o kodėl per prievartą?Tutsi rašė:kai as juos per prievarta valgau beveik kasdiena,tai reikes pasakyti,kad ir man nupirktu nors jie jau man visi nebeskanus
Patiekalai iš pieno produktų
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
[b]Gardus varškės desertas [/b]
4 arbat. šaukštelių želatinos;
500 g varškės sūrelių;
¼ l pieno;
4 šaukštų juodųjų serbentų sulčių;
2 šaukštų citrinų sulčių;
50 g miltinio cukraus;
80 g susmulkinto juodojo šokolado;
žiupsnelio druskos, šaukštelio riešutų.
Iki minkštos vientisos masės ištrinkite sūrelius ir pieną su druska. Želatiną išbrinkinkite vandenyje, po to ją ištirpdykite 4 šaukštuose verdančio vandens, sukrėskite į kremą ir padalinkite į tris dalis. Vieną dalį sumaišykite su sultimis, pasaldinkite, jei reikia, ir sukrėskite į 4 taures. Kitą dalį sumaišykite su citrinų sultimis, šiek tiek pasaldinkite ir sukrėskite ant pirmojo sluoksnio. Trečią varškės kremo dalį sumaišykite su ištirpintu šokoladu, užberkite susmulkintų riešutų. Palikite valandėlei, kad atvėstų.
Varškės desertą galite papuošti kokoso drožlėmis, vyšnaitėmis ar plakta grietinėle.
4 arbat. šaukštelių želatinos;
500 g varškės sūrelių;
¼ l pieno;
4 šaukštų juodųjų serbentų sulčių;
2 šaukštų citrinų sulčių;
50 g miltinio cukraus;
80 g susmulkinto juodojo šokolado;
žiupsnelio druskos, šaukštelio riešutų.
Iki minkštos vientisos masės ištrinkite sūrelius ir pieną su druska. Želatiną išbrinkinkite vandenyje, po to ją ištirpdykite 4 šaukštuose verdančio vandens, sukrėskite į kremą ir padalinkite į tris dalis. Vieną dalį sumaišykite su sultimis, pasaldinkite, jei reikia, ir sukrėskite į 4 taures. Kitą dalį sumaišykite su citrinų sultimis, šiek tiek pasaldinkite ir sukrėskite ant pirmojo sluoksnio. Trečią varškės kremo dalį sumaišykite su ištirpintu šokoladu, užberkite susmulkintų riešutų. Palikite valandėlei, kad atvėstų.
Varškės desertą galite papuošti kokoso drožlėmis, vyšnaitėmis ar plakta grietinėle.
Re: Patiekalai iš pieno produktų
Prie sumuštinių neleidžia prikabinti.
Ant duoniukų, įdaras - varškė, krabų lazdelės, svogūnų laiškai ir majonezas.
Ant duoniukų, įdaras - varškė, krabų lazdelės, svogūnų laiškai ir majonezas.
- Prikabinti failai
-
- Picture 938.jpg (44.76 KiB) Peržiūrėta 10096 karus(ų)
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Patiekalai iš pieno produktų
Niam...
Re: Patiekalai iš pieno produktų
Pasidalinsiu ir as savo marinuoto surio receptu......
Bet kokio fermentinio surio,
Dziovintu pomidoru,
Cesnako,
Ivairiu zoleliu,kaip bazilikas,raudonelis,mairunas,ciobreliai......
Aliejaus be kvapo,
Kas megsta astriai - cili pipiriuko.
Naudoju si suri ivairiom salotom pagardinti.
Bet kokio fermentinio surio,
Dziovintu pomidoru,
Cesnako,
Ivairiu zoleliu,kaip bazilikas,raudonelis,mairunas,ciobreliai......
Aliejaus be kvapo,
Kas megsta astriai - cili pipiriuko.
Naudoju si suri ivairiom salotom pagardinti.
- Prikabinti failai
-
- 0084Marin.suris (1)_resize.JPG (96.61 KiB) Peržiūrėta 9696 karus(ų)
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: Patiekalai iš pieno produktų
Varskes suri esu marinavus,bet fermentinio neteko,turbut net neragavus Kiek ilgai jis gali isbut saldytuve?Pabandyciau is mazos porcijos gal pradziai
Re: Patiekalai iš pieno produktų
Sūrio vyniotinis
Tešlai:
80 g sviesto,
80 g tarkuoto kietojo sūrio (Parmezano, Džiugas),
100 g miltų,
7 kiaušiniai,
2 šakelės baziliko,
400 ml šilto pieno.
