Patiekalai iš / su paprika
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Patiekalai iš / su paprika
Raudona, geltona, žalia… Kas? Nejaugi šviesoforas? O jei dar beveik balta, oranžinė, tamsiai violetinė? Mažulėlė kaip kablelis ir didelė kaip didelis didelis obuolys… Saldi ir pragariškai aštri… Be abejonės, tai paprika.
Kolumbas atvežė paprikų iš Amerikos, ir nuo to laiko jos tapo tikromis „europietėmis“ arba „viso pasaulio pilietėmis“. Nei vengrų, nei bulgarų, nei graikų, nei italų virtuvė neįsivaizduojama be šios nuostabios daržovės, o olandų selekcininkų sukurtos veislės stebina savo spalvingumu, formų įvairove ir nuostabiu skoniu. Įvairių Afrikos šalių virtuvėje paprikos užima ypatingą vietą, jas mėgsta ir Japonijoje, ir Indijoje, ką jau ir kalbėti apie paprikos tėvynę Ameriką.
Kolumbas atvežė paprikų iš Amerikos, ir nuo to laiko jos tapo tikromis „europietėmis“ arba „viso pasaulio pilietėmis“. Nei vengrų, nei bulgarų, nei graikų, nei italų virtuvė neįsivaizduojama be šios nuostabios daržovės, o olandų selekcininkų sukurtos veislės stebina savo spalvingumu, formų įvairove ir nuostabiu skoniu. Įvairių Afrikos šalių virtuvėje paprikos užima ypatingą vietą, jas mėgsta ir Japonijoje, ir Indijoje, ką jau ir kalbėti apie paprikos tėvynę Ameriką.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Papriką verta pamėgti
Meilė paprikai – tai žaidimas be pralaimėjimo. Juk paprika – tai vienas turtingiausių vitamino C šaltinių. Paprikoje nėra askorbinazės fermento, naikinančio vitaminą C, todėl net kaitinant šio vitamino nepraras itin daug. Paprikoje yra daug ir vitamino P, turinčio teigiamo poveikio kraujagyslėms. Todėl liaudies medicina, vėliau ir oficialioji medicina, ėmė rekomenduoti vartoti šių daržovių sergant kraujagyslių ligomis. Be vitaminų C ir P, paprikoje yra vitaminų A, E ir vertingų makro ir mikroelementų: kalcio, kalio, magnio, fosforo, sieros, geležies, o svarbiausia, paprikos prisideda prie endorfinų – „džiaugsmo hormonų“ susidarymo. Tad kas paneigs, kad paprikos teikia laimę?
Meilė paprikai – tai žaidimas be pralaimėjimo. Juk paprika – tai vienas turtingiausių vitamino C šaltinių. Paprikoje nėra askorbinazės fermento, naikinančio vitaminą C, todėl net kaitinant šio vitamino nepraras itin daug. Paprikoje yra daug ir vitamino P, turinčio teigiamo poveikio kraujagyslėms. Todėl liaudies medicina, vėliau ir oficialioji medicina, ėmė rekomenduoti vartoti šių daržovių sergant kraujagyslių ligomis. Be vitaminų C ir P, paprikoje yra vitaminų A, E ir vertingų makro ir mikroelementų: kalcio, kalio, magnio, fosforo, sieros, geležies, o svarbiausia, paprikos prisideda prie endorfinų – „džiaugsmo hormonų“ susidarymo. Tad kas paneigs, kad paprikos teikia laimę?
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pasirinkimas, laikymas, paruošimas
Kokybiška paprika – tai liauna, blizganti, ryškios spalvos daržovė be dėmių, susiraukšlėjusių vietų ar pažeidimų. Paprikos laikomos 3–5 dienas šaldytuve. Žalios spalvos paprikos gali būti laikomos ilgiau.
Ruošiant saldžiąją papriką maistui, ji įpjaunama prie kotelio, kotelis ištraukiamas kartu su sėklomis. Paprika išvaloma nuo vidinių membranų. Pjaustoma, kaip nurodyta recepte. Aitriąsias paprikas būtina valyti mūvint medicininėmis pirštinėmis. Aitriųjų paprikų sėklos paprastai nuvalomos, nes jos būna karčiausios, nebent recepte yra nurodyta kitaip. Keptų paprikų odelę lengvai nulupsime, jei paprikas dar karštas įdėsime į polietileno maišelį ir sandariai užrišime. Kai paprikos atauš, odelė lengvai nusiims.
