patiekalai is juros gerybiu

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2007, 17:43

merope87 rašė:[arasysiu kaip pavyko plius nuotraukele pridesiu !


Aha, laukiam. Smulkiai supatagrapuok ir dėk ten, kur mokaPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 02 Bir 2007, 17:55

merope87 rašė:
Hazel rašė:Metrope, ar darėte mano kalmarus? Jei taip, tai kaip skonis? Paveikslėlis
Nea :oops: Jei isdegs si sekmadieni padarysiu :) parasysiu kaip pavyko plius nuotraukele pridesiu !
lauksime labai Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Bir 2007, 17:28

sekmadienis baigiasi,turbut neisdege :(

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 03 Bir 2007, 17:31

tutsi rašė:sekmadienis baigiasi,turbut neisdege :(
Na da rnesibaigia :P
o gal ji jau padarė, tik nėra laiko prisėsti ir parašyti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Bir 2007, 17:35

prikirto ir aptingo :roll:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 03 Bir 2007, 17:48

Nepadariau 021
galit man pirštu pagrumoti :oops:
Iki hiper Rimi patingėjau, o mažytėj Maximoj kalmarų net su žiburiu nerastum. Tėvo dieną su torčiuku paminėsim - mano gamybos :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bir 2007, 17:51

merope87 rašė:Nepadariau 021
galit man pirštu pagrumoti :oops:
Nieko, kitąsyk padarysi, įdėsi 8) Tik nepamiršk pažadoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 03 Bir 2007, 17:54

Yra kas primena :wink: jei atmintis sušlubuotų :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bir 2007, 18:20

Krevetės su česnaku

6 porcijoms reikės:

800 g didelių krevečių,
5 skiltelių česnako,
1 citrinos,
2/3 stiklinės aliejaus,
druskos, pipirų.

Česnaką sutrinti, sumaišyti sualiejumi, supilti citrinos sultis, druską ir pipirus, sudėti krevetes ir apie 2-3 val. marinuoti. Tada sunerti ant virbų ir kepti ant grotelių po 3 min iš abiejų pusių.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Bir 2007, 19:06

merope87 rašė:Yra kas primena :wink: jei atmintis sušlubuotų :!:
gerai,priminsim :wink: O torciuka koki darei :roll:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 03 Bir 2007, 19:19

Biskvitas, jogurtas ir žele.. paprastas, bet su želatinu problemų turėjau :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bir 2007, 19:20

merope87 rašė:Biskvitas, jogurtas ir žele.. paprastas, bet su želatinu problemų turėjau :evil:
Probleminė dienelė tau šiandien :wink: kas buvo su želatino negero :?

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 03 Bir 2007, 20:22

Namie turėjau užsilikusio seno kažkokio, sumaniau nusipirkti 'šviežesnio'..parduotuvėj buvo tik Dr.Oetker firmos. Daugiau niekada nepirksiu ! Pabrinkiau, pakaitinau, arvėsinau ir supyliau į jogurtą. Jis neišsimaišė, o sustingo gumulais :evil: Išgraibiau..paruošiau su senu želatinu ir viskas puikiai sustingo ! Kerta dabar šeima, kad net ausys leibsta :merg:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Bir 2007, 20:30

merope87 rašė:Namie turėjau užsilikusio seno kažkokio, sumaniau nusipirkti 'šviežesnio'..parduotuvėj buvo tik Dr.Oetker firmos. Daugiau niekada nepirksiu ! Pabrinkiau, pakaitinau, arvėsinau ir supyliau į jogurtą. Jis neišsimaišė, o sustingo gumulais :evil: Išgraibiau..paruošiau su senu želatinu ir viskas puikiai sustingo ! Kerta dabar šeima, kad net ausys leibsta :merg:
gal uzvire kai kaitinai :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bir 2007, 20:57

Aš visada perku Saldvos želatiną. :? Nes tuo importavu pomidorus sugadinau, :evil: daugiau neberizikuoju :roll:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 03 Bir 2007, 21:56

tutsi rašė:
merope87 rašė:Namie turėjau užsilikusio seno kažkokio, sumaniau nusipirkti 'šviežesnio'..parduotuvėj buvo tik Dr.Oetker firmos. Daugiau niekada nepirksiu ! Pabrinkiau, pakaitinau, arvėsinau ir supyliau į jogurtą. Jis neišsimaišė, o sustingo gumulais :evil: Išgraibiau..paruošiau su senu želatinu ir viskas puikiai sustingo ! Kerta dabar šeima, kad net ausys leibsta :merg:
gal uzvire kai kaitinai :shock:
Na, neužvirė lygtai :roll:
Daugiau niekada užsienietiškų nepirksiu :!: Gyveni ir mokaisi :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Bir 2007, 06:12

merope87 rašė:Daugiau niekada užsienietiškų nepirksiu :!: Gyveni ir mokaisi :)
Galima pratęsti :wink: vistiek durnas mirštiPaveikslėlis visko neišmoksim per trumpai gyvenam :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Bir 2007, 10:19

nauju produktu per daug,o ne mes trumpai gyvenam :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Bir 2007, 17:18

Trys patiekaliukai iš http://naturele.net

Krevečių salotos (viena porcija 200 kcal)

500 g šaldytų krevečių, 1 nedidelė gūželė garbanotųjų salotų, 1 šaukštelis citrinų sulčių, 1 šaukštas alyvų aliejaus, 1/4 nedidelio meliono, po pusę raudono ir žalio ankštpipirio, 4 šaukštai koncentruotos grietinėlės, 1/2 šaukštelio citrinų sulčių, keli lašai "Tabasco" padažo, 1/2 šaukštelio druskos, 2 stikliukai chereso.

