Patiekalai iš įvairių kopūstų
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žiedinių kopūstų ir kaliaropių apkepas
1 žiedinio kopūsto,
2 kaliaropių,
200 ml vandens,
1 vidutinio svogūno,
200 ml pieno,
100 ml grietinėlės,
kiaušinių,
250 g tarkuoto sūrio,
tarkuoto muskato riešuto,
2 valg. šaukšt. aliejaus,
2 valg. šaukšt. džiūvėsėlių,
druskos,
pipirų.
Svogūną supjaustykite ir pakepinkite 1 šaukšte aliejaus.
žiedinius kopūstus paskirstykite žiedynėliais, o kaliaropes nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Abiejų rūšių kopūstus apvirkite maždaug po 10 min.
Padažui sumaišykite pieną, grietinėlę, kiaušinius, kepintus svogūnus ir pusę tarkuoto sūrio, pasūdykite, įberkite pipirų ir tarkuoto muskato riešuto.
Apvirtus kopūstus išgriebkite iš vandens ir išdėkit juos į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Užliekite paruoštu padažu, o viršų pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu.
Kepimo formą dėkite į įkaitintą iki 175 C° orkaitę ir kepkite maždaug 15-20 min.
1 žiedinio kopūsto,
2 kaliaropių,
200 ml vandens,
1 vidutinio svogūno,
200 ml pieno,
100 ml grietinėlės,
kiaušinių,
250 g tarkuoto sūrio,
tarkuoto muskato riešuto,
2 valg. šaukšt. aliejaus,
2 valg. šaukšt. džiūvėsėlių,
druskos,
pipirų.
Svogūną supjaustykite ir pakepinkite 1 šaukšte aliejaus.
žiedinius kopūstus paskirstykite žiedynėliais, o kaliaropes nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Abiejų rūšių kopūstus apvirkite maždaug po 10 min.
Padažui sumaišykite pieną, grietinėlę, kiaušinius, kepintus svogūnus ir pusę tarkuoto sūrio, pasūdykite, įberkite pipirų ir tarkuoto muskato riešuto.
Apvirtus kopūstus išgriebkite iš vandens ir išdėkit juos į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Užliekite paruoštu padažu, o viršų pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu.
Kepimo formą dėkite į įkaitintą iki 175 C° orkaitę ir kepkite maždaug 15-20 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Brokolių, makaronų ir veršienos apkepas
"
300 g ilgų makaronų,
100 ml pieno,
500 g brokolių,
200 ml pomidorų sulčių,
100 g veršienos,
100 g konservuotų kukurūzų,
3 kiaušinių,
125 g mocarelos sūrio.
Makaronus išvirti dideliame kiekyje pasūdyto vandens, kol bus pusiau minkšti. Brokolius padalyti žiedynėliais, nuplauti ir apvirti 3-4 minutes.
Kiaušinius lengvai išplakti su pienu. Plakant supilti pomidorų sultis, pagardinti druska ir pipirais.
Veršieną ( galima ir kitą mėsą )supjaustyti smulkiais kubeliais.
Makaronus ir brokolius nukošti, sumaišyti su veršiena ir kukurūzais. Viską sudėti į sviestu išteptą kepimo indą ir užpilti kiaušinių mase. Mocarelos sūrį supjaustyti plonais nedideliais gabaliukais ir išdėlioti ant viršaus. Kepti apie 30 min.
"
300 g ilgų makaronų,
100 ml pieno,
500 g brokolių,
200 ml pomidorų sulčių,
100 g veršienos,
100 g konservuotų kukurūzų,
3 kiaušinių,
125 g mocarelos sūrio.
Makaronus išvirti dideliame kiekyje pasūdyto vandens, kol bus pusiau minkšti. Brokolius padalyti žiedynėliais, nuplauti ir apvirti 3-4 minutes.
Kiaušinius lengvai išplakti su pienu. Plakant supilti pomidorų sultis, pagardinti druska ir pipirais.
Veršieną ( galima ir kitą mėsą )supjaustyti smulkiais kubeliais.
Makaronus ir brokolius nukošti, sumaišyti su veršiena ir kukurūzais. Viską sudėti į sviestu išteptą kepimo indą ir užpilti kiaušinių mase. Mocarelos sūrį supjaustyti plonais nedideliais gabaliukais ir išdėlioti ant viršaus. Kepti apie 30 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Brokolių kapučino
4 susmulkintų baltųjų svogūnų,
2 bulvių,
2 šaukštų aliejaus ,
2 gabalėlių rudojo cukraus,
750 ml vandens,
2 daržovių sultinio kubelių,
200 g šviežių ar šaldytų brokolių,
100 ml grietinėlės (13% riebumo) ,
300 ml pieno,
druskos ir pipirų.
