Patiekalai iš pieno produktų

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bir 2007, 21:10

Varškėčiai

Varškės,
kiaušinio,
cukraus,
miltų, priedų ( riešutų, razinų, vaisių gabaliukų).

Viską sumaišom, formuojam kepsniukus ir kepam aliejuje. Valgom su grietine ar uogiene.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bir 2007, 21:12

Lietiniai blynai su varške

Iškepam lietinius blynus.

Įdaras :

varškė, kiaušinis, cukrus, vaisiai, uogos, riešutai, vanilinis cukrus.

Įdarą gerai sutrinam ir dedam į blynelį. Susukam ritinėlį ar sulankstom vokelį ir apkepinam.
Tinka su uogiene, obuoliene, grietine...

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bir 2007, 21:17

Varškės ir rūgpienio dažinys

Rūgusio pieno ( galima dėti ir grietinę, kas nori riebiau),
varškės,
druskos,
žalumos.

Priedai :
česnakas, agurkas, pomidoras, paprika, ridikėliai.

varškę gerai išsukti, supilti rūgrienį ar grietinę ( galima per pusę), įberti druskos. Pagal norą glima įsidėti smulkiai kapotų daržovių.
Man labai skanu su bulvėmis, riekele, bulviniais blynais. Netgi vienas, kai karšta.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bir 2007, 21:26

Pieno kokteilis

1 kiaušinis,
0,5 stiklinės pieno,
2 šaukštai braškių sirupo,
50 g ledų,
2 gabaliukai ledo.

Viską suplakti mikseriu. Puošti braškėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bir 2007, 21:37

Vaisiai, įdaryti varške

200 g varškės,
pusė stiklinės razinų ir riešutų,
1 kaiušinis,
2 šaukštai cukraus,
cinamono,
8 - 10 obuolių ar kriaušių.

Vaisius nulupti, išimti sėklalizdžius.

Iš produktų padaryti įdarą, prikimšti vaisius. Kepame orkaitėje, kol suminkštės ( 15 -25 min).
Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra. Galima aplaistyti tirpintu sviestu.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 21:38

Ramunė rašė:Varškės ir rūgpienio dažinys

Rūgusio pieno ( galima dėti ir grietinę, kas nori riebiau),
varškės,
druskos,
žalumos.

Priedai :
česnakas, agurkas, pomidoras, paprika, ridikėliai.

varškę gerai išsukti, supilti rūgrienį ar grietinę ( galima per pusę), įberti druskos. Pagal norą glima įsidėti smulkiai kapotų daržovių.
Man labai skanu su bulvėmis, riekele, bulviniais blynais. Netgi vienas, kai karšta.
sitas ir man patinka :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bir 2007, 21:45

Paukščių pienas

1 litras obuolių sulčių,
stiklinė grietinėlės,
šaukštelis medaus ar cukraus.

Viską suplakti, įdėti ledo.

Jei norisi sočiau, galima įdėti kiaušinį.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 21:47

Ramunė rašė:Paukščių pienas

1 litras obuolių sulčių,
stiklinė grietinėlės,
šaukštelis medaus ar cukraus.

Viską suplakti, įdėti ledo.

Jei norisi sočiau, galima įdėti kiaušinį.
o jis buna skystas,ar tirstas :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bir 2007, 21:49

Kokteiliukas. Galim aper šiaudelį gerti. Sotus :lol: ypač gerai, kai norisi ir gert, ir valgyt - o ko nori - neaišku :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 21:52

supratau :geles:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 20 Bir 2007, 14:51

Ramunė rašė:Varškės kukuliukai

apie :
200 gvarškės,
3 šaukštus krakmolo,
1kiaušinio ir 1 trynio,
druskos.

Viską sumaišom, formuojam kukuliukus ir verdam pasūdytam vandenyje. Tinka grietinės, spirgučių padažas. Jei lieka, labai skanu pakepinti.
Varškėtukai. :hubba: Nepamainomi mūsų skmadienio pusryčiai. Tik vietoj krakmolo dedu miltus.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 15:14

O SU KRAKMOLU,TURBUT BUNA TOKIE SLYDŪS :roll:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 20 Bir 2007, 15:51

tutsi rašė:O SU KRAKMOLU,TURBUT BUNA TOKIE SLYDŪS :roll:
Nesu bandžiusi su krakmolu, bet galiu nors ir dabar pamėginti. 8)
Kažin, ar galėčiau užšaldyti varškėtukus? Niekada nebandžiau jų užšaldyti, todėl ir klausiu. :oops:
Paskutinį kartą redagavo Ligita 20 Bir 2007, 16:06, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 20 Bir 2007, 15:58