Kokybiška paprika – tai liauna, blizganti, ryškios spalvos daržovė be dėmių, susiraukšlėjusių vietų ar pažeidimų. Paprikos laikomos 3–5 dienas šaldytuve. Žalios spalvos paprikos gali būti laikomos ilgiau.
Ruošiant saldžiąją papriką maistui, ji įpjaunama prie kotelio, kotelis ištraukiamas kartu su sėklomis. Paprika išvaloma nuo vidinių membranų. Pjaustoma, kaip nurodyta recepte. Aitriąsias paprikas būtina valyti mūvint medicininėmis pirštinėmis. Aitriųjų paprikų sėklos paprastai nuvalomos, nes jos būna karčiausios, nebent recepte yra nurodyta kitaip. Keptų paprikų odelę lengvai nulupsime, jei paprikas dar karštas įdėsime į polietileno maišelį ir sandariai užrišime. Kai paprikos atauš, odelė lengvai nusiims.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vitaminingos salotos
500 g baltagūžių kopūstų,100 g morkų,
100 g svogūnų,100 g paprikų
Užpilui:
35 g cukraus
1 arbatinis šaukštelis druskos
50 ml 9 proc. acto, 50 ml aliejaus
Daržoves supjaustyti, užpilo sudedamąsias dalis sumaišyti. Viską išmaišyti, stengiantis labai nesumaigyti kopūstų. Per naktį palaikyti kambaryje, tada sudėti į paruoštus stiklainius ir laikyti šaltoje vietoje.
500 g baltagūžių kopūstų,100 g morkų,
100 g svogūnų,100 g paprikų
Užpilui:
35 g cukraus
1 arbatinis šaukštelis druskos
50 ml 9 proc. acto, 50 ml aliejaus
Daržoves supjaustyti, užpilo sudedamąsias dalis sumaišyti. Viską išmaišyti, stengiantis labai nesumaigyti kopūstų. Per naktį palaikyti kambaryje, tada sudėti į paruoštus stiklainius ir laikyti šaltoje vietoje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Paprikų vyniotiniai
4 spalvotos paprikos
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
Rupi druska
Įdarui:
400 g tunų konservų savo sultyse
2 smulkiai supjaustytos ančiuvių filė
1,5 valgomojo šaukšto kaparėlių
1 valgomasis šaukštas obuolių acto
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas garstyčių, 50 g majonezo,
smulkiai supjaustyti petražolių lapeliai
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Paprikas patepti aliejumi ir kepti skardoje apie 40 minučių, kartais pavartant. Dar karštas sudėti į polietileno maišelį ir sandariai uždaryti. Ataušinti ir nulupti odelę. Paprikas supjaustyti išilgai juostelėmis į 4 dalis. Nusausinti popieriniu rankšluosčiu.Įdarui viską sumaišyti. Įdarą išdėlioti ant paprikų juostelių ir susukti vyniotinius.
4 spalvotos paprikos
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
Rupi druska
Įdarui:
400 g tunų konservų savo sultyse
2 smulkiai supjaustytos ančiuvių filė
1,5 valgomojo šaukšto kaparėlių
1 valgomasis šaukštas obuolių acto
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas garstyčių, 50 g majonezo,
smulkiai supjaustyti petražolių lapeliai
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Paprikas patepti aliejumi ir kepti skardoje apie 40 minučių, kartais pavartant. Dar karštas sudėti į polietileno maišelį ir sandariai uždaryti. Ataušinti ir nulupti odelę. Paprikas supjaustyti išilgai juostelėmis į 4 dalis. Nusausinti popieriniu rankšluosčiu.Įdarui viską sumaišyti. Įdarą išdėlioti ant paprikų juostelių ir susukti vyniotinius.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jautienos krūtinėlės sriuba su daržovėmis
1–1,2 kg jautienos krūtinėlės
3–4 vidutinio dydžio pomidorai
2 vidutinio dydžio paprikos
1 aitrioji paprika (nebūtinai)
2 vidutiniai svogūnai,1–1,2 kg bulvių
Džiovintų bazilikų, druskos,
