kokios ten daržovės?zuikaite rašė:Teko ir man valgyti darzoviu salotas - troskinuka (net nezinau kaip ir pavadinti, nes atrodo kaip salotos, bet gaminimas tai beveik kaip kokio troskinio). pacio recepto, deja , nezinau. Bet gal tik ideja. Ant tu salotu - troskinuko, atvesinto, uzdeti ant groteliu pakepinta suri su pomidoru. Ot tai skanumelis
Labai jau norėtusi paragauti
Bulvių apkepas su sūriu Brie
4-5 bulvės,
1 stiklinė grietinėlės,
5-6 griežinėliai šoninės,
sūrio Brie
krapų, druskos, maltų juodųjų pipirų
fermentinio sūrio (nebūtinai).
Bulves nuskusti ir supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais. Šoninę smulkiai supjaustyti ir gerai pakepinti, kad gautųsi kaip spirgučiai. Į kepimo indą dedam vieną sluoksnį bulvių, apibarstom šiek tiek spirgučiais, druskyte, pipiriukais ir krapais (tik saikingai). Po to vėl dedam bulves, spirgučius, prieskonius ir tt. Taip sluoksniais dedam tol, kol turim bulvių. Paskutinis sluoksnis turėtų būti tik bulvės. Apipilam viską tolygiai grietinėle (ji neturi pilnai apsemti indo turinio), dedam į įkaitintą orkaitę, uždengiam dangčiu ir kepam apie 20 min. Tuo tarpu griežinėliais susipjaustom Brie sūrį, o fermentinį sūrį sutarkuojam. Kai jau bulvės bus beveik iškepusios, ant viršaus dedam gražiai Brie griežinėlius, uždengiam ir vėl į orkaitę kokioms 5 minutėms kol bulvės iškeps. Pabaigoj dar galima užbarstyti šiek tiek fermentinio sūrio.
4-5 bulvės,
1 stiklinė grietinėlės,
5-6 griežinėliai šoninės,
sūrio Brie
krapų, druskos, maltų juodųjų pipirų
fermentinio sūrio (nebūtinai).
Bulves nuskusti ir supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais. Šoninę smulkiai supjaustyti ir gerai pakepinti, kad gautųsi kaip spirgučiai. Į kepimo indą dedam vieną sluoksnį bulvių, apibarstom šiek tiek spirgučiais, druskyte, pipiriukais ir krapais (tik saikingai). Po to vėl dedam bulves, spirgučius, prieskonius ir tt. Taip sluoksniais dedam tol, kol turim bulvių. Paskutinis sluoksnis turėtų būti tik bulvės. Apipilam viską tolygiai grietinėle (ji neturi pilnai apsemti indo turinio), dedam į įkaitintą orkaitę, uždengiam dangčiu ir kepam apie 20 min. Tuo tarpu griežinėliais susipjaustom Brie sūrį, o fermentinį sūrį sutarkuojam. Kai jau bulvės bus beveik iškepusios, ant viršaus dedam gražiai Brie griežinėlius, uždengiam ir vėl į orkaitę kokioms 5 minutėms kol bulvės iškeps. Pabaigoj dar galima užbarstyti šiek tiek fermentinio sūrio.
LAŠIŠA SU MANGU IR "BRIE" SŪRIU
200-250g lašišos filė
50g "brie" sūrio
pusės mango
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
šaukšto sviesto
žiubsnelio žuvų prieskonių mišinio
pusės citrinos
Lašišą nuplauti, nusausinti, pabarstyti žuvų prieskoniais, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti keletui minučių. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame iš abiejų pusių apskrudinti lašišos filė. Žuvį perdėti į kepimo indą. Ant kepsnelio viršaus uždėti supjaustytą "Brie" sūrį ir įdėti į 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 15min. Svieste 15 min kepinti mažais kubeliais supjaustytą mangą. Kai suminkštės sudėti ant žuvies kepsnelio. Skanu tikrai
200-250g lašišos filė
50g "brie" sūrio
pusės mango
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
šaukšto sviesto
žiubsnelio žuvų prieskonių mišinio
pusės citrinos
Lašišą nuplauti, nusausinti, pabarstyti žuvų prieskoniais, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti keletui minučių. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame iš abiejų pusių apskrudinti lašišos filė. Žuvį perdėti į kepimo indą. Ant kepsnelio viršaus uždėti supjaustytą "Brie" sūrį ir įdėti į 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 15min. Svieste 15 min kepinti mažais kubeliais supjaustytą mangą. Kai suminkštės sudėti ant žuvies kepsnelio. Skanu tikrai
Sūris Brie keptas tešloje
500 g sūrio Brie,
500 g sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinis.
