Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 24 Rgs 2007, 08:56

Tikrai skanu :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Rgs 2007, 10:31

tas guliasas tikrai skaniai skaitosi :luks:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 28 Rgs 2007, 19:45

PUPŲ IR DŽIOVINTŲ SLYVŲ SALOTOS

2 stiklinės virtų pupų
200g džiovintų slyvų be kauliukų
2 svogūnai
3 šaukštai aliejaus
maltų juodųjų pipirų
druskos

Džiovintas slyvas išmirkykite ir supjaustykite šiaudeliais. Svogūnus susmulkinkite, berkite į karštą aliejų ir kepkite, kol suminkštės. Tada dėkite slyvų šiaudelius ir dar šiek tiek pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies, krėskite pupas, gardinkite juodaisiais pipirais, sūdykite ir išmaišykite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Rgs 2007, 19:59

Na, skanus receptas, bet nemėgstu pupų, net prie alaus nepatinka :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgs 2007, 20:01

tai gali pupas pupelemis pakeisti :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Rgs 2007, 20:06

Aš taip ir darau, kai randu tokius receptus. :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgs 2007, 20:10

ir nera problemu :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgs 2007, 12:42

Agaaaaaaaaa :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgs 2007, 12:42

Agaaaaaaaaa :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Rgs 2007, 12:54

ka reiskia tas aaaaaaaaaaaaaa :shock: Gal tau skauda kas :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgs 2007, 13:05

Neskauda, tau pritariu agaaaaaaaa :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Rgs 2007, 14:06

:laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Spa 2007, 17:31

Guliašas su šparaginėmis pupelėmis

500 g žalių šparaginių pupelių,
300 g bulvių, 2 svogūnai,
50 g šoninės, 2 šaukštai aliejaus,
300 g minkštos kiaulienos, 300 g minkštos jautienos,
darželinių dašių (ši prieskoninė žolė labiausiai tinka prie šparaginių pupelių), druskos, pipirų, 2 stiklinės mėsos sultinio (galima iš kubelių),
1 šaukšto pjaustytų petražolės lapelių.

Pupelių abu galus nupjauti, supjaustyti 3 cm dydžio gabaliukais, bulves – kubeliais, svogūnus ir šoninę – smulkiai. Mėsą supjaustyti ir pakepinti aliejuje, kiaurasamčiu išgriebti. Šoninę pakepinti, sudėti svogūną, pupeles, dašius, ir truputį patroškinti. Sudėti bulves, mėsą, paskaninti druska, pipirais, supilti karštą sultinį, kad viską apsemtų, uždengti ir troškinti ant silpnos ugnies apie 60 min., kol mėsa suminkštės. Prieš patiekiant pabarstyti pjaustytomis petražolėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Spa 2007, 17:32

Pupelės su šonine ir kriaušėmis

400 g šoninės, mažas svogūnas,
0,5 l karšto vandens,
400 g žalių šparaginių pupelių,
šviežiai maltų pipirų, druskos,
dašių, 2 šaukštų pjaustytų petražolių lapų.

Šoninę užpilti verdančiu vandeniu, pasūdyti, įdėti susmulkintą svogūną ir uždengus ant mažos ugnies patroškinti 20 min. Mėsą išimti, palikti šiltai. Šviežias nepjaustytas pupeles sudėti į nuovirą, paskaninti pipirais, druska, dašiais, užvirinti ir vidutinėje temperatūroje pavirti 15 min., ant pupelių dėti 2 kriaušes, geriau kietesnes, ir 10 min. pavirti. Pupeles išgriebti, ant jų dėti šoninę, šalia kriaušes. Nuovirą ant stiprios ugnies dar kiek pavirti, užpilti ant daržovių. Prie jų tinka bulvės.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Spa 2007, 17:32

Šparaginės pupelės su šonine

40 g margarino,
50 g šoninės ar kumpio,
1 svogūnas,
500 g žalių šparaginių pupelių,
dašių, druskos, pipirų, petražolių.

Margariną ištirpinti karščiui atspariame inde, pusę šoninės supjaustyti ir pakepinti kartu su svogūnu. Sudėti supjaustytas į 2–3 cm gabalėlius pupeles, užpilti trupučiu karšto vandens, paskaninti pipirais, druska, dašiais ir uždengus patroškinti 20 min. Likusią šoninę stambiau supjausčius pakepinti ir prieš patiekiant dėti ant pupelių, pabarstyti pjaustytomis petražolėmis. Šalia galima patiekti bulvių su lupenomis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Spa 2007, 17:33


Saldžiarūgštės šparaginės pupelės


800 g žalių šparaginių pupelių,
druskos, 1 svogūnas,
50 g šoninės ar lašinių,
40 g margarino, 30 g miltų,
200 g grietinės, 10 g cukraus,
1 šaukštelis acto, 1 šaukštas pjaustytų krapų.

