Patiekalai iš įvairių kopūstų

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 14 Lie 2007, 16:06

Nuo kada Tutsi auksine zuvele tapo???as tik daba pastebejau :oops: :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lie 2007, 16:22

Nuo vakar :wink:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 14 Lie 2007, 22:42

Prasysiu 3 noru!!!!

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Lie 2007, 09:38

Jei išpilsys, pamerk alkį stipriau, bandysiu ir aš laimę :wink:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 15 Lie 2007, 12:50

SUTAREM.mIRKTELSIU.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Lie 2007, 09:44

tai kur norai :shock: :shock: :shock:

vilmiciukas
Naujokas
Pranešimai: 5
Užsiregistravo: 02 Bal 2007, 11:40
Pliusai: 0
Miestas: PANEVEZYS

Standartinė vilmiciukas » 17 Lie 2007, 11:58

Hazel rašė:Nepagalvokit, kad as cia mokau jus balandelius daryti :lol: :lol:
man pavyzdziui idomu kaip kiekviena daro juos.Na as visa kopusta dedu apvirti,aisku kota isemu kad galetu lengvai atsiskirti lapai.o paskui kai lapus isemu dar apipjaustau.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Lie 2007, 12:11

ir as dedu kopusta i puoda ir po viena lapa nuimu,dar paskui lapo storaja dali,kur eina nuo koto,nupjaustau :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Lie 2007, 12:50

Aš darau, kaip Tutsi, o kartais nuimu lapus iš karto ir dedu į puodą, o ne visą galvą... :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Lie 2007, 14:01

kartais buna labai kieti lapai,tai nepavyrus,neimanoma nuimti nesuplesius :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Lie 2007, 14:12

Tai aš ir sakau, kad kartais tik nuiminėju. Nes ne visada galima. O kada galima - matosi iš kopūsto galvos :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Lie 2007, 15:14

tiksliai,matosi :roll: Vakar kai dariau balandelius,puikiai nusieme ir nepavirus :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lie 2007, 18:12

Prašmatnios kopūstų salotos

0,5 mažos baltagūžio kopūsto galvutės,
0,25 raudongūžio kopūsto galvutės,
50 g razinų,
1 didelis svogūnas,
200 g majonezo,
ryšulėlis žalių petražolių,
druskos, pipirų.

Baltagūžį kopūstą nuplauti, nusausinti, supjaustyti siauromis, trumpomis juostelėmis, įberti 1/2 šaukštelio druskos ir palikti inde 2 val.
Į kitą indą įdėti truputį pasūdytą ir panašiai sukapotą raudongūžį kopūstą, taip pat atidėti.
Svogūną nulupti, nuplauti, sukapoti smulkiais kubeliais.
Žalias petražoles nuplauti, nusausinti, sukapoti.
Kopūstus išspausti ir sumaišyti, suberti svogūną bei nuplautas ir nusunktas razinas.
Paskaninti pipirais.
Galiausiai supilti majonezą, išmaišyti, pabarstyti žalumynais.
Palikti 1-2 valandoms.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lie 2007, 18:14

Raudonosios salotos

500 g konservuotų raudonųjų pupelių,
200 g virtų burokėlių,
200 g raudongūžių kopūstų,
4 šaukštai aliejaus,
1 šaukštelis maltų kmynų,
2-4 salotų lapai,
1 raudonas ropinis svogūnas ,
1 citrinos sultys,druska, pipirai.

Į dubenėlį suberiame pupeles, kubeliais supjaustytus burokėlius, šiaudeliais supjaustytus kopūstus, pabarstome maltais kmynais, susmulkintais svogūnais, druska, pipirais, užpilame citrinos sultimis ir išmaišome.
Lėkštę išklojame salotų lapais, ant jų sudedame salotas ir užpilame aliejumi.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lie 2007, 18:17

Pyragėliai su kopūstais

3 stiklinės kvietinių miltų,
2 stiklinės pieno,
30 g mielių,
6 kiaušiniai (2 įdarui),
2 tryniai ,druskos, cukraus,
riebalų kepimo skardai ištepti .

Įdaras :
2 garbanotųjų kopūstų galvutės,
1 didelis svogūnas,
2 šaukštai sviesto arba margarino,
karčiųjų pipirų, kvapniųjų pipirų.

