Patiekalai iš įvairių kopūstų
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Patiekalai iš įvairių kopūstų
Sakoma, jog kopūstai sustiprina organizmo imunitetą, padeda išvengti skrandžio opų, mažina riziką susirgti vėžiu.
Be jogurto ir alyvų aliejaus, kopūstai yra bene didžiausi vėžio priešai. Nustatyta, kad valgantieji daug kopūstų itin retai suserga storosios žarnos ir skrandžio vėžiu. manoma, kad jei nors kartą per savaitę suvalgysi kopūstų patiekalą, rizika susirgti sumažės per pusę. kopūatai turi įtakos ir estrogenų kiekio kraujyje mažėjimui, todėl mažina įtaką susirgti krūties vėžiu.
Šiose daržovėse labai daug vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą, labai daug geležies, daug medžiagų, naikinančių ligas sukeliančias bekterijas ir virusus.
Šviežių kopūstų sultys gydo skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opas.
Be jogurto ir alyvų aliejaus, kopūstai yra bene didžiausi vėžio priešai. Nustatyta, kad valgantieji daug kopūstų itin retai suserga storosios žarnos ir skrandžio vėžiu. manoma, kad jei nors kartą per savaitę suvalgysi kopūstų patiekalą, rizika susirgti sumažės per pusę. kopūatai turi įtakos ir estrogenų kiekio kraujyje mažėjimui, todėl mažina įtaką susirgti krūties vėžiu.
Šiose daržovėse labai daug vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą, labai daug geležies, daug medžiagų, naikinančių ligas sukeliančias bekterijas ir virusus.
Šviežių kopūstų sultys gydo skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Briuseliniai kopūstai
Turi daug cukraus, baltymų, ląstelienos, chlorofilo, kalio, forsforo, geležies ir vitamino C. K, Mg ir Fe kiekiu šie kopūstai lenkia kitas kopūstines daržoves.
Briuselio kopūstai saugo nuo skorbuto, slopina uždegimus, gerina kraujodarą bei kraujo sudėtį, saugo nuo aterosklerozės. Jie padeda atsikosėti, skystina gleives, laisvina vidurius, skatina šlapimo bei tulžies išsiskyrimą, tinka diabetikams.
kankinant lėtiniams galvos skausmams, rekomenduojama 2 kartus per dieną visą savaitę valgyti briuselinius kopūstus ir gerti vandenį, kuriame jie virė.
Turi daug cukraus, baltymų, ląstelienos, chlorofilo, kalio, forsforo, geležies ir vitamino C. K, Mg ir Fe kiekiu šie kopūstai lenkia kitas kopūstines daržoves.
Briuselio kopūstai saugo nuo skorbuto, slopina uždegimus, gerina kraujodarą bei kraujo sudėtį, saugo nuo aterosklerozės. Jie padeda atsikosėti, skystina gleives, laisvina vidurius, skatina šlapimo bei tulžies išsiskyrimą, tinka diabetikams.
kankinant lėtiniams galvos skausmams, rekomenduojama 2 kartus per dieną visą savaitę valgyti briuselinius kopūstus ir gerti vandenį, kuriame jie virė.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žiedinių kopūstų salotos
pusė galvutės kalafioro,
pomidoras,
geltona ar raudona paprika,
kietai virtas kiaušinis,
majonezas.
kalafiorą išskirstyti žiedynais, pomidorą, kiaušinį ir papriką supjaustyti kubeliais.Užberti prieskonių ir sumaišyti su majonezu.
galima įtarkuoti morką arba įdėti žaliųjų žirnelių.
pusė galvutės kalafioro,
pomidoras,
geltona ar raudona paprika,
kietai virtas kiaušinis,
majonezas.
kalafiorą išskirstyti žiedynais, pomidorą, kiaušinį ir papriką supjaustyti kubeliais.Užberti prieskonių ir sumaišyti su majonezu.
galima įtarkuoti morką arba įdėti žaliųjų žirnelių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Briuselio kopūstų apkepas
1 kg kopūstų,
1 svogūnas,
po 200 g lašinukų ir fermentinio sūrio,
4 kiaušiniai,
1 stiklinė grietinės,
0,5 stiklinės pieno,
stiklinė saulėgrąžų,
aliejaus, dtuskos, pipirų, muskato.
Kopūsčiukus apvirti pasūdytame vandenyje, apkepinti keptuvėje su svogūnu, įberti prieskonių.Supilti į kepimo indą ir užpilti padažu.
Padažas:
Smulkiai supjaustytus lašinukus paspirginti.
Kiaušinius išplakti, supilti pieną, grietinę, saulėgrąžas, sūrį, prieskonius, lašinukus. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant kopūstų. kepame apie 20 min.
Galima tarp kopųstų įdėti apkepintos mėsos ar iš faršo padarytų ir apkeptų kukuliukų.
1 kg kopūstų,
1 svogūnas,
po 200 g lašinukų ir fermentinio sūrio,
4 kiaušiniai,
1 stiklinė grietinės,
0,5 stiklinės pieno,
stiklinė saulėgrąžų,
aliejaus, dtuskos, pipirų, muskato.