Pupeles nuvalyti, nupjauti galiukus, supjaustyti 2–3 cm gabaliukais. Užpilti verdančiu vandeniu ir patroškinti 15 min. Lašinius supjaustyti, pakepinti su svogūnu, įdėti margariną, pabarstyti miltais, patroškinti maišant. Į tą padažą įmaišyti grietinės, sudėti pupeles, paskaninti cukrumi, actu, druska, įmaišyti pjaustytų krapų. Tinka prie troškintos ar keptos mėsos.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Spa 2007, 17:33

Itališkos šparaginės pupelės

500 g žalių šparaginių pupelių,
500 g pomidorų, 500 g bulvių,
1 stiklinė mėsos sultinio (galima iš kubelio),
pipirų, druskos, petražolių, 150 g šoninės.

Pupeles supjaustyti, nuluptus pomidorus, bulves susmulkinti, viską sudėti į puodą, užpilti sultiniu ir apie 30 min. ant mažos ugnies troškinti, paskaninti pipirais, druska, petražolėmis. Šoninę smulkiai supjaustyti, pakepinti ir užpilti ant daržovių.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 10 Spa 2007, 08:19

merope87 rašė:PUPŲ IR DŽIOVINTŲ SLYVŲ SALOTOS

2 stiklinės virtų pupų
200g džiovintų slyvų be kauliukų
2 svogūnai
3 šaukštai aliejaus
maltų juodųjų pipirų
druskos

Džiovintas slyvas išmirkykite ir supjaustykite šiaudeliais. Svogūnus susmulkinkite, berkite į karštą aliejų ir kepkite, kol suminkštės. Tada dėkite slyvų šiaudelius ir dar šiek tiek pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies, krėskite pupas, gardinkite juodaisiais pipirais, sūdykite ir išmaišykite.

Aš jau susiruošiau pasidaryti šitą mišrainę, tai viskas gerai, tik manau pupas jau išvirtas reikia nulupti. Tos luobelės tokios storos ir neskanios. Taip ir padariau. Pupos nuluptos man priminė riešutų skonį. Nu gavosi puikios salotos, tik patarčiau jas nulupti :idea:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Spa 2007, 08:29

apie skuras ir as buvau susimasciusi :roll:

Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 18:37
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė svenis » 02 Gru 2007, 11:48

Pupeles su baltuoju vynu ir petrazolemis. 400 gr.koncervuotu baltu pupeliu,400gr.raudonuju pupeliu,2 skilteles cesnako,saukstas sviesto,svogunas,50ml.sauso balto vyno.saukstas smulkiai pjaustytu petrazoliu. Svoguna smulkiai supjaustyti ir suberti i puoda su ikaitintu sviestu.Pakepti kol pagels.Cesnaka sudeti irgi kad pagelstu.Supilti vyna ir apie 10 minuciu patroskinti.Tada sudeti pupeles ir pakaitinti.Pagardinti petrazolemis ir SKANAUS

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 02 Gru 2007, 20:18

oho kad receptu priraset tik spek skaityti :shock:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 03 Gru 2007, 09:34

Tutsi rašė:tai gali pupas pupelemis pakeisti :wink:

Tutsi, aš irgi bandžiau pupas pakeisti pupelėmis, bet skonis visiškai kitoks gaunasi. Pupas dėdama į salotas nulupu, ir supjaustau. Gaunasi skonis kaip su riešutais. Ar jums taip neatrodo :?:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 03 Gru 2007, 10:00

Šitas salotas dažniausia darau Kūčių stalui:

PUPŲ SALOTOS:
1 stiklinė pupų, 1 nedidelis svogūnas, 1 kiaušinis, 2 pomidorai, 1 šaukštas kapotų krapų, pipirų, druskos. Pupos išverdamos pasūdytame vandenyje, atvėsinamos, nulupamos ir sumaišomos su kietai virtu stambiai supjaustytu kiaušiniu, skiltelėmis supjaustytais pomidorais, smulkiai supjaustytu svogūnu ir užpilamos aštroku garstyčių padažu arba kokiu kitu. Viršus pabarstomas susmulkintais krapais. Galima puošti krapų šakelėmis ir pomidorais

RAUDONOSIOS SALOTOS:
500 g konservuotų raudonųjų pupelių, 200 g virtų burokėlių, 200 g raudongūžių kopūstų, 4 šaukštai aliejaus, 1 šaukštelis maltų kmynų, 2-4 salotų lapai, 1 raudonas svogūnas, 1 citrinos sultys, druska, pipirai, aliejus. Į dubenėlį suberiame pupeles, kubeliais supjaustytus burokėlius, šiaudeliais supjaustytus kopūstus, pabarstome maltais kmynais, susmulkintais svogūnais, druska, pipirais, užpilame citrinos sultimis ir išmaišome. Lėkštę išklojame salotų lapais, ant jų sudedame salotas ir užpilame aliejumi.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Gru 2007, 14:38

silsta rašė:
Tutsi rašė:tai gali pupas pupelemis pakeisti :wink:

