Patiekalai iš / su paprika
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Spalvinga paprikų sriuba
0,3 kg raudonųjų paprikų
0,3 kg geltonųjų paprikų
0,3 kg žaliųjų paprikų
750 g pomidorų
4 svogūnai
2 skiltelės česnakų
2 kubeliai vištienos sultinio
200 g rūkytos dešros
4 šaukštai aliejaus
Paprikas nuplauti, išskobti vidų ir supjaustyti 2 cm gabalėliais.Svogūnus ir česnakus nulupti. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, česnakus sukapoti ir kartu apkepti su aliejumi. Kai svogūnai apkeps, sudėti paprikas ir kepti dar 5-10 min.Pomidorus nulupti, supjaustyti ir sudėti į apkeptas daržoves, įpilti sultinio, suberti supjaustytą dešrą ir viską troškinti 10-20 min.Baigiant troškinti, įberti prieskonių, jei reikia pabarstyti druska.
0,3 kg raudonųjų paprikų
0,3 kg geltonųjų paprikų
0,3 kg žaliųjų paprikų
750 g pomidorų
4 svogūnai
2 skiltelės česnakų
2 kubeliai vištienos sultinio
200 g rūkytos dešros
4 šaukštai aliejaus
Paprikas nuplauti, išskobti vidų ir supjaustyti 2 cm gabalėliais.Svogūnus ir česnakus nulupti. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, česnakus sukapoti ir kartu apkepti su aliejumi. Kai svogūnai apkeps, sudėti paprikas ir kepti dar 5-10 min.Pomidorus nulupti, supjaustyti ir sudėti į apkeptas daržoves, įpilti sultinio, suberti supjaustytą dešrą ir viską troškinti 10-20 min.Baigiant troškinti, įberti prieskonių, jei reikia pabarstyti druska.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pievagrybiais įdaryta žalia paprika
4 žalios paprikos
250 g pievagrybių
6 riekelės džiūvėsių
4 šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
3-4 šaukštai sojos padažo
1 svogūnas
susmulkintų petražolių lapelių
druskos,pipirų
Paprikos vaisiaus viršūnę nupjauti, sėklas pašalinti.Džiūvėsius aptepti grietine ir šiek tiek palaukus sumaigyti šakute.Į gautą masę įdėti kiaušinius, smulkiai supjaustytus ir su svieste pakepintus svogūnus, susmulkintus petražolių lapelius, griežinėliais supjaustytus pievagrybius, šiaudeliais supjaustytas paprikos vaisiaus viršūnėles ir sumaišyti.Gautą masę pasūdyti, paskaninti pipirais bei pasirinktu padažu ir įdaryti papriką.Įdarytą papriką dėti į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą ir kepti 200C temperatūros orkaitėje 40 min. Kepant palaistyti išsiskyrusiomis sultimi.Tiekti su ryžiais arba virtomis bulvėmis.
4 žalios paprikos
250 g pievagrybių
6 riekelės džiūvėsių
4 šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
3-4 šaukštai sojos padažo
1 svogūnas
susmulkintų petražolių lapelių
druskos,pipirų
Paprikos vaisiaus viršūnę nupjauti, sėklas pašalinti.Džiūvėsius aptepti grietine ir šiek tiek palaukus sumaigyti šakute.Į gautą masę įdėti kiaušinius, smulkiai supjaustytus ir su svieste pakepintus svogūnus, susmulkintus petražolių lapelius, griežinėliais supjaustytus pievagrybius, šiaudeliais supjaustytas paprikos vaisiaus viršūnėles ir sumaišyti.Gautą masę pasūdyti, paskaninti pipirais bei pasirinktu padažu ir įdaryti papriką.Įdarytą papriką dėti į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą ir kepti 200C temperatūros orkaitėje 40 min. Kepant palaistyti išsiskyrusiomis sultimi.Tiekti su ryžiais arba virtomis bulvėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bulvienė su raudona paprika
4 vidutinio dydžio bulvės
2 vidutinio dydžio morkos
petražolė
saliero gabalas
nedidelis poras
2 raudonos paprikos
1 kubelis vištienos arba daržovių sultinio
100 g grietinės
1 šaukštas sviesto
kvapniųjų pipirų
lauro lapas
druskos
pipirų
Prieskonines daržoves smulkiai supjaustyti, užpilti 6 stiklinėmis verdančio vandens, įmesti vištienos arba daržovių sultinio kubelį ir pavirinti.
