Patiekalai iš pupelių ir žirnių
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bulvių ir šparaginių pupelių salotos su kiaulienos filė
750 g bulvių,
500 g šparaginių pupelių,
6 pomidorai,
2 ropiniai svogūnai,
1 nedidelė galvutė gūžinių salotų,
užpilas:
4 valg. šaukštai citrinos sulčių,
2 valg. šaukštai balzamiko acto,
6 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šakelės baziliko.
Kepsniukas:
500 g kiaulienos filė,
12 plonų riekelių šaltai rūkytos šoninės,
2 valg. šaukštai aliejaus.
Bulves verdame su lupenomis. Šparagines pupeles išverdame pasūdytame vandenyje. Kad pupeles reikia nuvarvinti, o bulves nulupti, atvėsinti ir supjaustyti gražiomis riekelėmis. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, svogūnus perpjauti perpus ir supjaustyti smulkiomis skiltelėmis, salotos gūželę supjaustyti plonomis juostelėmis.
Užpilas.
Sumaišyti citrinų sultis su balzamiko actu. Pridėti druskos, pipirų ir cukraus. Tada įmaišyti alyvuogių aliejų. Nuskabyti baziliko lapelius ir sudėti į užpilą.
Bulvių riekeles apšlakstyti užpiliuku Po to sudėti visas kitas minėtas daržoves ir išmaišyti.
4-ias filė supjaustyti į 12 riekelių. Kiekvieną apvynioti šonine. Apkepiname filė iš abiejų pusių karštame aliejuje iki apskrudimo, pasūdome, užberiame pipirų ir dar kepame iki iškepimo.
Salotas dar kartą apšlakstome užpilu. Iškepusią mėsą papuošiame citrinos skiltelėmis ir baziliko viršūnėlėmis
750 g bulvių,
500 g šparaginių pupelių,
6 pomidorai,
2 ropiniai svogūnai,
1 nedidelė galvutė gūžinių salotų,
užpilas:
4 valg. šaukštai citrinos sulčių,
2 valg. šaukštai balzamiko acto,
6 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šakelės baziliko.
Kepsniukas:
500 g kiaulienos filė,
12 plonų riekelių šaltai rūkytos šoninės,
2 valg. šaukštai aliejaus.
Bulves verdame su lupenomis. Šparagines pupeles išverdame pasūdytame vandenyje. Kad pupeles reikia nuvarvinti, o bulves nulupti, atvėsinti ir supjaustyti gražiomis riekelėmis. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, svogūnus perpjauti perpus ir supjaustyti smulkiomis skiltelėmis, salotos gūželę supjaustyti plonomis juostelėmis.
Užpilas.
Sumaišyti citrinų sultis su balzamiko actu. Pridėti druskos, pipirų ir cukraus. Tada įmaišyti alyvuogių aliejų. Nuskabyti baziliko lapelius ir sudėti į užpilą.
Bulvių riekeles apšlakstyti užpiliuku Po to sudėti visas kitas minėtas daržoves ir išmaišyti.
4-ias filė supjaustyti į 12 riekelių. Kiekvieną apvynioti šonine. Apkepiname filė iš abiejų pusių karštame aliejuje iki apskrudimo, pasūdome, užberiame pipirų ir dar kepame iki iškepimo.
Salotas dar kartą apšlakstome užpilu. Iškepusią mėsą papuošiame citrinos skiltelėmis ir baziliko viršūnėlėmis
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Dar radau va toki receptuka
Žuvies salotos:
INGREDIENTAI:
1kg šviežios skumbrės arba menkės,
1/2 stiklainio šparaginių pupelių,
mažas indelis konservuotų žirnelių,
2 obuoliai,
indelis majonezo,
garstyčių,
konservuotų slyvų,
petražolių lapelių,
svogūnų laiškų,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Žuvį nuvalyti, išvirti pasūdytame vandenyje. Kruopščiai išrinkti kaulus, supjaustyti smulkiais kubeliais. Pupeles ir žirnelius nusunkti, išmaišyti su žuvimi. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti kubeliais, sudėti į žuvies masę. Suberti druską, pipirus, sudėti majonezą, truputį garstyčių ir išmaišyti. Salotinėje išdėlioti pjaustytas pusiau slyvas, ant jų - storą sluoksnį salotų. Puošti likusiomis slyvomis, žirneliais, pabarstyti žalumynais.