Tutsi, aš irgi bandžiau pupas pakeisti pupelėmis, bet skonis visiškai kitoks gaunasi. Pupas dėdama į salotas nulupu, ir supjaustau. Gaunasi skonis kaip su riešutais. Ar jums taip neatrodo :?:
reiketu paragauti :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 05 Gru 2007, 13:48

:arrow:
Prikabinti failai
zuvis1.JPG
zuvis1.JPG (25.54 KiB) Peržiūrėta 4709 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Gru 2007, 13:57

zuvis su pupelemis gal ir idomus derinys :roll:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 05 Gru 2007, 22:20

bet turbut ir skanus :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 14:16

avinžirniai

Šiltos gelsvos spalvos žirnis, bet ne apvalus, o savo forma primenantis lazdyno riešutą (kitiems atrodo, kad avino galvą – dėl to daugelyje kalbų išliko būtent avinžirnio pavadinimas), avinžirnis ir skoniu šiek tiek primena riešutus. Kartą prisipažinęs jam, kad myli, lieki ištikimas visą gyvenimą. Nors patiekalų iš avinžirnių yra nepaprastai daug – nuo sriubų iki garnyrų, salotų bei pagrindinių patiekalų, bet ir paprastai išvirti avinžirniai yra verti dėmesio.
Avinžirniai pasižymi dideliu baltymų kiekiu (iki 30 proc.), turi daug riebalų (iki 8 proc.), visą vitaminų B kompleksą ir daugybę makro ir mikroelementų. Avinžirniai kilę iš šiaurės Sirijos ir skaičiuoja apie 10000 metų. Lig šiol tai vienas pagrindinių arabų virtuvės naudojamų produktų. Tokie nacionaliniai patiekalai, kaip humusas (avinžirnių tyrė su sezamo pasta), falafelis (avinžirnių kukuliai), manų kruopainiai su avinžirniais, atranda vis daugiau mėgėjų visose pasaulio šalyse. Iš avinžirnių gaminami miltai, juos deda į padažus, kepa įvairius kepinius, vartoja gamindami kavos pakaitalus.
Virti avinžirnius reikia paisant tam tikro ritualo, bendro beveik visiems ankštiniams. Žinoma, paprasčiausia yra panaudoti konservuotus avinžirnius, kurių galima rasti didesnėse parduotuvėse arba prekybos centruose. Bet vis augančio kulinarijos populiarumo pasekėjai paprastų kelių neieško. Pirmiausia reikia avinžirnius nuplikyti verdančiu vandeniu tam, kad būtų užkirstas kelias fermentacijos procesui, kuris gali įvykti mirkant avinžirnius; po to avinžirniai yra užmerkiami šaltame vandenyje mažiausiai 8 valandoms. Avinžirniai verdami, kol suminkštės, puodas neuždengiamas. Sūdyti reikia tik baigiant virti. Italai deda į verdančius avinžirnius žiupsnelį maistinės sodos. Dar viena gudrybė – vietoje sodos galima dėti gabalėlį bulvės, o taip pat nuimti nuo išvirusių avinžirnių šiurkštoką luobelę. Avinžirniai paruošti ir dabar iš jų galima pasigaminti įvairiausių patiekalų. Tik maža pastabėlė – jei norėsite pasigaminti falafelį, avinžirnių nevirkite, o išmirkytus sumalkite. Norėčiau tik palinkėti sėkmės atrandant naują produktą arba dar kartą grįžtant prie seno pažįstamo.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 14:16

Avinžirnių salotos su alyvuogėmis

2 valg. šaukštai raudonojo vyno acto
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
400 g konservuotų avinžirnių
⅓ stiklinės smulkiai supjaustytų raudonųjų svogūnų
½ stiklinės supjaustytų alyvuogių
supjaustytų petražolių, rozmarino, čiobrelio ir mairūno lapelių
druskos, maltų juodųjų pipirų

Actą, aliejų druską, pipirus ir česnaką sumaišyti. Šiuo padažu užpilti likusius produktus.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 14:17

Avinžirniai sicilietiškai

400 g virtų avinžirnių
3 – 4 salierų stiebai (plonai supjaustyti)
pusė raudonojo svogūno (plonai supjaustyto)
nedidelė aitrioji paprika
3 – 4 susmulkintos česnako skiltelės
smulkiai supjaustytų petražolių lapelių
1 žaliosios citrinos sultys ir nutarkuota žievelė
šaukštelis medaus,aliejaus,druskos

Viską sumaišyti ir palaikyti šaldytuve dvi – tris valandas.

Skelbti atsakymą