Patiekalai iš grybų
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš tai gerų grybų negadinčiau, bet su pievagrybiais - pabandysiu
Daržovių troškinys su grybais
www.DELFI.lt
1 raudonosios saldžiosios paprikos ankšties,
1 baklažano,1 aguročio,
1 svogūno galvutės,
200 g šviežių grybų,
2 pomidorų,1 česnako skiltelės,
1 pundelio petražolių,druskos,
maltų juodųjų pipirų,
3 valg. šaukštų aliejaus.
Baklažaną nuplaukite, perpjaukite išilgai į aštuonias dalis, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Saldžiosios paprikos ankštį nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį sus sėklomis ir stambiai supjaustykite. Paprikos gabalėlius vienai-dviems minutėms pamerkite į verdantį vandenį ir ištraukite kiaurasamčiu.Baklažaną praplaukite šaltu vandeniu, nuspauskite ir stambiai supjaustykite. Agurotį nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite stambiais kubeliais. Grybus nuvalykite, nuplaukite, ir supjaustykite plonais griežinėliais.Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus, suberkite baklažanų ir aguročių gabalėlius ir kepinkite septynias minutes. Perdėkite į puodą. Ant viršaus suberkite saldžiosios paprikos gabalėlius. Į keptuvę įpilkite dar vieną šaukštą aliejaus ir jame apkepinkite susmulkintą svogūno galvutę.Į keptuvę supilkite likusį aliejų, suberkite į jį grybų griežinėlius ir, nuolat maišydami, pakepinkite apie penkias minutes. Po to kepintus grybus bei svogūnus suberkite į puodą su daržovėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir uždėkite ant kepintų grybų. Apibarstykite kapotomis petražolėmis.Puodą uždenkite dangčiu ir troškinkite daržoves ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Česnako skiltelę smulkiai sukapokite, sutrinkite su druska, užpilkite nedideliu kiekiu daržovių sultinio iš puodo ir vėl įmaišykite į troškinį. Viską išmaišykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
Daržovių troškinys su grybais
www.DELFI.lt
1 raudonosios saldžiosios paprikos ankšties,
1 baklažano,1 aguročio,
1 svogūno galvutės,
200 g šviežių grybų,
2 pomidorų,1 česnako skiltelės,
1 pundelio petražolių,druskos,
maltų juodųjų pipirų,
3 valg. šaukštų aliejaus.
Baklažaną nuplaukite, perpjaukite išilgai į aštuonias dalis, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Saldžiosios paprikos ankštį nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį sus sėklomis ir stambiai supjaustykite. Paprikos gabalėlius vienai-dviems minutėms pamerkite į verdantį vandenį ir ištraukite kiaurasamčiu.Baklažaną praplaukite šaltu vandeniu, nuspauskite ir stambiai supjaustykite. Agurotį nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite stambiais kubeliais. Grybus nuvalykite, nuplaukite, ir supjaustykite plonais griežinėliais.Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus, suberkite baklažanų ir aguročių gabalėlius ir kepinkite septynias minutes. Perdėkite į puodą. Ant viršaus suberkite saldžiosios paprikos gabalėlius. Į keptuvę įpilkite dar vieną šaukštą aliejaus ir jame apkepinkite susmulkintą svogūno galvutę.Į keptuvę supilkite likusį aliejų, suberkite į jį grybų griežinėlius ir, nuolat maišydami, pakepinkite apie penkias minutes. Po to kepintus grybus bei svogūnus suberkite į puodą su daržovėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir uždėkite ant kepintų grybų. Apibarstykite kapotomis petražolėmis.Puodą uždenkite dangčiu ir troškinkite daržoves ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Česnako skiltelę smulkiai sukapokite, sutrinkite su druska, užpilkite nedideliu kiekiu daržovių sultinio iš puodo ir vėl įmaišykite į troškinį. Viską išmaišykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pievagrybiai "Provansalio"
500 g pievagrybių,
1 skiltelė česnako,
100 g alyvuogių aliejaus,
pipirų, citrinos sulčių,
susmulkintų žalių petražolių,
druskos.
Pievagrybius nuplauti, pepjauti pusiau, leisti nudžiūti.
Aliejų sumaišyti su pipirais ir smulkintu česnaku, užpilti grybus ir palikti dvi valandas pastovėti.Po to įberti druskos ir tame pačiame aliejuje troškinti keptuvėje iki grybai bus paruošti.
Patiekti apšlaksčius citrinos sultimis ir apibarsčius petražolėmis.
500 g pievagrybių,
1 skiltelė česnako,
100 g alyvuogių aliejaus,
pipirų, citrinos sulčių,
susmulkintų žalių petražolių,
druskos.
Pievagrybius nuplauti, pepjauti pusiau, leisti nudžiūti.
Aliejų sumaišyti su pipirais ir smulkintu česnaku, užpilti grybus ir palikti dvi valandas pastovėti.Po to įberti druskos ir tame pačiame aliejuje troškinti keptuvėje iki grybai bus paruošti.
Patiekti apšlaksčius citrinos sultimis ir apibarsčius petražolėmis.
GRYBŲ IKRA ŽIEMAI
Naudoju kietesnius grybus: voveraites, ūmėdes ir t.t. Išverdu, sumalu mėsmale, pakepinu aliejuje svogūnų, tada dedu grybus sumaltus, pomidorų padažo, prieskonių ir karštus sudedu į paruoštus stiklainius, užsuku. Tinka prie žuvies, silkės ir uždėt ant sumuštinio greitam naudojimui. Skanaus
Naudoju kietesnius grybus: voveraites, ūmėdes ir t.t. Išverdu, sumalu mėsmale, pakepinu aliejuje svogūnų, tada dedu grybus sumaltus, pomidorų padažo, prieskonių ir karštus sudedu į paruoštus stiklainius, užsuku. Tinka prie žuvies, silkės ir uždėt ant sumuštinio greitam naudojimui. Skanaus
Troškinti grybai
Šiam troškiniui tinka bet kokie grybai.Patiekalui reikės : grybų,tarkuotų morkų, pjaustytų svogūnų, paprikos, kečiupo,prieskonių pagal skonį ir aliejaus. Patiekalas ruošiamas labai paprastai: reikia pakepinti svogūnus su morkomis ir dėti į puodą kur sudėti visi likusieji produktai, patroškinti apie 10-15min.įdėti kečiupo ir skanaus [/code][/u]
Vakar po pietų (šventą darbo valandą ) pavyko nuvažiuot pagrybauti. Grybavom netoli Ežerėlio, už Kauno. Radom nemažai šilbaravykių, makavykų, o baravykų tik 3, ir tuos pačius mano vyriškis rado... Ir dar tų baltų kalpokiukų-vokietukų. Žodžiu, pradžia yra, dabar rašykit pačius naujausius receptus. Dvi groteles apdėjau džiovinti vakar vakare, tai šiandiem žiūriu jiems jau nedaug reikės džiovinimo