Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 14:18

Arabiški avinžirnių kukuliai „Falafel“

250 g avinžirnių
riekelė baltos duonos
1 vidutinis svogūnas
gabalėlis aitriosios paprikos
ryšulėlis petražolių
ryšulėlis kalendros žalumos
¼ arbat. šaukštelio maltos kalendros
džiovinto baziliko žiupsnelis
arbat. šaukštelis druskos,pipirų
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių
aliejaus kepimui

Sausus avinžirnius pamirkyti mažiausiai 8 valandas. Išmirkytus avinžirnius, svogūną, česnaką, pamirkytą ir nusunktą duoną, papriką, žalumynus sumalti mėsmale, suberti kepimo miltelius, druską, pipirų, išmaišyti. Formuoti nedidelius apvalius kukulius, virti arba kepti aliejuje.Patiekti su daržovėmis, jogurtu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 14:18

Aštri avinžirnių ir lęšių sriuba

400 g konservuotų avinžirnių,250 g lęšių
800 g pomidorų savo sultyse
1 vidutinio dydžio svogūnas
10 cm ilgio poro gabaliukas
3 skiltelės česnako,1 paprika
2 stiklinės vandens arba daržovių nuoviro
1 nubrauktas šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
1 nubrauktas šaukštelis druskos
po 1 arbat. šaukštelį džiovintų raudonėlių, mairūnų, bazilikų
1 valg. šaukštas cukraus,šaukštas aliejaus daržovėms kepti

Svogūną ir papriką supjaustyti kubeliais, porą supjaustyti plonais griežinėliais, susmulkinti česnaką. Daržoves lengvai apkepinti. Pomidorus susmulkinti. Į puodą (jeigu kepėte ne puode) sudėti apkepintas daržoves, supilti pomidorus su sultimis, vandenį arba daržovių nuovirą, sudėti lęšius, avinžirnius, supilti cukrų. Troškinti apie valandą. Suberti prieskonius, dar troškinti apie pusvalandį. Jeigu reikės, dar truputį įpilti vandens. Patiekti galima su trupučiu grietinės.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 14:19

Avinžirnių tyrė su prieskoniais

1 arbat. šaukštelis kuminų
½ arbat. šaukštelio kalendrų
¼ arbat. šaukštelio pankolių
2 skiltelės česnako,druskos
⅛ arbat. šaukštelio kajeno pipirų
400 g konservuotų avinžirnių
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
½ stiklinės supjaustytų kalendros lapelių
1 citrinos sultys

Prieskonius pakepinti sausoje keptuvėje 2 – 3 minutes, kartkartėmis ją pakratant. Suplakti smulkintą česnaką, druską, kajeno pipirus, aliejų, kalendros lapelius, ¼ stiklinės vandens. Suberti prieskonius ir avinžirnius ir plakti, kol masė taps vienalytė. Patiekti su skrudinta duona, lavašu, duoniukais, traškučiais, tortilijomis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 14:20

Pikantiški avinžirnių blyneliai

½ nedidelio raudonojo svogūno (supjaustyti)
2 skiltelės česnako (susmulkinti)
1 jalapeno paprika (susmulkinti)
2 arbat. šaukštelis kario miltelių
1 arbat. šaukštelis kuminų
400 g (1 skardinė) konservuotų nuvarvintų avinžirnių
½ stiklinės maltų ruginės duonos džiūvėsėlių
½ stiklinės supjaustytų kalendros lapelių
20 g svogūnų laiškų,druskos
2 žaliųjų citrinų sultys,
miltų pabarstymui,aliejaus kepimui

Aliejuje pakepinti svogūną, česnaką, jalapeno papriką, karį, kuminus. Į smulkintuvo indą sudėti pakepintą prieskonių mišinį, avinžirnius, džiūvėsėlius, kalendras, svogūnų laiškus, supilti žaliųjų citrinų sultis, pasūdyti. Susmulkinti. Masė turi būti tokio kietumo, kad galima būtų kočioti. Jeigu yra per minkšta, reikia palaipsniui įberti miltų. Tešlą iškočioti 5 – 7 mm storio lakštais, supjaustyti stačiakampiais arba rombais ir pakepti keptuvėje po 4 minutes kiekvieną pusę. Norėdami,kad blyneliai būtų traškesni, galite juos pakepti 170 °C orkaitėje dar 10 minučių. Patiekti su grietine arba natūraliu jogurtu.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 31 Sau 2008, 17:34

nu ramunyt ir pavarai :hypno:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Vas 2008, 17:41

Raudonųjų pupelių tyrė

1 mažos skardinės konservuotų raudonųjų pupelių (400 g)
100 g smulkintų graikinių riešutų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
1 skiltelės česnako
mažo gabaliuko aitriosios paprikos
žiupsnelio druskos, cukraus
keleto šakelių petražolių
plonais žiedais supjaustyto svogūno