Supjaustyti bulves pusžiedžiais, sudėti į indą su daržovėmis, įmesti kvapniuosius pipirus, lauro lapą ir viską virti, kol suminkštės.Užbalinti sriubą grietine (jeigu būtų pernelyg tiršta, įpilti virinto karšto vandens), įdėti šaukštą sviesto.Papriką 5 min. įmesti į verdantį vandenį, ataušinti, nulupti, supjaustyti juostelėmis ir įdėti į sriubą, pašildyti, bet nevirinti.Lėkštėse pabarstyti žaliomis petražolėmis.
4 vidutinio dydžio bulvės
2 vidutinio dydžio morkos
petražolė
saliero gabalas
nedidelis poras
2 raudonos paprikos
1 kubelis vištienos arba daržovių sultinio
100 g grietinės
1 šaukštas sviesto
kvapniųjų pipirų
lauro lapas
druskos
pipirų
Prieskonines daržoves smulkiai supjaustyti, užpilti 6 stiklinėmis verdančio vandens, įmesti vištienos arba daržovių sultinio kubelį ir pavirinti.
Supjaustyti bulves pusžiedžiais, sudėti į indą su daržovėmis, įmesti kvapniuosius pipirus, lauro lapą ir viską virti, kol suminkštės.Užbalinti sriubą grietine (jeigu būtų pernelyg tiršta, įpilti virinto karšto vandens), įdėti šaukštą sviesto.Papriką 5 min. įmesti į verdantį vandenį, ataušinti, nulupti, supjaustyti juostelėmis ir įdėti į sriubą, pašildyti, bet nevirinti.Lėkštėse pabarstyti žaliomis petražolėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Paprikos su vištienos įdaru
3 paprikos
2 vištų krūtinėlės
0,5 stiklinės virtų ryžių
1 kiaušinis
1 riekelė batono
0,5 stiklinės konservuotų kukurūzų
druska,pipirai
kario prieskoniai
Kepimui:
1 stiklinė vandens
3 šaukštai taukų
Vištų krūtinėles sumalame mėsmale. Į faršą sudedame virtus ryžius, įmušame kiaušinį, įdedame piene išmirkytą batono riekelę, įberiame druskos bei prieskonių ir išmaišome.Paprikas nuplauname, perpjauname per pusę, išimame sėklas. Paprikų vidų šiek tiek pasūdome, pridedame vištienos įdaro, o viršų papuošiame konservuotais kukurūzais. Į gilesnę skardą pripilame vandens ir įdedame taukų. Sudedame įdarytas paprikas ir kepame 200°-220° C temperatūroje 15-20 min.Patiekiame su majonezu ir virtais ryžiais.
3 paprikos
2 vištų krūtinėlės
0,5 stiklinės virtų ryžių
1 kiaušinis
1 riekelė batono
0,5 stiklinės konservuotų kukurūzų
druska,pipirai
kario prieskoniai
Kepimui:
1 stiklinė vandens
3 šaukštai taukų
Vištų krūtinėles sumalame mėsmale. Į faršą sudedame virtus ryžius, įmušame kiaušinį, įdedame piene išmirkytą batono riekelę, įberiame druskos bei prieskonių ir išmaišome.Paprikas nuplauname, perpjauname per pusę, išimame sėklas. Paprikų vidų šiek tiek pasūdome, pridedame vištienos įdaro, o viršų papuošiame konservuotais kukurūzais. Į gilesnę skardą pripilame vandens ir įdedame taukų. Sudedame įdarytas paprikas ir kepame 200°-220° C temperatūroje 15-20 min.Patiekiame su majonezu ir virtais ryžiais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kopūstų ir paprikų salotos
400 g kopūsto, 4 raudonos paprikos,
2 porai, 2 šaukštai susmulkintų petražolių,
0,5 stiklinės aliejaus, 2 šaukštai majonezo,
1 šaukštas krienų, pipirų, druskos, cukraus.