Tešlą padalyti į dvi dalis santykiu 1:2. Mažesnę dalį iškočioti ir pagal turimą sūrio dydį. Po to iškočioti didesnį tešlos lakštą taip, kad ant jo padėjus sūrį galima būtų užlenkti kraštus. Ant jo padėti visą sūrį, ant sūrio uždėti norimo įdaro.
Tada užlenkti tešlos kraštus, viršų aptepti šplaktu kiaušiniu ir ant viršaus uždėti kitą tešlos lakštą. Lengvai prispausti kraštus, kad kepant neatsiskirtų.
Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Patiekti karšta.
Grybų įdaras:
250 g grybų,
1 svogūnas,
druska, pipirai,
alijaus.
Grybus pakepinti su susmulkintu svogūnų, paskaninti druska ir pipirais.
Obuolio arba kriaušės įdaras:
1 obuolys (kriaušė),
0,5 šaukštelio cukraus,
truputi citrinos sulčių.
Obuolį (kriaušę) supjaustyti labai plonomis skiltelėmis, apibarstyti cukrumi, apšlakstyti citrinos sultimis.
Spanguolių ir graikinių riešurų įdaras:
100 g cukraus,
60 ml vandens,
200 g spanguolių,
saujalė graikinių riešutų.
Užvirti vandenį, supilti cukrų, kai cukrus ištirps suberti spanguoles. Tada pavari dar 3-5 minutes. Nuimti nuo ugnies, suberti riešutus, išmaišyti.
500 g sūrio Brie,
500 g sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinis.
Tešlą padalyti į dvi dalis santykiu 1:2. Mažesnę dalį iškočioti ir pagal turimą sūrio dydį. Po to iškočioti didesnį tešlos lakštą taip, kad ant jo padėjus sūrį galima būtų užlenkti kraštus. Ant jo padėti visą sūrį, ant sūrio uždėti norimo įdaro.
Tada užlenkti tešlos kraštus, viršų aptepti šplaktu kiaušiniu ir ant viršaus uždėti kitą tešlos lakštą. Lengvai prispausti kraštus, kad kepant neatsiskirtų.
Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Patiekti karšta.
Grybų įdaras:
250 g grybų,
1 svogūnas,
druska, pipirai,
alijaus.
Grybus pakepinti su susmulkintu svogūnų, paskaninti druska ir pipirais.
Obuolio arba kriaušės įdaras:
1 obuolys (kriaušė),
0,5 šaukštelio cukraus,
truputi citrinos sulčių.
Obuolį (kriaušę) supjaustyti labai plonomis skiltelėmis, apibarstyti cukrumi, apšlakstyti citrinos sultimis.
Spanguolių ir graikinių riešurų įdaras:
100 g cukraus,
60 ml vandens,
200 g spanguolių,
saujalė graikinių riešutų.
Užvirti vandenį, supilti cukrų, kai cukrus ištirps suberti spanguoles. Tada pavari dar 3-5 minutes. Nuimti nuo ugnies, suberti riešutus, išmaišyti.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Ten tos salotos is baklazanu, raudonuju papriku (saldziu), svogunu. Ir viskas gana ilgai kepama, o tiksliau... oi, net nezikau kaip ir pavadint Aliejus gana vesus buna, tik siltas, tad kepimu negalima vadinti... zodziu, salotos gan riebios, bet vertos demesio. Gal kur rasiu panasu receptuka tarp ispanisku interneto puslapiuku. Tai idesiu.daida rašė:Gal kada netyčia prisiminsi kaip daroma ir kokios ten daržovės?zuikaite rašė:Teko ir man valgyti darzoviu salotas - troskinuka (net nezinau kaip ir pavadinti, nes atrodo kaip salotos, bet gaminimas tai beveik kaip kokio troskinio). pacio recepto, deja , nezinau. Bet gal tik ideja. Ant tu salotu - troskinuko, atvesinto, uzdeti ant groteliu pakepinta suri su pomidoru. Ot tai skanumelis
Labai jau norėtusi paragauti
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Ant delio gabalo duonos, geriau baltos, uzsidek maziuka gabaleli surio ir niam niam. Arba kaip as dar darydavau... Maza gabaliuka dedavau i karstus sumustinius tarp duonos, kito surio, kumpelio, majonezo ir pomidoru padazo. Jausdavosi siek tiek kitoks skonis, bet tik siek tiek. Nezinau, as tai taip pripratau, o dabar tai man labai tas suris patinka, ir is vis as suriu megeja, kaip ziurkes
Kinietiški kopustai ,pomidorai,švz.agurkai,paprika raudona -pjaustyti šiaudeliais, fetos sūris- gabaliukais nedideliais,apkepti maži vištienos gabaliukai, salotų prieskoniai,skaidrus saldžiarūgštis užpilas.Ramunė rašė:Matyt, dabar dar ragauja, nes nuo vakar pietų kažkur dingo.
