Patiekalai iš pieno produktų
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Varškės ir rūgpienio dažinys
Rūgusio pieno ( galima dėti ir grietinę, kas nori riebiau),
varškės,
druskos,
žalumos.
Priedai :
česnakas, agurkas, pomidoras, paprika, ridikėliai.
varškę gerai išsukti, supilti rūgrienį ar grietinę ( galima per pusę), įberti druskos. Pagal norą glima įsidėti smulkiai kapotų daržovių.
Man labai skanu su bulvėmis, riekele, bulviniais blynais. Netgi vienas, kai karšta.
Rūgusio pieno ( galima dėti ir grietinę, kas nori riebiau),
varškės,
druskos,
žalumos.
Priedai :
česnakas, agurkas, pomidoras, paprika, ridikėliai.
varškę gerai išsukti, supilti rūgrienį ar grietinę ( galima per pusę), įberti druskos. Pagal norą glima įsidėti smulkiai kapotų daržovių.
Man labai skanu su bulvėmis, riekele, bulviniais blynais. Netgi vienas, kai karšta.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vaisiai, įdaryti varške
200 g varškės,
pusė stiklinės razinų ir riešutų,
1 kaiušinis,
2 šaukštai cukraus,
cinamono,
8 - 10 obuolių ar kriaušių.
Vaisius nulupti, išimti sėklalizdžius.
Iš produktų padaryti įdarą, prikimšti vaisius. Kepame orkaitėje, kol suminkštės ( 15 -25 min).
Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra. Galima aplaistyti tirpintu sviestu.
200 g varškės,
pusė stiklinės razinų ir riešutų,
1 kaiušinis,
2 šaukštai cukraus,
cinamono,
8 - 10 obuolių ar kriaušių.
Vaisius nulupti, išimti sėklalizdžius.
Iš produktų padaryti įdarą, prikimšti vaisius. Kepame orkaitėje, kol suminkštės ( 15 -25 min).
Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra. Galima aplaistyti tirpintu sviestu.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
sitas ir man patinkaRamunė rašė:Varškės ir rūgpienio dažinys
Rūgusio pieno ( galima dėti ir grietinę, kas nori riebiau),
varškės,
druskos,
žalumos.
Priedai :
česnakas, agurkas, pomidoras, paprika, ridikėliai.
varškę gerai išsukti, supilti rūgrienį ar grietinę ( galima per pusę), įberti druskos. Pagal norą glima įsidėti smulkiai kapotų daržovių.
Man labai skanu su bulvėmis, riekele, bulviniais blynais. Netgi vienas, kai karšta.
Varškėtukai. Nepamainomi mūsų skmadienio pusryčiai. Tik vietoj krakmolo dedu miltus.Ramunė rašė:Varškės kukuliukai
apie :
200 gvarškės,
3 šaukštus krakmolo,
1kiaušinio ir 1 trynio,
druskos.
Viską sumaišom, formuojam kukuliukus ir verdam pasūdytam vandenyje. Tinka grietinės, spirgučių padažas. Jei lieka, labai skanu pakepinti.
Nesu bandžiusi su krakmolu, bet galiu nors ir dabar pamėginti.tutsi rašė:O SU KRAKMOLU,TURBUT BUNA TOKIE SLYDŪS
Kažin, ar galėčiau užšaldyti varškėtukus? Niekada nebandžiau jų užšaldyti, todėl ir klausiu.
Paskutinį kartą redagavo Ligita 20 Bir 2007, 16:06, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš gal senobiška babulka esu, bet stengiuosi pasidaryti tiek, kiek reikia. Bet ne visada pavyksta. Tada šaldau. O šiaip tai esu tos nuomonės, kad šviežias maistas yra šviežias. Aišku, daržovės, vaisiai ir uogos žiemai - visadasilsta rašė:Galima užšaldyti viską: varškėčius, koldūnus, aš šaldau ir virtų bulvių cepelinus su mėse arba varške, labai patogu parėjus iš darbo staigiai į puodą ir greita vakarienė.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Varškėčiai su obuoliais
250 g liesos varškės,
1 kg obuolių,
100 ml citrinos sulčių,
3 kiaušiniai,
60 g manų kruopų arba miltų,
druskos, cukraus, cinamono.
Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Pusę jų sumaišyti su citrinos sultimis ir dviem šaukštais vandens. 4-5 minutes patroškinti ant silpnos ugnies, tada įberti cukraus ir cinamono.
Sumaišyti likusius obuolius, varškę, miltus, kiaušinius ir palikti 10-15 minučių kambario temperatūroje. Tada daryti nedidelius varškėčius ir apkepti iš abiejų pusių.
250 g liesos varškės,
1 kg obuolių,
100 ml citrinos sulčių,
3 kiaušiniai,
60 g manų kruopų arba miltų,
druskos, cukraus, cinamono.
Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Pusę jų sumaišyti su citrinos sultimis ir dviem šaukštais vandens. 4-5 minutes patroškinti ant silpnos ugnies, tada įberti cukraus ir cinamono.
Sumaišyti likusius obuolius, varškę, miltus, kiaušinius ir palikti 10-15 minučių kambario temperatūroje. Tada daryti nedidelius varškėčius ir apkepti iš abiejų pusių.
Ramunė rašė:Varškėčiai su obuoliais
250 g liesos varškės,
1 kg obuolių,
100 ml citrinos sulčių,
3 kiaušiniai,
60 g manų kruopų arba miltų,
druskos, cukraus, cinamono.
Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Pusę jų sumaišyti su citrinos sultimis ir dviem šaukštais vandens. 4-5 minutes patroškinti ant silpnos ugnies, tada įberti cukraus ir cinamono.
Sumaišyti likusius obuolius, varškę, miltus, kiaušinius ir palikti 10-15 minučių kambario temperatūroje. Tada daryti nedidelius varškėčius ir apkepti iš abiejų pusių.
Labas iš ryto. Žinai, Ramune, sugalvojau tokią nesąmonę. O jeigu vietoj pavirtų obuolių aš dėčiau obuolienę Daug aš jos praeitais metais prisiviriau, ir labai mažai saldi, tai gal tiktų į varškėčius Reiks pabandyti....