Kopūstą supjaustykite smulkiomis juostelėmis. Išvalytas paprikas supjaustykite pusžiedžiais. Porus supjaustykite plonais griežinėliais. Viską pabarstykite prieskoniais ir išmaišykite. Užpilkite majonezo, krienų ir aliejaus padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronų, salierų ir paprikų salotos su riešutais
50 g makaronų (kriauklelių), 1 nedidelė žalia paprika,
2 salierų lapkočiai, 1 didelis obuolys,
50 g riešutų, 2 šaukštai majonezo,
2 griežinėliais konservuotų ananasų,
50 g virto kumpio, druskos, pipirų.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Papriką supjaustykite kubeliais. Salierų lapkočius susmulkinkite 1 cm gabalėliais. Obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Panašiai supjaustykite ir ananasų griežinėlius bei kumpį. Viską sumaišykite, įberkite riešutus, įdėkite majonezo, paskaninkite druska bei pipirais.
50 g makaronų (kriauklelių), 1 nedidelė žalia paprika,
2 salierų lapkočiai, 1 didelis obuolys,
50 g riešutų, 2 šaukštai majonezo,
2 griežinėliais konservuotų ananasų,
50 g virto kumpio, druskos, pipirų.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Papriką supjaustykite kubeliais. Salierų lapkočius susmulkinkite 1 cm gabalėliais. Obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Panašiai supjaustykite ir ananasų griežinėlius bei kumpį. Viską sumaišykite, įberkite riešutus, įdėkite majonezo, paskaninkite druska bei pipirais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Paprikų ir pomidorų salotos
4 paprikos, 2 svogūnai,
2-3 pomidorai, 200 g majonezo,
krapų, petražolių, druskos.
Paprikas nuplaukite, perpjaukite per pusę, išėmę sėklalizdžius, užplikykite verdančiu vandeniu, jame 5 minutes palaikykite, po to išgriebkite ir atšaldykite. Atšaldytas paprikas supjaustykite plonais makaronėliais, svogūną – plonais griežinėliais, pomidorus – nedidelėmis skiltelėmis. Majonezą suplakite su krapais bei petražolėmis ir užpilkite ant sumaišytų, pasūdytų daržovių.
4 paprikos, 2 svogūnai,
2-3 pomidorai, 200 g majonezo,
krapų, petražolių, druskos.
Paprikas nuplaukite, perpjaukite per pusę, išėmę sėklalizdžius, užplikykite verdančiu vandeniu, jame 5 minutes palaikykite, po to išgriebkite ir atšaldykite. Atšaldytas paprikas supjaustykite plonais makaronėliais, svogūną – plonais griežinėliais, pomidorus – nedidelėmis skiltelėmis. Majonezą suplakite su krapais bei petražolėmis ir užpilkite ant sumaišytų, pasūdytų daržovių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Maltos mėsos ir paprikų apkepas
Padažui:
2 šaukštai miltų, 1 šaukštas sviesto,
1 stiklinė pieno, 1 stiklinė vandens,
2 šaukštai pomidorų tyrės,
1 svogūnas, druskos, pipirų.
500 g maltos mėsos, 3 šaukštai maltų džiūvėsių,
1 kiaušinis, druskos, raudonųjų pipirų,
1 stiklainis marinuotų paprikų, 100 g ryžių.
Padažui miltus pakepkite svieste, supilkite pieną, vandenį, pomidorų tyrę, pavirinkite, sudėkite svogūnus, pipirus ir pasūdykite. Maltą mėsą, kiaušinius, maltus džiūvėsius, smulkiai supjaustytas marinuotas paprikas, 1 stiklinę padažo suminkykite. Mėsą sudėkite sluoksniu į paruoštą apkepo indą. Ryžius biriai išvirkite, sumaišykite su likusiu padažu ir sukrėskite ant mėsos. Užbarstykite sutarkuotu sūriu ir apkepkite.
Padažui:
2 šaukštai miltų, 1 šaukštas sviesto,
1 stiklinė pieno, 1 stiklinė vandens,
2 šaukštai pomidorų tyrės,
1 svogūnas, druskos, pipirų.
500 g maltos mėsos, 3 šaukštai maltų džiūvėsių,
1 kiaušinis, druskos, raudonųjų pipirų,
1 stiklainis marinuotų paprikų, 100 g ryžių.