Stiklinę miltų nuplikyti 2 stiklinėmis verdančio pieno, išmaišyti ir ataušinti. Suberti mieles, sutrintas su žiupsneliu cukraus, išmaišyti ir padėti šiltoje vietoje, kad pakiltų. 3 kiaušinius bei trynius išplakti ir supilti į pakilusį raugą kartu su likusiais miltais. Pasūdyti ir gerai išminkyti. Palaukti, kol vėl pakils.
Kopūstų galvutes perpjauti į 4 dalis, nuplauti, įmesti į verdantį vandenį, šiek tiek pasūdyti ir išvirti.
Kai suminkštės, nusunkti per sietelį, smulkiai sukapoti ir pakepinti riebaluose (1 šaukštas) kartu su sukapotu svogūnu. Įmušti kiaušinius, išmaišyti, pagardinti druska, pipirais ir šviežiai sumaltais kvapiaisiais pipirais.
Iš šiek tiek pakilusios tešlos formuoti nedidelius sklindžius, viduryje padaryti įdubimus, įdėti po šaukštą įdaro, kraštus užspausti, paviršių išlyginti ir aptepti išplaktu kiaušiniu.
Bandeles sudėti ant išteptos kepimo skardos ir, kai pakils, įkišti į karštą orkaitę.
Kepti 20-30 min.
Patiekiant apipilti išlydytu sviestu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lie 2007, 18:22

Piemenuko pietūs

0,5 kopūsto gūžės,
200 g virtos dešros,
4 šaukštai žirnelių (šviežių, šaldytų arba konservuotų),
3 šaukštai troškintų tarkuotų morkų,
5 riekelės skrudinto batono,
100 ml grietinės, 2 kiaušiniai, 100 g sūrio .

Kopūstą išvirti pasūdytame vandenyje, sudeti į karščiui atsparų indą.
Dešrą supjaustyti skridinėliais, pakepinti orkaitėje ir sudėti aplink kopūstą.
Ant dešros sudėti žirnelių ir morkų kaupelius.
Užpilti tarkuoto sūrio, kiaušinių ir grietinės plakiniu ir apkepinti orkaitėje.
Patiekiant į stalą, paskrudintus batono gabalėlius sumauti ant medinių iešmų ir susmeigti į kopūstą.



Prikabinti failai
0 (2).gif
0 (2).gif (42.2 KiB) Peržiūrėta 8650 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Lie 2007, 17:18

labai idomios salotytes :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Rgp 2007, 20:00

Bulvių ir raudonųjų kopūstų salotos

250 g bulvių,
500 g raudonojo kopūsto,
1 kiaušinis ,
100 g majonezo,
1 šaukštas acto,
juodųjų pipirų,
žalumynų, druskos .

Bulves išvirti pasūdytame vandenyje.Supjaustyti kubeliais, apibarstyti žalumynais, pipirais, sumaišyti su majonezu arba actu.Raudonąjį kopūstą labai smulkiai supjaustyti, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir apipilti actu, sumaigyti.
Viduryje lėkštės sudėti kopūstų salotas, aplinkui sudėti bulves.Kietai virtą kiaušinį susmulkinti, berti ant viršaus.Valgyti viską sumaišius.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (21.42 KiB) Peržiūrėta 8637 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Rgp 2007, 22:23

niekada nepamirsiu,kaip pirma karta gaminau salotas is raudono kopusto :roll: uzdejau majonezo :oops: ir vaizdelis gavosi toks,kad nei pati norejau valgyti,nei kazkam kitam paduoti :evil: Spalva,tai 078

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgp 2007, 06:35

Nu jo, mes bendrike darydavom, kai jau būdavo visiškas badas. Bet darydavom su aliejumi :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgp 2007, 09:41

tai actas arba aliejus,nepadaro tokios slykscios spalvos :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgp 2007, 09:50

Bent jau neatrodo, kad jau kartą buvo valgyta ir dar kefytu užgerta :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgp 2007, 10:15

kopustai su kefyru :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgp 2007, 10:23

Aš sakau, kad atrodo kaip vieną kartą jau valgyti ir užgerti. O realiai - nežinau, dėl skonio draugų nėr.........

