patiekalai is juros gerybiu
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Karšti pyragaičiai su jūros gėrybėmis
Reikės:
Sluoksniuotos tešlos.
Įdarui:
400 g virtų krevečių,
200 g konservuotųkalmarų,
1 - 2 šaukštai sviesto,
1 - 2 šaukštai miltų,
1 svogūnas,
1/2 stiklinės sultinio,
1/2 stiklinės grietinėlės,
citrinos sulčių, prieskonių, druskos.
Tešlą atšildyti iškočioti, supjautyti porcijiniais gabalais, patepti plaktu kiaušiniu ir, sudėjus į vandeniu pašlakstytą skardą, kepti, kol pagels.
Keptuvėje su sviestu pakepinti smulkintus svogūnus, įmaišyti miltus, supilti grietinėlę, sultinį ir jūros gėrybes. Paskaninti prieskoniais, druskyte.
Pripildyti pyragaičius trumpam įdėti į orkaitę.
Reikės:
Sluoksniuotos tešlos.
Įdarui:
400 g virtų krevečių,
200 g konservuotųkalmarų,
1 - 2 šaukštai sviesto,
1 - 2 šaukštai miltų,
1 svogūnas,
1/2 stiklinės sultinio,
1/2 stiklinės grietinėlės,
citrinos sulčių, prieskonių, druskos.
Tešlą atšildyti iškočioti, supjautyti porcijiniais gabalais, patepti plaktu kiaušiniu ir, sudėjus į vandeniu pašlakstytą skardą, kepti, kol pagels.
Keptuvėje su sviestu pakepinti smulkintus svogūnus, įmaišyti miltus, supilti grietinėlę, sultinį ir jūros gėrybes. Paskaninti prieskoniais, druskyte.
Pripildyti pyragaičius trumpam įdėti į orkaitę.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0302.jpg (41.25 KiB) Peržiūrėta 5314 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Upėtakis su jūros gėrybėmis
Reikės :
upėtakio,
50 g virtų krevečių,
20 g sūdytų moliuskų,
20 g alyvuogių,
10 g kaparelių,
10 g sviesto,
30 ggrietinės,
cirtinos, česnako, krapų, miltų.
Upėtakį paruošti kepimui, pabarstyti prieskoniais, citrinos sultimis, apvolioti miltuose ir kepti keptuvėje.
Padažas :
Česnaką sukapoti ir apkepinti svieste, sudėti krevetes, moliuskus, alyvuogių griežinėlius ir kaparelius. Po kelių minučių įdėti grietinę, citrinos sulčių, druskos ir kaitinti, kol sutirštės.
Ant iškepto upėtakio pilti padažą. Valgyti su bulvėmis ir troškintomis daržovėmis.
Reikės :
upėtakio,
50 g virtų krevečių,
20 g sūdytų moliuskų,
20 g alyvuogių,
10 g kaparelių,
10 g sviesto,
30 ggrietinės,
cirtinos, česnako, krapų, miltų.
Upėtakį paruošti kepimui, pabarstyti prieskoniais, citrinos sultimis, apvolioti miltuose ir kepti keptuvėje.
Padažas :
Česnaką sukapoti ir apkepinti svieste, sudėti krevetes, moliuskus, alyvuogių griežinėlius ir kaparelius. Po kelių minučių įdėti grietinę, citrinos sulčių, druskos ir kaitinti, kol sutirštės.
Ant iškepto upėtakio pilti padažą. Valgyti su bulvėmis ir troškintomis daržovėmis.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0304.jpg (47.84 KiB) Peržiūrėta 5309 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jūros gėrybių sriuba
200 g vištienos filė,
150 g žuvies filė,
100 g valytų krevečių,
3 krabų lazdelės,
1 mažas agurkas,
1 pomidoras,
tarkuoto imbiero, druskos, pipirų,
kalendros, žalumos,
2 šaukštai sojų padažo.
Vistieną supjaustyti gabaliukais ir išvirti, baigiant virti, sudėti žuvies gabaliukus. Po kiek laiko sudėti supjaustytas krabų lazdeles ir krevetes,pavirti ir sudėti šiaudeliais pjaustytą agurką; nukelti puodą nuo ugnies. Pomidorą supjaustyti mažais gabalėliais.
Į lėkštę dedame pomidorų, kalendros, žalumos ir pilame sriubą.
200 g vištienos filė,
150 g žuvies filė,
100 g valytų krevečių,
3 krabų lazdelės,
1 mažas agurkas,
1 pomidoras,
tarkuoto imbiero, druskos, pipirų,
kalendros, žalumos,
2 šaukštai sojų padažo.