Galima užšaldyti viską: varškėčius, koldūnus, aš šaldau ir virtų bulvių cepelinus su mėse arba varške, labai patogu parėjus iš darbo staigiai į puodą ir greita vakarienė. :idea:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 20 Bir 2007, 16:05

Su tais varškėčiais tai man atradimas. :D per 38 savo gyvenimo metus jų nebuvau užšaldžius. Ką gi, einu išbandysiu, dar varškės liko nuo apkepo, bus rytojaus pysryčiams. ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 16:29

as irgi visada šaldau varskecius :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2007, 16:37

tutsi rašė:O SU KRAKMOLU,TURBUT BUNA TOKIE SLYDŪS :roll:
TaipPaveikslėlis Išmokau aš juos iš mokyklos virėjų. Anksčiau visada darydavau tik su miltais. :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2007, 16:39

silsta rašė:Galima užšaldyti viską: varškėčius, koldūnus, aš šaldau ir virtų bulvių cepelinus su mėse arba varške, labai patogu parėjus iš darbo staigiai į puodą ir greita vakarienė. :idea:
Aš gal senobiška babulka esu, bet stengiuosi pasidaryti tiek, kiek reikia. Bet ne visada pavyksta. :evil: Tada šaldau. O šiaip tai esu tos nuomonės, kad šviežias maistas yra šviežias. :roll: Aišku, daržovės, vaisiai ir uogos žiemai - visada :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 16:46

o as kai nelabai megstu tesla minkyti,tai vienu kartu pasiterlioju ir uzsisaldau keliems kartams :twisted:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2007, 16:53

tutsi rašė:o as kai nelabai megstu tesla minkyti,tai vienu kartu pasiterlioju ir uzsisaldau keliems kartams :twisted:
Aš irgi nemėgstu, bet kandu dantis stipriau ir terliojuosi :evil: Nors nedažnai aš tuo virtinius darau ; vyrui mėsa, o man - daržovės pagrindas :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 17:01

supratau :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2007, 17:09

Varškėčiai su obuoliais

250 g liesos varškės,
1 kg obuolių,
100 ml citrinos sulčių,
3 kiaušiniai,
60 g manų kruopų arba miltų,
druskos, cukraus, cinamono.

Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Pusę jų sumaišyti su citrinos sultimis ir dviem šaukštais vandens. 4-5 minutes patroškinti ant silpnos ugnies, tada įberti cukraus ir cinamono.
Sumaišyti likusius obuolius, varškę, miltus, kiaušinius ir palikti 10-15 minučių kambario temperatūroje. Tada daryti nedidelius varškėčius ir apkepti iš abiejų pusių.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 17:44

pavirti :shock: ,taigi gausis kose :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2007, 17:46

tutsi rašė:pavirti :shock: ,taigi gausis kose :oops:
Ką pavirti :hypno:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 17:50

4-5 minutes patroskinti :evil: taigi jei obuoliai vasariniai,per tiek laiko bus kose :oops: Bendrai,kai prasides obuoliai ismeginsiu ir suzinosiu,ar bus kose ar ne :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2007, 17:51

tutsi rašė:4-5 minutes patroskinti :evil: taigi jei obuoliai vasariniai,per tiek laiko bus kose :oops:
Tai košė ir turi būti. :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 17:55

supratauuuuuuuuuuuuuuuu :oops:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 21 Bir 2007, 08:45

Ramunė rašė:Varškėčiai su obuoliais

250 g liesos varškės,
1 kg obuolių,
100 ml citrinos sulčių,
3 kiaušiniai,
60 g manų kruopų arba miltų,
druskos, cukraus, cinamono.

Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Pusę jų sumaišyti su citrinos sultimis ir dviem šaukštais vandens. 4-5 minutes patroškinti ant silpnos ugnies, tada įberti cukraus ir cinamono.
Sumaišyti likusius obuolius, varškę, miltus, kiaušinius ir palikti 10-15 minučių kambario temperatūroje. Tada daryti nedidelius varškėčius ir apkepti iš abiejų pusių.

Labas iš ryto. Žinai, Ramune, sugalvojau tokią nesąmonę. O jeigu vietoj pavirtų obuolių aš dėčiau obuolienę :?: Daug aš jos praeitais metais prisiviriau, ir labai mažai saldi, tai gal tiktų į varškėčius :?: Reiks pabandyti....

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Bir 2007, 09:25

apie obuoliene ir man buvo atejusi mintis,kai pabandysi pasidalink ispudziais :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 21 Bir 2007, 09:30

Gerai, pabandysiu, tik nežinau kada. Vistiek parašysiu, kaip išėjoPaveikslėlis

Skelbti atsakymą