Svogūnus pašlakstyti citrinos sultimis ir pabarstyti žiupsneliu cukraus. Pupeles nuvarvinti, sumalti mėsmale. Česnaką susmulkinti, petražoles supjaustyti. Suberti graikinius riešutus, įpilti šaukštą citrinos sulčių ir viską sumaišyti. Patiekti su marinuotais svogūnais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Vas 2008, 17:42


Lavašo vyniotiniai su pupelių tyre


1 mažos skardinės konservuotų pupelių (400 g)
1 mažo svogūno
1 valg. šaukšto aliejaus
petražolių lapelių
citrinos sulčių,1 lavašo

Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Konservuotas pupeles ir svogūnus sutrinti smulkintuvu iki vienalytės masės. Petražoles smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su pupelių mase. Įpilti citrinos sulčių pagal skonį. Gauta mase patepti lavašą ir susukti kaip vyniotinį. Atšaldyti šaldytuve ir supjaustyti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Vas 2008, 17:42


Pupelių ir tuno salotos


200 g konservuoto tuno savo sultyse
200 g konservuotų pupelių
2 valg. šaukštų kaparėlių,1 citrinos sulčių
2 nedidelių plonai supjaustytų agurkų
špinatų lapų,2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų

Sumaišyti susmulkintą tuną, pupeles, kaparėlius, pašlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti, pabarstyti grūstais juodaisiais pipirais. Salotas patiekti ant špinatų lapų, šonuose išdėlioti agurkų gabaliukus.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Vas 2008, 17:43


Makaronai su pupelėmis


1 l vištienos sultinio
400 g konservuotų baltųjų pupelių
400 g pomidorų savo sultyse
200 g makaronų (smulkių vamzdelių, kaspinėlių)
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako
0,5 arbatinio šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
1 arbatinio šaukštelio Provanso žolelių
druskos, pipirų, cukraus pagal skonį
100 g grietinėlės,30 g tarkuoto parmezano
stambiai supjaustytų petražolių lapelių

Didelėje keptuvėje (mažiausiai 3 l talpos) įkaitinti aliejų ir jame pakepinti česnaką ir paprikų dribsnius. Įpilti sultinį, susmulkintus pomidorus kartu su sultimis ir užvirinti. Įberti makaronus, perplautas pupeles ir prieskonius. Užvirinti, sumažinti ugnį ir dažnai maišant virti 15 min. Supilti grietinėlę ir dar pavirti kelias minutes. Suberti tarkuotą sūrį ir petražoles. Permaišyti ir palikti 5 minutėms.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Vas 2008, 17:44

Apkeptos pupelės

0,5 kg pupelių
0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus
4 pomidorų,1 paprikos
2 vidutinio dydžio svogūnų,5 skiltelės česnako
2 valgomųjų šaukštų mairūno
druskos, maltų juodųjų pipirų, paprikos miltelių

Pupeles nakčiai užmerkti šaltame vandenyje. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti supjaustytus svogūnus, pomidorus, papriką, česnakus. Patroškinti uždengus 15 minučių, pasūdyti pagal skonį. Pupeles nuvarvinti, sudėti į kepimo formą ir užpilti paruoštu padažu. Pabarstyti mairūnais. Kepti įkaitintoje iki 170 °C orkaitėje dažnai maišant 30 minučių. Po to įpilti 200 ml vandens ir kepti dar 30 min, paskui įpilti dar 200 ml vandens ir kepti dar 30 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Vas 2008, 17:44

Trijų rūšių pupelių sriuba

300 g rūkytų kiaulienos šonkaulių
75 g raudonųjų pupelių
75 g smulkių baltųjų pupelių
100 g šaldytų šparaginių pupelių
1 vidutinio dydžio svogūno
1 vidutinio dydžio morkos
2 vidutinio dydžio bulvių
druskos, pipirų,aliejaus kepimui

Pupeles užmerkti šaltame vandenyje 5 – 6 valandoms. Į puodą įpilti 3 l vandens, užvirinti ir virti šonkauliukus pusvalandį nugraibant putas. Į sultinį suberti nuvarvintas pupeles ir virti 1,5 val. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame apkepti kubeliais supjaustytas morkas ir svogūnus. Lengvai pakepintas daržoves suberti į puodą, įberti kubeliais supjaustytas bulves ir virti dar 15 minučių. Pasūdyti, įberti pipirų. Šaldytas šparagines pupeles supjaustyti 1,5 cm gabaliukais ir suberti į sriubą. Virti 3 minutes, uždengti, nukaisti nuo ugnies ir palikti 15 minučių. Patiekti su supjaustytais petražolių lapeliais ir svogūnų laiškais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Vas 2008, 17:45

Karališkųjų pupelių salotos su špinatais

1 skardinės konservuotų karališkųjų pupelių (400 g)
1 raudonojo svogūno
0,5 valg. šaukšto rudojo cukraus
2 valg. šaukštų aliejaus
2 skiltelių česnako
300 g špinatų lapų
druskos, citrinos sulčių pagal skonį

Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, apibarstyti cukrumi ir pakepinti šaukšte aliejaus. Likusiame aliejuje trumpai pakepinti česnaką, po to špinatus – tik tiek, kad lapai nuvystų. Sumaišyti špinatus, svogūnus ir pupeles, įberti druskos ir įpilti citrinos sulčių pagal skonį. Prieš patiekiant galima truputį pašildyti.