50–100 ml baltojo sauso vyno
Lauro lapų
Krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabaliukais, užpilti vandeniu ir virti. Кai mėsa bus beveik išvirusi, ją išimti, sultinį perkošti. Į puodą sudėti sluoksniais: griežinėliais supjaustytus pomidorus, mėsą, žiedais supjaustytas paprikas ir svogūnus, bulves. Pasūdyti. Užpilti sultiniu, kad sultinys tik uždengtų bulves. Puodą uždengti ir virti maždaug 45–50 minučių ant labai mažos ugnies. Po to įpilti vyno, įdėti lauro lapą ir delnuose sutrintų džiovintų bazilikų (geriausiai violetinį). Dar patroškinti 5–7 minutes ant mažos ugnies.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jūros ešerys su grietinėlės padažu
400 ml grietinėlės (10–12 proc. riebumo)
4 jūros ešeriai (po 300–350 g )
2 raudonosios paprikos,1 žalioji paprika
1 geltonoji paprika, 4 česnako skiltelės
2 šakelės čiobrelio, 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Išvalytą žuvį sudėti į skardą. Kiekvieną žuvį po 2 kartus įstrižai įpjauti (padaromos maždaug 0,5 cm gylio įpjovos). Žuvį patepti aliejumi ir kepti maždaug 20–25 minutes.Paprikas supjaustyti kubeliais ir pakepinti alyvuogių aliejuje ant mažos ugnies kartu su česnakais, druska ir čiobrelių lapeliais 5 –7 minutes. Įpilti grietinėlę ir kaitinti, kol padažas sutirštės. Pagardinti druska ir pipirais. Žuvį patiekti su padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Paprikų ir ožkos sūrio padažas makaronams
3 spalvotos paprikos
3 valgomieji šaukštai sviesto
2 skiltelės česnako, druskos,
170 g ožkų sūrio
Grūstų juodųjų pipirų
Smulkiai supjaustytų laiškinių svogūnų pabarstyti
Paprikas supjaustyti plonomis juostelėmis. Pusę sviesto ištirpinti keptuvėje, pakepinti česnaką, tada sudėti paprikas ir maišant kepti 15 minučių. Sumažinti ugnį ir pridėti sutrupinto sūrio. Mediniu šaukštu permaišyti masę. Pagardinti druska ir pipirais. Išvirtus makaronus sudėti į keptuvę su padažu ir gerai išmaišyti. Tiekiant pabarstyti svogūnų laiškais ir įdėti truputį sviesto.
3 spalvotos paprikos
3 valgomieji šaukštai sviesto
2 skiltelės česnako, druskos,
170 g ožkų sūrio
Grūstų juodųjų pipirų
Smulkiai supjaustytų laiškinių svogūnų pabarstyti
Paprikas supjaustyti plonomis juostelėmis. Pusę sviesto ištirpinti keptuvėje, pakepinti česnaką, tada sudėti paprikas ir maišant kepti 15 minučių. Sumažinti ugnį ir pridėti sutrupinto sūrio. Mediniu šaukštu permaišyti masę. Pagardinti druska ir pipirais. Išvirtus makaronus sudėti į keptuvę su padažu ir gerai išmaišyti. Tiekiant pabarstyti svogūnų laiškais ir įdėti truputį sviesto.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Paprikos su imbierais
12 paprikų,2/3 stiklinės aliejaus
10–12 skiltelių česnako
0,5 stiklinės tarkuoto imbiero
3 apelsinai, 3 valgomieji šaukštai cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai grūstų juodųjų pipirų
2 gvazdikėliai
Paprikas supjaustyti plonomis juostelėmis. Česnaką susmulkinti ir pakepinti kartu su imbierais aliejuje ant mažos ugnies apie 5 minutes. Suberti paprikos juosteles ir išmaišyti.Nutarkuotą apelsinų žievelės geltonąjį sluoksnį ir apelsinų sultis įpilti į paprikų masę, įberti cukraus, pipirų ir gvazdikėlių. Viską sumaišyti ir troškinti ant mažos ugnies 20–25 minutes, kol paprikos suminkštės. Nukėlus dangtį išgarinti skystį. Masę sudėti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti. Laikyti šaldytuve, patiekti prie keptų vištienos, avienos patiekalų, dešrelių.
