Patiekalai su Brie sūriu

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
gurmanas
Naujokas
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 27 Spa 2006, 14:40

Patiekalai su Brie sūriu

Standartinė gurmanas » 19 Vas 2007, 12:29

Sveiki, gurmanai, kulinarai ir siaip prijauciantys...
Tokia situacija- po svenciu liko didziulis gabalas pelesinio "bre" tipo surio... Su jau beatsirandanciais gedimo pozymiais (kaikas nepadejo nakciai i saldytuva ;))... Toki dideli gabala ismest ranka nekyla, juolab, kad nepigiai atsiejo... Neteko girdeti, kad kas toki suri naudotu karstu patiekalu gamybai, bet gal kas ka girdejo, bande, ragavo...? Pvz valgiau brokoliu sriuba su pelesiniu suriu, fantastiska buvo sriuba, tik ten suris kitos rusies- kietesnis ir kurkas astresnis, bre beveik skystas ir svelnus...
Laukiu jusu minciu...

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 20 Vas 2007, 00:35

Šiltas pelėsinis sūris su salotomis

4 riekės baltos forminės duonos,
Brie sūrio, tiek, kad užtektų uždėti ant duonos riekėlių,
2 šaukštai skysto medaus,
4 šaukštai stambiai supjaustytų graikinių riešutų,
apie 100 g įvairių salotų lapų.

Duoną sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant duonos sudėti sūrio riekeles (jų storis apie 1 cm) ir jas apteptike medumi. Viršų apibarstykite graikiniais riešutais.
250 laipsnių orkaitėje kepti apie 8 min.
Salotų lapus susmulkinti ir sudėti į lėkštes, ant jų sudėti sumuštinius.
Galima patiekti kaip desertą arba kaip vakarinį užkandį.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 20 Vas 2007, 00:55

Makaronų apkepas su vištiena ir Brie sūriu

280 g makaronų,
1 svogūnas,
1 skiltelė česnako,
2 šaukštai aliejaus,
200 g pievagrybių,
4 viščiukų filė,
druskos, pipirų,
petražolių.
Padažui:
250 ml vištienos sultinio,
100 ml grietinės,
100 g Brie sūrio,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
2 šaukštai kukurūzų krakmolo,
pipirų.

Dideliame kiekyje vandens išvirti makaronus.
Nulupti ir griežinėliais supjaustyti svogūną ir česnaką. Pakepinti 1 šaukšte aliejaus ir išimti į lėkštę.
Nuplauti ir griežinėliais supjaustyti pievagrybius. Juostelėmis supjaustyti viščiuko filė. Pakepinti grybus ir vištieną su likusiais riebalais, pagardinti druska ir pipirais. Įmaišyti svogūnus pipirus ir petražoles.
Makaronus nuvarvinti. Makaronus ir kepintą vištieną dėti sluoksniais į karščiui atsparų indą.
Puode užvirti sultinį su grietine. Suberkite sutrupintą Brie sūrį ir maišykite kol ištirps. Pagardinkite pipirais. Įmaišykite kukurūzų krakmolą ir virkite apie 1 min.
Užpilkite padažą ant makaronų su vištiena, apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepti 250 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
Labai skanu su pomidorų salotomis.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 20 Vas 2007, 01:07

Teko ir man valgyti darzoviu salotas - troskinuka (net nezinau kaip ir pavadinti, nes atrodo kaip salotos, bet gaminimas tai beveik kaip kokio troskinio). pacio recepto, deja :oops: , nezinau. Bet gal tik ideja. Ant tu salotu - troskinuko, atvesinto, uzdeti ant groteliu pakepinta suri su pomidoru. Ot tai skanumelis :lol: :roll: :hubba:
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 20 Vas 2007, 01:10

zuikaite rašė:Teko ir man valgyti darzoviu salotas - troskinuka (net nezinau kaip ir pavadinti, nes atrodo kaip salotos, bet gaminimas tai beveik kaip kokio troskinio). pacio recepto, deja :oops: , nezinau. Bet gal tik ideja. Ant tu salotu - troskinuko, atvesinto, uzdeti ant groteliu pakepinta suri su pomidoru. Ot tai skanumelis :lol: :roll: :hubba:
Gal kada netyčia prisiminsi kaip daroma ir kokios ten daržovės?
Labai jau norėtusi paragauti :roll:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 20 Vas 2007, 15:51

Bulvių apkepas su sūriu Brie

4-5 bulvės,
1 stiklinė grietinėlės,
5-6 griežinėliai šoninės,
sūrio Brie
krapų, druskos, maltų juodųjų pipirų
fermentinio sūrio (nebūtinai).

