patiekalai is juros gerybiu

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Geg 2007, 11:43

Karšti pyragaičiai su jūros gėrybėmis

Reikės:

Sluoksniuotos tešlos.

Įdarui:

400 g virtų krevečių,
200 g konservuotųkalmarų,
1 - 2 šaukštai sviesto,
1 - 2 šaukštai miltų,
1 svogūnas,
1/2 stiklinės sultinio,
1/2 stiklinės grietinėlės,
citrinos sulčių, prieskonių, druskos.
Tešlą atšildyti iškočioti, supjautyti porcijiniais gabalais, patepti plaktu kiaušiniu ir, sudėjus į vandeniu pašlakstytą skardą, kepti, kol pagels.

Keptuvėje su sviestu pakepinti smulkintus svogūnus, įmaišyti miltus, supilti grietinėlę, sultinį ir jūros gėrybes. Paskaninti prieskoniais, druskyte.
Pripildyti pyragaičius trumpam įdėti į orkaitę.
Prikabinti failai
HPIM0302.jpg
HPIM0302.jpg (41.25 KiB) Peržiūrėta 5314 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Geg 2007, 11:52

na sitos gerybes tai manes negazdina :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Geg 2007, 11:55

Upėtakis su jūros gėrybėmis

Reikės :

upėtakio,
50 g virtų krevečių,
20 g sūdytų moliuskų,
20 g alyvuogių,
10 g kaparelių,
10 g sviesto,
30 ggrietinės,
cirtinos, česnako, krapų, miltų.

Upėtakį paruošti kepimui, pabarstyti prieskoniais, citrinos sultimis, apvolioti miltuose ir kepti keptuvėje.

Padažas :

Česnaką sukapoti ir apkepinti svieste, sudėti krevetes, moliuskus, alyvuogių griežinėlius ir kaparelius. Po kelių minučių įdėti grietinę, citrinos sulčių, druskos ir kaitinti, kol sutirštės.
Ant iškepto upėtakio pilti padažą. Valgyti su bulvėmis ir troškintomis daržovėmis.
Prikabinti failai
HPIM0304.jpg
HPIM0304.jpg (47.84 KiB) Peržiūrėta 5309 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Geg 2007, 11:56

na va,moliuskai tai 078

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Geg 2007, 12:02

Jūros gėrybių sriuba

200 g vištienos filė,
150 g žuvies filė,
100 g valytų krevečių,
3 krabų lazdelės,
1 mažas agurkas,
1 pomidoras,
tarkuoto imbiero, druskos, pipirų,
kalendros, žalumos,
2 šaukštai sojų padažo.

Vistieną supjaustyti gabaliukais ir išvirti, baigiant virti, sudėti žuvies gabaliukus. Po kiek laiko sudėti supjaustytas krabų lazdeles ir krevetes,pavirti ir sudėti šiaudeliais pjaustytą agurką; nukelti puodą nuo ugnies. Pomidorą supjaustyti mažais gabalėliais.
Į lėkštę dedame pomidorų, kalendros, žalumos ir pilame sriubą.
Prikabinti failai
HPIM0305.jpg
HPIM0305.jpg (41.94 KiB) Peržiūrėta 5307 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Geg 2007, 12:03

tutsi rašė:na va,moliuskai tai 078
Nesu ragavusi :oops: , nieko negaliu pasakyti :? Bet, manau, jų neįdėjus, mažai nukentės skonis :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Geg 2007, 12:05

Ramunė rašė:
tutsi rašė:na va,moliuskai tai 078
Nesu ragavusi :oops: , nieko negaliu pasakyti :? Bet, manau, jų neįdėjus, mažai nukentės skonis :roll:
ir neragauk :twisted:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Geg 2007, 12:11

GeraiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Geg 2007, 12:13

:laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Geg 2007, 14:39

Krevetės su agurkais

220 g valytų krevečių,
1 šaujštas sauso raudono vyno,
1 šaukštas krakmolo,
1 baltymas,
200 g agurko,
1 šaukštas sojos padažo,
1 šaukštelis cukraus, tiek pat čili pipirų,
30 ml vandens arba sultinio, sezamo sėklų.

Krevetes sumaišyti su krakmolu, suplaktu su baltymu, prieskoniais ir vynu. Agurkus supjaustyti pusžiedžiais, sudėęti į keptuvę ir kepti 2 min., tada sudėti krevetes, supilti sultinį, užvirinti, suberti sezamo sėklas.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 05:52

Troškintos jūros gėrybės

2 svogūnai,
12 krevečių,
350g aštuonkojų,
400 moliuskų,
350 menkės filė,
250g pomidorų,
4 česnako skiltelės,
2 šaukštai kapotų petražolių,
po 1 šaukštelį druskos, pipirų,
1/4 l baltojo vyno,
po 2 šaukštus konjako ir citrinos sulčių.