Nuskuskite bulves, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kartu su svogūnais apkepinkite puode įkaitintame aliejuje. Supilkite vandenį, sudėkite cukraus gabalėlius ir sultinio kubelius. Sriubą virkite 10 minučių, tada sudėkite brokolius ir pavirkite dar 5 minutes. Viską gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.
Prieš patiekdami ant stalo, sriubą suplakite rankiniu ar elektriniu plaktuvu, kol pasirodys putos. Jei sriuba patiekiama kaip užkandis, pakanka ir pusės porcijos.
4 susmulkintų baltųjų svogūnų,
2 bulvių,
2 šaukštų aliejaus ,
2 gabalėlių rudojo cukraus,
750 ml vandens,
2 daržovių sultinio kubelių,
200 g šviežių ar šaldytų brokolių,
100 ml grietinėlės (13% riebumo) ,
300 ml pieno,
druskos ir pipirų.
Nuskuskite bulves, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kartu su svogūnais apkepinkite puode įkaitintame aliejuje. Supilkite vandenį, sudėkite cukraus gabalėlius ir sultinio kubelius. Sriubą virkite 10 minučių, tada sudėkite brokolius ir pavirkite dar 5 minutes. Viską gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.
Prieš patiekdami ant stalo, sriubą suplakite rankiniu ar elektriniu plaktuvu, kol pasirodys putos. Jei sriuba patiekiama kaip užkandis, pakanka ir pusės porcijos.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žiedinių kopūstų sriuba
100 g porų,
100 g pomidorų,
75 g geltonųjų paprikų,
250 g baltagūžių kopūstų,
350 g brokolių,
150 g žiedinių kopūstų,
100 g salierų,
½ pundelio čiobrelių,
750 ml daržovių sultinio,
Po ½ pundelio petražolių ir svogūnų laiškų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Daržoves nuvalykite ir nuplaukite. Porą supjaustykite žiedais. Pomidorus perpjaukite pusiau, išpjaukite kotelio pagrindą ir supjaustykite skiltelėmis. Geltonąją papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir minkštimą supjaustykite juostelėmis.
Baltagūžius kopūstus supjaustykite šiaudeliais. Žiedinius kopūstus ir brokolius stambiai supjaustykite. Saliero stiebą supjaustykite juostelėmis.
Paruoštas daržoves sudėkite į puodą su verdančiu sultiniu ir virkite 15 minučių ant silpnos ugnies. Žalumynus nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į sriubą. Pagardinkite druska ir pipirais.
100 g porų,
100 g pomidorų,
75 g geltonųjų paprikų,
250 g baltagūžių kopūstų,
350 g brokolių,
150 g žiedinių kopūstų,
100 g salierų,
½ pundelio čiobrelių,
750 ml daržovių sultinio,
Po ½ pundelio petražolių ir svogūnų laiškų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Daržoves nuvalykite ir nuplaukite. Porą supjaustykite žiedais. Pomidorus perpjaukite pusiau, išpjaukite kotelio pagrindą ir supjaustykite skiltelėmis. Geltonąją papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir minkštimą supjaustykite juostelėmis.
Baltagūžius kopūstus supjaustykite šiaudeliais. Žiedinius kopūstus ir brokolius stambiai supjaustykite. Saliero stiebą supjaustykite juostelėmis.
Paruoštas daržoves sudėkite į puodą su verdančiu sultiniu ir virkite 15 minučių ant silpnos ugnies. Žalumynus nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į sriubą. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kopūstų vyniotinis
8 stambūs kopūstų lapai,
2 morkos, 2 bulvės,
1/2 saliero, petražolės šaknis,
2/3 stiklinės konservuotų kukurūzų arba žirnelių,
300 g virtų ryžių, 4 šaukštai majonezo, druskos, pipirų.
Bulves, morkas, petražoles, salierą pusiau išvirti, nulupti, supjaustyti smulkiais kubeliais ir sumaišyti su kukurūzais ( ar žirneliais) ir ryžiais. Sudėti majonezą, pasūdyti, paskaninti juodais karčiaisiais pipirais ir išmaišyti.
Kopūstų lapus nuplikyti verdančiu pasūdytu vandeniu, kol suminkštės. Atvėsinti, nupjauti dalį storosios gyslos ir formuoti vyniotinio pagrindą, kad lapai persidengtų. Ant kopūstų lapų dėti įdarą, susukti voleliu, suvynioti pergamentiniu popieriumi ir 2 val. palaikyti šaldytuve.