Bulves nuskusti ir supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais. Šoninę smulkiai supjaustyti ir gerai pakepinti, kad gautųsi kaip spirgučiai. Į kepimo indą dedam vieną sluoksnį bulvių, apibarstom šiek tiek spirgučiais, druskyte, pipiriukais ir krapais (tik saikingai). Po to vėl dedam bulves, spirgučius, prieskonius ir tt. Taip sluoksniais dedam tol, kol turim bulvių. Paskutinis sluoksnis turėtų būti tik bulvės. Apipilam viską tolygiai grietinėle (ji neturi pilnai apsemti indo turinio), dedam į įkaitintą orkaitę, uždengiam dangčiu ir kepam apie 20 min. Tuo tarpu griežinėliais susipjaustom Brie sūrį, o fermentinį sūrį sutarkuojam. Kai jau bulvės bus beveik iškepusios, ant viršaus dedam gražiai Brie griežinėlius, uždengiam ir vėl į orkaitę kokioms 5 minutėms kol bulvės iškeps. Pabaigoj dar galima užbarstyti šiek tiek fermentinio sūrio.

Vartotojo avataras
gurmanas
Naujokas
Pranešimai: 4
Užsiregistravo: 27 Spa 2006, 14:40

Standartinė gurmanas » 20 Vas 2007, 16:59

Ačiu už pasiūlymus, šiandien pat išbandysiu... :D

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 20 Vas 2007, 18:36

LAŠIŠA SU MANGU IR "BRIE" SŪRIU
200-250g lašišos filė
50g "brie" sūrio
pusės mango
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
šaukšto sviesto
žiubsnelio žuvų prieskonių mišinio
pusės citrinos

Lašišą nuplauti, nusausinti, pabarstyti žuvų prieskoniais, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti keletui minučių. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame iš abiejų pusių apskrudinti lašišos filė. Žuvį perdėti į kepimo indą. Ant kepsnelio viršaus uždėti supjaustytą "Brie" sūrį ir įdėti į 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 15min. Svieste 15 min kepinti mažais kubeliais supjaustytą mangą. Kai suminkštės sudėti ant žuvies kepsnelio. ;) Skanu tikrai ;)

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 21 Vas 2007, 14:57

Sūris Brie keptas tešloje
500 g sūrio Brie,
500 g sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinis.



Tešlą padalyti į dvi dalis santykiu 1:2. Mažesnę dalį iškočioti ir pagal turimą sūrio dydį. Po to iškočioti didesnį tešlos lakštą taip, kad ant jo padėjus sūrį galima būtų užlenkti kraštus. Ant jo padėti visą sūrį, ant sūrio uždėti norimo įdaro.
Tada užlenkti tešlos kraštus, viršų aptepti šplaktu kiaušiniu ir ant viršaus uždėti kitą tešlos lakštą. Lengvai prispausti kraštus, kad kepant neatsiskirtų.
Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Patiekti karšta.

Grybų įdaras:
250 g grybų,
1 svogūnas,
druska, pipirai,
alijaus.
Grybus pakepinti su susmulkintu svogūnų, paskaninti druska ir pipirais.

Obuolio arba kriaušės įdaras:
1 obuolys (kriaušė),
0,5 šaukštelio cukraus,
truputi citrinos sulčių.
Obuolį (kriaušę) supjaustyti labai plonomis skiltelėmis, apibarstyti cukrumi, apšlakstyti citrinos sultimis.