Vistieną supjaustyti gabaliukais ir išvirti, baigiant virti, sudėti žuvies gabaliukus. Po kiek laiko sudėti supjaustytas krabų lazdeles ir krevetes,pavirti ir sudėti šiaudeliais pjaustytą agurką; nukelti puodą nuo ugnies. Pomidorą supjaustyti mažais gabalėliais.
Į lėkštę dedame pomidorų, kalendros, žalumos ir pilame sriubą.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0305.jpg (41.94 KiB) Peržiūrėta 5307 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Krevetės su agurkais
220 g valytų krevečių,
1 šaujštas sauso raudono vyno,
1 šaukštas krakmolo,
1 baltymas,
200 g agurko,
1 šaukštas sojos padažo,
1 šaukštelis cukraus, tiek pat čili pipirų,
30 ml vandens arba sultinio, sezamo sėklų.
Krevetes sumaišyti su krakmolu, suplaktu su baltymu, prieskoniais ir vynu. Agurkus supjaustyti pusžiedžiais, sudėęti į keptuvę ir kepti 2 min., tada sudėti krevetes, supilti sultinį, užvirinti, suberti sezamo sėklas.
220 g valytų krevečių,
1 šaujštas sauso raudono vyno,
1 šaukštas krakmolo,
1 baltymas,
200 g agurko,
1 šaukštas sojos padažo,
1 šaukštelis cukraus, tiek pat čili pipirų,
30 ml vandens arba sultinio, sezamo sėklų.
Krevetes sumaišyti su krakmolu, suplaktu su baltymu, prieskoniais ir vynu. Agurkus supjaustyti pusžiedžiais, sudėęti į keptuvę ir kepti 2 min., tada sudėti krevetes, supilti sultinį, užvirinti, suberti sezamo sėklas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Troškintos jūros gėrybės
2 svogūnai,
12 krevečių,
350g aštuonkojų,
400 moliuskų,
350 menkės filė,
250g pomidorų,
4 česnako skiltelės,
2 šaukštai kapotų petražolių,
po 1 šaukštelį druskos, pipirų,
1/4 l baltojo vyno,
po 2 šaukštus konjako ir citrinos sulčių.
Svogūnis supjaustom kubeliais, krevetes ir aštuonkojus - griežinėliais, menkes - mažais gabaliukais.
Pomidorus nuplikyti, nulupti odelę, česnakus sutrinti.
Svogūnus kepame su sviestu, kol pagels, sudedame krevetes, aštuonkojus, moliuskus, maišant kepinti, kol geldelės atsivers.Tada suberti pomidous,česnakus, petražole, supilti ir sudėti visus prieskonius ir vyną, žuvį ir troškinti 5 min. Tada supilt citrinos sultis ir konjaką.
Valgyti galima su ryžiais ar prancūzišku batonu. Tinka kukurūzų ir paprikų salotos su grietine.
2 svogūnai,
12 krevečių,
350g aštuonkojų,
400 moliuskų,
350 menkės filė,
250g pomidorų,
4 česnako skiltelės,
2 šaukštai kapotų petražolių,
po 1 šaukštelį druskos, pipirų,
1/4 l baltojo vyno,
po 2 šaukštus konjako ir citrinos sulčių.
Svogūnis supjaustom kubeliais, krevetes ir aštuonkojus - griežinėliais, menkes - mažais gabaliukais.
Pomidorus nuplikyti, nulupti odelę, česnakus sutrinti.
Svogūnus kepame su sviestu, kol pagels, sudedame krevetes, aštuonkojus, moliuskus, maišant kepinti, kol geldelės atsivers.Tada suberti pomidous,česnakus, petražole, supilti ir sudėti visus prieskonius ir vyną, žuvį ir troškinti 5 min. Tada supilt citrinos sultis ir konjaką.
Valgyti galima su ryžiais ar prancūzišku batonu. Tinka kukurūzų ir paprikų salotos su grietine.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0318.jpg (47.62 KiB) Peržiūrėta 5296 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Krevetės drebučiuose
Krevečių, citrinos,
žaliųjų alyvuogių,
brokolio žiedyno,
pomidoro, pekino kopūsto.
Užpilui:
2 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas citrinos sulčių, cukraus, druskos, j.pipirų.
Drebučiams :
0,5 šaukštelio želatinos,
0,5 stiklinės sultinio.
Krevetes sumaišyti su 2 plonom citrinos riekutėm, 4 alyvuoges perpjauti pusiau, brokolį nublanširuoti ir sumaišyti su krevetėmis, viską užpilti sultiniu su želatina.
Lėkštę puošiame pekino kopūsto lapais ir pomidoro griežinėliais, citrina ir alyvuogėm.
Krevečių, citrinos,
žaliųjų alyvuogių,
brokolio žiedyno,
pomidoro, pekino kopūsto.