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 21 Vas 2008, 17:49

:hypno:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 21 Vas 2008, 21:57

:hypno: nu ramunyt ir pasistengiai

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 21 Vas 2008, 21:57

o jau kaip pupeliu nekenciu... 078

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 21 Vas 2008, 22:10

Pala,su metais ir skonis pasikeis.As anksciau i zirniu kose ar spirgiukus paziuret negalejau.O dabar-pats skanumelis.

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 21 Vas 2008, 22:58

gal... :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Vas 2008, 23:20

man irgi labai skanu zirniai :hubba:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 21 Vas 2008, 23:44

Bet ar visad tie patys valgiai patiko?Man tai iki vaiku auginimo manu kose labai skanu buvo.Po to ,kokius 10 metu i ta puse negalejau paziuret.o dabar vel skanu.

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 21 Vas 2008, 23:49

manu kose ir man patinka! :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Vas 2008, 23:51

as anksciau tik pomidoru sulciu nemegau,o dabar liux :roll:

Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 18:37
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Standartinė svenis » 27 Vas 2008, 20:11

Ramunė rašė:kalbam, plepam, o receptų tai kaip ir nėra atskirų iš tų pupelių.
Tai gal kas zino kaip isvirti birius zirnius su spirguciais?Man jie kazkaip sulimpa ir kazkaip nelabai atrodo.O kaip alubari uzsisakau prie alaus zirniu jie buna fantastiski.Gal kas patarsit<labai jau mekstu alu :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Patiekalai iš pupelių ir žirnių

Standartinė Ramunė » 27 Vas 2008, 20:29

svenis rašė:
Ramunė rašė:kalbam, plepam, o receptų tai kaip ir nėra atskirų iš tų pupelių.
Tai gal kas zino kaip isvirti birius zirnius su spirguciais?Man jie kazkaip sulimpa ir kazkaip nelabai atrodo.O kaip alubari uzsisakau prie alaus zirniu jie buna fantastiski.Gal kas patarsit<labai jau mekstu alu :hubba:
Draugės vyras verda tai:
mirko kokias 5 val vis keisdamas vandenį ( vanduo tik šaltas ), tada užvirina, paverda 10-15 min. Nupila vandenį. Užpila šaltu ir jau baigia virti. Nukošia, deda druskos ir spirgiukus. Išmaišo. Man labai skanu tokie ir karšti, ir šalti . bet pati taip ilgai nesiterlioju, todėl mano irgi sulimpa :oops:

Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 18:37
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė svenis » 27 Vas 2008, 20:34

Aciu Ramunele,tikrai si sestadieni po darbu ismeginsiu.Tikiu kad pavyks> :aciu2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Vas 2008, 20:37

Sėkmės. Parašyk 024 , kaip pavyko. :vird: Nors man ir tie, nelabai birūs, skanu. svarbu spirgiukų būtų :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Vas 2008, 22:05

as viena karta tik pakeiciu vandeni,o kai isverda,pries uzpilant spirgucius,perlieju zirnius šaltu vandeniu kaip makaronus :wink: :luks:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 27 Vas 2008, 22:32

man birus gaunas.As juos pamirkau saltam vandeny apie 5 val irgi.Arba palieku per nakti.Per ilgai nebuna.Po to nuplaunu-nupilu vandeni,uzpilu kitu-pamakaluoju ir vel nupilu.dedu i salta padruskinta vandeni verdu,kol suminkstes.Tada ,jei matos,kad per daug vandens-nupilu.idedu svieto nedaug,uzdengiu puoda ,uzdengiu ranksluosciu ir dar palaikau apie pusvalandi.Pasiruosiu spirgucius,svogunu laiskiuku.ir tada dedu zirniu ,uzpilu spirgiuku ir pabarstau cibuliukais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Vas 2008, 23:01

Tai čia panašaus virimas, kaip draugės vyrelio, tik jis druską pabaigoj deda. geri šitie žirniai :lol: :lol:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 27 Vas 2008, 23:08

Vaje , kaip dabar žirnių užsimaniau :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Vas 2008, 23:18

o pas mus zirniai tik vasaros alaus sezonu :roll:

Skelbti atsakymą