Padažui miltus pakepkite svieste, supilkite pieną, vandenį, pomidorų tyrę, pavirinkite, sudėkite svogūnus, pipirus ir pasūdykite. Maltą mėsą, kiaušinius, maltus džiūvėsius, smulkiai supjaustytas marinuotas paprikas, 1 stiklinę padažo suminkykite. Mėsą sudėkite sluoksniu į paruoštą apkepo indą. Ryžius biriai išvirkite, sumaišykite su likusiu padažu ir sukrėskite ant mėsos. Užbarstykite sutarkuotu sūriu ir apkepkite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Įdarytos paprikos
6 raudonos paprikos, 250 g jautienos,
250 g maltos kiaulienos, 2 šaukštai ryžių,
1 svogūno galvutė, pipirų, druskos, laurų lapelių,
1 morka, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų,
100 g grietinės, 500 g bulvių.
Paprikas nuplaukite, nupjaukite jų storuosius galus, išimkite sėklalizdžius, gerai išplaukite vidų. Ryžius apvirkite vandenyje, išgriebkite, atvėsinkite, sumaišykite su mėsa ir paskaninkite pipirais bei druska. Šio įdaro prikimškite paprikas. Jas sudėkite į puodelį vieną prie kitos, kartu sudėkite griežinėliais supjaustytą morką, įmeskite porą laurų lapelių, žiupsnelį druskos ir užpilkite karštu sultiniu ar vandeniu. Uždengtame puode valgį troškinkite apie 30 min. Tada sudėkite sviestą ir supilkite su miltais sumaišytą grietinę. Užvirinkite. Patiekite su virtomis bulvėmis.
6 raudonos paprikos, 250 g jautienos,
250 g maltos kiaulienos, 2 šaukštai ryžių,
1 svogūno galvutė, pipirų, druskos, laurų lapelių,
1 morka, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų,
100 g grietinės, 500 g bulvių.
Paprikas nuplaukite, nupjaukite jų storuosius galus, išimkite sėklalizdžius, gerai išplaukite vidų. Ryžius apvirkite vandenyje, išgriebkite, atvėsinkite, sumaišykite su mėsa ir paskaninkite pipirais bei druska. Šio įdaro prikimškite paprikas. Jas sudėkite į puodelį vieną prie kitos, kartu sudėkite griežinėliais supjaustytą morką, įmeskite porą laurų lapelių, žiupsnelį druskos ir užpilkite karštu sultiniu ar vandeniu. Uždengtame puode valgį troškinkite apie 30 min. Tada sudėkite sviestą ir supilkite su miltais sumaišytą grietinę. Užvirinkite. Patiekite su virtomis bulvėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Įdarytos paprikos su padažu
4 vidutinės žalios paprikos, 1 sužiedėjusi bandelė,
1 svogūnas, 1 šaukštelis druskos,
350 g maltos kiaulienos arba jautienos,
2 kartus ant peilio galo baltųjų pipirų,
1 šaukštelis paprikos, 2 kiaušiniai,
300 g konservuotų kukurūzų,
2 šaukštai sviesto, 3/8 1 mėsos sultinio (tirpaus),
1 šaukštas kaparėlių, 1 šaukštelis krakmolo.
Paprikas perpjaukite pusiau, išplaukite ir nusausinkite. Bandelę išmirkykite šaltame vandenyje. Svogūnus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Mėsą suminkykite su druska, baltaisiais pipirais, paprika, kiaušiniais, nuvarvintais kukurūzais, svogūnais ir nuspausta bandele. Įdarą sukrėskite į paprikas. Troškintuve ištirpinkite sviestą, uždengtas paprikas patroškinkite 5 min. Ant jų supilkite karštą sultinį ir virkite 30 minučių. Troškinio padažą pagardinkite grietinėle ir kaparėliais, paskui sutirštinkite šaltame vandenyje išleistu krakmolu. Prie jų tinka biri ryžių košė.
4 vidutinės žalios paprikos, 1 sužiedėjusi bandelė,
1 svogūnas, 1 šaukštelis druskos,
350 g maltos kiaulienos arba jautienos,
2 kartus ant peilio galo baltųjų pipirų,
1 šaukštelis paprikos, 2 kiaušiniai,
300 g konservuotų kukurūzų,
2 šaukštai sviesto, 3/8 1 mėsos sultinio (tirpaus),
1 šaukštas kaparėlių, 1 šaukštelis krakmolo.