Kopūsčiukus apvirti pasūdytame vandenyje, apkepinti keptuvėje su svogūnu, įberti prieskonių.Supilti į kepimo indą ir užpilti padažu.
Padažas:
Smulkiai supjaustytus lašinukus paspirginti.
Kiaušinius išplakti, supilti pieną, grietinę, saulėgrąžas, sūrį, prieskonius, lašinukus. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant kopūstų. kepame apie 20 min.
Galima tarp kopųstų įdėti apkepintos mėsos ar iš faršo padarytų ir apkeptų kukuliukų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Brokolių salotos
Brokolius apvirti ir suskirstyti žiedynais.
Pomidorus supjaustyti skiltelėmis,
svogūną - pusžiedžiais,
papriką ( geltoną) - juostelėmis.
Majonezą sumaišyti su kapotu česnaku, krapais, druska ir pipirais. Sumaišyti su daržovėmis ir papuošti kiaušinio skiltelėmis.
Vietoj majonezo galima daryti užpilą.
Brokolius apvirti ir suskirstyti žiedynais.
Pomidorus supjaustyti skiltelėmis,
svogūną - pusžiedžiais,
papriką ( geltoną) - juostelėmis.
Majonezą sumaišyti su kapotu česnaku, krapais, druska ir pipirais. Sumaišyti su daržovėmis ir papuošti kiaušinio skiltelėmis.
Vietoj majonezo galima daryti užpilą.
PIKANTIŠKOS RAUDONŲJŲ KOPŪSTŲ SALOTOS
0,5 raudongūžio kopūsto
150g fermentinio sūrio
3 riekelės juoduos duonos
2 česnako skiltelės
0,5 stiklinės razinų
50g graikinių riešutų
5 šaukštai majonezo
aliejaus duonai kepti
Duonos riekeles apkepame, įtriname česnaku ir supjaustome kubeliais. Kopūstą smulkiai supjaustome ir sumaišome su duona, riešutais, razinomis, kubeliais supjaustytu sūriu.
Man asmeniškai keistokas šitas derinys, bet gal kam patiks
0,5 raudongūžio kopūsto
150g fermentinio sūrio
3 riekelės juoduos duonos
2 česnako skiltelės
0,5 stiklinės razinų
50g graikinių riešutų
5 šaukštai majonezo
aliejaus duonai kepti
Duonos riekeles apkepame, įtriname česnaku ir supjaustome kubeliais. Kopūstą smulkiai supjaustome ir sumaišome su duona, riešutais, razinomis, kubeliais supjaustytu sūriu.
Man asmeniškai keistokas šitas derinys, bet gal kam patiks
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pekino kopūstų salotos
Sluoksniai:
Kopūstas - juostelėmis,
pomidorai - skiltelėmis,
agurkas pusgriežinėliais,
poras - pusžiedžiais,
kons. pupelės,
kons. paprika - juosteklėmis.
Padažas:
majonezas, citrinos sulčių, cukraus, druskos, pipirų. Vietoj majonezo galima naudoti aliejų arba jogurtą.
Sluoksniai:
Kopūstas - juostelėmis,
pomidorai - skiltelėmis,
agurkas pusgriežinėliais,
poras - pusžiedžiais,
kons. pupelės,
kons. paprika - juosteklėmis.
Padažas:
majonezas, citrinos sulčių, cukraus, druskos, pipirų. Vietoj majonezo galima naudoti aliejų arba jogurtą.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 07 Lie 2007, 12:00, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
daryk, tikrai pavyks. Aš irgi bebijodama dariau, nes buvau ( kaip ir tu) įsitikinusi, kad ištyš Ne, viskas gerai buvo. Tik aš juos trupučiuką mažesnius dariau ir trumpiau troškinau labai skanūs buvo, net vyrui patiko, o apie jo požiūrį į mano balandėlius, aš jau pasakojaututsi rašė:atrodo Ramunele,busiu prisisnekejusi del balandeliu Mama parvilko sviezia kopusta,teks gaminti is sviezio
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Troškinti brokoliai prie žuvies patiekalų
po 750 g brokolių ir morkų,
citrina,
2 svogūnai,
stiklinė sultinio,
prieskonių.
Morkas supjaustyti griežinėliais, apkepinti svieste, sudėti brokolių žiedynus ir užpilti sultinio. Patroškinti apie 10 min, sudėti svogūnų pusžiedžius, citinos sultis, prieskonius ir dar troškinti apie 5 min. Norint riebiau, galimaįdėti grietinės.
Man jie labai skanu ir vieni, su šviežiai paraugintu ar šviežiu agurkėliu .
po 750 g brokolių ir morkų,
citrina,
2 svogūnai,
stiklinė sultinio,
prieskonių.
Morkas supjaustyti griežinėliais, apkepinti svieste, sudėti brokolių žiedynus ir užpilti sultinio. Patroškinti apie 10 min, sudėti svogūnų pusžiedžius, citinos sultis, prieskonius ir dar troškinti apie 5 min. Norint riebiau, galimaįdėti grietinės.