Prie vyniotinio tinka majonezas, krapais paskaninta grietinė arba natūralus jogurtas, kečupo ir grietinės mišinys.
8 stambūs kopūstų lapai,
2 morkos, 2 bulvės,
1/2 saliero, petražolės šaknis,
2/3 stiklinės konservuotų kukurūzų arba žirnelių,
300 g virtų ryžių, 4 šaukštai majonezo, druskos, pipirų.
Bulves, morkas, petražoles, salierą pusiau išvirti, nulupti, supjaustyti smulkiais kubeliais ir sumaišyti su kukurūzais ( ar žirneliais) ir ryžiais. Sudėti majonezą, pasūdyti, paskaninti juodais karčiaisiais pipirais ir išmaišyti.
Kopūstų lapus nuplikyti verdančiu pasūdytu vandeniu, kol suminkštės. Atvėsinti, nupjauti dalį storosios gyslos ir formuoti vyniotinio pagrindą, kad lapai persidengtų. Ant kopūstų lapų dėti įdarą, susukti voleliu, suvynioti pergamentiniu popieriumi ir 2 val. palaikyti šaldytuve.
Prie vyniotinio tinka majonezas, krapais paskaninta grietinė arba natūralus jogurtas, kečupo ir grietinės mišinys.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kopūstų apkepas
250 g mėsos faršo,
3/4 galvutės kopūsto,
2 morkų, 2 skiltelių česnako,
druskos, pipirų,
4 šaukštų aliejaus
Kelis kopūsto lapus supjaustykite kvadratais, kitus smulkiai sukapokite. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais. Kartu su kopūstais sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 3 minutes. Nukoškite.
Česnaką smulkiai supjaustykite, įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, jame apkepinkite česnaką, paskui mėsą ir kopūstus. Pagardinkite druska ir pipirais. Karščiui atsparų indą ištepkite aliejumi. Į dugną dėkite mėsą k kopūstus. Pabarstykite morkomis. Viršų apklokite kopūsto kvadratais, pašlakstykite aliejumi ir kepkite apie 30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
250 g mėsos faršo,
3/4 galvutės kopūsto,
2 morkų, 2 skiltelių česnako,
druskos, pipirų,
4 šaukštų aliejaus
Kelis kopūsto lapus supjaustykite kvadratais, kitus smulkiai sukapokite. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais. Kartu su kopūstais sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 3 minutes. Nukoškite.
Česnaką smulkiai supjaustykite, įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, jame apkepinkite česnaką, paskui mėsą ir kopūstus. Pagardinkite druska ir pipirais. Karščiui atsparų indą ištepkite aliejumi. Į dugną dėkite mėsą k kopūstus. Pabarstykite morkomis. Viršų apklokite kopūsto kvadratais, pašlakstykite aliejumi ir kepkite apie 30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žiedinių kopūstų salotos
1 žiedinis kopūstas,
4 kietai virti kiaušiniai,
2 raudonos paprikos,
100 g pieniškų dešrelių
3 salotų lapai,
200 g tuno,
2 silkių filė,
1 skiltelė česnako,
3 šaukštai vyno acto,
6 šaukštai grietinės,
pipirai.
Žiedinius kopūstus susmulkiname ir išverdame pasūdytame vandenyje.
Kiaušinius supjaustome skiltelėmis, pipirą šiaudeliais, dešrele griežinėliais, svogūną susmulkiname, o salotų lapus suplėšome.
Visus šiuos produktus išdėliojame lėkštėje. Ant jų uždedame tuno konservus, gabalėliais supjaustytą silkę.
Česnaką sugrūdame, sumaišome su actu bei grietine ir užpilame salotas.
Tai originalus receptas. O aš esu dariusi be dešrelių ir vietoj kalafioro naudojau brokolį. Labai
1 žiedinis kopūstas,
4 kietai virti kiaušiniai,
2 raudonos paprikos,
100 g pieniškų dešrelių
3 salotų lapai,
200 g tuno,
2 silkių filė,
1 skiltelė česnako,
3 šaukštai vyno acto,
6 šaukštai grietinės,
pipirai.
Žiedinius kopūstus susmulkiname ir išverdame pasūdytame vandenyje.
Kiaušinius supjaustome skiltelėmis, pipirą šiaudeliais, dešrele griežinėliais, svogūną susmulkiname, o salotų lapus suplėšome.