Svogūnis supjaustom kubeliais, krevetes ir aštuonkojus - griežinėliais, menkes - mažais gabaliukais.
Pomidorus nuplikyti, nulupti odelę, česnakus sutrinti.
Svogūnus kepame su sviestu, kol pagels, sudedame krevetes, aštuonkojus, moliuskus, maišant kepinti, kol geldelės atsivers.Tada suberti pomidous,česnakus, petražole, supilti ir sudėti visus prieskonius ir vyną, žuvį ir troškinti 5 min. Tada supilt citrinos sultis ir konjaką.
Valgyti galima su ryžiais ar prancūzišku batonu. Tinka kukurūzų ir paprikų salotos su grietine.
Prikabinti failai
HPIM0318.jpg
HPIM0318.jpg (47.62 KiB) Peržiūrėta 5296 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 05:58

Krevetės drebučiuose

Krevečių, citrinos,
žaliųjų alyvuogių,
brokolio žiedyno,
pomidoro, pekino kopūsto.

Užpilui:

2 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas citrinos sulčių, cukraus, druskos, j.pipirų.

Drebučiams :

0,5 šaukštelio želatinos,
0,5 stiklinės sultinio.

Krevetes sumaišyti su 2 plonom citrinos riekutėm, 4 alyvuoges perpjauti pusiau, brokolį nublanširuoti ir sumaišyti su krevetėmis, viską užpilti sultiniu su želatina.
Lėkštę puošiame pekino kopūsto lapais ir pomidoro griežinėliais, citrina ir alyvuogėm.
Prikabinti failai
HPIM0317.jpg
HPIM0317.jpg (43.68 KiB) Peržiūrėta 5294 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 05:58

Krevetės drebučiuose

Krevečių, citrinos,
žaliųjų alyvuogių,
brokolio žiedyno,
pomidoro, pekino kopūsto.

Užpilui:

2 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas citrinos sulčių, cukraus, druskos, j.pipirų.

Drebučiams :
0,5 šaukštelio želatinos,
0,5 stiklinės sultinio.

Krevetes sumaišyti su 2 plonom citrinos riekutėm, 4 alyvuoges perpjauti pusiau, brokolį nublanširuoti ir sumaišyti su krevetėmis, viską užpilti sultiniu su želatina.
Lėkštę puošiame pekino kopūsto lapais ir pomidoro griežinėliais, citrina ir alyvuogėm.
Prikabinti failai
HPIM0317.jpg
HPIM0317.jpg (43.68 KiB) Peržiūrėta 5294 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 06:04

Krevečių salotos

100 g šaldytų krevečių,
1 šaukštas šparaginių pupelių,
1 morka,
2 nedidelis švieži agurkai,
2 virti kiaušiniai,
2 mažos aitriosios paprikos ( marinuotos ar žalios).

Padažui:

1šaukštas majonezo,
2 šaukštai grietinės,
1 šaukštelis citrinos sulčių.

Krevetes atvėsinti, užpilti vandeniu su druska, cukrumi ior citrinos sultimis ir laikyti 2 val.

Pupeles nublanširuoti, supjaustyti norimais gabalėliais, agurką ir morką pjaustyti lazdelėmis, kiaušinį - kubeliais, paprikas - plonais griežinėliais. Viską sumaišyti, užpilti padažu ir papuošti krevetėmis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 10:51

net kreveciu uzsinorejau,jau senai bevalgiau :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 12:58

Kur čia neužsinorėsi : po dvi porcijas varauPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 14:17

man viena duotum,tada abi valgytume ir nepersivalgytum :valg: :valg:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 14:39

Gerai, prašomPaveikslėlis SkanausPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 14:47

aciu uz gerus norus :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 17:46

Radau tokį gan pamanomą straipsnį "Kaip paruošti jūros gėrybes". Ar reikia įdėti, jei reikai tai kur : čia, ar prie mėsos. Juk krevečių, midijų taip pat mėsaPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 19:02

aisku,kad krauk cia Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Geg 2007, 17:40

Salotos Jūros banga

250 g ryžių,
200 g krevečių arba krabū lazdelių,
100 g agurko ( žalio),
3 pomidorai,
100 g kukurūzų,
1 saldi paprika ( tik ne žalia),
majonezas, krapai, petražolės, pipirai, druska.

Ryžius išvirti.
krevetes iškepti, atvėsinti ir perpjauti per pusę.
Sudėti visus produktus, kuriuos reikia supjaustyti kubeliais. Suberti prieskonius.
Viską sumaišyti su majonezu.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Geg 2007, 18:52

sitokias ir as valgyciau :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Geg 2007, 19:12

Valgyčiau ir aš, ale kas padarysPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Geg 2007, 10:20

tos pacios musu rankos :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Geg 2007, 13:04

ko gero, tu labai teisiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Geg 2007, 13:24

:laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 31 Geg 2007, 15:00

Metrope, ar darėte mano kalmarus? Jei taip, tai kaip skonis? Paveikslėlis

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 01 Bir 2007, 17:05

Hazel rašė:Metrope, ar darėte mano kalmarus? Jei taip, tai kaip skonis? Paveikslėlis
Nea :oops: Jei isdegs si sekmadieni padarysiu :) parasysiu kaip pavyko plius nuotraukele pridesiu !

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 17:07

lauksim nauju nuotraukeliu Paveikslėlis

Skelbti atsakymą