Patiekalai iš tofu
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Patiekalai iš tofu
Nauja temėlė, kad Tutsi turėtų kaip sunaudoti tofu
GRILYJE KEPTAS TOFU SU DARŽOVĖMIS
1/4 p. citrinos sulčių;
1 š. alyvuogių aliejaus;
3 skiltelės česnako;
2 a.š džiovinto raudonėlio;
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
400 g tofu;
Salotoms:
2 vidutinisi pomidorai, be sėklų ir susmulkinti;
1 p. smulkintų agurkų;
1/4 p. smulkinto svogūno;
1/4 p. smulkintų šviežių petražolių;
1/4 alyvuogių, smulkintų;
2 š. alyvuogių aliejaus;
1 š. baltojo vyno acto;
drusko,s juodųjų pipirų pagal skonį.
Visus salotoms skirtus produktus išmaišyti ir palaikyti valandą.
Citrinos sultis, aliejų, išspaustą česnaką, raudonėlį, druską ir juoduosius pipirus išmaišyti inde. Nusausinti tofu, supajustyti palotėliais ir merkti į marinatą. Laikyti šaldytuve mažiausiai 30 min.
Grilyje lengvai apkepti nusausintą tofu, kol paruduos. Patiekti su daržovių salotomis.
GRILYJE KEPTAS TOFU SU DARŽOVĖMIS
1/4 p. citrinos sulčių;
1 š. alyvuogių aliejaus;
3 skiltelės česnako;
2 a.š džiovinto raudonėlio;
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
400 g tofu;
Salotoms:
2 vidutinisi pomidorai, be sėklų ir susmulkinti;
1 p. smulkintų agurkų;
1/4 p. smulkinto svogūno;
1/4 p. smulkintų šviežių petražolių;
1/4 alyvuogių, smulkintų;
2 š. alyvuogių aliejaus;
1 š. baltojo vyno acto;
drusko,s juodųjų pipirų pagal skonį.
Visus salotoms skirtus produktus išmaišyti ir palaikyti valandą.
Citrinos sultis, aliejų, išspaustą česnaką, raudonėlį, druską ir juoduosius pipirus išmaišyti inde. Nusausinti tofu, supajustyti palotėliais ir merkti į marinatą. Laikyti šaldytuve mažiausiai 30 min.
Grilyje lengvai apkepti nusausintą tofu, kol paruduos. Patiekti su daržovių salotomis.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
CITRININIS TOFU CHEESECAKE
Trupiniams:
1 p. vanilinių sausainių trupinių;
2 š. smulkiai pjaustytų riešutų;
2 š. tirpinto margarino;
Įdaras:
0,5 kg tofu;
0,4 kg kreminio sūrio;
3/4 p. cukraus;
1/4 p. miltų;
1 š. tarkuotos citrinos žievelės;
1 a.š. vanilinio cukraus;
3 kiaušiniai;
3 kiaušinių baltymai;
Riešutų, pagal skonį.
Šaldytų uogų puošimui (nebūtina)
Trupiniams skirtus produktus gerai išmaišyti, pagendti formos dugną. Pakepti apie 8 min orkaitėje.
Mikseriu išmaiyti tofu iki vientisos masės, sudėti kreminį sūrį, cukrų, miltus, citrinos žievelę ir vaniliną. Gerai išmaišyti. Išlakti atskirai kiaušinius ir baltymus. Viską įmaišyti į masę. Padengti mase pagrindą.
Kepti 190 laipsnių orkaitėje 50-60 min. Atšaldyti ir palaikyti per naktį šaltai.
Pabarstyti kapotais riešutais, papuošti uogomis.
Trupiniams:
1 p. vanilinių sausainių trupinių;
2 š. smulkiai pjaustytų riešutų;
2 š. tirpinto margarino;
Įdaras:
0,5 kg tofu;
0,4 kg kreminio sūrio;
3/4 p. cukraus;
1/4 p. miltų;
1 š. tarkuotos citrinos žievelės;
1 a.š. vanilinio cukraus;
3 kiaušiniai;
3 kiaušinių baltymai;
Riešutų, pagal skonį.
Šaldytų uogų puošimui (nebūtina)
Trupiniams skirtus produktus gerai išmaišyti, pagendti formos dugną. Pakepti apie 8 min orkaitėje.
Mikseriu išmaiyti tofu iki vientisos masės, sudėti kreminį sūrį, cukrų, miltus, citrinos žievelę ir vaniliną. Gerai išmaišyti. Išlakti atskirai kiaušinius ir baltymus. Viską įmaišyti į masę. Padengti mase pagrindą.