Užpilui:
2 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas citrinos sulčių, cukraus, druskos, j.pipirų.
Drebučiams :
0,5 šaukštelio želatinos,
0,5 stiklinės sultinio.
Krevetes sumaišyti su 2 plonom citrinos riekutėm, 4 alyvuoges perpjauti pusiau, brokolį nublanširuoti ir sumaišyti su krevetėmis, viską užpilti sultiniu su želatina.
Lėkštę puošiame pekino kopūsto lapais ir pomidoro griežinėliais, citrina ir alyvuogėm.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0317.jpg (43.68 KiB) Peržiūrėta 5294 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Krevetės drebučiuose
Krevečių, citrinos,
žaliųjų alyvuogių,
brokolio žiedyno,
pomidoro, pekino kopūsto.
Užpilui:
2 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas citrinos sulčių, cukraus, druskos, j.pipirų.
Drebučiams :
0,5 šaukštelio želatinos,
0,5 stiklinės sultinio.
Krevetes sumaišyti su 2 plonom citrinos riekutėm, 4 alyvuoges perpjauti pusiau, brokolį nublanširuoti ir sumaišyti su krevetėmis, viską užpilti sultiniu su želatina.
Lėkštę puošiame pekino kopūsto lapais ir pomidoro griežinėliais, citrina ir alyvuogėm.
Krevečių, citrinos,
žaliųjų alyvuogių,
brokolio žiedyno,
pomidoro, pekino kopūsto.
Užpilui:
2 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas citrinos sulčių, cukraus, druskos, j.pipirų.
Drebučiams :
0,5 šaukštelio želatinos,
0,5 stiklinės sultinio.
Krevetes sumaišyti su 2 plonom citrinos riekutėm, 4 alyvuoges perpjauti pusiau, brokolį nublanširuoti ir sumaišyti su krevetėmis, viską užpilti sultiniu su želatina.
Lėkštę puošiame pekino kopūsto lapais ir pomidoro griežinėliais, citrina ir alyvuogėm.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0317.jpg (43.68 KiB) Peržiūrėta 5294 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Krevečių salotos
100 g šaldytų krevečių,
1 šaukštas šparaginių pupelių,
1 morka,
2 nedidelis švieži agurkai,
2 virti kiaušiniai,
2 mažos aitriosios paprikos ( marinuotos ar žalios).
Padažui:
1šaukštas majonezo,
2 šaukštai grietinės,
1 šaukštelis citrinos sulčių.
Krevetes atvėsinti, užpilti vandeniu su druska, cukrumi ior citrinos sultimis ir laikyti 2 val.
Pupeles nublanširuoti, supjaustyti norimais gabalėliais, agurką ir morką pjaustyti lazdelėmis, kiaušinį - kubeliais, paprikas - plonais griežinėliais. Viską sumaišyti, užpilti padažu ir papuošti krevetėmis.
100 g šaldytų krevečių,
1 šaukštas šparaginių pupelių,
1 morka,
2 nedidelis švieži agurkai,
2 virti kiaušiniai,
2 mažos aitriosios paprikos ( marinuotos ar žalios).
Padažui:
1šaukštas majonezo,
2 šaukštai grietinės,
1 šaukštelis citrinos sulčių.
Krevetes atvėsinti, užpilti vandeniu su druska, cukrumi ior citrinos sultimis ir laikyti 2 val.
Pupeles nublanširuoti, supjaustyti norimais gabalėliais, agurką ir morką pjaustyti lazdelėmis, kiaušinį - kubeliais, paprikas - plonais griežinėliais. Viską sumaišyti, užpilti padažu ir papuošti krevetėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salotos Jūros banga
250 g ryžių,
200 g krevečių arba krabū lazdelių,
100 g agurko ( žalio),
3 pomidorai,
100 g kukurūzų,
1 saldi paprika ( tik ne žalia),
majonezas, krapai, petražolės, pipirai, druska.
Ryžius išvirti.
krevetes iškepti, atvėsinti ir perpjauti per pusę.
Sudėti visus produktus, kuriuos reikia supjaustyti kubeliais. Suberti prieskonius.
Viską sumaišyti su majonezu.
250 g ryžių,
200 g krevečių arba krabū lazdelių,
100 g agurko ( žalio),
3 pomidorai,
100 g kukurūzų,
1 saldi paprika ( tik ne žalia),
majonezas, krapai, petražolės, pipirai, druska.
Ryžius išvirti.
krevetes iškepti, atvėsinti ir perpjauti per pusę.
Sudėti visus produktus, kuriuos reikia supjaustyti kubeliais. Suberti prieskonius.
Viską sumaišyti su majonezu.