Visus šiuos produktus išdėliojame lėkštėje. Ant jų uždedame tuno konservus, gabalėliais supjaustytą silkę.
Česnaką sugrūdame, sumaišome su actu bei grietine ir užpilame salotas.
Tai originalus receptas. O aš esu dariusi be dešrelių ir vietoj kalafioro naudojau brokolį. Labai
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vegetariškos salotos
1 nedidelis žiedinis kopūstas ,
1 morka, 100 g razinų,
2 obuoliai, 3 skiltelės česnako
100 g grietinės, 100 g majonezo,
truputis šviežių krapų.
Žiedinį kopūstą nuplauname, nusausiname ir padaliname nedideliais žiedynėliais.Razinas užpilame vandeniu ir brinkiname 20 min.Morką ir obuolius supjaustome šiaudeliais.Susmulkiname krapus bei česnaką.Visas sudėtines dalis sumaišome, užpilame grietinės ir majonezo padažu.
1 nedidelis žiedinis kopūstas ,
1 morka, 100 g razinų,
2 obuoliai, 3 skiltelės česnako
100 g grietinės, 100 g majonezo,
truputis šviežių krapų.
Žiedinį kopūstą nuplauname, nusausiname ir padaliname nedideliais žiedynėliais.Razinas užpilame vandeniu ir brinkiname 20 min.Morką ir obuolius supjaustome šiaudeliais.Susmulkiname krapus bei česnaką.Visas sudėtines dalis sumaišome, užpilame grietinės ir majonezo padažu.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (20.01 KiB) Peržiūrėta 5602 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žiedinių kopūstų salotos su riešutais
500 g žiedinių kopūstų, 2 morkos,
3 šaukštai kapotų lazdynų riešutų ,
3 šaukštai susmulkintų krapų,
1 šaukštas krienų, 200 g majonezo.
druska .
Žiedinius kopūstus nuplauname, susmulkiname, pamerkiame 10-15 min. į pasūdytą vandenį. Tada nusausiname, sudedame į dubenį, pasmulkiname.
Sudedame sutarkuotas morkas, riešutus, krapus, krienus, majonezą, pabarstome druska ir išmaišome.
Puošiame lazdyno riešutais ir krapais.
500 g žiedinių kopūstų, 2 morkos,
3 šaukštai kapotų lazdynų riešutų ,
3 šaukštai susmulkintų krapų,
1 šaukštas krienų, 200 g majonezo.
druska .
Žiedinius kopūstus nuplauname, susmulkiname, pamerkiame 10-15 min. į pasūdytą vandenį. Tada nusausiname, sudedame į dubenį, pasmulkiname.
Sudedame sutarkuotas morkas, riešutus, krapus, krienus, majonezą, pabarstome druska ir išmaišome.
Puošiame lazdyno riešutais ir krapais.
- Prikabinti failai
-
- 0 (2).gif (31 KiB) Peržiūrėta 5601 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kaliaropių sumuštiniai
2 kaliaropės, 10 riekelių kumpio ,
2 kiaušiniai , citrinos sultys,
miltai , džiūvėsėliai,
aliejus, 10 riekelių sūrio.
Kaliaropes nulupti. Sudėti į verdantį vandenį ir trumpai pavirinti. Išimti ant sietelio, kad apdžiūtų.Kiekvieną kaliaropę supjaustyti į 10 griežinėlių ir pašlakstyti citrinų sultimis.Ant griežinėlio uždėti po riekelę kumpio ir sūrio, pridengti kitu griežinėliu. Taip paruoštus sumuštinius pavolioti miltuose, išplaktame kiaušinyje ir maltuose džiūvėsėliuose.Keptuvėje su įkaitintu aliejumi kepti iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.Prie sumuštinių tinkam lapinės salotos.
2 kaliaropės, 10 riekelių kumpio ,
2 kiaušiniai , citrinos sultys,
miltai , džiūvėsėliai,
aliejus, 10 riekelių sūrio.
Kaliaropes nulupti. Sudėti į verdantį vandenį ir trumpai pavirinti. Išimti ant sietelio, kad apdžiūtų.Kiekvieną kaliaropę supjaustyti į 10 griežinėlių ir pašlakstyti citrinų sultimis.Ant griežinėlio uždėti po riekelę kumpio ir sūrio, pridengti kitu griežinėliu. Taip paruoštus sumuštinius pavolioti miltuose, išplaktame kiaušinyje ir maltuose džiūvėsėliuose.Keptuvėje su įkaitintu aliejumi kepti iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.Prie sumuštinių tinkam lapinės salotos.