Kepti 190 laipsnių orkaitėje 50-60 min. Atšaldyti ir palaikyti per naktį šaltai.
Pabarstyti kapotais riešutais, papuošti uogomis.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
TOFU TAILANDIETIŠKAME PADAŽE
Padažui:
1 p. kokoso pieno;
2 š. smulkintos kalendros;
1/2 š. rudojo cukraus;
1 š. kario pastos;
druskos;
Tofu ir daržovėms:
400 g tofu;
2 š. alyvuogių aliejaus;
4 p. špinatų;
1 vidutinė paprika
Padažui sumaišyti visus produktus inde.
Tofu nusausinti ir susmulkinti. Ant didelės ugnies įkaitinti aliejų ir apkepti tofu iš abiejų pusių. Sudėti špinatus, supjasutytą papriką ir padažą ir sumažinus ugnį patroškinti, kol daržovės suminkštės.
Padažui:
1 p. kokoso pieno;
2 š. smulkintos kalendros;
1/2 š. rudojo cukraus;
1 š. kario pastos;
druskos;
Tofu ir daržovėms:
400 g tofu;
2 š. alyvuogių aliejaus;
4 p. špinatų;
1 vidutinė paprika
Padažui sumaišyti visus produktus inde.
Tofu nusausinti ir susmulkinti. Ant didelės ugnies įkaitinti aliejų ir apkepti tofu iš abiejų pusių. Sudėti špinatus, supjasutytą papriką ir padažą ir sumažinus ugnį patroškinti, kol daržovės suminkštės.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
TOFU SU POMIDORŲ-GRYBŲ PADAŽU
400 g tofu;
2 š. alyvuogių aliejaus;
2 vidutinio dydžio pomidorais, smulkiai supjaustyti;
1 1/2 p. smulkiai pjaustytų grybų;
2 š. pesto padažo;
2 š. trupinto feta sūrio.
Apkepti nusausintą tofu aliejuje. Sudėti pomidorus ir grybus ir dar maišant apkepti, kol daržovės suminkštės, nukėlus nuo ugnies sumaišyti su pesto padažu ir fetos sūriu.
400 g tofu;
2 š. alyvuogių aliejaus;
2 vidutinio dydžio pomidorais, smulkiai supjaustyti;
1 1/2 p. smulkiai pjaustytų grybų;
2 š. pesto padažo;
2 š. trupinto feta sūrio.
Apkepti nusausintą tofu aliejuje. Sudėti pomidorus ir grybus ir dar maišant apkepti, kol daržovės suminkštės, nukėlus nuo ugnies sumaišyti su pesto padažu ir fetos sūriu.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
AZIJIETIŠKOS TOFU SALOTOS
3 š. aliejaus;
2 š. ryžių acto;
1 š. medaus;
2 š. sojos padažo;
1 š. sezamų laiejaus;
1 š. smulkinto šviečio imbiero;
druskos;
0,5 kg tofu kubeliais;
8 p. smulkintų įv. salotų;
2 vidutinės morkos, susmulkintos;
1 didelis agurkas.
Sumaišyti aliejų, actą, medų, sojos padažą, sezamų aliejų, imbierą ir druską.
Tofu kubelius apkepti 2 š. šio padažo. Salotas, morkas ir agurką sumaišyti su likusiu užpilu, apibarstyti šiltu tofu.
3 š. aliejaus;
2 š. ryžių acto;
1 š. medaus;
2 š. sojos padažo;
1 š. sezamų laiejaus;
1 š. smulkinto šviečio imbiero;
druskos;
0,5 kg tofu kubeliais;
8 p. smulkintų įv. salotų;
2 vidutinės morkos, susmulkintos;
1 didelis agurkas.
Sumaišyti aliejų, actą, medų, sojos padažą, sezamų aliejų, imbierą ir druską.
Tofu kubelius apkepti 2 š. šio padažo. Salotas, morkas ir agurką sumaišyti su likusiu užpilu, apibarstyti šiltu tofu.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
SALDŽIARŪGŠTIS TOFU
1 skardinė konservuotų ananasų;
3 š. ryžių acto;
2 š. kečupo;
2 š. sojos padažo;
1 š. rudojo cukraus;
0,5 kg tofu;
2 š. kukurūzų krakmolo;
2 š. canola aliejaus;
2 š. smulkinto česnako;
1 š. smulkinto imbiero;
1 didelė paprika, smulkinta;
1 didelė žalia paprika, smulkinta
Nusausinti ananasus. 1/4 puodelio sulčių sumaišyti su actu, kečiupu, sojos padažu ir cukrumi.