Man jie labai skanu ir vieni, su šviežiai paraugintu ar šviežiu agurkėliu .
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Brokoliai Labai daug turi vitamino C, karotino, Mg, Fe, K. Šiais mineralais jie lenkia visai kitas kopūstines daržoves.
Brokoliai laikomi jauninančia daržove, pristabdančia aterosklerozės vystymąsi;
brokoliai yra lengvai virškinami, nes turi mažai ląstelienos, todėl tinka ir sergantiems skrandžio bei žarnyno ligomis;
vienas brokolio krūmelis gali 3-4 savaites išmaitinti vieną žmogų : nuskynus vieną žiedyną, išauga dar 5-6.
Ruošiant salotas, brokolius galima maišyti su paprika, morkomis, svogūnais, agurkais, žirneliais, krapais, petražolėmis. Prieš gaminant, brokoliai 15 min. pamerkiami į parūgštintą vandenį. Kad išliktų graži žalia spalva, jie verdami pasūdytame ir parūgštintame vandenyje neuždengtame puode. 100 g brokolių yra tik 36 kcal.
Brokoliai laikomi jauninančia daržove, pristabdančia aterosklerozės vystymąsi;
brokoliai yra lengvai virškinami, nes turi mažai ląstelienos, todėl tinka ir sergantiems skrandžio bei žarnyno ligomis;
vienas brokolio krūmelis gali 3-4 savaites išmaitinti vieną žmogų : nuskynus vieną žiedyną, išauga dar 5-6.
Ruošiant salotas, brokolius galima maišyti su paprika, morkomis, svogūnais, agurkais, žirneliais, krapais, petražolėmis. Prieš gaminant, brokoliai 15 min. pamerkiami į parūgštintą vandenį. Kad išliktų graži žalia spalva, jie verdami pasūdytame ir parūgštintame vandenyje neuždengtame puode. 100 g brokolių yra tik 36 kcal.
BALANDĖLIAI
1 kopūsto galva,
Faršo,
2 kiaušiniai,
stiklinė grietinės,
pusė puodelio ryžių,
1 didelis svogūnas,
3 skiltelės česnako,
keli šaukštai miltų,
prieskonių.
1 kopūsto galva,
Faršo,
2 kiaušiniai,
stiklinė grietinės,
pusė puodelio ryžių,
1 didelis svogūnas,
3 skiltelės česnako,
keli šaukštai miltų,
prieskonių.
- Prikabinti failai
-
- 8. Balandėliai
- cabbageleaves10.jpg (22.83 KiB) Peržiūrėta 12353 karus(ų)
-
- 7.
- cabbageleaves8.jpg (25.54 KiB) Peržiūrėta 12354 karus(ų)
-
- 6.
- cabbageleaves7.jpg (19.69 KiB) Peržiūrėta 12354 karus(ų)
-
- 5.
- cabbageleaves6.jpg (27.28 KiB) Peržiūrėta 12356 karus(ų)
-
- 4.
- cabbageleaves4.jpg (25.14 KiB) Peržiūrėta 12355 karus(ų)
-
- 3.
- cabbageleaves3.jpg (23.13 KiB) Peržiūrėta 12355 karus(ų)
-
- 2.
- cabbageleaves2.jpg (14.44 KiB) Peržiūrėta 12355 karus(ų)
-
- 1.
- cabbageleaves1.jpg (14.93 KiB) Peržiūrėta 12355 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ką, užmiršai, kaip skundžiausi, kodėl vyras mano gamybos balandėlius iki šiol sunkiai valgo Atrodo, viską "gerai" dariau : bet...lapų nepaviriau - sulūžinėjo, mėsa beveik visa pro skyles išbėgiojo, padažas buvo skanus, bet nepadėjotutsi rašė:o kuo jis ipatingas Tik nesupykit blondineRamunė rašė:Man tokio recepto prieš kokį 16 metukų reikėjo
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 03 Bir 2007, 20:59, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Netradicinis padažas klasikiniams balandėliams
geltona ir raudona paprika,
4 šaukštai aliejaus,
stiklinė valto sauso vyno,
petražolių, druskos, pipirų.
Paprikas supjaustyti kubeliais, Puodo dugną ištepti aliejumi, iškloti kopūsto lapais, sudėti balandėlius, papriką, įpilti vyną ir keletą šaukštų vandens, sumaišyto su kapotomis petražolėmis, druska ir pipirais. Troškinti apie pusvalandį.
geltona ir raudona paprika,
4 šaukštai aliejaus,
stiklinė valto sauso vyno,
petražolių, druskos, pipirų.
Paprikas supjaustyti kubeliais, Puodo dugną ištepti aliejumi, iškloti kopūsto lapais, sudėti balandėlius, papriką, įpilti vyną ir keletą šaukštų vandens, sumaišyto su kapotomis petražolėmis, druska ir pipirais. Troškinti apie pusvalandį.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Man nelabai patinka tik nuorodos, bet čia yra keletas receptų, tingėjau žaist
Balandėliai be mėsos
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... id=9094988
Balandėliai be mėsos
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... id=9094988