12 paprikų,2/3 stiklinės aliejaus
10–12 skiltelių česnako
0,5 stiklinės tarkuoto imbiero
3 apelsinai, 3 valgomieji šaukštai cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai grūstų juodųjų pipirų
2 gvazdikėliai
Paprikas supjaustyti plonomis juostelėmis. Česnaką susmulkinti ir pakepinti kartu su imbierais aliejuje ant mažos ugnies apie 5 minutes. Suberti paprikos juosteles ir išmaišyti.Nutarkuotą apelsinų žievelės geltonąjį sluoksnį ir apelsinų sultis įpilti į paprikų masę, įberti cukraus, pipirų ir gvazdikėlių. Viską sumaišyti ir troškinti ant mažos ugnies 20–25 minutes, kol paprikos suminkštės. Nukėlus dangtį išgarinti skystį. Masę sudėti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti. Laikyti šaldytuve, patiekti prie keptų vištienos, avienos patiekalų, dešrelių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aštrus arabiškas padažas „Harisa“
12 džiovintų aitriųjų paprikų
0,5 arbatinio šaukštelio kuminų
0,5 arbatinio šaukštelio maltų kalendrų
0,5 arbatinio šaukštelio maltų kmynų
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
3 valgomieji šauktai malto česnako
50 ml aliejaus
2 valg. šaukštai baltojo vyno acto
Paprikas pamerkti karštame vandenyje vienai dviem valandoms. Vandenį nupilti, paprikas nusausinti ir sumalti mėsmale. Prieskonius pakepinti sausoje keptuvėje. Viską sumaišyti. Padažu gardinami daržovių patiekalai, jis naudojamas mėsai marinuoti.
12 džiovintų aitriųjų paprikų
0,5 arbatinio šaukštelio kuminų
0,5 arbatinio šaukštelio maltų kalendrų
0,5 arbatinio šaukštelio maltų kmynų
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
3 valgomieji šauktai malto česnako
50 ml aliejaus
2 valg. šaukštai baltojo vyno acto
Paprikas pamerkti karštame vandenyje vienai dviem valandoms. Vandenį nupilti, paprikas nusausinti ir sumalti mėsmale. Prieskonius pakepinti sausoje keptuvėje. Viską sumaišyti. Padažu gardinami daržovių patiekalai, jis naudojamas mėsai marinuoti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Įdaryta paprika I
4 raudonosios paprikos ankštys
300 g sūdytos silkės filė
2 svogūnai
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės grietinės
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
1 šaukštelis miltų
1 šaukštelis citrinos sulčių
0,5 šaukštelio mairūno
pipirų ,druskos
Filė pamirkyti 2 val. piene, išimti, nusausinti ir smulkiai supjaustyti.
Susmulkintus svogūnus pakepinti svieste, sudėti silkę, išmaišyti ir dar truputį pakepinti.Ataušinti, išmaišyti su maltais džiūvėsėliais, dviem kietai virtais susmulkintais kiaušiniais, pipirais, mairūnu ir likusiu žaliu kiaušiniu.
Nupjauti paprikos viršūnes, išimti sėklas, 2 min. įmesti į verdantį pasūdytą vandenį, išimti ant sietelio, kad nuvarvėtų.Ankštis prikimšti silkės įdaro, sudėti ant pateptos sviestu skardos, uždengti folija ir 25-30 min. kepti orkaitėje.Grietinę išmaišyti su miltais, trupučiu druskos, šaukšteliu citrinos sulčių, užpilti papriką ir dar truputėlį pakepti.Patiekti su ryžiais, daržovėmis ar žaliomis salotomis.
4 raudonosios paprikos ankštys
300 g sūdytos silkės filė
2 svogūnai
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės grietinės
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
1 šaukštelis miltų
1 šaukštelis citrinos sulčių
0,5 šaukštelio mairūno
pipirų ,druskos
Filė pamirkyti 2 val. piene, išimti, nusausinti ir smulkiai supjaustyti.
Susmulkintus svogūnus pakepinti svieste, sudėti silkę, išmaišyti ir dar truputį pakepinti.Ataušinti, išmaišyti su maltais džiūvėsėliais, dviem kietai virtais susmulkintais kiaušiniais, pipirais, mairūnu ir likusiu žaliu kiaušiniu.
Nupjauti paprikos viršūnes, išimti sėklas, 2 min. įmesti į verdantį pasūdytą vandenį, išimti ant sietelio, kad nuvarvėtų.Ankštis prikimšti silkės įdaro, sudėti ant pateptos sviestu skardos, uždengti folija ir 25-30 min. kepti orkaitėje.Grietinę išmaišyti su miltais, trupučiu druskos, šaukšteliu citrinos sulčių, užpilti papriką ir dar truputėlį pakepti.Patiekti su ryžiais, daržovėmis ar žaliomis salotomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Įdaryta paprika II
4 paprikos
500 g grybų
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
2 pomidorai
2 šaukšteliai aliejaus
1 šaukštas džiūvėsėlių
1 šaukštas tarkuoto fermentinio sūrio
1 šaukštelis smulkintų šviežių žalumynų (baziliko, mėtos, petražolių)
maltų juodųjų pipirų,druskos
Papriką perpjaukite pusiau, išvalykite, perliekite verdančiu vandeniu.