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgp 2007, 10:37

supratau :laugh: :laugh: Geras palyginimas :luks:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 08 Rgp 2007, 11:18

Nužiūrėjau tokį receptą, bet dar neišbandžiau: kopūstas, kiaušinis, morkos, svogūnai, prieskoniai, žalumynai.
Kopūsto lapus apvirti kaip balandėliams. Morkas, svogūnus sukepi ant aliejaus arba ant sviesto, pridėti prieskonių, žalumynų kaip patinka. Imi kopūsto lapą, ant jo dedi sukeptą įdarą, suvynioji kaip voką - į džiuvėsius, į kiaušinį, ir apkepi. Tikina, kad labai skanu. Gal tikrai :?:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Rgp 2007, 11:24

vegetariski balandeliai,arba manau tiktu kaip garnyras prie mėsos :roll: :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgs 2007, 12:55


Raudono kopūsto salotos



800 g kopūsto, druskos, 4 šaukšteliai cukraus,
6 šaukštai acto, 50 g riebalų, 200 g obuolių.

Vienoje stiklinėje pasūdyto vandens su cukrumi, druska, actu patroškinti supjaustytus kopūstus apie 30 min., prieš pabaigą sudėti smulkiai pjaustytus luptus obuolius, dar 10 min. patroškinti.

Galima ir pjaustytus kopūstus pabarstyti cukrumi, druska įkaitintuose riebaluose truputį patroškinti, įpilti stiklinę raudonojo vyno, sudėti susmulkintus obuolius ir uždengus patroškinti. Jei norime, kad kopūstai būtų minkštesni, actą supilkime tik pabaigoje.

Galima įdėti pjaustytą ir truputį pakepintą svogūną. Jei norime išlaikyti gražią kopūsto spalvą, actą pilkime anksčiau. Čia galima vartoti raudonojo vyno actą. Jei pavyks pavartoti žąsų taukus, salotos įgaus naują skonį.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgs 2007, 12:56

Salotos su kiaulienos kepsniu

400 g kopūsto, 1 šaukštas aliejaus,
4 šaukšteliai raudonojo vyno acto, 4 šaukšteliai citrinos sulčių,
1 šaukštas apelsino sulčių, 2 šaukšteliai cukraus,
pipirų, druskos, mažas svogūnas, mažas obuolys,
250 g kiaulienos kepsnio, 2 šaukštai majonezo,
2 šaukštai pieno, 2 šaukšteliai garstyčių,
2 šaukšteliai kečupo, truputis pipirų, kario.

Nedidelį kopūstą perpjauti pusiau, vieną pusę susmulkinti, kitą pusę, išėmus kotą, trumpai nuplikyti pasūdytu verdančiu vandeniu, nuvarvinti. Iš aliejaus, vyno acto, citrinos, apelsino sulčių, cukraus, pipirų, druskos paruošti kvapnų marinatą, užpilti ant kopūstų ir palikti vėsiai, kad įsigertų. Iš majonezo, pieno, garstyčių, kečupo, pipirų, kario (druskos nereikia) paruošti padažą. Ant nuplikytų kopūstų lapų dėti šalto kiaulienos kepsnio gabalėlius, ant jų užpilti padažo, šalia patiekti marinuotas daržoves.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgs 2007, 12:56

Salotos su karamele

500 g kopūsto, 1 stiklinė raudonojo vyno,
stiklinė obuolių sulčių, 100 g serbentų želė,
80 g bruknių (konservuotų, jei šviežios – sutrinti),
kvepiančių pipirų, kalendrų, cinamono,
2 šaukštai raudonojo vyno acto, 40 g sviesto.

Supjaustytą kopūstą dėti į puodą, supilti raudonąjį vyną, obuolių sultis, serbentų želė, bruknes, ant galo peilio kvepiančius pipirus, maltą kalendrą, cinamoną, vyno actą ir uždengus troškinti apie 30 min. Pakaitinti keptuvę, į ją atsargiai pilti dalį skysčio nuo troškintų kopūstų ir pakaitinti, kol jis virs sirupu. Tada kopūstus su likusiu skysčiu dar pakaitinti apie 20 min., vėl nupilti jau visą skystį į keptuvę ir dar jį pakaitinti, kol virs sirupu (apie 3 min.). Nusausėjusius kopūstus, uždėjus pusę sviesto, truputį pakepinti, užpilti sirupą, dar pakepinti, kol pradės karamelizuotis, tada sudėti likusį sviestą. Gaminti painu, bet skanu, nors neįprasta.

Skelbti atsakymą