Tofu sudėti atskirame inde ir užpilti 3 š. šio padažo. Leist pasimarinuot iki 30 min.
Sudėti kukurūzų krakmolą į likusį padažą ir gerai išmaišyti.
Tofu apkepti įkaitintame aliejuje ir sudėti į lėkštę.
Likusiame aliejuje apkepti česnaką ir imbierą, apkepti 30 s. sudėti paprikas ir pakepti kol suminkštės. Supilti likusį padažą ir maišant pakepti 3 min. Sudėti tofu ir ananasus ir dar pora min pakepti.
1 skardinė konservuotų ananasų;
3 š. ryžių acto;
2 š. kečupo;
2 š. sojos padažo;
1 š. rudojo cukraus;
0,5 kg tofu;
2 š. kukurūzų krakmolo;
2 š. canola aliejaus;
2 š. smulkinto česnako;
1 š. smulkinto imbiero;
1 didelė paprika, smulkinta;
1 didelė žalia paprika, smulkinta
Nusausinti ananasus. 1/4 puodelio sulčių sumaišyti su actu, kečiupu, sojos padažu ir cukrumi.
Tofu sudėti atskirame inde ir užpilti 3 š. šio padažo. Leist pasimarinuot iki 30 min.
Sudėti kukurūzų krakmolą į likusį padažą ir gerai išmaišyti.
Tofu apkepti įkaitintame aliejuje ir sudėti į lėkštę.
Likusiame aliejuje apkepti česnaką ir imbierą, apkepti 30 s. sudėti paprikas ir pakepti kol suminkštės. Supilti likusį padažą ir maišant pakepti 3 min. Sudėti tofu ir ananasus ir dar pora min pakepti.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
UOGŲ-MIGDOLŲ APKEPĖLĖ
1/3 p. suskaldytų migdolų be odelės;
1/2 p. cukraus;
2 š. miltų;
žiupsnelis druskos;
1/3 p. tofu;
1 š. minkšto sviesto;
1/4 š. migdolų ekstrakto;
3 p. uogų;
1 didelis kiaušinis.
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Migdolus apkepti iki geltonumo.
Cukrų, miltus, druską, migdolus, kiaušinį, tofu, sviestą ir migdolų ekstraktą išmaišyti iki vientisos masės. Paskleisti kepimo inde uogas, tešlą ir kepti 40-50 min.
1/3 p. suskaldytų migdolų be odelės;
1/2 p. cukraus;
2 š. miltų;
žiupsnelis druskos;
1/3 p. tofu;
1 š. minkšto sviesto;
1/4 š. migdolų ekstrakto;
3 p. uogų;
1 didelis kiaušinis.
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Migdolus apkepti iki geltonumo.
Cukrų, miltus, druską, migdolus, kiaušinį, tofu, sviestą ir migdolų ekstraktą išmaišyti iki vientisos masės. Paskleisti kepimo inde uogas, tešlą ir kepti 40-50 min.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
GRAIKIŠKA CITRININĖ RYŽIŲ SRIUBA
4 p. vištienos sultinio;
1/3 baltų ryžių;
1 1/2 p. tofu;
1 š. alyvuogių aliejaus;
1/4 a.š. kurkumos;
1/4 p. citrinos sulčių;
2 š. smulkintų krapų;
1/4 a.š. juodųjų pipirų.
Ryžius išvirti sultinyje. 2 puodelius ryžių, tofu, aliejų ir kurkumą sutrinti blenderiu. Išmaišyti tofu mišinį su citrinos sultimis, krapais ir pipirais ir sudėti atgal į indą. Pašildyti.
4 p. vištienos sultinio;
1/3 baltų ryžių;
1 1/2 p. tofu;
1 š. alyvuogių aliejaus;
1/4 a.š. kurkumos;
1/4 p. citrinos sulčių;
2 š. smulkintų krapų;
1/4 a.š. juodųjų pipirų.
Ryžius išvirti sultinyje. 2 puodelius ryžių, tofu, aliejų ir kurkumą sutrinti blenderiu. Išmaišyti tofu mišinį su citrinos sultimis, krapais ir pipirais ir sudėti atgal į indą. Pašildyti.