Žuvies salotos:
INGREDIENTAI:
1kg šviežios skumbrės arba menkės,
1/2 stiklainio šparaginių pupelių,
mažas indelis konservuotų žirnelių,
2 obuoliai,
indelis majonezo,
garstyčių,
konservuotų slyvų,
petražolių lapelių,
svogūnų laiškų,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Žuvį nuvalyti, išvirti pasūdytame vandenyje. Kruopščiai išrinkti kaulus, supjaustyti smulkiais kubeliais. Pupeles ir žirnelius nusunkti, išmaišyti su žuvimi. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti kubeliais, sudėti į žuvies masę. Suberti druską, pipirus, sudėti majonezą, truputį garstyčių ir išmaišyti. Salotinėje išdėlioti pjaustytas pusiau slyvas, ant jų - storą sluoksnį salotų. Puošti likusiomis slyvomis, žirneliais, pabarstyti žalumynais.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Va šis artimiausias, tik ten buvo virta žuvis dėta, česnako irgi lyg nebuvo, bet tikrai ne majonezas, o kažkoks padažiukas. ir labai skanus. reikės paklaust nuvažiavus anytos, nes uošvis prisiekęs žvejys, tai ji ten visokių patiekalų iš žuvų žino.tutsi rašė:as tai dedu:
pupeles,
zuvi arba tuna,
svoguna arba pora,
obuoli,
cesnaka ir majoneza.
Forelle, turiu nusikopinusi porą receptukų pupelių, gal tiks
PUPELIŲ SALOTOS
300 g baltųjų pupelių, šaukšto sviesto arba margarino, 2-3 šaukštų aliejaus, nedidelės galvutės svogūno, pomidorų tyrės, citrinos sulčių, skiltelės česnako, 2 šaukštų grietinės, pipirų, druskos, žalumynų. Pupelės per naktį pamirkomos, paskui su trupučiu vandens ir riebalų patroškinamos kol suminkštėja, bet nesuverda. Dar šiltos pupelės sumaišomos su sviestu, pomidorų tyre, citrinos sultimis, grūstu česnaku ir tarkuotu svogūnu. Įdedama druskos, pipirų, gerai sumaišoma. Galima dėti grietinės. Valgomos atšaldytos.
PUPELIŲ SALOTOS
300 g baltųjų pupelių, šaukšto sviesto arba margarino, 2-3 šaukštų aliejaus, nedidelės galvutės svogūno, pomidorų tyrės, citrinos sulčių, skiltelės česnako, 2 šaukštų grietinės, pipirų, druskos, žalumynų. Pupelės per naktį pamirkomos, paskui su trupučiu vandens ir riebalų patroškinamos kol suminkštėja, bet nesuverda. Dar šiltos pupelės sumaišomos su sviestu, pomidorų tyre, citrinos sultimis, grūstu česnaku ir tarkuotu svogūnu. Įdedama druskos, pipirų, gerai sumaišoma. Galima dėti grietinės. Valgomos atšaldytos.
Paskutinį kartą redagavo silsta 05 Rgs 2007, 08:37, redaguota 1 kartą(us).
PUPELIŲ SALOTOS SU ŽUVIMI
1 karštai rūkytos skumbrės, 2 stiklinių pupelių, 1 antaninio obuolio, 1 nedidelio poro, 100 g grietinės, 100 g majonezo (galima ir be majonezo, tik su grietine,bet man su majonezu skaniau), trupučio susmulkintų krapų.
Pupeles išmirkome ir išverdame. Žuvį susmulkiname, porą ir obuolį supjaustome nedideliais kubeliais. Įberiame krapų, supilame grietinę bei majonezą, išmaišome. Sudedame į salotinę, papuošiame porais ir pupelėmis. Skanaus
1 karštai rūkytos skumbrės, 2 stiklinių pupelių, 1 antaninio obuolio, 1 nedidelio poro, 100 g grietinės, 100 g majonezo (galima ir be majonezo, tik su grietine,bet man su majonezu skaniau), trupučio susmulkintų krapų.
Pupeles išmirkome ir išverdame. Žuvį susmulkiname, porą ir obuolį supjaustome nedideliais kubeliais. Įberiame krapų, supilame grietinę bei majonezą, išmaišome. Sudedame į salotinę, papuošiame porais ir pupelėmis. Skanaus
Paskutinį kartą redagavo silsta 05 Rgs 2007, 08:38, redaguota 1 kartą(us).