Kubeliais supjaustytus grybus ir pomidorus, smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką apkepinkite, įdėkite druskos ir pipirų bei žalumynus.
Paprikų puseles užpildykite paruoštu mišiniu, ant viršaus užberkite džiūvėsėlių ir tarkuoto sūrio mišinį, uždėkite gabalėlį sviesto ir kepkite 15 minučių 220С orkeitėje.Pattiekite lėkstėse, papuošę žalumynais.
4 paprikos
500 g grybų
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
2 pomidorai
2 šaukšteliai aliejaus
1 šaukštas džiūvėsėlių
1 šaukštas tarkuoto fermentinio sūrio
1 šaukštelis smulkintų šviežių žalumynų (baziliko, mėtos, petražolių)
maltų juodųjų pipirų,druskos
Papriką perpjaukite pusiau, išvalykite, perliekite verdančiu vandeniu.
Kubeliais supjaustytus grybus ir pomidorus, smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką apkepinkite, įdėkite druskos ir pipirų bei žalumynus.
Paprikų puseles užpildykite paruoštu mišiniu, ant viršaus užberkite džiūvėsėlių ir tarkuoto sūrio mišinį, uždėkite gabalėlį sviesto ir kepkite 15 minučių 220С orkeitėje.Pattiekite lėkstėse, papuošę žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Įdarytos paprikos su pipirų padažu
3 vidutinės žalios paprikos
1 šaukštelis saldžių raudonųjų pipirų
1 bandelė
1 svogūnas
1 šaukštelis druskos
350 g maltos kiaulienos ir jautienos
baltųjų pipirų
2 kiaušiniai
300 g konservuotų kukurūzų
2 šaukštai sviesto
0,4 l mėsos sultinio (tirpaus)
0,125 l grietinėlės
1 šaukštas marinuotų žaliųjų pipirų
1 šaukštelis krakmolo
Saldieji pipirai perskrodžiami pusiau, išvalomi, išplaunami ir nusausinami.
Bandelė išmirkoma šaltame vandenyje.Svogūnai nuplaunami ir smulkiai supjaustomi.Mėsa suminkoma su druska, baltaisiais ir raudonaisiais pipirais, kiaušiniais, nuvarvintais kukurūzais, svogūnais ir nuspausta bandele.
Įdaras sukrečiamas į saldžiuosius pipirus.Troškintuve ištirpdomas sviestas. Jame uždengti pipirai patroškinami 5 minutes. Ant jų supilamas karštas sultinys ir verdama 30 minučių. Troškinio padažas pagardinamas grietinėle ir žaliųjų pipirų grūdeliais, paskui sutirštinamas šaltame vandenyje išleistu krakmolu.Prie jų tinka biri ryžių košė.
3 vidutinės žalios paprikos
1 šaukštelis saldžių raudonųjų pipirų
1 bandelė
1 svogūnas
1 šaukštelis druskos
350 g maltos kiaulienos ir jautienos
baltųjų pipirų
2 kiaušiniai
300 g konservuotų kukurūzų
2 šaukštai sviesto
0,4 l mėsos sultinio (tirpaus)
0,125 l grietinėlės
1 šaukštas marinuotų žaliųjų pipirų
1 šaukštelis krakmolo
Saldieji pipirai perskrodžiami pusiau, išvalomi, išplaunami ir nusausinami.
Bandelė išmirkoma šaltame vandenyje.Svogūnai nuplaunami ir smulkiai supjaustomi.Mėsa suminkoma su druska, baltaisiais ir raudonaisiais pipirais, kiaušiniais, nuvarvintais kukurūzais, svogūnais ir nuspausta bandele.
