Patiekalai iš grybų

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Lie 2007, 17:18

Dar prie paprikos pasižiūrėk, adresiuką, kur Lilina gamino, įkėliau. Man patikoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Lie 2007, 17:27

gerai,paziuresiu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Lie 2007, 18:15

Aš tai gerų grybų negadinčiau, bet su pievagrybiais - pabandysiu :?

Daržovių troškinys su grybais
www.DELFI.lt

1 raudonosios saldžiosios paprikos ankšties,
1 baklažano,1 aguročio,
1 svogūno galvutės,
200 g šviežių grybų,
2 pomidorų,1 česnako skiltelės,
1 pundelio petražolių,druskos,
maltų juodųjų pipirų,
3 valg. šaukštų aliejaus.

Baklažaną nuplaukite, perpjaukite išilgai į aštuonias dalis, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Saldžiosios paprikos ankštį nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį sus sėklomis ir stambiai supjaustykite. Paprikos gabalėlius vienai-dviems minutėms pamerkite į verdantį vandenį ir ištraukite kiaurasamčiu.Baklažaną praplaukite šaltu vandeniu, nuspauskite ir stambiai supjaustykite. Agurotį nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite stambiais kubeliais. Grybus nuvalykite, nuplaukite, ir supjaustykite plonais griežinėliais.Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus, suberkite baklažanų ir aguročių gabalėlius ir kepinkite septynias minutes. Perdėkite į puodą. Ant viršaus suberkite saldžiosios paprikos gabalėlius. Į keptuvę įpilkite dar vieną šaukštą aliejaus ir jame apkepinkite susmulkintą svogūno galvutę.Į keptuvę supilkite likusį aliejų, suberkite į jį grybų griežinėlius ir, nuolat maišydami, pakepinkite apie penkias minutes. Po to kepintus grybus bei svogūnus suberkite į puodą su daržovėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir uždėkite ant kepintų grybų. Apibarstykite kapotomis petražolėmis.Puodą uždenkite dangčiu ir troškinkite daržoves ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Česnako skiltelę smulkiai sukapokite, sutrinkite su druska, užpilkite nedideliu kiekiu daržovių sultinio iš puodo ir vėl įmaišykite į troškinį. Viską išmaišykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Lie 2007, 18:32

as ir pievagrybiu nedaryciau :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 17:12

Pievagrybiai "Provansalio"

500 g pievagrybių,
1 skiltelė česnako,
100 g alyvuogių aliejaus,
pipirų, citrinos sulčių,
susmulkintų žalių petražolių,
druskos.

Pievagrybius nuplauti, pepjauti pusiau, leisti nudžiūti.
Aliejų sumaišyti su pipirais ir smulkintu česnaku, užpilti grybus ir palikti dvi valandas pastovėti.Po to įberti druskos ir tame pačiame aliejuje troškinti keptuvėje iki grybai bus paruošti.
Patiekti apšlaksčius citrinos sultimis ir apibarsčius petražolėmis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 18:41

kazkodel netraukia manes tie pievagrybiai :merg2:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 05 Rgp 2007, 18:23

GRYBŲ IKRA ŽIEMAI
Naudoju kietesnius grybus: voveraites, ūmėdes ir t.t. Išverdu, sumalu mėsmale, pakepinu aliejuje svogūnų, tada dedu grybus sumaltus, pomidorų padažo, prieskonių ir karštus sudedu į paruoštus stiklainius, užsuku. Tinka prie žuvies, silkės ir uždėt ant sumuštinio greitam naudojimui. Skanaus :idea:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Rgp 2007, 10:53

tikrai skanu :P

ingiukas
Naujokas
Pranešimai: 21
Užsiregistravo: 08 Bir 2007, 15:24
Pliusai: 0
Miestas: VILNIUS

Troškinti grybai

Standartinė ingiukas » 07 Rgp 2007, 15:45

Šiam troškiniui tinka bet kokie grybai.Patiekalui reikės : grybų,tarkuotų morkų, pjaustytų svogūnų, paprikos, kečiupo,prieskonių pagal skonį ir aliejaus. Patiekalas ruošiamas labai paprastai: reikia pakepinti svogūnus su morkomis ir dėti į puodą kur sudėti visi likusieji produktai, patroškinti apie 10-15min.įdėti kečiupo ir skanaus :valg: [/code][/u]

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Rgp 2007, 17:18

idomus receptukas :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 21 Rgs 2007, 08:28

Vakar po pietų (šventą darbo valandą :!: ) pavyko nuvažiuot pagrybauti. Grybavom netoli Ežerėlio, už Kauno. Radom nemažai šilbaravykių, makavykų, o baravykų tik 3, ir tuos pačius mano vyriškis rado... Ir dar tų baltų kalpokiukų-vokietukų. Žodžiu, pradžia yra, dabar rašykit pačius naujausius receptus. Dvi groteles apdėjau džiovinti vakar vakare, tai šiandiem žiūriu jiems jau nedaug reikės džiovinimo :merg2:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 21 Rgs 2007, 08:29

Kaip gerai , kad darbo metu ir pagrybaut išeina :D :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 21 Rgs 2007, 08:31

Aha, kažkaip tai susiorganizavom staigiai, nes ausis pasiekė kalbos kad grybų daug.. :roll:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 21 Rgs 2007, 08:35

nu neblogai jus ten dirbat :laugh:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 21 Rgs 2007, 08:51

Guci, tyliau, šefas išgirs :laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 21 Rgs 2007, 09:02

o tai sefas kartu negrybavo? Paveikslėlis
ok, tyliu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 21 Rgs 2007, 09:04

Kartu grybavo mano "sakramentas" :oops: Ar supratai :?: :laugh:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 21 Rgs 2007, 09:19

ne :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Rgs 2007, 09:20

gera darba turi silsta :wink: Gerai sakoma....prastas darbas tas,kurio metu negali susitvarkyti savu reikalu :!:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 21 Rgs 2007, 09:47

Nu žinai, darbas neblogas, guostis negaliu. Būna, kad nėra kada žvilgtelt ką rašot, o kartais net išbėgam pasilakstyt (kaip vakar) :oops:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 21 Rgs 2007, 09:49

silsta rašė:Kartu grybavo mano "sakramentas" :oops: Ar supratai :?: :laugh:

"Sakramentas" tai tas, su kuriuo prie altoriaus ėjai... 075

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 21 Rgs 2007, 09:53

nu va, dabar daejo Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Rgs 2007, 11:06

svarbu laiku ir gerai stuktelti 075 :laugh:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 21 Rgs 2007, 11:09

tik per daug neuzstuksenkit Paveikslėlis

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 21 Rgs 2007, 11:10

Daug nestuksens , tik vieną kartelį , bet gerą.... :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Rgs 2007, 11:14

:laugh: :laugh: viena,bet gera :laugh:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 21 Rgs 2007, 11:16

Taip kad visam laikui atsimintum :laugh:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 21 Rgs 2007, 11:16

o paskui dar viena gera, ir dar, ir dar... :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 21 Rgs 2007, 11:17

na gal ir vieno užteks :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Rgs 2007, 11:21

as pajuokavau :oops: NEGRAZU MUSTIS :evil:

Skelbti atsakymą