Įdarui:
180 g fermentinio sūrio,
180 g varškės,
20 valgomųjų smidrų stiebų,
2 šaukštai majonezo,
druskos, maltų baltųjų pipirų.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Nuplaukite baziliko lapelius, nusausinkite ir pasmulkinkite. Ištirpinkite puodelyje sviestą ir supilkite miltus. Intensyviai maišydami kepinkite 3 minutes. Nuimkite puodelį nuo ugnies ir nuolat maišant plona srovele supilkite pieną. Taip pat nuolat maišant įmaišykite po vieną kiaušinio trynius. Paskaninkite druska ir pipirais. Baltymus standžiai išplakite . Į trynių masę sudėkite bazilikus ir išplaktus kiaušinių baltymus atsargiai išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 200oC temperatūros.
Didelę kpimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Popierių pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ant višaus supilkyte tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Iškepus atvėsinkite.
Fermentinį sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su varške bei majonezu. Smidrus aplupkite. Sudėkite smidrus į verdantį vandenį ir 7 min. pavirkite. Nuvarvinkite.
Atvėsusį kiaušinių ir sūrio lakštą aptepkite sūrio ir varškės mase, ant viršaus išdeliokite smidrus ir susukite. Vyniotinį suvyniokite į kepimo plėvelę ir padėkite šaltai mažiausiai 1 val.
Tešlai:
80 g sviesto,
80 g tarkuoto kietojo sūrio (Parmezano, Džiugas),
100 g miltų,
7 kiaušiniai,
2 šakelės baziliko,
400 ml šilto pieno.
Įdarui:
180 g fermentinio sūrio,
180 g varškės,
20 valgomųjų smidrų stiebų,
2 šaukštai majonezo,
druskos, maltų baltųjų pipirų.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Nuplaukite baziliko lapelius, nusausinkite ir pasmulkinkite. Ištirpinkite puodelyje sviestą ir supilkite miltus. Intensyviai maišydami kepinkite 3 minutes. Nuimkite puodelį nuo ugnies ir nuolat maišant plona srovele supilkite pieną. Taip pat nuolat maišant įmaišykite po vieną kiaušinio trynius. Paskaninkite druska ir pipirais. Baltymus standžiai išplakite . Į trynių masę sudėkite bazilikus ir išplaktus kiaušinių baltymus atsargiai išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 200oC temperatūros.
Didelę kpimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Popierių pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ant višaus supilkyte tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Iškepus atvėsinkite.
Fermentinį sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su varške bei majonezu. Smidrus aplupkite. Sudėkite smidrus į verdantį vandenį ir 7 min. pavirkite. Nuvarvinkite.
Atvėsusį kiaušinių ir sūrio lakštą aptepkite sūrio ir varškės mase, ant viršaus išdeliokite smidrus ir susukite. Vyniotinį suvyniokite į kepimo plėvelę ir padėkite šaltai mažiausiai 1 val.
- Prikabinti failai
-
- DSC_3077m.jpg (100.41 KiB) Peržiūrėta 9622 karus(ų)
Re: Patiekalai iš pieno produktų
kaip noreciau gabaliuko
Re: Patiekalai iš pieno produktų
ne tik skaniai atrodo, bet ir greitai susivalgo, nors vyras sako,kad mėsos vyniotinis geriau
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Patiekalai iš pieno produktų
tikrai skaniai atrodo, bet pritariu tavo vyrui.... mesos geriau
Re: Patiekalai iš pieno produktų
neteko smidrų ragaut... įdomu,koks skonis?
nors geriau gal nežinot- a vdrug patiks? paskui dar močiutės darželį išknysiu ??
nors geriau gal nežinot- a vdrug patiks? paskui dar močiutės darželį išknysiu ??
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Patiekalai iš pieno produktų
o kuo kaltas mociutes darzelis? jie gi pardeje parsiduoda
Re: Patiekalai iš pieno produktų
tai gi daržely auga smidrai tik dekoratyviniai
už tai ir juokiuosi
už tai ir juokiuosi
Re: Patiekalai iš pieno produktų
Labai švelnus jų skonis, todėl jei bus labai daug prieskonių pačių smidrų nesijausram-une rašė:neteko smidrų ragaut... įdomu,koks skonis?
nors geriau gal nežinot- a vdrug patiks? paskui dar močiutės darželį išknysiu ??