Spanguolių ir graikinių riešurų įdaras:
100 g cukraus,
60 ml vandens,
200 g spanguolių,
saujalė graikinių riešutų.
Užvirti vandenį, supilti cukrų, kai cukrus ištirps suberti spanguoles. Tada pavari dar 3-5 minutes. Nuimti nuo ugnies, suberti riešutus, išmaišyti.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 02 Kov 2007, 16:38

daida rašė:
zuikaite rašė:Teko ir man valgyti darzoviu salotas - troskinuka (net nezinau kaip ir pavadinti, nes atrodo kaip salotos, bet gaminimas tai beveik kaip kokio troskinio). pacio recepto, deja :oops: , nezinau. Bet gal tik ideja. Ant tu salotu - troskinuko, atvesinto, uzdeti ant groteliu pakepinta suri su pomidoru. Ot tai skanumelis :lol: :roll: :hubba:
Gal kada netyčia prisiminsi kaip daroma ir kokios ten daržovės?
Labai jau norėtusi paragauti :roll:
Ten tos salotos is baklazanu, raudonuju papriku (saldziu), svogunu. Ir viskas gana ilgai kepama, o tiksliau... oi, net nezikau kaip ir pavadint :oops: Aliejus gana vesus buna, tik siltas, tad kepimu negalima vadinti... zodziu, salotos gan riebios, bet vertos demesio. Gal kur rasiu panasu receptuka tarp ispanisku interneto puslapiuku. Tai idesiu.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Kov 2007, 14:47

o man tai nepatinka bri suris :( ,jo skonis kazkoks specifinis :roll:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 20 Kov 2007, 16:23

Cia del pelesio. Reikia tik priprasti, o paskui be pelesio suris net neskanus buna :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Kov 2007, 16:26

O KAIP PRISIVERSTI PRATINTIS :shock: :shock:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 20 Kov 2007, 16:29

Ant delio gabalo duonos, geriau baltos, uzsidek maziuka gabaleli surio ir niam niam. Arba kaip as dar darydavau... Maza gabaliuka dedavau i karstus sumustinius tarp duonos, kito surio, kumpelio, majonezo ir pomidoru padazo. Jausdavosi siek tiek kitoks skonis, bet tik siek tiek. Nezinau, as tai taip pripratau, o dabar tai man labai tas suris patinka, ir is vis as suriu megeja, kaip ziurkes :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Kov 2007, 17:33

O man labai :hubba: Aš jį vieną galiu kabliuoti :valg: :valg:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 21 Kov 2007, 00:37

tutsi rašė:o man tai nepatinka bri suris :( ,jo skonis kazkoks specifinis :roll:
Man jis kvepia pievagrybiais ir valgau dažniausiai su prancūzišku batonu arba be nieko :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2007, 09:44

na va,o man ir pievagrybiai nepatinka....tai turbut bus sunku :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Kov 2007, 20:38

tutsi rašė:na va,o man ir pievagrybiai nepatinka....tai turbut bus sunku :roll:
O tu paimk ir paragauk be jokio nusiteikimo. 8) Gal patiks :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 12:26

gal :shock: :shock:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 09 Bal 2007, 20:23

tutsi rašė:gal :shock: :shock:
na, bandei ragauti? Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Bal 2007, 11:33

Matyt, dabar dar ragauja, nes nuo vakar pietų kažkur dingo. :lol:
Tutsi, kaip pievagrybiai :wink:

Receptėlių su feta sūriu parašykit, pleeaaaaaase :!: :!: :!: :!:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 10 Bal 2007, 13:49

Ramunė rašė:Matyt, dabar dar ragauja, nes nuo vakar pietų kažkur dingo. :lol:
Tutsi, kaip pievagrybiai :wink:

Receptėlių su feta sūriu parašykit, pleeaaaaaase :!: :!: :!: :!:
Kinietiški kopustai ,pomidorai,švz.agurkai,paprika raudona -pjaustyti šiaudeliais, fetos sūris- gabaliukais nedideliais,apkepti maži vištienos gabaliukai, salotų prieskoniai,skaidrus saldžiarūgštis užpilas. ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Bal 2007, 14:54

:aciu1: Gal dar turi :oops: Nes sūrio tai daug turiu, pabandyt norėsis keletą :P

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 10 Bal 2007, 15:06

Ramunė rašė::aciu1: Gal dar turi :oops: Nes sūrio tai daug turiu, pabandyt norėsis keletą :P
is kur jo tiek gavai? :D

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 10 Bal 2007, 15:10

perversiu knyga ir sasiuvini :D :
feta idarytos cukinijos manau netiks...
bandeles su feta suriu ir svieziais bazilikais... ?gal?
daugiau nerandu...