Įdaras sukrečiamas į saldžiuosius pipirus.Troškintuve ištirpdomas sviestas. Jame uždengti pipirai patroškinami 5 minutes. Ant jų supilamas karštas sultinys ir verdama 30 minučių. Troškinio padažas pagardinamas grietinėle ir žaliųjų pipirų grūdeliais, paskui sutirštinamas šaltame vandenyje išleistu krakmolu.Prie jų tinka biri ryžių košė.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pievagrybiais įdaryta žalia paprika
4 žalios paprikos
250 g pievagrybių
6 riekelės džiūvėsių
4 šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
3-4 šaukštai sojos padažo
1 svogūnas
susmulkintų petražolių lapelių
druskos ,pipirų
Paprikos vaisiaus viršūnę nupjauti, sėklas pašalinti.Džiūvėsius aptepti grietine ir šiek tiek palaukus sumaigyti šakute.Į gautą masę įdėti kiaušinius, smulkiai supjaustytus ir su svieste pakepintus svogūnus, susmulkintus petražolių lapelius, griežinėliais supjaustytus pievagrybius, šiaudeliais supjaustytas paprikos vaisiaus viršūnėles ir sumaišyti.Gautą masę pasūdyti, paskaninti pipirais bei pasirinktu padažu ir įdaryti papriką.Įdarytą papriką dėti į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą ir kepti 200C temperatūros orkaitėje 40 min. Kepant palaistyti išsiskyrusiomis sultimis.Tiekti su ryžiais arba virtomis bulvėmis.
4 žalios paprikos
250 g pievagrybių
6 riekelės džiūvėsių
4 šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
3-4 šaukštai sojos padažo
1 svogūnas
susmulkintų petražolių lapelių
druskos ,pipirų
Paprikos vaisiaus viršūnę nupjauti, sėklas pašalinti.Džiūvėsius aptepti grietine ir šiek tiek palaukus sumaigyti šakute.Į gautą masę įdėti kiaušinius, smulkiai supjaustytus ir su svieste pakepintus svogūnus, susmulkintus petražolių lapelius, griežinėliais supjaustytus pievagrybius, šiaudeliais supjaustytas paprikos vaisiaus viršūnėles ir sumaišyti.Gautą masę pasūdyti, paskaninti pipirais bei pasirinktu padažu ir įdaryti papriką.Įdarytą papriką dėti į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą ir kepti 200C temperatūros orkaitėje 40 min. Kepant palaistyti išsiskyrusiomis sultimis.Tiekti su ryžiais arba virtomis bulvėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Saldžiųjų paprikų pyragas
250 g miltų
5 kiaušiniai
130 g sviesto
1 svogūnas
1 raudona paprika
1 geltona paprika
1 žalia paprika
tarkuotas muskatas
prieskoniai
125 ml pieno
Miltus išpilti ant lentos, viduryje padaryti duobutę, įmušti vieną kiaušinį ir įberti truputį druskos. 100 g sviesto supjaustyti mažais kvadratėliais ir apdėti aplink miltus. Pradėti minkyti iš kraštų, kol tešla taps vientisa. Padėti šaltai 15 min.Svogūną nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais. Likusį sviestą ištirpinti keptuvėje ir suberti svogūnus bei šiaudeliais supjaustytą papriką. daržoves pabarstyti prieskoniais, muskato riešutu ir patroškinti 5-10 min.Tešlą plonai iškočioti. Išardomą formą ištepti sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais. Tešlą iškloti taip, kad gautųsi krepšelio forma. Keliose vietose subadyti šakute. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 C temperatūros iki 10 min.Išėmus ant viršaus sudėti patroškintas daržoves. Likusius kiaušinius išplakti su pienu, pasūdyti ir supilti ant daržovių. Kepti 20 min.
250 g miltų
5 kiaušiniai
130 g sviesto
1 svogūnas
1 raudona paprika
1 geltona paprika
1 žalia paprika
tarkuotas muskatas
prieskoniai
125 ml pieno
Miltus išpilti ant lentos, viduryje padaryti duobutę, įmušti vieną kiaušinį ir įberti truputį druskos. 100 g sviesto supjaustyti mažais kvadratėliais ir apdėti aplink miltus. Pradėti minkyti iš kraštų, kol tešla taps vientisa. Padėti šaltai 15 min.Svogūną nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais. Likusį sviestą ištirpinti keptuvėje ir suberti svogūnus bei šiaudeliais supjaustytą papriką. daržoves pabarstyti prieskoniais, muskato riešutu ir patroškinti 5-10 min.Tešlą plonai iškočioti. Išardomą formą ištepti sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais. Tešlą iškloti taip, kad gautųsi krepšelio forma. Keliose vietose subadyti šakute. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 C temperatūros iki 10 min.Išėmus ant viršaus sudėti patroškintas daržoves. Likusius kiaušinius išplakti su pienu, pasūdyti ir supilti ant daržovių. Kepti 20 min.