patiekalai is juros gerybiu

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 04 Vas 2008, 12:01

Skanumelis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 04 Vas 2008, 12:02

Krevetės Ponte Vedra

750 g paruoštų krevečių;
2 š. sviesto;
2 š. sauso šerio;
1 š. kukurūzų krakmolo;
2 p. slyvinių pomidorų (pjaustytų);
2 p. saliero pjaustytų stiebelių;
2 š. razinų;
1 š. kedro riešutų;
½ p. tarkuoto sūrio.

Keptuvėje įkaitinti sviestą su šeriu; išmaišyti krakmolą. Nuimti nuo ugnies, sudėti krevetes, pomidorus, salierus, razinas ir riešutus, gerai išmaišyti ir dėti į 180 C įkaitintą orkaitę 15-18 minučių. Išėmus iš orkaitės apibarstyti tarkuotu sūriu (galima įdėti atgal, kol sūris apsilydys).

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 04 Vas 2008, 12:07

kas tas seris? :oops:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 04 Vas 2008, 12:08

Apelsinų ir krevečių salotos

¾ p. alyvuogių aliejaus;
¼ p. acto;
½ a.š. druskos;
¼ a.š. pipirų;
250 g šviežių špinatų;
3 dideli apelsinai, suskirstyti gabalėliais;
1 vidutinis griežinėliais supjaustytas raudonas svogūnas;
500 g virtų krevečių;

Išmaišyti aliejų, actą, druską ir pipirus. Didelėje lėkštėje sudėti špinatus, sluoksnį apelsinų, svogūnų žiedus ir krevetes. Užpilti padažu.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 04 Vas 2008, 12:10

Jacinta rašė:kas tas seris? :oops:
Cheresas arba šeris.

Chereso pavadinimas susijęs su Andalūzijos (Pietų Ispanijos) miestu Cheres de le Frontera. Šis savotiškas stiprus arba stalo vynas išsiskiria aštroku ir kiek karčiu, tačiau maloniai gaivinančiu skoniu. Cheresui, kaip jokiam kitam vynui, būdingas lengvas grybų prieskonis, jis puikiai sužadina apetitą. Į šio vyno receptūrą įeina mielės. Pats cheresas brandinamas artipilnėse statinėse arba rezervuaruose, tad jo paviršiuje susidaro plona mielių plėvelė. Jos dėka gėrimas įgauna nepakartojamą skonį ir aromatą. Skiriamos kelios chereso rūšys: sausas, sausas stiprus, stiprus ir desertinis. Juose būna nuo 14-16 % iki 20 % spirito ir nuo 0,2 iki 9 % cukraus.

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 04 Vas 2008, 12:14

aaa... aisku! :roll:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 04 Vas 2008, 21:36

ir as dabar zinosiu :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Vas 2008, 23:29

ir tu nezinojei :shock:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 04 Vas 2008, 23:31

Paveikslėlis suprantu as nzn nieko :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Vas 2008, 23:32

nebejuokaukit :shock: :shock: :shock: :shock:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 04 Vas 2008, 23:34

nejuokauju! :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Vas 2008, 23:40

o tai kur jusu bendras issilavinimas :laugh:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 04 Vas 2008, 23:42

tai tokia alkoholike is manes reiskia! :roll: :roll: :roll:

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 04 Vas 2008, 23:43

Jo neragavau, bet kad tai vynas - žinojau :P

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 04 Vas 2008, 23:44

as vyno isvis nemegeja! 078

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 04 Vas 2008, 23:45

Jacinta rašė:as vyno isvis nemegeja! 078
Ir aš ne. Bet pamažu vis paragauju :)

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 04 Vas 2008, 23:46

as tai sampaniuka koki ar mix'ika koki kartais :roll:

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 04 Vas 2008, 23:48

Jacinta rašė:as tai sampaniuka koki ar mix'ika koki kartais :roll:
Šitus ir aš mėgstu. Ir dar alų. Ir įvairius kokteilius :roll: Ir viskį :D

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 04 Vas 2008, 23:53

va, teisingai alu pamirsau! :P
o vat viskio neee... :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Vas 2008, 23:55

susikuklinkit mergyyyyynos :P

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 05 Vas 2008, 00:00

Tutsi rašė:susikuklinkit mergyyyyynos :P
Nu ką man dabar daryt, jei skanu. Dar nepaminėjau martinio, keglevichiaus, žalių devynerių ir t.t. :P
Aišku, čia visai ne į temą kalba išėjo. Vsio, nebeteršiam eterio :!:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Vas 2008, 00:02

as sutinku,kad prie juros gerybiu viskas tinka :laugh:

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 05 Vas 2008, 00:03

Tutsi rašė:as sutinku,kad prie juros gerybiu viskas tinka :laugh:
O mano atveju - VIETOJ jūrų gėrybių :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Vas 2008, 00:04

mano irgi :laugh:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 05 Vas 2008, 00:13

:laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Kov 2008, 21:53

Avokadai su krevetėmis ir ananasais

200 g valytų krevečių,1 avokado,
100 g konservuotų ananasų,
4 valg. šaukštų natūralaus jogurto,
žalumynų papuošimui.
Virtas nuvalytas krevetes supjaustome gabaliukais. Avokadą perpjauname per pusę, pašaliname kauliuką, supjaustome minkštimą aštriu peiliu ir pašaliname jį. Gauname porą avokadų dubenėlių.
Minkštimą labai smulkiai supjaustome, sudedame konservuotus ananasus ir krevetes. Pasūdome, užpilame jogurtu ir sumaišome. Sudedame į avokadų puseles, papuošiame žalumynais.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 09 Kov 2008, 12:45

Įdaryti kalmarai

* 8 kalmarų (čiuptuvėlius nupjaukite ir supjaustykite)
* 75 g maltų džiūvėsėlių
* 3 pjaustytų ančiuvių
* ryšulėlio koriandrų
* 3 smulkintų česnako skiltelių
* 90 ml alyvuogių aliejaus
* 6 luptų pjaustytų pomidorų
* 300 ml sauso balto vyno
* 10 ml cukraus

Kalmarų čiuptuvėlius sumaišykite su džiūvėsėliais, ančiuviais, koriandrais, česnaku, čili pipirais, druska ir 30 ml alyvuogių aliejaus. Atskieskite trupučiu vandens, kad masė būtų įdarui tinkamos konsistencijos.
Mase įdarykite kalmarų vamzdelius (įdaru pripildykite tik tris ketvirtadalius vamzdelių, nes kepant jie susitrauks, o įdaro masė padidės). Vamzdelių angas užsiūkite. Kalmarus iš visų pusių pakepinkite alyvuogių aliejuje.
Į keptuvę, kurioje kepė kalmarai, supilkite vyną. Sudėkite pomidorus, įberkite truputį druskos, cukraus ir pavirkite 10 min. Tada sudėkite kalmarus ir kepkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės: mažus vamzdelius kepkite maždaug 5 min., vidutinio dydžio - 10 min. Išimkite siūlus. Kalmarus patiekite karštus arba šaltus su šviežiais koriandrais ir griežinėliais pjaustytomis bulvėmis.
Prikabinti failai
5.jpg
5.jpg (30.38 KiB) Peržiūrėta 4632 karus(ų)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 09 Kov 2008, 13:03

Mille rašė:
Tutsi rašė:as sutinku,kad prie juros gerybiu viskas tinka :laugh:
O mano atveju - VIETOJ jūrų gėrybių :laugh:
as igi geriau vietoj kokio astunkojo vynio viena kita taurele ismurkciau :lol: :lol: :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Kov 2008, 09:48

Kokosinės krevetės su mangų padažu

500 g karališkųjų krevečių,
100 g kukurūzų miltų,
3 išplakti kiaušinių baltymai,
100 g tarkuotų kokosų,
500 ml aliejaus kepti,
druskos, pipirų.

Mangų padažui:
1 nuluptas ir supjaustytas mangas,
2 žaliųjų citrinų sultys,
1 aitrioji paprika,
2 šaukštai smulkintų mėtų lapelių,
1 šaukštas petražolių lapelių,
1 šaukštas žuvų padažo,
2 šaukštas natūralaus jogurto.

Išlukštenkite krevetes, palikite tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę. Nusausinkite jas ant popierinio rankšluosčio. Supilkite kukurūzų miltus, išplaktus kiaušinių baltymus ir kokosų drožles į atskirus dubenėlius. Pasūdykite ir apibarstykite krevetes pipirais. Tuomet apvoliokite jas miltuose, baltymuose ir kokosuose.
Vidutinio dydžio puode įkaitinkite aliejų. Virkite krevetes tol, kol jos apskrus. Tuomet dėkite jas ant popierinio rankšluosčio, kad nusigertų riebalai.
Padažui: visus ingredientus sutrinkite trintuve iki vientisos masės.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Kov 2008, 09:49

Moliuskai su karamelizuotais svogūnais

700g. moliuskų,
5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 svogūnai, supjaustyti plonais žiedais,
100 ml chereso,
3 susmulkintos česnako skiltelės,
smulkinti petražolių lapeliai.

Švariai nuplaukite geldeles ir pamerkite pusvalandžiui į pasūdytą šaltą vandenį. Išgriebkite ir išmeskite atsidariusias.
Vidutinio dydžio puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, įberkite druskos, pipirų ir pagruzdinkite 10 min. Tuomet suberkite česnakus, pagruzdinkite minutę, tuomet supilkite cheresą. Suberkite moliuskus ir pagruzdinkite 3-5 min. Išimkite ir išmeskite neatsidariusias geldeles.
Pagardinkite petražolių lapeliais ir pateikite į stalą. Prie moliuskų tiks balta skrudinta duona, apibarstyta trintais česnakais ir apšlakstyta alyvuogių aliejumi.

Skelbti atsakymą