Tutsi, kaip pievagrybiai
Receptėlių su feta sūriu parašykit, pleeaaaaaase
prisiminiau viena gera recepta suriui sunaudoti! pamenu dariau, kai surio galiojimo laikas i pabaiga ejo(ne feta buvo, bet manau tiks ir sis suris)
jei turi paimk sluoksniuotos bemieles teslos, ja iskociok, ant puses gabalo dek feta, tada uzlenk, suspausk krastus ir supjaustyk.
arba ant viso gabalo dek feta, tada susuk vynioti ir supjaustyk
jei turi paimk sluoksniuotos bemieles teslos, ja iskociok, ant puses gabalo dek feta, tada uzlenk, suspausk krastus ir supjaustyk.
arba ant viso gabalo dek feta, tada susuk vynioti ir supjaustyk
pasiknisau internete, radau toki nebloga patiekalo recepta
SŪRIO VYNIOTINIS
200-300 g fermentinio sūrio;
Įdarui (1):
karšto rūkymo žuvis;
2 kietai virti kiaušiniai;
1 svogūno galvutė;
majonezo;
arba (2):
100 g rūkyto kumpio;
alyvuogių;
1 virta morka;
žalumynų;
majonezo;
Sūrį smulkiai supjaustyti, sudėti ant celofaninės plėvelės, susukti, surišti ir palaikyti verdančiam vandeny 2-3 min. Išsilydžiusį sūrį iškočioti kuo ploniau (kaip tešlą virtinukams). Ant sūrio dėti paruoštą įdarą: žuvies (susmulkinti karštai rūkytą žuvį, svogūną, kietai virtus kiaušinius. Viską gerai išmaišyti pridėjus majonezo) arba kumpio (kumpį, virtą morką, alyvuoges, petražoles ir krapus susmulkinti ir sumaišyti su nedideliu kiekiu majonezo, kad gautumėte tirštą masę). Po to suformuoti vyniotinį, įsukti į foliją ir palikti stingti 2-3 valandoms. Pjaustyti plonais griežinėliais.
cia ne fetos suris, bet nusprendziau vistiek ideti si recepta
SŪRIO VYNIOTINIS
200-300 g fermentinio sūrio;
Įdarui (1):
karšto rūkymo žuvis;
2 kietai virti kiaušiniai;
1 svogūno galvutė;
majonezo;
arba (2):
100 g rūkyto kumpio;
alyvuogių;
1 virta morka;
žalumynų;
majonezo;
Sūrį smulkiai supjaustyti, sudėti ant celofaninės plėvelės, susukti, surišti ir palaikyti verdančiam vandeny 2-3 min. Išsilydžiusį sūrį iškočioti kuo ploniau (kaip tešlą virtinukams). Ant sūrio dėti paruoštą įdarą: žuvies (susmulkinti karštai rūkytą žuvį, svogūną, kietai virtus kiaušinius. Viską gerai išmaišyti pridėjus majonezo) arba kumpio (kumpį, virtą morką, alyvuoges, petražoles ir krapus susmulkinti ir sumaišyti su nedideliu kiekiu majonezo, kad gautumėte tirštą masę). Po to suformuoti vyniotinį, įsukti į foliją ir palikti stingti 2-3 valandoms. Pjaustyti plonais griežinėliais.
cia ne fetos suris, bet nusprendziau vistiek ideti si recepta
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Hazel rašė:Kinietiški kopustai ,pomidorai,švz.agurkai,paprika raudona -pjaustyti šiaudeliais, fetos sūris- gabaliukais nedideliais,apkepti maži vištienos gabaliukai, salotų prieskoniai,skaidrus saldžiarūgštis užpilas.
Labai skanu, jau pabandžiau. Nedaug, bet patiko O vištienos - nebūtina, o gal tik man
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Per sudėtinga Galėtum žiopliem paprasčiau paaiškint, kaip ten vyniot ir pjaustytHazel rašė:prisiminiau viena gera recepta suriui sunaudoti! pamenu dariau, kai surio galiojimo laikas i pabaiga ejo(ne feta buvo, bet manau tiks ir sis suris)
jei turi paimk sluoksniuotos bemieles teslos, ja iskociok, ant puses gabalo dek feta, tada uzlenk, suspausk krastus ir supjaustyk.
arba ant viso gabalo dek feta, tada susuk vynioti ir supjaustyk