Paprikas perpjaukite pusiau, išplaukite ir nusausinkite. Bandelę išmirkykite šaltame vandenyje. Svogūnus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Mėsą suminkykite su druska, baltaisiais pipirais, paprika, kiaušiniais, nuvarvintais kukurūzais, svogūnais ir nuspausta bandele. Įdarą sukrėskite į paprikas. Troškintuve ištirpinkite sviestą, uždengtas paprikas patroškinkite 5 min. Ant jų supilkite karštą sultinį ir virkite 30 minučių. Troškinio padažą pagardinkite grietinėle ir kaparėliais, paskui sutirštinkite šaltame vandenyje išleistu krakmolu. Prie jų tinka biri ryžių košė.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ryžiais ir pievagrybiais įdarytos paprikos
4 paprikos, 150 g apvirtų ryžių,
80 g morkų, 100 g svogūnų,
100 g pievagrybių, 100 g aliejaus,
truputis vištienos sultinio, universalių prieskonių.
Nepažeisdami paprikų formos, išvalykite sėklyną. Paprikas nuplaukite ir 2-3 min. pavirkite. Po to nusausinkite. Įdarui skirtas daržoves pakepinkite aliejuje, suberkite ryžius, pabarstykite prieskoniais. Šio įdaro prikimškite paprikas. Jas sudėkite į troškintuvą, užpilkite vištienos sultinio ir troškinkite 10-15 min.
4 paprikos, 150 g apvirtų ryžių,
80 g morkų, 100 g svogūnų,
100 g pievagrybių, 100 g aliejaus,
truputis vištienos sultinio, universalių prieskonių.
Nepažeisdami paprikų formos, išvalykite sėklyną. Paprikas nuplaukite ir 2-3 min. pavirkite. Po to nusausinkite. Įdarui skirtas daržoves pakepinkite aliejuje, suberkite ryžius, pabarstykite prieskoniais. Šio įdaro prikimškite paprikas. Jas sudėkite į troškintuvą, užpilkite vištienos sultinio ir troškinkite 10-15 min.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Patiekalai iš / su paprika
Paprika įdaryta pomidorais ir Brie sūriu
2 paprikos
2 pomidorai
1 šaukštas griežinėliais pjaustytų juodųjų alyvuogių
1 šaukštas kubeliais pjaustytos cukinijos
saujelė šviežių bazilikų
druskos, maltų juodųjų pipirų
150 g Brie sūrio
alyvuogių aliejaus
Įkaitinkite orkaitę iki 200º C temperatūros. Paprikas perpjaukite išilgai ir išimkite sėklas. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Pomidorus sumaišykite su alyvuogėmis, cukinija, smulkintais bazilikais, įberkite druskos ir pipirų. Į paprikų puseles sudėkite įdarą. Sūrį supjaustykite kubeliais. Paprikas apibarstykite sūrio kubeliais ir pašlakstykite aliejumi. Skardelę ištepkite alyvų aliejumi, sudėkite įdarytas paprikas, uždenkite folija ir kepkite 20 minučių. Baigiant kepti foliją nuimkite. Skanaus.
2 paprikos
2 pomidorai
1 šaukštas griežinėliais pjaustytų juodųjų alyvuogių
1 šaukštas kubeliais pjaustytos cukinijos
saujelė šviežių bazilikų
druskos, maltų juodųjų pipirų
150 g Brie sūrio
alyvuogių aliejaus
Įkaitinkite orkaitę iki 200º C temperatūros. Paprikas perpjaukite išilgai ir išimkite sėklas. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Pomidorus sumaišykite su alyvuogėmis, cukinija, smulkintais bazilikais, įberkite druskos ir pipirų. Į paprikų puseles sudėkite įdarą. Sūrį supjaustykite kubeliais. Paprikas apibarstykite sūrio kubeliais ir pašlakstykite aliejumi. Skardelę ištepkite alyvų aliejumi, sudėkite įdarytas paprikas, uždenkite folija ir kepkite 20 minučių. Baigiant kepti foliją nuimkite. Skanaus.