Krevetės atitirpdomos kambario temperatūroje. Salotų gūželė suplėšoma ir sudedama į keturis salotų indelius. Atitirpusios krevetės perliejamos šaltu vandeniu, apšlakstomos citrinų sultimis su aliejumi ir uždengtos palaikomos 30 minučių. Iš meliono tam skirtu peiliuku išskobiami minkštimo rutuliukai. Žaliasis ankštpipiris supjaustomas šiaudeliais, o raudonas - kubeliais. Krevetės sumaišomos su melionu, ankštpipiriais ir sudedamos ant salotų. Koncentruota grietinėlė suplakama su citrinų sultimis, "Tabasco" padažu, druska, cheresu ir užpilamas ant mišinukų. Papuošiama citrinos griežinėliu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Bir 2007, 17:19

Krevečių kokteilis

400 g šaldytų krevečių, mažo ananaso, 200 grietinės, 2 šaukštų majonezo, 1-2 šaukštelių medaus, 2 šaukštų smulkintų petražolių, citrinos sulčių, tabasko padažo, druskos, pipirų, gūželės salotų.

Krevetes atšildyti. Ananasą nulupti, perpjauti, išpjauti kietą vidurį. Dalis supjaustyti nedideliais gabaliukais. Grietinę išmaišyti su majonezu, medumi ir petražolėmis. Pagardinti citrinos sultimis, tabasko padažu, druska, pipirais. Krevetes nuplauti, nuvarvinti. Supilti padažą ir išmaišyti. Salotas nuplauti, nusausinti ir suplėšyti gabaliukais. Salotomis iškloti indelius, įdėti ananasų, krevečių su padažu. Patiekti papuošus petražolėmis, su balta prancūziška duona.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Bir 2007, 17:19

Mišrainė su krevetėmis

300 g šaldytų virtų krevečių, skiltelė česnako, šaukštas pomidorų pastos, 3 šaukštai grietinės, šaukštas konjako, citrinų sulčių, šaukštas sviesto, druskos, maltų juodųjų pipirų, žalumynų.

Česnaką susmulkinkite ir pakepkite su sviestu. Krėskite pomidorų pastą, grietinę, pilkite konjaką. Atšildytas krevetes apšlakstykite citrinų sultimis ir užpilkite praaušusiu uždaru. Sūdikite ir pipirinkite pagal savo skonį. Galiausiai pabarstykite žalumynais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Bir 2007, 18:50

Ryžiai su krevetėmis
100 gr. krevečių,
200 gr. ryžių,
2 šaukštai citrinos sulčių,
50 gr. fermentinio sūrio.

Ryžiai išverdami sūdytame vandenyje. Verdant galima įlašinti kelis lašus alyvuogių aliejaus. Krevetės kepamos 2-3 minutes ant mažos ugnies. Baigiant kepti užpilti citrinų sulčių, išjungti ugnį ir šiek tiek palaikyti keptuvę uždengtą. Ryžius išdėti per visą lėkštės plotą, ant viršaus pabarstyti tarkuoto sūrio, ant viršaus sudėti keptas krevetes. Patiekalą galima papuošti petražolių lapais ir citrinos riekelėmis, sūrį pabarstyti kario prieskoniais. Prie patiekalo labai tinka baltas sausas vynas.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 19:35

Austrės

12 šviežių austrių, išlukštentų ir nusausintų,
3 šaukštų sviesto + 1 šaukštelio kepimo indui patepti,
1 susmulkintos česnako skiltelės,
1/2 stiklinės sauso duonos minkštimo,
1-2 šaukštųi šviežiai susmulkinto parmezano sūrio,
2 šaukšteliųi šviežių susmulkintų petražolių,
druskos ir prieskonių pagal skonį.

Sviestu ištepkite kepimo indą. Mažoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite česnaką bei duoną ir kaitinkite vidutinėje temperatūroje, kol mišinys pagelsvės ir taps trapus. Nuimkite nuo ugnies, suberkite petražoles. Mišinį užpilkite ant austrių ir apibarstykite parmezanu.

Kepkite austres įkaitintoje orkaitėje apie penkiolika minučių. Patiekite šiltas.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 20:47

kaip cia pasinesei ant juros gerybiu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 21:34

turiu aš receptų prisiseivinusi, prisirašiusi, prisivertusi :lol: tik nedaug su tom jūros gėrybėm išbandyta yra. :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 22:07

tai nieko,dar spesi,isbandysi :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 17:19

Pikantiškas krevečių kokteilis

1 stiklinė virtų ryžių,
1 apelsinas,,
200 g fermentinio sūrio,
1 indelis konservuotų krevečių,
4 šaukštai majonezo.

Į taures salotoms ( ar salotines ) sluoksniais sudedame pasūdytame vandenyje virtus ryžius, kubeliais supjaustytą apelsiną, kubeliais supjaustytą fermentinį sūrį ir užpilame majonezu.
Taurės ar salotinės kraštus puošiame konservuotomis krevetėmis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Lie 2007, 21:43

o man cia labiau citrina tiktu :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 22:07

Krevetės konservuotos, citrina nebūtina 8)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Lie 2007, 22:12

Ramunė rašė:Krevetės konservuotos, citrina nebūtina 8)
as citrina ir viena galiu valgyti :merg2:

Skelbti atsakymą