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 10 Bal 2007, 15:16

prisiminiau viena gera recepta suriui sunaudoti! :idea: pamenu dariau, kai surio galiojimo laikas i pabaiga ejo(ne feta buvo, bet manau tiks ir sis suris) :!:
jei turi paimk sluoksniuotos bemieles teslos, ja iskociok, ant puses gabalo dek feta, tada uzlenk, suspausk krastus ir supjaustyk.
arba ant viso gabalo dek feta, tada susuk vynioti ir supjaustyk ;)

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 10 Bal 2007, 15:30

pasiknisau internete, radau toki nebloga patiekalo recepta ;)
SŪRIO VYNIOTINIS

200-300 g fermentinio sūrio;

Įdarui (1):
karšto rūkymo žuvis;
2 kietai virti kiaušiniai;
1 svogūno galvutė;
majonezo;

arba (2):
100 g rūkyto kumpio;
alyvuogių;
1 virta morka;
žalumynų;
majonezo;



Sūrį smulkiai supjaustyti, sudėti ant celofaninės plėvelės, susukti, surišti ir palaikyti verdančiam vandeny 2-3 min. Išsilydžiusį sūrį iškočioti kuo ploniau (kaip tešlą virtinukams). Ant sūrio dėti paruoštą įdarą: žuvies (susmulkinti karštai rūkytą žuvį, svogūną, kietai virtus kiaušinius. Viską gerai išmaišyti pridėjus majonezo) arba kumpio (kumpį, virtą morką, alyvuoges, petražoles ir krapus susmulkinti ir sumaišyti su nedideliu kiekiu majonezo, kad gautumėte tirštą masę). Po to suformuoti vyniotinį, įsukti į foliją ir palikti stingti 2-3 valandoms. Pjaustyti plonais griežinėliais.

cia ne fetos suris, bet nusprendziau vistiek ideti si recepta ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Bal 2007, 16:01

Labai dėkui už receptėlius. Tikrai išbandysiu. :lol: bet gal ne visus.
O sūrionusipirkau aš, dar vyras radęs parvilko. Kadangi visi draugai žino, kad aš sūrius mėgstu - dar ir draugė nupirko . Atsisakyt kažkaip nepatogu. Taigi valgysim :valg:
O įdarytą cukiniją turiu. Bet kad reikėtų vasarą, kai jos šviežios :?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Bal 2007, 18:15

Hazel rašė:Kinietiški kopustai ,pomidorai,švz.agurkai,paprika raudona -pjaustyti šiaudeliais, fetos sūris- gabaliukais nedideliais,apkepti maži vištienos gabaliukai, salotų prieskoniai,skaidrus saldžiarūgštis užpilas. ;)

Paveikslėlis Labai skanu, jau pabandžiau. Nedaug, bet patiko Paveikslėlis O vištienos - nebūtina, o gal tik man Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Bal 2007, 18:19

Hazel rašė:prisiminiau viena gera recepta suriui sunaudoti! :idea: pamenu dariau, kai surio galiojimo laikas i pabaiga ejo(ne feta buvo, bet manau tiks ir sis suris) :!:
jei turi paimk sluoksniuotos bemieles teslos, ja iskociok, ant puses gabalo dek feta, tada uzlenk, suspausk krastus ir supjaustyk.
arba ant viso gabalo dek feta, tada susuk vynioti ir supjaustyk ;)
Per sudėtinga Paveikslėlis Galėtum žiopliem paprasčiau paaiškint, kaip ten vyniot ir pjaustyt Paveikslėlis Paveikslėlis

Skelbti atsakymą