- Prikabinti failai
-
- forumui.jpg (94.67 KiB) Peržiūrėta 4494 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Patiekalai iš / su paprika
Man patiktų Eisiu žiedinių kopūstų kepsnelių išsikept. Gal jau ir galutinę nuotrauką išeis padaryti, nes kaip tik juos išsikepu, taip viena draugė ateina ir padeda suvalgyti
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Patiekalai iš / su paprika
vitaminu bombike, suvalgiau dvi puseles ir tiek energijos uzejo net nesitikejau
Re: Patiekalai iš / su paprika
Labai skaniai paprika atrodo. Mielai sukirsčiau, o vat žalios kazko skrandis nenori. Troškinta, kepta niam, niam
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Patiekalai iš / su paprika
Velykoms dariau šitokį sluoksniuotį pagal žurnalo "Virtuvė" receptą
Vištienos ir keptų paprikų drebučiai
20 g „Dr.Oetker“ želatinos (kitą kartą dėsiu daugiau, nes blogai pjaustėsi)
1 l vištienos sultinio
1 šaukštas brendžio
keli lašai tabasko
1 šaukštas apelsinų sulčių
2 raudonos paprikos
2 žalios paprikos
500 g vištienos filė
8 ančiuvių filė
šviežių baziliko lapų
druskos, juodųjų pipirų
1 šaukštelis provanso žolelių
1 šaukštas aliejaus
Užpilkite želatiną sultiniu ir palikite išbrinkti. Paprikas kepkite orkaitėje kol suminkštės, po to sudėkite į maišelį ir užrišę palaikykite 15-20 minučių. Bus lengviau nulupti. Supjaustykite paprikas juostelėmis. Vištienos filė supjaustyktie plonomis juostelėmis, pamuškite, pabarstykite druska ir pipirais, provanso žolelėmis, pabarstykite pipirais. Iškepkite keptuvėje.
Ištirpintą želatiną supilkite į sultinį. Į sultinį supilkite brendį, apelsino sultis, tabaską. Iberkite druskos jei reikia ir pipirų. Tirpalas turi būti aštroko skonio, nes drebučiams stingstant jis švelnėja.
Į pailgą formą įpilkite truputį tirpalo, sustingdykite. Sluoksniais dėkite ančiuvius, vištieną, papriką, bazilikų lapelius ir kiekvieną sluoksnį užpilkite želatina ir stingdinkite. Kai sustings formą keliom sekundėm panardinkite į karštą vandenį ir apverkite į lėkštę
Vištienos ir keptų paprikų drebučiai
20 g „Dr.Oetker“ želatinos (kitą kartą dėsiu daugiau, nes blogai pjaustėsi)
1 l vištienos sultinio
1 šaukštas brendžio
keli lašai tabasko
1 šaukštas apelsinų sulčių
2 raudonos paprikos
2 žalios paprikos
500 g vištienos filė
8 ančiuvių filė
šviežių baziliko lapų
druskos, juodųjų pipirų
1 šaukštelis provanso žolelių
1 šaukštas aliejaus
Užpilkite želatiną sultiniu ir palikite išbrinkti. Paprikas kepkite orkaitėje kol suminkštės, po to sudėkite į maišelį ir užrišę palaikykite 15-20 minučių. Bus lengviau nulupti. Supjaustykite paprikas juostelėmis. Vištienos filė supjaustyktie plonomis juostelėmis, pamuškite, pabarstykite druska ir pipirais, provanso žolelėmis, pabarstykite pipirais. Iškepkite keptuvėje.
Ištirpintą želatiną supilkite į sultinį. Į sultinį supilkite brendį, apelsino sultis, tabaską. Iberkite druskos jei reikia ir pipirų. Tirpalas turi būti aštroko skonio, nes drebučiams stingstant jis švelnėja.
Į pailgą formą įpilkite truputį tirpalo, sustingdykite. Sluoksniais dėkite ančiuvius, vištieną, papriką, bazilikų lapelius ir kiekvieną sluoksnį užpilkite želatina ir stingdinkite. Kai sustings formą keliom sekundėm panardinkite į karštą vandenį ir apverkite į lėkštę
- Prikabinti failai
-
- vistiena+paprika1f.jpg (36.27 KiB) Peržiūrėta 4237 karus(ų)
-
- vistiena+paprika2f.jpg (47.14 KiB) Peržiūrėta 4237 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Patiekalai iš / su paprika
Labai gražiai atrodo o kaip skonis? patiko?
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: Patiekalai iš / su paprika
tikrai gundanciai atrodo
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Patiekalai iš / su paprika
gaivu, lengva, švelnu...tik sugalvojom, kad reikėtų kornišonų dar įdėt, kad rūgštelė jaustusi